Opublikowano 16 lutego 201510 l W ferworze walki ubiłem Filthy Woman myląc ją z przeciwnikiem i nici z platyny . Zabicie 5 BP w NG+ nie dało mi Pure White Character Tendency i jedyne trofeum, którego mi brakuje to te za wszystkie pierścienie. Muszę odpocząć, może za jakiś czas spróbuję raz jeszcze. Przeriabiałem to. Z tą różnicą, że ja przed przejściem na NG++++ zabiłem wszystkich NPC nie wiedziawszy, że bardzo mroczna tendencja przejdzie na kolejne NG i się podłamałem, ale ubiłem wszystkie black phantomy postacią melee na NG++++ co było prawdziwym hardkorem, do dziś mam te wszystkie starcia przed oczami. Jednak nie udało się wbić Pure White Tendency i odpuściłem bo na kolejnym NG chyba bym dostał zawału z black phantomami. Żeby zdobyć te trofeum z ringami zrobiłem nową postać, tym razem maga i bezstresowo wbiłem Pure White i zebrałem wszystkie pierścienie, zajeło mi to około 12 godzin. Polecam ci tą ścieżkę jak nie chcesz przerebiać kolejny raz black phantomów na NG++ Edytowane 16 lutego 201510 l przez Pure Bladestone
Opublikowano 16 lutego 201510 l BTW przeszedłem już w dwóch sesjach większość gry w coopie z nobodylikeyou (część dwukrotnie ofc, w moim i jego świecie) i cholera, całkiem inne doświadczenie. Oczywiście prostsze, ale mimo to całkiem ciekawe. Walka z maneaterami była chyba tą, która najmniej straciła ze swojej trudności w coopie, no i 5-2 przeszliśmy za chyba 5 razem. Dobrze że serwerów nie zamknęli. no mnie po pierwszej sesji poziom trudności w 1.3 i 1.4 oraz V świecie pozytywnie zaskoczył. musimy jeszcze rozyebać SK i FK i zmusić do pokojowego poddania MA. Edytowane 16 lutego 201510 l przez nobodylikeyou
Opublikowano 16 lutego 201510 l SK pójdzie gładko, ale jak pokonamy FK jak przez niebieskiego smoka nie możemy przebiec, stone'y do body form się nam skończą. Dziwi mnie, że taki mieliśmy z nim problem, bo z tego co pamiętam wystarczyło biec ot tak i mi się udawało. Szkoda, że niemożliwe jest w coopie walczenie z old king doranem.
Opublikowano 16 lutego 201510 l Kupisz dwie anty ogniowe zbroje od tej staruchy którą przypadkiem zaatakowałem w 5.2, skopiujesz mi w 2.1 tarczę antyogniową i założysz ten ring. Przyda się też czar pokrywający postać wodą. Już się go nauczyłem, tylko potrzebuje podlewelować poziom wiary. Na arenie SK zejdzie to szybko.
Opublikowano 16 lutego 201510 l Robiłem runa według opisu na szybką platynę, dbając o world tendency, błędem było zabicie Filthy Women. Zarówno na pierwszym, jak i na drugim przejściu zabiłem wszystkich BP, nie wiem dlaczego coś nadal było nie tak. Gram offline.
Opublikowano 16 lutego 201510 l Kupisz dwie anty ogniowe zbroje od tej staruchy którą przypadkiem zaatakowałem w 5.2, skopiujesz mi w 2.1 tarczę antyogniową i założysz ten ring. Przyda się też czar pokrywający postać wodą. Już się go nauczyłem, tylko potrzebuje podlewelować poziom wiary. Na arenie SK zejdzie to szybko. Oki, to piąteczek w boletarii?
Opublikowano 17 lutego 201510 l Robiłem runa według opisu na szybką platynę, dbając o world tendency, błędem było zabicie Filthy Women. Zarówno na pierwszym, jak i na drugim przejściu zabiłem wszystkich BP, nie wiem dlaczego coś nadal było nie tak. Gram offline. Obczaj to: http://demonssouls.wikidot.com/character-tendency Generalnie zabicie NPCa obniża CT o 1, a zabicie BP podwyższa CT o 1. Poziom CT przechodzi na kolejne NG więc może wystarczy, że zabijesz 1-2 BP i masz pierścień. Edytowane 17 lutego 201510 l przez Czimeq
Opublikowano 17 lutego 201510 l Jestem tuż po zabiciu Phalanxa i z tego co czytałem nie opłaca się konsumować jego duszy(ani też innych bossów), ale co z duszami takimi jak: Unknown Soldier's/Hero's/renowned itd Soul? Te można wchłaniać? Edytowane 17 lutego 201510 l przez agst
Opublikowano 17 lutego 201510 l Tak. Wchlaniaj wszystkie oprocz bossow. Wyjatkiem jest Red Dragon, ta dusze mozesz zjesc.
