Posted November 29, 200816 yr Tak, stało się to, czego się wszyscy spodziewaliśmy - Wiedźmin zmierza na konsole ! INFO
November 29, 200816 yr Nie jestem fanem RPGów, ale z szacunku dla polskiej sceny growej i literackiej- na pewno zakupię ową gierkę.
November 30, 200816 yr Bardzo się cieszę, od dawna chciałem w to zagrać, ale na moim kompie nawet nie chciało się włączyć Super będzie jak wydadzą Witchera w 2009, po polsku i w rozsądnej cenie.
November 30, 200816 yr Info wręcz genialne ! Ciekawe czy dadzą edycję kolekcjonerską z limitowanym medalionem bo w wersji na PC ni cholerę nie mogłem nigdzie znaleźć a płacić 300zł to przesada. No to teraz czekać na informację kiedy i ile
November 30, 200816 yr Biorę w ciemno, na piecu zaliczyłem trzykrotnie, i chętnie pogram na trzystasześćdziesiątce. Jeden z najlepszych RPG-ów ostatnich lat, a na pewno pozycja obowiązkowa dla fanów Sagi o Wiedźminie. Biorę limitkę jak będzie :slinotok:
November 30, 200816 yr Wszytsko super, oby tylko sie pospieszyli bo gra w roku 2009 moze wydawać się przestarzała. Mam nadzieję że jakoś ulepszą grafę w stosunku do tego co bylo w wersji PC
November 30, 200816 yr Moze zagram teraz choc wczesniej spelnialem wymogi gry (niepamietam jakie byly dokladnie, wtedy mialem 2x1.8, 1gb, 8600gt 512 to nawet na LOW w 1024 nie mialem stalych 30fpsow gdy widzialem tylko mury i samego Witchera...). Jeszcze niech dadza wersje PL, fajna cene u nas (150zl) i mozna lykac
November 30, 200816 yr Piękna sprawa. Może w końcu skończę bo na blaszaku jakoś przerwałem w połowie i nie udało mi się wrócić.
November 30, 200816 yr biore z miejsca:) fantastyczne info a nawet sie zastanawialem czy nie kupic na pc kolekcjonerki ale teraz mozna spokojnie poczekac
November 30, 200816 yr Wspaniała wiadomość.Miałem straszną chcicę zagrać w grę po przeczytaniu całej sagi,ale niestety mój piecyk by nie dźwignął tej giery.Teraz nadarza się okazja żeby wszyscy konsolowcy mogli zagłębić się w świat wykreowany przez Sapkowskiego.Mam nadzieję,że poprawią trochę grafę i dodadzą coś nowego w porównaniu do edycji rozszerzonej np.nowe misje.
November 30, 200816 yr Podtytuł "Rise of the White Wolf" sugeruje IMO jakiś mini prequel zawarty w grze, dodatkowo te filmiki w tle jak Geralt ćwiczy fechtunek - tego nie było nigdzie w wersji PC.
November 30, 200816 yr Ciekawe jakie acziwmenty dadzą do tego? ;] Ja juz przeszedłem na pececie i bardzo fajna była, ale dziewczyna chciała by pograć na konsoli w to, więc może się zastanowię.
November 30, 200816 yr Wychędoż 10 dziewek Mistrz w walce na pięści Mistrz w kościanego pokera Do tego powiązane z questami, typem zakończenia etc.
November 30, 200816 yr Naprawdę świetna wiadomość, oby tylko nie spieprzyli portu jak zrobili to goście od two worlds. Ważne żeby animacja była płynna i sterowanie padem nie było pokaleczone, fajnie jakby jeszcze dorzucili polską wersję i więcej mi do szczęścia nie potrzeba.
November 30, 200816 yr Mam gdzieś grafę i animację. Byle fabuły nie spieprzyli próbując coś przedobrzyć. Wystarczy, że na x360, usłyszę tekst Baraniny: - co słychać? - stare ku.rwy nie chcą zdychać. i się rozpłaczę ze szczęścia. :]
November 30, 200816 yr Author Grałem trochę na PC, w sumie dobre. Od dłuższego czasu woziłem się z myślą kupna edycji rozszerzonej, ale jakoś nie było czasu na RPG-a na PC. A na Xboxie i moim zestawiku to zupełnie inna bajka Oby tylko przygotowali równie atrakcyjne edycje tej gry - zarówno pd względem ceny, jak i zawartości.
