Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Jeżeli dobrze pamietam to to napisał HIV, ale moge się mylić.

Opublikowano

Co powiecie na małą batalię pt. jakość sieciowych usług? No bo po co płacić skoro można mieć za darmo. Słyszałem też, że jak nie masz Golda na Xie to musisz czekać tydzień dłużej na demka? Paranoja.

Multi w GTA4 - PSN padlo (zobaczymy jak wytrzymaja natlok serwery do CODMW2)

Pobieranie aktualizacji/dem idzie b.wolno na PS3 - ktos ostanio zostalo Fife na godzine a ona dopiero kilka procent zlapala. Ja osobiscie nigdy nie pobralem jakiegos nowego dema (lepszej gry) wiecej niz max 20-40min na 5mb laczu, zawsze smiga b. szybko

A co do koncowki zdania - zgadza ale to jest tylko demo. Z reszta lepsze dema laduja na torrenty, potem RW i sprawdzamy gre.

Sam jestem przeciwny oplatom za Live czy za glupiutke 3 mapki (COJ2). Zadnego DLC nie kupilem i nie zamierzam bo zazwyczja nie sa one warte ceny jak COJ2 - 3 mapki do martwego multiplayera w grze za 800msp, pomijajac ze czesc DLC ktore na konsoli sa plate na PC sa za free (oby mapy do MW2 byly za free!). Live mam do stycznia ale wiecej go nie kupie. Sadzilem ze lepsza jest to usluga bo wszyscy rox, rulz,itp. Brak dedytkow, wybierania/sortowania serweru, granie w durnych playlistach (chce pograc na TDM to tylko TDM a nie druzynowa Rocket Arene w H3),itp. W porownaniu do PC ta usluga dopiero raczkuje moim zdaniem.

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano
Sam jestem przeciwny oplatom za Live czy za glupiutke 3 mapki (COJ2). Zadnego DLC nie kupilem i nie zamierzam bo zazwyczja nie sa one warte ceny jak COJ2 - 3 mapki do martwego multiplayera w grze za 800msp, pomijajac ze czesc DLC ktore na konsoli sa plate na PC sa za free (oby mapy do MW2 byly za free!).

Po pierwsze wybrales dosc skrajny przyklad gry ktora nigdy no na serwerach nie rzadzila.

Dwa nie stac cie to szukasz wymowek.Ktos kto ma kase i lubi wspomniana gre uzna ze warto i czesc.Nawet nie pomysli i juz bedzie sciagal.

DLC to imo swietna sprawa.Sa wyjatki (multi do residenta itp) , generalnie jednak znakomicie sie sprawdzaja.

Z pkt widzenia MS kazdy sposob zeby zdobyc kase jest dobry.Zacheta wczesniejszego dema moze byc jednym z nich zeby przekonac gracza do golda.Swoja droga ixbox bez golda to nie pelnoprawny sprzet do grania imo.

Platnosci sa i byly od samego poczatku.Kazdy wiedzial na co sie pisze.To samo tyczy sie graczy w WoWa itp.Mi nie zal tych 130 zl na rok.

Uslug nie porownam.Nie mam pojecia jak na PStore to wyglada.

Opublikowano

Tak, nie stac mnie... Bo nie kupuje to mnie nie stac. Ok.

To wezmy inny przyklad

3x800 na kazde DLC do CODWAW. Daje to nam 2400msp, na allegro 2100msp jest za 80zl, sama gra to okolice 80-100zl. Pozbedziesz sie gry to dodatki nadal beda na twoim sie kisily. W dodatku te same DLC na PC sa za darmo + masa innych customowych mapek czy modow ktorych na konsoli nigdy nie zobaczymy. Ja sobie kalkuluje zakup by byl on oplacalny na mnie, a jak stracic to nie wiele a nie 60zl. Mialem ochote na DLC do GTA ale nie kupilem, potem dowiedzialem sie ze pojawi sie plyta z nimi to sobie ja potem wymienie/sprzedam a kasy nie wpakuje w swoj gamertag by sobie widnialo w "kupionych rzeczach choc gry juz od roku nie mam".

Jedynym zakupem za MSP sa gry Arcade - nie potrzeba podstawki by uruchomic je, mozna grac offline badz tez na splita. Same pozytyw

Opublikowano

Ile Sony ma zamiar wolac sobie za GO?

