Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Czy mi się zdaje czy Forza prezentuje gorszy widok z kokpitu niż leciwy już trochę Test Drive: Unlimited?

Opublikowano

Czy mi się zdaje czy Forza prezentuje gorszy widok z kokpitu niż leciwy już trochę Test Drive: Unlimited?

Nie wiem jak jest w innych grach, ale tak na oko to mogę powiedzieć, że jest "taki sobie", niczym nie zachwyca. Chociaż w czasie jazdy to za bardzo nie jest się w stanie zauważyć dużo więcej niż kierownicę i kawałek deski bo cały czas jest się skupionym na drodze.

Wracając do ODST to zeszło gry "trochę" mniej niż myślałem, bo pierwszy tydzień to wynik 2.2 mln, kalkulując pre-ordery liczyłem tak na 3 mln. Co ciekawe to połowa z 500k jakie sprzedały się poza USA przypada na UK :o Ale i tak jest to najlepszy debiut na konsolę HD w tym roku.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

2,2 miliona a 8 dni temu gra miała premierę? Jak dla mnie nieźle. Nie wiem jak było po 8 dniach od premiery Halo 3.

Opublikowano

Pierwszy tydzień to w przypadku ODST 5 dni :) 2.2 mln zeszło w 5 dni od premiery.

Dużo słabiej od Halo 3, słabiej też od GoW 2 jeżeli chodzi już konkretnie o liczbę dni, a nie wirtualny pierwszy tydzień (który dla GoW 2 wynosił 2 dni).

Jeżeli stosunek drugiego tygodnia będzie podobny do tego z Halo 3, to w drugim tygodniu powinno zejść jeszcze ok. 400k ODST

Opublikowano

No sprzedało się to lepiej od każdego wielkiego exa od Sony ;) IMO rewelacyjny wynik. Widać, że marka przyciąga.

Opublikowano

Ja osobiście ODST nie kupiłem dla samej marki a dla miodnego gameplay'u w singlu, kozackiego, świetnie zorganizowanego multi oraz - dla mnie osobiście nowości - trybu Firefight (Bo w hordę z GOWa nigdy nie grałem).

Opublikowano

Mnie tam hype Halo omijał szerokim łukiem z tego powodu, że nie gram po sieci, ale tryb dla jednego gracza w ODST to klasa sama w sobie, trochę jak połączenie 2-ch różnych FPS'ów, a klimat jest gęsty jak zupa. Gdyby Halo nie miało tylu przeciwników co zwolenników uprzedzonych do samej marki to gra spokojnie mogłaby się o te 30% lepiej sprzedać. Ja tylko mam nadzieję, że takich jak w ODST lokacji nocnych i w półmroku będzie dużo w Reach.

Opublikowano

Sam też nie pocinam po sieci, ale Halo jedynka na dwóch na splicie na jednej konsoli już było miodne. Za to kampania to poezja - bardzo klimatyczna i jedyna w swoim rodzaju. Wczoraj połowę drugiej części łyknąłem za jednym zamachem i pewnie teraz już bym ją kończył, gdyby nie to, że kupiłem rozwaloną kopię i w połowie gry wyskakuje błąd odczytu. Regeneracja nic nie pomoże, bo to głęboka rysa.

Kiedy powstawało Halo, nikt nie myślał o tej grze jako o multiplayerowym killerze. Ważna była fabuła. Cieszę się, że panowie z Bungie nie zapomnieli o tym i po dziś dzień fabuła stoi w tej grze równie wysoko, co poziom multi (a mogliby wydawać same tryby MP i zarabiać na tym krocie).

Nie dziwi mnie ani trochę sukces tej gry ani szajba na jej punkcie. Wyjątkowa seria zasługuje na wyjątkowe wyniki w sprzedaży ;].

Opublikowano

Ale multi to najwieksza zagadka 21 wieku. Juz w czasach Xboxa1 mimo ze gra nie miala opcji Online (H1) bo wtedy o niej nie myslalo to na XBC bylo w ta gre jak i Halo 2 najwiecej osob. Kampania czy split jest zawaliste, ale w multi nie widze niczego nadzwyczajnego ze gra jest nonstop w TOP3, w ciagu minuty sprzedaja tysiace kopii. Chyba ta gra udowodnila ze fpp na padzie moze dawac rowniez frajde dlatego prawie kazdy shooter wychodzi na PC i konsolki. Na PC ta seriia sie nie przyjela

http://www.top10series.com/videos1.php Filmiki TOP samobojcow, smiesznych fragow,itp.

Opublikowano

No sprzedało się to lepiej od każdego wielkiego exa od Sony ;) IMO rewelacyjny wynik. Widać, że marka przyciąga.

Marka robi swoje, GT5P sprzedało się ponad 4 mln.

