Musiol 188 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 (edited) Brązowe Trofea: * The Gardens - Ukończ wszystkie plansze w The Gardens * The Savannah - Ukończ wszystkie plansze w The Savannah * The Wedding - Ukończ wszystkie plansze w The Wedding * The Canyon - Ukończ wszystkie plansze w The Canyon * The Metropolis - Ukończ wszystkie plansze w The Metropolis * The Islands - Ukończ wszystkie plansze w The Islands * The Temples - Ukończ wszystkie plansze w The Temples * Expert Creator - Ukończ wszystkie plansze w Samouczku * Artist - Naklej naklejkę * Homemaker - Naklej 10 naklejek w swojej planszy * Fashion Sense - Wybierz kostium dla Sackboya z jedną rzeczą na głowie, jedną na ciele i jeden wybrany materiał * Forager - Zbierz 25% bąbelkowych nagród w levelu * Sticky Fingers - Zbierz 50% bąbelkowych nagród w levelu * Treasure Hunter - Zbierz 75% bąbelkowych nagród w levelu * 2X Multiplier! - Zdobądź mnożnik 2X * 8X Multiplier! - Zdobądź mnożnik 8X * Incredible Speed! - Osiągnij niewiarygodną szybkość * Incredible Height! - Osiągnij niewiarygodną wysokość * Friendly - Ukończ poziom z więcej niż jednym graczem * Party Person - Ukończ planszę online z 3 ludźmi którzy są na liście znajomych * Socialite - Ukończ planszę online z 3 ludźmi którzy nie są na liście znajomych * Top of the Class - Wygraj grę na 4 graczy * Traveler - Ukończ poziom społecznościowy * FIRST! - Bądź w pierwszej 10, która ukończyła poziom społecznościowy * Opinionated - Otaguj poziom społecznościowy * Neighborhood - Dodaj do ulubionych 5 poziomów społecznościowych * Networking - Dodaj do ulubionych 3 autorów * Talkative - Zostaw komentarz w levelu społecznościowym * Creator - Stwórz i zapisz poziom zapełniając go w min. 30% * Team Creator - Stwórz i zapisz poziom z kimś dodatkowym zapełniając go w min. 30% * Publisher - Opublikuj poziom * Look What I Made! -W poziom, który opublikowałeś musi zagrać 5 osób * Trendsetter (ukryty) - Naklej naklejkę na innym graczu lub nie-swoim poziomie * Cranium Collector (ukryty) - Zabij 100 potworów * Secret Stickerist (ukryty) - Odblokuj wyścig w pierwszych krokach * Sackbird (ukryty) - Spędź 8 sekund w powietrzu Srebrne Trofea: * Just Beginning - Ukończ wszystkie plansze z głównego nurtu gry * 20X Multiplier! - Zdobądź mnożnik 20X * Hi Score - Zdobądź 1,000,000 punktów na wszystkich poziomach na których grałeś * Booty Master - Zbierz wszystkie bąbelkowe nagrody na poziomach trybu Story * Dr Frankenstein - Stwórz potwora z min. 2 oczami, 2 nogami lub kółkami i mózgiem * Crowd Pleaser - W poziom który opublikowałeś zagrało 50 osób * Feel the Love - Poziom który opublikowałeś został dodany do ulubionych przez 50 graczy * Celebrity - Zostań dodany do ulubionych przez 5 graczy Złote Trofea: * Play - Ukończ wszystkie plansze bez ginięcia, z wyjątkiem tych, które się tak kończą * Create - Level który stworzyłeś został dodany do ulubionych przez 50 ludzi i twoja osoba została dodana do ulubionych przez 30 osób * Share - Zagraj na 150 planszach, otaguj 50 plansz i dodaj do ulubionych 10 plansz http://musiol.wordpress.com/2008/09/18/lit...-planet-trofea/ Edited January 18, 2009 by Musiolik Quote
fredybizkit 99 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 a gdzie platynka? złote dość trudne będą Quote
vip77 250 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 platyna pewnie jak zdobedziesz wszytkie inne trofea Quote
Wolak10 2 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Nie ma to jak trofea wymagające udziału innych osób, ale w takiej grze to było wręcz oczywiste. Nie widzę zresztą problemów ze znalezieniem chętnych . Tylko czekać na premierę ! Quote
Daffy 10704 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 (edited) lista trofeów dość fajna,sporo wpadnie za przejście singla ,a te dla multi w większości nie są jakieś mega hardcorowe.Ciekawe czy Sony przygotuje się odpowiednio na premierę-chodzi oczywiście o serwery,które zaatakują maniacy z całego świata. Na czym ostatecznie stanęło-serwery regionalizowane czy ogólnoświatowe? Edited September 20, 2008 by Ficuś Quote
izon 1010 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Wedlug mnie powinni dac w online jakies bardziej wymagajace trofe typu badz pierwsze na 200 planszach( przynajmniej). Przeciez to gra na lata wiec co im szkodzi?? Quote
