cosmaty 1 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 (edytowane) Ojacie! Le Mans w 8 aut na trasie, bez zmiennych warunków pogodowych, bez zmiany pory dnia! Smakowite! Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach priorytetem dla twórców racerów powinno być przynajmniej 20 aut na trasie, 8, to delikatnie mówiąc, nieporozumienie. 8 aut starczyło w wyścigach 10 lat temu, GT nawet nie udawało prawdziwych serii wyścigowych, dziś dając trasę w LeMans, *100* różnych modeli aut z tejże serii, 8 pojazdów na torze to śmiech na sali. Edytowane 14 Czerwca 2009 przez cosmaty Cytuj Odnośnik do komentarza
pawel3569 20 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 100 modeli czyli tak naprawdę 20 w tym każdy w 5 wersjach kolorystycznych. Ale i tak czekam Cytuj Odnośnik do komentarza
coolkrzychu 0 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Nowy filmik prezentujący trase i samochody LeMans http://www.gamersyde.com/news_8095_en.html Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrB 9 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Po obejrzeniu tego filmiku stwierdzam, że: - tor Circuit de La Sarthe jest świetnie odwzorowany, nie idealnie, ale lepiej niż np. w Race Driver GRID - prędkość maksymalna i przełożenia 908 HDI FAP dobrze odwzorowane - wciąż nie widać Audi R15; na filmiku są dwa R10 (mogę się mylić) - prędkość z jaką kierowca pokonuje zakręty jest dużo wyższa niż w realu; droga hamowania jakby też - fajny widok z kokpitu Edytowane 15 Czerwca 2009 przez PiotrB Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ja jestem coraz bardziej najarany czekam aż będą filmiki np. z Suzuki będzie można porównać z GT5:P wiesz Piotr, widać było, że ustawienia były dla casuali bo cofał czas itp. pewnie jechał w trybie arcade Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrB 9 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ustawienia dla casuali to tak, ale że jest drugi model jazdy (arcade) to pewna informacja? Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Tzn. tak mi się wydaje. Gdzieś było o tym mówione Cytuj Odnośnik do komentarza
cosmaty 1 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) Może to o czym pisze Piotr, ma związek z tym, że na filmiku delikwent jechał ze wszystkimi wspomagaczami włączonymi (poza auto hamowaniem). Edytowane 16 Czerwca 2009 przez cosmaty Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Modele samochodow w Forzy 3, pod katem ilosci polygonow ... stoja na conajmniej takim poziomie jak te z GT5:Prologue. A powiedz mi jak to można sprawdzić bo ja nie mam takiej mocy? Jedziesz na oko czy używasz dodatkowo linijki i ekierki? @ Gooralesko Nie patrz na to, ze na screenach z FM3 jest wysoki AA. To screeny z trybu photo. Spoko, spoko. Wiem. Ale na trailerze w którym jest in-game footage też nie ma aliasingu. Być może w tej wewrsji silnika Forzy (bo nie wierzę, że to nowy silnik zrobiony od podstaw) bezstratne AAx4, możliwe dzięki eDRAM, jest używane. Przy 1280-720 z AAx4 tak mniej więcej powinny wyglądac wygładzone ząbki w grze jak na tych skrinaczach. Na podstawie tego co wyżej napisałem mniemam, że jednak będzie pełnoekranowy antyaliasing (conajmniej x2) zastosowany bezpośrednio w czasie wyścigów, nie tylko w trybie foto. Bronx - za dużo jadu w twoich postach czuję. Wyluzuj stary bo na fanboja się lansujesz Nigdy w życiu na żadnego fanboja się nie lansowałem i nie będę się lansował, denerwuje mnie po prostu to, że pełno ludzi uważa GT za jakiegoś bożka czy nie wiadomo co jeszcze, a czasy się zmieniły i gry idą do przodu.Zobacz - wyszedł RE i MASA ludzi narzeka, że jest archaiczny, że powinni coś zminić itp. a takie GT, w którym mechanika i brak zniszczeń nie zmieniły się od czasów PSX-a jest przez wielu ludzi uważane za jakieś arcydzieło.Nigdy nie powiem, że GT to zła gra bo taką nie jest, ba, jest bardzo dobrą samochodówką, jednak FM podchodzi mi w wielu aspektach o wiele bardziej niż to ''dzieło sztuki'' od Polyphony, denerwuje mnie na dodatek polityka tej firmy bo żądanie 150 zł za demko (tak wiem, jak na demko jest sporo samochodów i parę tras, ale kurde, to w dalszym ciągu jest demko, które tak naprawdę nie kosztuje wiele mniej niż ''duża gra'').Tyle.Gooralesko proszę Cię nie posądzaj mnie o fanbojstwo bo brzydzę się tego słowa. Dobra koniec tego offtopab bo się ludzie wkurzą. Co do FM3 martwi mnie troszkę fakt, że na samochodach przeciwników nie ma w dalszym ciągu odbić w czasie rzeczywistym...W GT to jest i praktycznie w każdym innym dobrym racerze to jest.No i twórcy powiedzieli, że skupiają się nad samochodami, że mają być przepiękne, więc taka podstawowa rzecz mam nadzieję, że się znajdzie w pełnej wersji, bo byłaby mała lipka...No nic, pożyjemy zobaczymy.. