Skocz do zawartości

Metallica

Featured Replies

Opublikowano

Mógłby ktoś udostępnić linkę na rapida albo gdziekolwiek z Death Magnetic? Bardzo ploszem ^^

• Odpowiedzi 515
  • Wyświetleń 44,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
większa przepaść jest między Black Albumem a Death Magnetic niż Reign of Blood a Christ Illusion IMHO.

No widzisz... ja też tak uważam. A jednak wielu sądzi odwrotnie...

Kwestia gustów, fascynacji i upodobań. Jak zawsze i wszędzie zresztą :)

Opublikowano

Ale bieda...

Ma ktoś posiada oryginał nowego albumu?

Wczorja ojciec siorze kupil w Empiku, za jakies 30coś zeta.

Na okladce, na dole, pisze "polska edycja". Po uj? Ani to naklejka, tylko glupi wydrukowany napis na wkladce.

A jak sie ma sama wkładka?

Posiada w sumie dwie kartki - okładkę i tył okładki. W sodku kolesie z zespolu, a gdzie tekst piosenek? Jakies promo foto?

Co za bieda.

Tył płyty to białe tło, logo i wymienione tracki.

wersja na Niemcy, czy Anglie, też jest tak uboga?

Pozniej piszą "polska cena", wolałbym jednak zaplacic wiecej i miec wszystko kompletne i ładnie wydane.

Czy moze popprostu są dwie wersje dostepne na nasz rynek?

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

W Polsce są dostepne dwie wersje, ta o któej piszesz i normalna, z pełną książeczką, ale oczywiscie droższa.

Opublikowano
  • Autor

No. Wersja dla biedoty i dla ludzi sukcesu.

Opublikowano

yo szczególnie że "ludzie sukcesu" nie doczytają się lyric'sów z okładki, bo Metallic'a się zabawiała nożyczkami za bardzo. Dobra bo Polska... wersja.

Edytowane przez Yahoosh

Opublikowano

...w HMV obok mnie jest wypasna edycja w wielkim pudle w ksztalcie trumny...ale 80 funciaszy za to nie dam...

...chyba...

Edytowane przez Siara_iwj

Opublikowano

trumienka

http://pl.youtube.com/watch?v=sw4n4qu5DTY

ja mam tą za 65zł

That Was Just Your Life (Cover)

http://pl.youtube.com/watch?v=5UMpV6sonoM&...feature=related

TengBurton tez nagrał swoją wersje, ale słabo słychać bas, przynajmniej dobrze się giba ;)

http://pl.youtube.com/watch?v=3XWY-Z-ZzUo&...feature=related

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Zostawiłem sobie 4 kawałki z DM

numer jeden, który moim skromnym zdaniem przebija wszystko co na nowej płycie ;) - the day that never comes

na dysku pozostało jeszcze - suicide and redemption, broken/beat and scarred i unforgiven 3

pozdro600

Edytowane przez sir_ryszard

Opublikowano

Cieszymy się. Tyle, że takich osądów - szczególnie na temat płyt Mety - nie powinno się wydawać po 4 dniach słuchania.

Edytowane przez BartX

Opublikowano

Na Metallice się właściwie wychowałem i może gdybym nie usłyszał jej jakieś tam 12 lat temu to moje życie wyglądałoby teraz zdenia inaczej? Nie wiem, w każdym razie zespół ubóstwiam, chyba żadnej innej kapeli nie przekatowałem tyle razy, no może Black Sabbath. Cztery pierwsze albumy to coś, co się po prostu nie nudzi i do dziś słysząc solówkę Burtona z "Kill 'em all" (Pulling Teeth) włoski mi stają na karku...

Co do "Death Magnetic" to z miejsca pytanie - czy dało się zrobić gorszy clip do i tak słabego na tle innych kawałków utworu jakim jest "The Day That..."? Naturalnie, nie było takiej opcji, to jakaś kaszana tysiąclecia. Jeśli idzie już zaś o samą płytkę to z początku przesłuchałem raz, drugi, jakoś bez większego entuzjazmu jednak z czasem utwory zaczęły chodzić po głowie, podsycać apetyt by finalnie tymczasowo od siebie uzależnić. Dlaczego? Na "DM" Metallica zdecydowanie ma pazura, skurczysyny grają mocno i cholernie szybko, przy tym solidnie, co naprawdę się ceni. Nie jest to rewelacja jak wypisują niektórzy w internecie, że wielki powrót, że dorównuje pierwszym albumom... (pipi) prawda, to po prostu kawał dobrego grania, ale nic magicznego. Zgrzyty? Może trochę nie fajnym jest, że nie szukali w sobie nic nowego, nowego wymiaru swojego brzmienia, a całość - choć całością spójną jest więc git - jest troszki na jedno kopyto... Podsumowując, dobrze posłuchać Metalliki nie żyjąc tylko przeszłością :)

That was just your life... :wub:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejny singiel to... All Nightmare Long. :twisted2:

Premiera teledysku 12 grudnia.

Doskonały wybór, ciekawy jestem teledysku. Pewnie dostaniemy jeszcze z dwa teledyski, mam nadzieje, ze wybiorą The Judas Kiss, That Was Just Your Life albo My Apocalypse

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Ja tam bym chciał The End Of The Line.

A robienie singla z unforgiven III byłoby IMO niezbyt dobrym posunięciem, zwykły skok na kasę i wyrywanie kasy od nastolatek, które z repertuaru Metallici znają tylko Nothing Else Matters i Unforgiven.

Edytowane przez BartX

Opublikowano
Ja tam bym chciał The End Of The Line.

A robienie singla z unforgiven III byłoby IMO niezbyt dobrym posunięciem, zwykły skok na kasę i wyrywanie kasy od nastolatek, które z repertuaru Metallici znają tylko Nothing Else Matters i Unforgiven.

Ale w sumie teledyski dla unforgivenów można uznać ze tradycję, poprzednie dwa miały klipy, a UIII nie jest gorszy. A co do All Nightmare Long to bardzo dobrze, ta piosenka jest świetna, chociaż narazie nie moge sobie wyobrazić do tego teledysku (oby nie próbowali zrobić jakiejś fabuły jak w przypadku TDTNC). Jeszcze mógłby być właśnie UIII i That Was Just Your Life i dla mnie supcio ^^

Edytowane przez Konar$ky

Opublikowano

Ja jak pierwszy raz przesłuchałem DM byłem zawiedziony na maksa. Spodziewałem sie cudów na kiju i Master of Puppets II a tu wyskakują z czymś takim jak "The Day...". Dopiero po kilku odsłuchach pogodziłem się z tym ze drugiego MoP'a nie będzie i płytka mi podeszła. Może nie cała ale takie kawałki jak "The End of the Line" i "Broken Beat & Scared" w porównaniu do dokonań Metallici z ostatnich 20 lat kopią zadki. Jeśli z tej strony na to patrzec to jest pozytywnie. Tak jak napisał maciek88 - przesadzają z tym "wielkim powrotem", ale co by nie powiedziec - DM to dobra muzyka (tylko wokal Jamesa... Już nie te lata ;p).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pewnie fani Metallici się zachwycają nad pomysłowością ich ulubionego zespołu.

Teledysk jest koszmarny i nie ma się nad czym rozwodzić. Nie obejrzę go po raz drugi.

Opublikowano

OMFG O.o Jaka tandeta.. Wogole mi to do muzyki nie podchodzi.. Jeszcze te zółte napisy. Brawo ;/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.