Skocz do zawartości

Którą grę wybrać? ver. NDS

Featured Replies

• Odpowiedzi 261
  • Wyświetleń 87,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Guernica, jak to nie byly powiazane? A postacie, a rozne watki wspomniane ? Kazda czesc jest ze soba bardziej lub mniej polaczona, mozna nie grac po kolei, ale wedlug mnie kubi sie duzo smaczkow nie o

• z rpg/taktycznych rpg 1. Dragon Quest iv,v,vi,x 2. dragon ball attack of the saiyans 3. final fantasy 4 heroes of light 4. front mission ds 5, luminous arc 1,2 6.pokemon conquest 7. sands of de

• Grałem tylko w pierwsze dwie czesci i nie byly powiazane.

Opublikowano

A ja mam pytanie dla starszych użytkowników, bo wiem, że młodzież wiedzieć nie będzie ;). Znacie jakieś tytuły gier erotycznych (hentaie też mogą być) na DS, tylko najlepiej po angielsku? Z góry dziękuje:)

Opublikowano

Jesli jakies sa, to tylko homebrew. Na konsole Nintendo nie wychodza oficjalnie zadne gry o tematyce erotycznej.

Opublikowano

Poszedlem dzisiaj do punktu wymiany gier i calkowicie w slepo porwalem sie na Luminous Arc. Mam do przejscia jeszcze to i owo wiec chwilowo nie zabieram sie za ten tytol, chcialem jednak zapytac czy warte to bylo zlamanego grosza?

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem nie :P Dla mnie Luminous Arc jest przegadane, oferuje małe możliwości customizacji postaci i jest strasznie liniowe. Takiemu FFTA2 nie dorasta do pięt. IMO.

Opublikowano

Edytowane przez coopa

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Sądzę, że tak, ciekawy scenariusz i system walki.

Opublikowano

Ja też potwierdzam. Bodajże 3 różne zakończenia i różne postacie się dołaczają.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może ktoś polecić Blue Dragon Plus? Który RPG wybrać w pierwszej kolejności - FFIV/DQV/CT? Biorę się za nadrabianie NDS'owych zaległości - stacjonarna konsola zaczęła mnie potwornie nudzić xd

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Wszystkie trzy wspomniane remake'i to gry, których nie wypada nie znać - nie wiem, czy nie określiłbym ich jako trzy najważniejsze jRPG-i w historii, w każdym razie na pewno są w Top 10. Jeśli musisz wybrać jedną, to mam jedną podpowiedź: Chrono Trigger to najlepsza gra wszech czasów.

Nie grałem w Blue Dragona, słyszałem o nim nie najlepsze opinie, więc sobie odpuściłem.

Opublikowano

Jesli nie grales w Chrono Triggera nigdy w zyciu,to zacznij od tego.Jesli juz kiedys w niego pykales,to DQ V imo.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Chodzi mi raczej o to, którą grę wziąć jako pierwszą, bo jako fan jRPG nie odmówię sobie sprawdzenia wszystkich trzech ;) Zasugeruję się Twoim hintem i zakupię najpierw CT (swojego czasu przegapiłem ten tytuł). Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto sprawdził BDP w akcji, zbyt rozbieżne recenzje aby się nimi sugerować.

P.S. pytanie premia DQMJ vs Pokemon?

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Zalezy od gustow tak naprawde i czy masz dostep do Wi-Fi.Ja niedawno zaczalem Pokemon Platinum i to jest naprawde wspaniala gra.W porownaniu do starszych wersji duzo poprawili,fabula tez juz jest znosna jak na serie pokemon i ogolnie warto.

O DQJM sie nei wypowiem bo nie gralem jeszcze,ale zamierzam w przyszlosci.

Jak nigdy nie grales w Chrono Trigger to lec do sklepu i sie nie zastanawiaj.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

No właśnie, osobiście uwielbiam uniwersum DQ - unikalny humor mi bardzo odpowiada a do Poków jakoś nigdy mnie nie ciągnęło choć nie kwestionuje ich fenomenu. Kurczę jest w czym wybierać :)

Jak nigdy nie grales w Chrono Trigger to lec do sklepu i sie nie zastanawiaj.

Byłem - zamknięte ;)

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Joker jest dobrą grą, ale ma niestety kilka poważnych wad:

1) Liniowość - cały czas idziemy do przodu zgodnie z fabułą, a liczbę subquestów można policzyć na palcach jednej ręki.

2) Mało terenu - po przejściu gry zdałem sobie sprawę z tego, jak mało terenu jest w tej grze. Wcześniej tego nie czułem, ale po ostatnim bossie nie wiedziałem gdzie iść, bo byłem wszędzie.