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autorzy mówili, że do premiery skupiają się na dodaniu cieni, odbić itp. itd. Myślę, że możemy być spokojni Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ojacie! Le Mans w 8 aut na trasie, bez zmiennych warunków pogodowych, bez zmiany pory dnia! Smakowite! Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach priorytetem dla twórców racerów powinno być przynajmniej 20 aut na trasie, 8, to delikatnie mówiąc, nieporozumienie. 8 aut starczyło w wyścigach 10 lat temu, GT nawet nie udawało prawdziwych serii wyścigowych, dziś dając trasę w LeMans, *100* różnych modeli aut z tejże serii, 8 pojazdów na torze to śmiech na sali. Niestety archaiczne GT całą moc ładuje w grafikę, olewając zniszczenia i pogodę. Teraz, aby pobić tego boga posiadaczy PS3, Forza 3 musi prezentować się przynajmniej tak dobrze albo i lepiej, przez co znowu duża ilość mocy pójdzie na grafikę, zamiast na zmienne warunki pogodowe, ale przynajmniej zniszczenia są . Cytuj Odnośnik do komentarza
Sig 395 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 O gt to wiemy tylko tyle że kiedyś wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 No niby tak, ale już jest GT Prologue, które świetnie wygląda i ma te 20 samochodów, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) O gt to wiemy tylko tyle że kiedyś wyjdzie . Taki Duke na PS3? Ja tam jestem o tą pozycję spokojny. Forza 2 mi się bardzo podobało, pomimo swojego poziomu graficznego. A jak widzimy FM3 jest poprawiona w sporym stopniu. Jeżeli tylko będzie opcja Real simulation, a nie jakieś cofanie czasu, to będzie murowany hit A tryb Arcade myślę, że przyda się niedzielnym graczom /zawsze to więcej $$$/. Edytowane 16 Czerwca 2009 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
pawel3569 20 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Niepotrzebne zamieszanie wokół tego cofania czasu, po prostu się z tego udziwniacza nie korzysta i tyle, tak jak w gridzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Ciekawe jak to by wyglądało na multi, zaginanie czasoprzestrzeni? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Nowy filmik z Le Mans i jakieś 100 screenów (publikowane i chyba też nowe): http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=217682 Cytuj Odnośnik do komentarza
coolkrzychu 0 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Strona z bardzo dużą ilością filmików http://forums.forzamotorsport.net/forums/thread/2636802.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 2 nowe screeny http://i40.tinypic.com/hwk32v.jpg http://i41.tinypic.com/2yvru6q.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza
coolkrzychu 0 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) http://www.gamersyde.com/news_8173_en.html nowe zdjęcia Edytowane 30 Czerwca 2009 przez coolkrzychu Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Fotki są na 100% nieretuszowane. Zobaczcie na grill tego pomarańczowego ścigacza. Widać ząbki. Jednak jest nieźle bo nigdzie indziej nie widać jakichś dramatycznych ząbków. Czekam na jakiś gameplay z Suzuki jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Widać że poprawili tą skopaną kolorystykę z dwójki, głównie przez którą samochody wyglądały tak c(pipi). Zapowiada się nie źle, a z tym cofaniem to też bardzo dobry pomysł, bo czasami lubie się zamyśleć pod koniec wyścigu. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Kozacko. Jeśli to tak będzie wyglądać to mnie mają Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucky77 15 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Będzie cofanie czasu Nie no, dla mnie śmiech. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Miejmy nadzieję że tylko w arcade, lub na niskich poziomach trudności-wtedy ma to sens. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi