Opublikowano 22 kwietnia 201015 l Pobieram właśnie Siege Expansion Pack, kosztuję 22zł i zajmuję 242mb. Jest też nowy update do gry, zajmuję z tego co pamiętam 43mb. Ale na szczęście nic nie sknocili, przynajmniej nic nie zauważyłem. Patch przygotowujący do nowego DLC widocznie. Edytowane 22 kwietnia 201015 l przez Guti
Opublikowano 22 kwietnia 201015 l Patch mial poprawic "odradzanie sie" na forcie, zakładzie i jaskini lodowej. Pozatym usunac glitche, a prawda jest taka ze i tak wlazic w sciany sie da , jedynie pozbyli sie latania chodz jeden sposob nadal dziala (powiedzmy). Co do nowego DLC to musze przyznac ze mapy robia wrazenie, jednak sa zaby wielkie jak na starcie 5 vs 5, zwlaszcza gdy kogos wywali z gry lub sam wyjdzie , wtedy mamy bieganie po planszy i zabawe w chowanego. Natomiast skorki ( moim zdaniem) tym razem sa beznadziejne, nie dosc ze 2 sa z edycji limitowanej gry to 2 nastepne (szkielety)sa po prostu dostepna juz skorka w innych kolorach (zero roznicy).
Opublikowano 23 kwietnia 201015 l Troche lipa z tymi mapami... Przez to wyszukiwanie istnieje spora "szansa". że nigdy nie zagramy rankingowego meczu na nowych mapach. Jest tak dlatego, że mimo wyszukiwania z DLC znajduje też tych, którzy mają tylko pierwsze DLC a z nimi siłą rzeczy nie zagramy na nowych mapach z drugiego DLC. Od wczoraj zagrałem jakieś 20-30 gier a ani razu nie było nowej mapy <_<
Opublikowano 23 kwietnia 201015 l Heh, jak teraz popołudniu grałem to też już nowe były (ale dopiero za którymś razem). Jak trafiła się pierwsza to potem kilka razy pod rząd były nowe.
Opublikowano 23 kwietnia 201015 l dopiero wczoraj wyszło DLC i pewnie jeszcze sporo osób nie zakupiło
Opublikowano 24 kwietnia 201015 l Jak prezentują się nowe mapy zamierzam kupić, warto? Fajny ten nowy tryb CO-OP? Edytowane 24 kwietnia 201015 l przez ADI1995
Opublikowano 24 kwietnia 201015 l Prezentują się bardzo dobrze(świetny wygląd, wielkość) ale gra się na nich(przynajmniej mi) ciężko, a już zwłaszcza na wzniesieniu gdzie zagrałem póki co 2 gry i nie wiedziałem co się dzieje. W nowy tryb coopa nie grałem jeszcze, to nie mam zdania. :]
Opublikowano 25 kwietnia 201015 l Wzniesienie jest zakręcone jak świński ogon i gra na nim jest dosyć chaotyczna (ale w sumie ciekawa). Muzeum jest ciekawe do grabieży ale do DM jest zbyt duże. Likwidacji na tej mapie nie chcę sobie nawet wyobrażać. Ktoś z założonymi unikami może tam się kampić wiecznie. A nawet bez kampienia np. 2 ostatnie żywe osoby mogą po niej biegać bez końca i na siebie na trafić. Nowy tryb.. jest ok
Opublikowano 25 kwietnia 201015 l 2 nowe mapy, nowy tryb plus nowe skórki, naprawdę warto kupić, szczególnie, że cena nie jest wysoka. Nawet sam się skusiłem mimo, że ND udało się popsuć tak świetny MP i obiecałem sobie, że już nie będę się męczył z tym tytułem. Wczoraj trochę pograłem na nowych mapkach, wielopoziomowe mapy na których TD trwa naprawdę długo. Dziś pobawię się z nowym trybem co-op, bo jest całkiem fajny (szkoda mi nerwów do sieciowych meczów ) Edytowane 25 kwietnia 201015 l przez YETI
Opublikowano 26 kwietnia 201014 l Wczoraj po długiej przerwie powróciłem do Uncharted 2 i jedyne co nasuwa mi się to pytanie - dlaczego przestałem nowe mapy są świetne, chyba sporo osób zakupiło już DLC bo gry wyszukiwało bardzo szybko a walka toczyła się na nowych mapach. Co do "wzniesienia" to mapa jest świetna, na początku rzeczywiście trudno się połapać co i jak ale później jest wybornie Dzisiaj potestuje Co-Op - polecam, warto wydać te kilkadziesiąt złotówek
Opublikowano 27 kwietnia 201014 l Właśnie dorwałem w swoje ręce U2. Mam takie pytanko odnośnie poziomu trudności i trofeów. Czy jeżeli przejdę grę na normal to zaliczy mi od razu trofeum za przejście na poziomie easy? Czy muszę każdy poziom trudności po kolei przechodzić?
Opublikowano 27 kwietnia 201014 l Ok, przepraszam. Mam jeszcze zapytanie jak wygląda sprawa polonizacji, tj. czy w polskim dubbingu lecą jakieś fajne teksty tak jak w angielskiej wersji językowej? Pamiętam, że w U1 dialogi Drake'a i pomagierów były dobre. Czy rodzimi aktorzy postarali się o to?
Opublikowano 27 kwietnia 201014 l Angielska wersja jest lepsza to nie jest nowość, ale polska wersja nie jest zła w porównaniu np. z KillZone'm 2, czy z Heavy Rain'em przynajmniej wg mnie.
Opublikowano 28 kwietnia 201014 l Ale nie oszukujmy się Boberek w roli Drake'a nie wypada za dobrze jak ktoś grał w jedynkę i jest przyzwyczajony do bardzo dobrego anglojęzycznego Nathana.
Opublikowano 28 kwietnia 201014 l Oj... Przesadzacie z tym polskim dubbingiem. Prawda jest taka, że ile osób tyle opinii. Ja pierwszą część przeszedłem 4 razy i nie wyobrażałem sobie Boberka w roli Drakea. Zmieniłem zdanie, gdy zagrałem w dwójkę. Boberek jest świetny i idealnie pasuje do swojej roli. Inni aktorzy też w niczym mu nie ustępują. Mi osobiście nie podeszła tylko babka podkładająca głos Elenie. Do dziś się do niej nie przekonałem, ale reszta trzyma poziom.
Opublikowano 28 kwietnia 201014 l "Trzymanie poziomu" nijak się ma do rewelacyjnej jakości oryginalnego podkładu. Polska wersja wypada sztucznie i jest niedopracowana technicznie. Edytowane 28 kwietnia 201014 l przez Mr. Blue
Opublikowano 28 kwietnia 201014 l Mój pierwszy post, chociaż obserwuje temat i forum od dłuższego czasu. Wreszcie postanowiłem włączyć się do dyskusji. Wracając do tematu Uncharted, zastanawia mnie jak długo tryb multi będzie oblegany. Jak wiadomo popularność z biegiem czasu spada, co przekłada się na ilość osób online, ilość osób, które mają kupione DLC z nowymi mapami itd. Na horyzoncie widzę kolejne świetne produkcje, które pochłoną mnie tak jak to zrobiło Uncharted 2. Jeśli chodzi o nowy tyb co-op, to muszę przyznać, że jest fajny. Mam już w nim zrobione trofeum, przetrwania 10 stopnia ataków "nieprzyjaciela". Na plus trybu, to że gracze nie biegają po mapie i sami działają własną rękę zdobywając punkty. W nowym trybie jest ograniczone pole, każdy musi ochraniać swoich partnerów inaczej sam zginie i nie przejdzie do kolejnego stopnia. Jedna z nowych map - wzniesienie, dla mnie rewelacja. Bardzo dużo poziomów, możliwości wspinaczek i miejsc do ataków na przeciwnika. Z nową paczką multi, zauważyłem, że powiększyli siłę rażenia FAL'a co dla mnie jest plusem, bo dotychczas ta broń była kompletnie bezużyteczna, w porównaniu z kałachem.
Opublikowano 29 kwietnia 201014 l mam pytanie: nie gram w multi U2 od dłuższego czasu i dlatego pytam czy w którymś z patchy poprawiono ilość energii ponieważ kiedy kończyłem gre postacie posiadały jej dużo za mało
Opublikowano 29 kwietnia 201014 l @Shakal: wydaje ci się, pewnie używasz najczęściej AK47, które jest teraz dość słabe. Zdecydowanie lepiej idzie strzelanie FALem, czy też M4. Granaty zwiększyły minimalnie zasięg rażenia.
Opublikowano 3 maja 201014 l Pograłem najpierw z angielskim dubbingiem + pl subami, ale napisy prawie w ogóle nie oddawały rzeczywistego sensu wypowiedzi postaci. Pozostałem przy angielskim dubbingu + angielskich subach - o niebo lepiej! Co do samej gry.. Grafika - co tu dużo mówić... F E N O M E N A L N A ! Muzyka - bardzo dobra, klimatyczna, main theme nadal powoduje ciary. Gameplay - szkoda, że tak mało zagadek w tym U2, ale system strzelania jest bardzo dobrze zrobiony i w ogóle to nie męczyło. Polski dubbing - porażka na całej linii. Po przejściu gry na oryginale to głosy postaci w ogóle nie pasują IMO. Może jedynie głos Sully'ego. Jak usłyszałem głos Chloe (w polskiej wersji) to myślałem, że umrę ze śmiechu. Chloe w angielskiej wersji ma sexowny głosik i świetnie zmienia ton wypowiedzi. W polskiej to jakieś piskliwe babsko. Czas przejścia na Normalu - 9,5h. Prawie za jednym zamachem przeszedłem całą grę. Świetna pozycja. Czekam z wypiekami na część nr3. Ode mnie ocena: 10/10 ! Więcej takich gier!
Opublikowano 3 maja 201014 l a tak mysle ze w trzeciej czesci ND posatwi sobie poprzeczke i stworzy nalepszy piasek w grach wideo...moze cos z Egiptem albo z kultura Majow i przedstawienie wizji swiata w roku 2012