3) Online - przez WFC można tylko startować w "turniejach" i grać przeciw ghostom stworzonym na wzór teamów zapisanych ludzi. Do tego praktycznie wszyscy tam cheatują, więc nie jest trudno znaleźć w teamie przeciwnika bardzo trudne do zdobycia potwory.

4) Co robić po przejściu gry? Tylko łapać potwory i je levelować/breedować, ewentualnie grać online. Przy braku dużego terenu (punkt nr 2) jest to duży minus.

5) Statystyki potworów - przy niskiej generacji w breedowaniu widać różnicę między rangami i poszczególnymi potworami, jednak prawda jest taka, że jeśli będzie się długo levelowało i breedowało nawet stworki z niskich rang, to mogą one być lepsze niż te z A czy S. Gra jest zrobiona bowiem w ten sposób, że każdy potwór posiada limit statystyk i stworki z początku gry mogą przy dużym nakładzie pracy okazać się silniejsze od tych z końcówki. Co ciekawe,

ostatni boss ma jedną z najniższych wartości maksymalnego HP, bodajże 780, gdzie najwyższa możliwa wartość to 999 (oczywiście gdy walczymy przeciw niemu ma znacznie więcej energi

.

Niemniej ja się przy Jokerze bawiłem bardzo dobrze i gra mnie wciągnęła :) Może dlatego, że kiedyś masę czasu spędziłem przy pierwszym DQM.

Edytowane przez Di

Opublikowano

Dzięki za rzeczową analizę :) Kolejny dylemat z mojej listy must-have'ów -> Final Fantasy Tactics A2: Grimoire of the Rift vs Valkyrie Profile Covenant of the Plume?

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Jaki jest najlepszy RPG na ds?? Właśnie skończyłem The World Ends With You i nie wiem za co się zabrać ^_^

Opublikowano

Oryginalny czy "importowany"? Bo jeśli chodzi o te pierwsze, to naprawdę trudno znaleźć coś na miarę WEWY. Knights in the Nightmare i Devil Survivor mnie niestety dość zawiodły, podobnie jak różne fajnale, dragony i many. Nie mówię, że to złe gry, ale trudno powiedzieć, czy która z nich jest jakaś wybitna. Czekam na Sands of Destruction, Soma Bringera, no i na GOLDEN SUNA, mam nadzieję, że te gry będą naprawdę warte uwagi.

Opublikowano

Suikoden Tierkreis jest ok, taka solidna gra na 8 IMO. Troche staroszkolna, ale nadal smaczna.

Opublikowano

Szkoda że nie ma nic porównywalnego do WEWY :(

Spróbuje tego Suikoden i pewnie zabiorę się za Zelde ^_^

Dzięki za odpowiedz :)

Opublikowano

Zelda to nie RPG, ale moim zdaniem to jest gra na poziomie WEWY. Wiele osób ją krytykuje i ja też kiedyś to robiłem, jednak ostatnio włączyłem ją drugi raz i zmieniłem zdanie. Bez wątpienia jest to fantastyczna pozycja. Uważam, że interfejs w Klepsydrze jest najlepszym sposobem sterowania w historii gier. Tak samo jak WEWY ma najlepsze sterowanie wśród gier RPG. Obie gry są właśnie TYM, o czym każdy marzył w chwili ogłoszenia konsoli z ekranem dotykowym. No, przynajmniej ja. Było by wspaniale, gdyby raz na pół roku wychodziła jedna tak dobra gra na DS-a. Nie mówię, że jest źle z grami, ale te dwie pozycje po prostu pokazują, jak wiele można zrobić na DS-ie.

Opublikowano

Witajcie,

poszukuje aplikacji uczaca, albo udoskanalajaca jezyk francuski. Gra moze byc po angielsku, albo po francusku.

Poki co znalazlem "My french coach", ale nie moglem znalesc zadnej ciekawej recenzji o tej aplikacje? Co o niej sadzicie? A moze znacie jakies inne, lepsze?

EDIT:

Poszukuje jeszcze Mahjonga. Jest kilka produkcji, ale poszukuje najlepej. Wazne by nie bylo zadnych udziwnien. Zwykly, prosty Mahjong dla mojego taty.

Dziekuje ;)

EDIT 2: juz cos znalazlem.

Edytowane przez PiaER

Opublikowano

Ten Mahjong to ma być prawdziwy Mahjong czy domino kostkami do Mahjonga?

W serii Simple wydano Mahjonga przyjaznego początkującym, ale teraz nie bardzo pamiętam, jak się nazywał. Większość z mahjongów jest bezlitosna jak się słabo gra :/