Opublikowano

ale przeciez to nie gra,to demo :P

Piję do tego, że gdy krytykuje sie jakieś aspekty GT5P, pada wytłumaczenie-"Ale przecież to tylko demo.... nie oczekujmy za wiele...., nie ma to jak porównywać demo do pełnej gry...itd "

P.S Sam jestem w tych 4 milionach ;)

Opublikowano

Moze demo to nie najlepsze okreslenie dla Prologue (lol PLACIC za demo ? = Fail), ja zawsze wole uzyc okreslenia "promo".

Ot probka produktu, lecz nie wchodzacy w typowe kaniony dla pojecia "demo".

Tak nudze sie i uwielbiam sie rozpisywac nad wlasciwym znaczeniem slowa - demo :P.

Tak wiem co dokladnie oznacza slowo promo, ale juz wole to powiedziec od DEMA sic.

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

Halo poprostu idealnie trafilo w gusta amerykan.

O ile np te najwieksze hity na ps3 sa kupowane mniej wiecej 1-1 ( ameryka / reszta swiata )

to gry typu halo 3 w samej ameryce sprzedaja sie 3 razy lepiej niz w calej reszcie swiata ;)

Opublikowano

Moze demo to nie najlepsze okreslenie dla Prologue (lol PLACIC za demo ? = Fail), ja zawsze wole uzyc okreslenia "promo".

Ot probka produktu, lecz nie wchodzacy w typowe kaniony dla pojecia "demo".

Tak nudze sie i uwielbiam sie rozpisywac nad wlasciwym znaczeniem slowa - demo :P.

Tak wiem co dokladnie oznacza slowo promo, ale juz wole to powiedziec od DEMA sic.

A moze to shareware?

Opublikowano

Halo poprostu idealnie trafilo w gusta amerykan.

O ile np te najwieksze hity na ps3 sa kupowane mniej wiecej 1-1 ( ameryka / reszta swiata )

to gry typu halo 3 w samej ameryce sprzedaja sie 3 razy lepiej niz w calej reszcie swiata ;)

Zawsze jak się mówi o sprzedaży Halo to ktoś musi wyskoczyć z "bo w Ameryce", chciałem tylko przypomnieć, że ODST sprzedało się regionie PAL w "pierwszym" tygodniu tyle co Killzone 2 w regionie PAL w "pierwszym" i drugim tygodniu razem wziętych.

Halo kochają wszyscy i wszędzie, a Amerykanie 2-3 razy bardziej niż "wszyscy". Nawet bez USA Halo miałoby cholernie wysokie wyniki sprzedaży.

Opublikowano

Tak jak napisałeś, po Halo cisną praktycznie tylko Ci, co nie grali, a nie grali bo mają PS2/PS3. Kawał dobrego FPS'a na którym wzorowało/wzoruje się tysiące programistów. Nazywanie tej gry "laserk-blasterki" to po prostu jedna wielka ignorancja.

Opublikowano

Wcale nie, jest tak samo masa osob ktora grala i poniza te gre. Kwestia wyczucia stylistyki.

Opublikowano

Moze ludzie poprostu przyzwyczaili sie do innych fpsow na 360 bo tutaj pojawila sie 1 gra z HALO - H3 i to 2 lata temu. Ci co grali w Halo od poczatku serii czyli X1 gra sie podoba (gra z 2001). Halo ciagnie to samo od wielu lat, malo zmian przeszla patrzac na inne wiodace sczelaniny. W tamtych czasach to ze 3 czesci CODa sie pojawily, ze 2 MOHy, FarCry'a, Riddick, Doom i inne shootery z PC jak HL2. Prawda jest taka ze X1 malo kto posiadal, wtedy PS2 bylo znane. Zas 360 stala sie popularniejsza i nowi zaczynaja gre od 3 gdyby zagrali 1/2 to i tez pewnie im sie nie spodobala ;) bo gry sa stare i slabo wygladaja patrzac na dzisiejsze pozycje czy 2 lata temu przy H3.

Single wysmienity, coop, itp multi sprawa gustu - mnie on sie malo podoba - wole CODy (2/4/5), ja gram w serie od poczatku.

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

Znam posiadaczy 360, którzy za Halo nie przepadają.

Nie sądzisz, że to trochę głupie co napisałeś ?

Normalne, że grę X jedni lubią, a inni nie. Tu chodzi o falę zmasowanej krytyki, gdzie większość zapewne nawet nie ma do niej podstawy gdyż z grą styczności nie miała (albo symboliczną).

Opublikowano

Nie wiem, osobiście nie rozumiem sensacji nad tą grą, ale zdaje sobie sprawę że gdybym miał Xboxa (na owej konsoli takie produkcje musiały być wyśmienite) doceniłbym ją.

Poza tym mam do niej szacunek jeżeli chodzi o głębie uniwersum, a tak to nic do tego Halo nie czuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.