Opublikowano 15 listopada 200816 l Co do kabla to nie wiem jak to działa, ja przenosiłem dane ręcznie, czyli oryginalny 20GB do kompa (trzeba było go rozebrać), i kopiowanie plików na 120GB. Oczywiście wszystko przez program Xplorer360. Można też to robić z karty pamięci, i gdybym drugi raz to miał robić to właśnie tak bym to robił Metoda Xplorer360 nie jest taka łatwa, jest kilka wersji tego programu, dużo poradników i metodą prób i błędów trzeba było samemu kombinować. No chyba że teraz się coś zmieniło... Keymaker - o jaki system chodzi? Po przerobieniu dysku wkładasz go do konsoli, formatujesz w x'ie i wszystko działa.
Opublikowano 15 listopada 200816 l System=Dashboard Czyli montuję dysk, formatuję go i potem ewentualnie przeprowadzam transfer danych kablem i pozamiatane. Dobre to jest !
Opublikowano 15 listopada 200816 l Co do kabla to nie wiem jak to działa, ja przenosiłem dane ręcznie, czyli oryginalny 20GB do kompa (trzeba było go rozebrać), i kopiowanie plików na 120GB. Oczywiście wszystko przez program Xplorer360. Można też to robić z karty pamięci, i gdybym drugi raz to miał robić to właśnie tak bym to robił Metoda Xplorer360 nie jest taka łatwa, jest kilka wersji tego programu, dużo poradników i metodą prób i błędów trzeba było samemu kombinować. No chyba że teraz się coś zmieniło... Keymaker - o jaki system chodzi? Po przerobieniu dysku wkładasz go do konsoli, formatujesz w x'ie i wszystko działa. Czyli na kartę można bez problemu skopiować sevy ? Na starym X-ie nie z każdą grą jest tak fajnie... o Forzie można pomarzyć <_<
Opublikowano 15 listopada 200816 l Autor Bo memorka do starego Xa miala za mala pojemnosc. KOTOR tez by nie wszedl. Teraz memorki sa spore i spokojnie nadaja sie do przenoszenia sejwow .
Opublikowano 15 listopada 200816 l Jest ktoś kto się zajmuję tym wymienianiem dysków? Mam swoją 20 i zamieniłbym ją na 60 lub 120. Polecicie mi kogos? Ponawiam pytanie. Jest ktoś w tym kraju kto czyni takie usługi ? Kiedyś słyszałem ,że jakiś gość z forum onlinecentre. Szukałem i nie znalazłem go.
Opublikowano 15 listopada 200816 l Gdzie można kupić ten Hitachi 60 GB? 120 GB to dla mnie za dużo, a 60 GB będzie w sam raz.
Opublikowano 16 listopada 200816 l Autor Jak nie ma na Allegro to nie kupisz. Poza tym jak jest to juz duzo bardziej oplaca sie kupic 120ke, a i ten dysk trudno znalezc ;/.
Opublikowano 19 listopada 200816 l Czyli wiecej niz 120GB nie podlacze? Kurde bo tak szukam i szukam i znalesc nie moge jak to zrobic
Opublikowano 19 listopada 200816 l a do tego dysku to potrzebuje kieszen od HDD do PC? I jakis kabelek chyba czy nie tak?
Opublikowano 19 listopada 200816 l jak przez sate? Przecież wejście na HDD w Xklocku jest większe niż SATA w PC
Opublikowano 19 listopada 200816 l Musisz otworzyć całą obudowę dysku odpowiednim śrubokrętem. Potem wymieniasz dyski. Ale zanim to zrobisz musisz odpowiednio BEVSa przerobić podłączając go do komputera. Znajomość Hexa też się przyda w niektórych przypadkach.
Opublikowano 19 listopada 200816 l aa... A co z gwarancja? Jak rozkręcę HDD to przepadnie? Edit: Już widzę, odkręcając HDD uszkodzę naklejkę i będzie po gwarancji Edytowane 19 listopada 200816 l przez Tomaszek88
Opublikowano 19 listopada 200816 l A słyszałeś o przypadku uszkodzonego dysku 20GB? Bo ja nie i gwarancję stawiam na ostatnim miejscu.
Opublikowano 19 listopada 200816 l tyle ze ja mam 60GB Ale nie słyszałem w sumie tylko kurde musiałbym mieć wsio jak na tacy podane żeby nie zrypać czegoś.
Opublikowano 21 listopada 200816 l mam pytanko jak wyglada sprawa z banami dostal ktos za taki dysk? czy wszystko smiga ? mam niemodowana konsole i nie bardzo bym sie za bana ucieszyl mam memorke to z kopiowaniem plikow nie mialbym problemu a dysk 20gb dokupilem pare dni temu do arcade, weszly 2 gry i nara nawet jesli dawali by bany za dysk, to przykladowo, jesli rozebralbym kieszen i gry w ktore gram online mialbym na tym 20gb oryginalnym, a singlowe gry na customie, profil na memorce i poprostu dysk wymienial do gry online czy MS ogarnalby ze mam 2 dyski w tym jeden nieoryginalny troche namieszalem ale chyba wiadomo o co mi chodzi
Opublikowano 21 listopada 200816 l ...troche namieszalem ale chyba wiadomo o co mi chodzi jakby juz byly bany to nikt by nie sledzil co Ty robisz, w tkaich przypadkach jedno odnotowanie niedozwolonej rzeczy konczy sie banem, a systemy wykrywania do banow to maja rozne i nikt nie wie jak do konca dzialaja... na razie banow z tego tytulu nie ma a czy beda to do jasnowidza trzeba...
Opublikowano 21 listopada 200816 l Da sie. Bedziesz musial to przekopiowac jakos przy pomocy peceta i programow zczytujacych partycje Xowe ;o. Troche roboty przy tym jest, ale poszukaj na xbox-scene.com 'narzedzi' do dyskow 360 - tam powinien byc jakis program przeznaczony do tego. Wtedy zdaje sie pod Winda to wszystko sie robi, ale sie nie znam ;o. A da się inaczej? Np. dzwonię do kumpla on przychodzi z konsolką podłączamy obydwie kablem ethernet i ja kopiuję wszystkie sejwy, profil i ważne pierdoły na jego dysk do jakiegoś katalaogu. Następnie on przez jakiś czas ma te dane na swoim HDD, a ja załatwiam sprzedaż mojej 20tki i kupno tego spreparowanego 120GB BEVS Edytowane 21 listopada 200816 l przez Gooralesko
Opublikowano 21 listopada 200816 l ...troche namieszalem ale chyba wiadomo o co mi chodzi jakby juz byly bany to nikt by nie sledzil co Ty robisz, w tkaich przypadkach jedno odnotowanie niedozwolonej rzeczy konczy sie banem, a systemy wykrywania do banow to maja rozne i nikt nie wie jak do konca dzialaja... na razie banow z tego tytulu nie ma a czy beda to do jasnowidza trzeba... A co mnie ciekawi, ja używam na stałe nieprzerobionej konsoli, lecz ściągałem stuff na przerobionej konsoli kumpla. To z Twoim tokiem rozumowania, jedno odnotowanie = ban. Czego nie mam bana?
Opublikowano 21 listopada 200816 l a widziales taka opcje w Xbox 360? bo ja nie A skąd mam wiedzieć czy takie coś jest możliwe skoro nigdy dwóch konsol nie podłączałem przez LAN? Pytam się po prostu. Edytowane 21 listopada 200816 l przez Gooralesko