Opublikowano

249$, przelicznik na euro 1:1 czyli 249E, brytole się boją, że im także wstawią przelicznik 1:1 i będą płacić po 249 Funtów. Jakby nie patrzeć cena zbójecka za PSP bez UMD.

Opublikowano

Na ile by nie obniżyli to i tak PSP Go stawiam raczej w ciemnych barwach. Sony za bardzo zapatrzyło się w sukces cyfrowej dystrybucji Apple, tak bardzo, że chyba nie wiedzą co robią. Gigantyczne zyski firmy nadgryzionego jabłka leżą w cenie aplikacji i gier, jak większość wie kosztowały one bodajże od 99 centów do 3 dolarów, teraz dopiero podnieśli do $10. Nawet przeliczając na złotówki, możemy sobie pozwolić na swobodne zakupy, a co ma Sony na PSS? Gry na PSP za 99zł. Tym chcą walczyć z drugim obiegiem? Rynek wtórny jest nie tylko u nas tak rozwinęty, jankes czy europejczyk również będzie wolał kupić na UMD i później sprzedać, choćby nawet za połowe. No chyba, że z premierą Sony jakoś to rozwiąże.

Opublikowano

Ale GO chociaz jest zgrabne, nie to co ten kloc S&L. Za 8 stow dobra sprawa, pod warunkiem, ze CF bedzie szybko ;]

Opublikowano

Zgrabne jest i zwykłe PSP. No i takie 3000 ma o wiele wygodniejsze ułożenie gałek i przycisków, które nie są od siebie oddalone o dwa centymetry.

Na psp-team czyłałem o 999 zł.

Opublikowano

Jedyne co jest fajne w PSPGO to większy wyświetlacz, reszta to same minusy. Brak czytnika UMD, bateria wmontowana na stałe!, gry w cyfrowej dystrybucji kosztują tyle co na nośniku, są nawet droższe np. Persona - cena identyczna, ale nie dostajesz nośnika, pudełka, instrukcji i soundtracka.

Opublikowano

cyfrowa dystrybucja miala obnizyc koszta gier. Narazie sa takie same badz drogie jak na starocie (Games... na X360). Kiedys wyczytalem ze jest to malo mozliwe poniewaz jesli gra HALO 4 mialo pojawic sie na plytce i w wersji "elektronicznej" to ceny musialyby byc porownywalne by temu drugiemu tez sie oplacalo sprzedawac gre. Gdyby wszystko bylo odrazu na sieci moze wtedy ceny byly by niskie

Opublikowano
Jedyne co jest fajne w PSPGO to większy wyświetlacz

Ale on jest właśnie mniejszy ... (przynajmniej w poziomie).

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

Format obrazu musi być zachowany więc jeśli jest mniejszy w poziomie to jest również odpowiednio mniejszy w pionie ;)

Opublikowano

Chodzi o to że jest mniejszy, i może to wyjść na plus - jest teraz mniej paronamiczny niż wcześniej, więc i gry mniej pixelowate dla oczu :D.

Na pewno jest: "tak samo panoramiczny". Imo to tylko złudzenie.

A masz rację, mniejszy ekran może wyjść tylko na +.

Dla przykładu stare PSP na 4.3" przy rozdzielczości 480*272, a iPhone przy 3.5" ma 320*480, czyli na nim obraz jest bardziej wyrazisty.

Opublikowano

No to w takim razie nie ma żadnych plusów :P

Opublikowano

Chodzi o to że jest mniejszy, i może to wyjść na plus - jest teraz mniej paronamiczny niż wcześniej, więc i gry mniej pixelowate dla oczu :D.

Oj doktorze, doktorze ;) Jaro i wszyscy pozostali ci wyjaśnili, że mniej panoramiczny być nie może. Format musi być zachowany inaczej starsze gry miałyby poziomie pasy na górze i dole ekranu.

Opublikowano

Chyba zassał się na całego. Bo gdyby gra była słaba/brzydka/niegrywalna zapewne już dawno byśmy o tym przeczytali :lol:

Opublikowano

Juchy zapewnie czesciej grzebie w konsolach niz gra na nich ;)

Opublikowano

To prawie jak być ginekologiem. Po pracy już nie masz ochoty znów na to patrzeć. ;]

O co w ogóle chodzi, Juchy gra w U2?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.