Bojan_Zaw 4 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Tylko, że te nowe bany blokują karty i dyski c'nie? Więc nie podłączysz do innej konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
yanek 0 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Tak, ale nie mówię o podłączaniu starego dysku, tylko o ściągnięciu tego co się zachowało na xbl. Cytuj Odnośnik do komentarza
SierraPL 1 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Nie wiem ile w tym prawdy, sam nie sprawdzałem, ale podobno po banie można na nowej konsoli podpiąć dysk ze starej zbanowanej wykasować profil na którym się dostało bana, ściągnąć go ponownie z XBL i wszystko działa jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Tak jest. http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=695673 Jezeli to prawda, to chlopaki znalezli by w koncu sposob na odbanowanie konsoli... Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 http://youremgn.com/main/latest-news/latest-gaming-news/277-modders-free-xbox-360-users-from-microsoft-bans Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 what you need: your 8955 live console + cpu key a 2nd unbanned console nandpro b + flash cable xell loader degraded 1888 fs robinsod's flashtool Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 No ten sposob jest znany od dawna, niektorzy zaraz na poczatku fali banow zdumpowali swoje nandy i po banie po prostu jest przywrocili. Teraz tylko czekac, az pojawia sie pierwsze oferty takiej uslugi Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Ja również dostałem bananka niestety :] Czas kupić nową konsolę i wrócić do oryginałów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sig 395 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 kurde , jednak nieźle ms kosi ;d . Myślałem że to tylko takie piepr.zenie Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dobry czas na kupno konsoli na święta jak komuś nie zależy na multi. Dużo fajnych ofert na allegro, jak bym miał kasę to sam bym sobie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Moim zdaniem, patrząc po cenach to nie opłaca się kupować tych używek (400-600zł), jeszcze do tego takiej która była katowana na piratach 24/7, pierwsza usterka i już trzeba bulić za naprawę. Nowy Elite 1050zł i 2/3 lata gwarancji i święty spokój :-) Pewne sposoby oszczędzania mają krótkie nóżki i w tym wypadku właśnie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Robsonf 0 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Podobno liczba banów już przekroczyła 1.000.000 - faktycznie ostro się za to wzięli... Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Moim zdaniem, patrząc po cenach to nie opłaca się kupować tych używek (400-600zł), jeszcze do tego takiej która była katowana na piratach 24/7, pierwsza usterka i już trzeba bulić za naprawę. Nowy Elite 1050zł i 2/3 lata gwarancji i święty spokój :-) Pewne sposoby oszczędzania mają krótkie nóżki i w tym wypadku właśnie tak jest. Moim skromnym zdaniem, konsola po banie nie jest warta więcej jak 200-300 zł. Sprzęt taki nie ma możliwości zgrywania gier na HDD (pewnie większość ofert tego typu dysku w zestawie nie posiada), a ja sobie nie wyobrażam gry z samego napędu. W dodatku jeśli ktoś wcześniej jechał na kopiach to taki napęd długo nie pociągnie. Jaka płyta DVD+R DL by nie była, to jakością nigdy nie dorówna płycie tłoczonej. Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Hmm, zgrywanie gier na HDD jest chyba możliwe o ile nie miałeś podpiętego dysku podczas bana. Bo przecież konsola nie podłączona do internetu nie wie o tym, że jest zbanowana, czyż nie? Ja w sumie nie sprawdzałem, boję się, że mi się sejwy zrypią czy co. Cytuj Odnośnik do komentarza
bad religion 1 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 (edytowane) Mam takie pytanie czy jak do zbanowanej konsoli włożę dysk to dysk też go zablokuje? Edytowane 14 Listopada 2009 przez bad religion Cytuj Odnośnik do komentarza