Guest Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Trofea online są bardziej pod community niż pod skilla i chamstwo (żeby wygrać - byle gdzie). Celowo tak jest. Quote
Emet 1110 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 (edited) Swoją drogą te jest trochę źle sformułowane: * Hi Score - Zdobądź 1,000,000 punktów na wszystkich poziomach na których grałeś Gdyby tak było to.. nigdy by się tego nie zdobyło, lub też możnaby to zdobyć grając w pierwszy (jedyny) poziom. Mi się wydaje, ze chodzi tu poziomy standardowe. Edited October 11, 2008 by Emet Quote
Musiol 188 Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 Swoją drogą te jest trochę źle sformułowane: * Hi Score - Zdobądź 1,000,000 punktów na wszystkich poziomach na których grałeś Gdyby tak było to.. nigdy by się tego nie zdobyło, lub też możnaby to zdobyć grając w pierwszy (jedyny) poziom. Mi się wydaje, ze chodzi tu poziomy standardowe. To chyba chodzi o łączną ilość punktów, nie wiem ;p Quote
Whisker 1454 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 No już kilka osób pogrywa w LBP i jak tam progres w trofeach? Quote
Sobies 173 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Dość szybko odblokowują się, ale narazie jak zapewne wiesz można tylko zrobić trophies z singla bo multi "nie istnieje" obecnie Quote
(BaT) 1 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Dość szybko odblokowują się, ale narazie jak zapewne wiesz można tylko zrobić trophies z singla bo multi "nie istnieje" obecnie Potwierdzam , juz w pierwszej planszy mozna zrobić 3 trofea Quote
Hysz 25 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Ja już mam wszystko offline oprócz 100% skarbów i PLAY [złoto], trofea online będą szły b. szybko już. Jedna z łatwiejszych calaczkowatych gier xD. Quote
Guest Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 No nie wiem czy takie proste. Zabierz się za setki to zobaczysz że nie jest tak prosto wszystko znaleźć. Podobnie z przejściem wszystkiego bez śmierci. Chociaż mnie nie udało się jeszcze tylko tej mapy gdzie jest WIELKIE koło najeżone prądowymi trapami. Quote
Hysz 25 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 No to będzie hardcore, ale 100% mam w większości, pozostaje tylko to na 4x sackboy [mam 3 pady tylko xD] Quote
Guest Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Pierwsze ze złotek - PLAY oczywiście - w moich rękach! :1pl: Quote
kenaj 0 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 A zrobiliście: Incredible Speed! oraz Incredible Height! ? Jeżeli tak, to gdzie i jak? Quote
Guest Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 kenaj: w kampanii się chyba nie da, mnie się przynajmniej nigdzie nie udało a każdą mapę po kilka razy robiłem. Quote
Hysz 25 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 No, tak jak mówi grigori, ja zrobiłem plansze sobie pod to trophy + 20x mnożnik [cheap xD] Quote
(BaT) 1 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Ktoś mi wyjaśni o co chodzi w tych trofeach ? Secret Stickerist (ukryty) - Odblokuj wyścig w pierwszych krokach Top of the Class - Wygraj grę na 4 graczy grę mam juz od paru dni ale nie wiem czego sie tyczą te troea Quote
Hysz 25 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 (edited) 1szy to: Wstaw but [sticker] na początku pierwszego lvla, pojawi się brameczka i będzie race. trophy złapiesz. 2gi: wygraj jedną planszę na 4 graczy xD, bierz 4 pady, kolegów i wygraj. Edited October 21, 2008 by Hysz Quote
(BaT) 1 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 1szy to: Wstaw but [sticker] na początku pierwszego lvla, pojawi się brameczka i będzie race. trophy złapiesz. 2gi: wygraj jedną planszę na 4 graczy xD, bierz 4 pady, kolegów i wygraj. Zadziałało jeżeli chodzi o trophy z racem , co do drugiego niestety mam tylko 3 pady BTW znalazłem filmik który ukazuje jak łatwo zrobic trofeum "sackbird" w Story mode http://pl.youtube.com/watch?v=tfFS4ahn9fg Możliwy SPOILER Quote
Hysz 25 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Będzie można online zrobić to z 4 ludźmi. Spoko luzik " Quote
Whisker 1454 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Za mną kilkanaście pucharków, do końca tygodnia (czyt. do posiadania Dead Space) powinienem łyknąć większość offline'owych pucharków, a później czekanie i gramy razem Quote
Recommended Posts