December 2, 200816 yr Coz moge powiedziec...wydalo sie? :] ...poczekajcie na nasze oficjalne info :] Edited December 2, 200816 yr by Xymek
December 2, 200816 yr Coz moge powiedziec...wydalo sie :] ...poczekajcie na nasze oficjalne info :] Będzie mowa chociaż o terminie (który kwartał 2009 i czy na pewno 2009), czy są rozbieżności w fabule w stosunku do wersji PC? Uchyl trochę rąbka tajemnicy, mleko i tak się już rozlało.
December 2, 200816 yr Coz moge powiedziec...wydalo sie :] ...poczekajcie na nasze oficjalne info :] Panowie, panowie tylko dajcie jakies ciekawe "acziki" na konsoli Billa. PS: Na PS3 też Wiesiu będzie? PS2: No własnie uchyl rąbka tajemnicy. Powiedz nam coś więcej o zmianach jakie będa wprowadzone. Np czy konsolowa wersja będzie miała inny tryb kamery niz TPP? Czy będzie izometryczny rzut do wyboru? Edited December 2, 200816 yr by Gooralesko
December 2, 200816 yr I co ja mam teraz zrobic :] jeszcze na jakis czas musze was odeslac na www.thewitcher.com a potem geba mi sie rozpruje albo mnie w firmie rozpruja :] Edited December 2, 200816 yr by Xymek
December 2, 200816 yr I co ja mam teraz zrobic :] jeszcze na jakis czas musze was odeslac na www.thewitcher.com a potem geba mi sie rozpruje albo mnie w firmie rozpruja :] Nie masz tu już życia kolego. Jesteśmy bezwzględni i chcemy wiedzieć wszystko. :wkurzony:
December 2, 200816 yr Troszkę gadania panów z CDP:R http://gamecorner.pl/gamecorner/12,93130,6...z_tworcami.html
December 2, 200816 yr Troszkę gadania panów z CDP:R http://gamecorner.pl/gamecorner/12,93130,6...z_tworcami.html No to cóż więcej napisać po takich zapowiedziach - jedyny minus to taki, że zagram dopiero za rok
December 2, 200816 yr Nie bedzie az tak zle streszczamy sie uwierz - ale nie spieszymy Coz moge powiedziec...wydalo sie :] ...poczekajcie na nasze oficjalne info :] Panowie, panowie tylko dajcie jakies ciekawe "acziki" na konsoli Billa. PS: Na PS3 też Wiesiu będzie? PS2: No własnie uchyl rąbka tajemnicy. Powiedz nam coś więcej o zmianach jakie będa wprowadzone. Np czy konsolowa wersja będzie miała inny tryb kamery niz TPP? Czy będzie izometryczny rzut do wyboru? Heh i tu sie zaczyna problem bo musze sie zastanowic z czego moge sie wygadac hmm Napewno dostaniecie calkiem nowy system walki, wiadomo sterowanie padem to nie to samo co mycha. A dodatkowo trzeba pamietac o tym, ze my gracze konsolowi lubimy jednak dynamiczna, widowiskowa i intuicyjna walke - pamietalismy o tym i ten element zostal zaprojektowany od nowa - nowe animacje, nowe ciosy, nowa mechanika itd itd. Sam rozwoj postaci tez przeszedl spora przebudowe w stosunku do wersji PC, przejrzelismy wszystkie umiejetnosci i wywalilismy te malo przydatne, zostawilismy to co naprawde rozwija Geralta - tak zeby za kazdym razem jak gracz awansuje na kolejny poziom widzial, ze jego bohater sie rozwija i zyskal nowe umiejetnosci ( a nie tylko pare punktow w statystykach czy jakis bzdurnych tabelkach). Jezeli chodzi o kamere to na ten momet mamy dwa ujecia kamery - jeden do eksploracji, jeden do walki - obie kamery nadal sa w fazie projektowania. Oczywiscie beda zarowno acziki jak i trofea - nie bojcie sie juz my o to zadbamy zeby byly naprawde fajne - to jeden z tych tematow ktorymi jaramy sie strasznie i nie pozwolimy zeby byla kicha Gra ukaze sie na obie konsole, obie wersje ida leb w leb.