Opublikowano 18 lutego 201510 l Robiłem runa według opisu na szybką platynę, dbając o world tendency, błędem było zabicie Filthy Women. Zarówno na pierwszym, jak i na drugim przejściu zabiłem wszystkich BP, nie wiem dlaczego coś nadal było nie tak. Gram offline. Obczaj to: http://demonssouls.wikidot.com/character-tendency Generalnie zabicie NPCa obniża CT o 1, a zabicie BP podwyższa CT o 1. Poziom CT przechodzi na kolejne NG więc może wystarczy, że zabijesz 1-2 BP i masz pierścień. NG ++ już nie zdzierżę, zrobię kiedyś nową postać i zagram od nowa.
Opublikowano 19 lutego 201510 l Po wyjściu z gry zawsze world tendency wraca do początkowego stanu, czy miałem jakiegoś buga?
Opublikowano 19 lutego 201510 l Po wyjściu z gry zawsze world tendency wraca do początkowego stanu, czy miałem jakiegoś buga? Żeby stabilnie kontrolować wt musisz grać offline.
Opublikowano 19 lutego 201510 l Po wyjściu z gry zawsze world tendency wraca do początkowego stanu, czy miałem jakiegoś buga? Żeby stabilnie kontrolować wt musisz grać offline. Mogli to napisać gdzieś w instrukcji chociaż. No nic, jeśli będę grał 2 raz, to wtedy się pobawię w WT.
Opublikowano 20 lutego 201510 l Wspomniano o tym, ale niestety dość nieklarownie; w instrukcji w rozdziale Other worlds (Online play) w pierwszym zdaniu masz informację, że akcje innych graczy na serwerze wpływają na World Tendency.
Opublikowano 23 lutego 201510 l ... Ściągnąłem grę raz jeszcze bo niedawała mi spokoju. Zrobiłem nową postać, zrobiłem wszystko dążąc do Pure White Character no i znowu się nie udało, dowiedzialem się dlaczego - BP Scivir spadł i zginął... Znowu od nowa, (pipi)a.
Opublikowano 23 lutego 201510 l Skoro w ogóle pojawił ci się Black Phantom Scirvir to znaczy, że miałeś pure black world tendency, a to znaczy, że pewnie zginąłeś kilka razy w body form w drugim archstonie. Jak zdobyć Dragon Bone Smasher (bo domyślam się, że o tą broń Ci chodzi): 1. Odpalasz ng 2. Grasz tylko offline 3. Grasz tylko w soul form - nie używasz kamieni zmieniających w body form, a po każdym bossie popełniasz samobójstwo W NEXUSIE.
Opublikowano 23 lutego 201510 l Nie, robie wszystko według opisu http://demonssouls.wikidot.com/platinum-trophy-guide Pure Black trzeba mieć, aby BP się pojawiło. Jedynym błędem, który zrobiłem na tym przejściu jest to, że on spadł, a warunkiem jest zabicie wszystkich 5 BP "normalną drogą". Cała reszta jest zrobiona zgodnie z planem, o soul form nie trzeba mi mówić Edytowane 23 lutego 201510 l przez Czappi
Opublikowano 23 lutego 201510 l Aaah, nie doczytałem że ty chciałeś pure white CHARACTER tendency. Nieźle się musiałeś z nim nagimnastykować w takim razie, że ci spadł, jak ja z nim walczyłem to raczej siedział w głębi i tylko rzucał czary.
Opublikowano 23 lutego 201510 l Przyznam się, że to moja wina. Nie doczytałem, że wtedy się to nie liczy i trochę go do jego upadku przyczyniłem. No nic, za jakiś czas będę grał czwarty raz nową postacią
Opublikowano 27 lutego 201510 l No, w końcu jest i ona - platyna w Demon's Souls. Nie umiałem odpuścić i podjąłem ostatnią próbuję. Przejście skupione tylko i wyłącznie na zdobyciu pierścieni z wykorzystaniem dupowania zrobione na jednym posiedzeniu. Nie ukrywam, że przyjemnie było wybić wszystkich w Nexusie na zlecenie Mefisto. Idealne zakończenie.
Opublikowano 28 lutego 201510 l ... Ściągnąłem grę raz jeszcze bo niedawała mi spokoju. Zrobiłem nową postać, zrobiłem wszystko dążąc do Pure White Character no i znowu się nie udało, dowiedzialem się dlaczego - BP Scivir spadł i zginął... Znowu od nowa, (pipi). No i dobrze, ze zginal. Niby co tu nie tak?
Opublikowano 28 lutego 201510 l To, że w takim wypadku nie dostajesz nic do Pure White Character Tendency.