Opublikowano 2 października 20186 l Loukum zwane też rachatłukum. Najlepsze te z różą i pistacją W Krk jest świetny sklep z ciapatymi produktami, koło Kleparza, dużo można tam tego dostać.
Opublikowano 14 października 20186 l Ja w tamtym tygodniu wybrałem się z żoną do Lwowa z racji 10 rocznicy ślubu. Z racji dobrych cen postanowiliśmy trochę popróbować i nie trzymać się za portfel. Spróbowałem ostrygi niestety mogłem zostać w błogiej nieświadomości jak to może smakować. Co niektóre stoliki zamawiali nawet po 20 sztuk ja na szczęście zamówiłem jedną. Potem juz było lepiej bo krewetki czy inne owoce morza uwielbiam. Kolejnym przystankiem była restauracja ze stekami do wyboru wiele rodzajów jak i jagnięciny itp. Kelner przynoszący do stolika mięsiwo proponuję jego pokrojenie, nasz miał pół kilo :-). Tam na zdjęciu za szybą są kawały mięsa na duże imprezy gdzie sobie wybieramy i kucharz przygotuje.Następny byl tak zwany Arsenał gdzie podaje się żeberka. Cóż to była za uczta choć pierwsze byliśmy w szoku bo byliśmy tam po 20 ludzi przed wejściem może 50 i dziewczyna zapisuje flamastrem nazwisko i z megafonu wyczytuje . Żeberka są smażone na okrągłych obrotowych wielkich grilach opalanych drzewem do tego pyszne kraftowe piwo. Aha kto przyjdzie w krawacie to się go pozbywa
Opublikowano 25 października 20186 l Buleczke Bao z kimczi, bekonem, orzeszkami i zielenina. Nie wygladala jak ci.pka ale byla smaczna. Umami nie potrafie rozpoznawac wiec nie wiem czy bylo, ale chyba tak bo od tego wziela nazwe knajpa.
Opublikowano 26 października 20186 l Dziś zrobiłem sobie prosty obiad - duszoną łopatkę wieprzową w sosie grzybowym, z lanymi kluskami i surówką z kapusty pekińskiej. Edytowane 26 października 20186 l przez Solderowy123
Opublikowano 11 listopada 20186 l Sw marcin > niepodleglosc. Jak co roku moj ojciec zamienia sie w cukiernika i robi rogale. Jak chcecie wiedziec jak smakuja jeszcze cieple rogale swietomarcinskie wlasnej roboty to przypomnijcie sobie najlepsza slodycz jaka jedliscie w zyciu i wyobrazcie sobie ze to jest 10x lepsze
Opublikowano 25 listopada 20186 l babeczkarnie mi otworzyli pod domem pare miesięcy temu, wez tu diete trzymaj
Opublikowano 25 listopada 20186 l I to z takim słoikiem Ci dają i masz go odnieść, czy wliczone w cenę? Bo reszta widzę na wynos, a to? @schabek jesteś z Poznania? Co z tym przepisem?
Opublikowano 25 listopada 20186 l Będę wdzięczny za podanie nazwy lokalu, w którym podają takie smakowite babeczki. Może tak będzie bardziej zrozumiale xd
Opublikowano 25 listopada 20186 l 2 godziny temu, grzybiarz napisał: I to z takim słoikiem Ci dają i masz go odnieść, czy wliczone w cenę? Bo reszta widzę na wynos, a to? @schabek jesteś z Poznania? Co z tym przepisem? No ogolnie jest sprawa tego typu ze pytalem sie ojca o przepis i mowi ze wzial go z glosu wielkopolskiego i to bylo ladnych pare lat temu. No i teraz od paru lat robi te rogale juz z glowy wiec musialby mi dyktowac przepis a ja musialbym wklepywac i szczerze mowiac to mi sie nie chce xD jakby mial gdzies to spisane to bym zrobil fotke i wstawil
Opublikowano 26 listopada 20186 l 12 godzin temu, krupek napisał: Będę wdzięczny za podanie nazwy lokalu, w którym podają takie smakowite babeczki. Może tak będzie bardziej zrozumiale xd https://www.facebook.com/babeczkarniacookann/
Opublikowano 26 listopada 20186 l Zrobiłem wczoraj swoje pierwsze poważniejsze ciasto. Chciałem coś, co mi się nie zzakalcuje i nie wywali nad blachę. Padło na tofurnik waniliowo-bananowy, na spodzie z płatków owsianych i kakao, na górę polewa z gorzkiej czekolady, całość słodzona miodem. Wyszło zaje.biście, choć można jeszcze dopracować, np spód zrobić z płatków owsianych i masła orzechowego, a wnętrze zrobić bardziej waniliowe, bo przez banany wyszło trochę kwaśne. Możliwe też, że to przez sok z cytryny, ale pod wpływem temp powinien stracić kwasowość. Nie mniej jednak, pyszny i pożywny deser.
Opublikowano 26 listopada 20186 l 16 godzin temu, schabek napisał: No ogolnie jest sprawa tego typu ze pytalem sie ojca o przepis i mowi ze wzial go z glosu wielkopolskiego i to bylo ladnych pare lat temu. No i teraz od paru lat robi te rogale juz z glowy wiec musialby mi dyktowac przepis a ja musialbym wklepywac i szczerze mowiac to mi sie nie chce xD jakby mial gdzies to spisane to bym zrobil fotke i wstawil dej ten przepis, chętnie bym zrobił
Opublikowano 26 listopada 20186 l Schabek za rok nagraj starego w kuchni jak robi ciasto i opowiada o skladnikach jak maklowicz. Plusik odlozony.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.