Narkus 2 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Hmm, zgrywanie gier na HDD jest chyba możliwe o ile nie miałeś podpiętego dysku podczas bana. Bo przecież konsola nie podłączona do internetu nie wie o tym, że jest zbanowana, czyż nie? Ja w sumie nie sprawdzałem, boję się, że mi się sejwy zrypią czy co. tu nie chodzi o dysk a o konsole, zostala zbanowana to juz na niej nie bedziesz mogl instalowac, odlaczenie hdd nie nie da bad religion, a od kiedy ms blokuje dyski? po prostu blokuje na xboxie mozliwosc instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza
bad religion 1 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 mam rozumiec ze juz nigdy na tej konsoli nie zainstaluje zadnej gry?nawet jak kupie drugi dysk?to raczej nie jest mila wiadomosc.damn you microsoft Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 (edytowane) Nad moją konsolą ban też na pewno wisi (iX 1.6, z LIVE łączyłem się po raz ostatni jeszcze przed falą banów), choć pirata na niej nigdy nie odpaliłem. Zastanawiam się teraz co by było, gdybym wymienił napęd na nowy, niesflashowany? Bana pewnie i tak bym wyłapał (bo ponoć taka konsola jest już oflagowana, czy coś w ten deseń), ale jak macie info na ten temat to zapodajcie. Gdybym wcześniej wiedział, że banują za samą przeróbkę napędu, a nie za granie na kopiach, to bym się na te parę zeta nie połaszczył i kupiłbym konsolę tak jak Pan Bóg przykazał w jakimś MM lub jemu podobnym. A tak wziąłem sprzęt od jakiegoś kręta co to ma tylko przerobione sztuki, bo jak sam twierdził, konsole nieprzerobione się w Polsce nie sprzedają. Edytowane 14 Listopada 2009 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Jedyny w miare rzetelny test na bana jest tu - http://support.xbox.com/support/en/us/nxe/Errors.aspx?id=54420 , zarejestruj konsole, sprobuj zażądać nowej naprawy, jak wyskoczy ci ta strona z bledem 54420 najpewniej masz bana jesli sprobujesz sie podlaczyc do live'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
Narkus 2 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 nabite acziwy na zbanowanej konsoli pozniej zostana zaaktualizowane na nowej gdy odzyskam gt przez live? czy musze jakos przeniesc profil i wtedy polaczyc sie na nim do live? Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 (edytowane) Wszystko co zrobisz na konsoli od zbanowania na niezbanowanej konsoli zniknie lub będzie corrupted (sejwy np.). Achievementów nie będzie widać, ponieważ jedynym sposobem jest odzyskanie GT na innej konsoli, z dysku raz podłączonego do zbanowanej konsoli nic nie odczytasz. Trzeba go sformatować. e: a ten sposób z xbox.com nie działa, przynajmniej u mnie. Mam konto na UK i mogę spokojnie dać Request Repair, nie ma żadnego błędu. Edytowane 14 Listopada 2009 przez qb3k Cytuj Odnośnik do komentarza
Narkus 2 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 a przeniesienie profili na memorke, pozniej format, znowu na dysk i zalogowanie do live? Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 wiec jak teraz nabijam se acziwy na zbanowanej konsoli to jesli kupie nowego xboxa i zechce odzyskac profil to stan acziwmentow bedzie taki jak przed zbanowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Yup. No bo profil update'uje się przecież przy połączeniu z XBL. A jak masz to zrobić skoro masz bana? :] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pawlo_PL Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Z mojego punktu widzenia ten temat jest co najmniej śmieszny(dzięki wypowiadającym się w nim userach).Kiedy ci wszyscy moralizatorzy próbują wmówić piratom, że są "be", bo postępują niezgodnie z prawem, to nie sposób nie czytać tego z politowaniem.Korzystanie z Live na kontach z USA/UK i granie na nich przez sieć jest w Polsce legalne? Nie, ale przecież "wszyscy tak robią".Nie wierzę, że wypowiedział się w tym temacie chociaż jeden użytkownik, który nigdy w życiu niczego nie spiracił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi