Opublikowano 15 czerwca 20186 l Timex...nigdy, przenigdy złego słowa nie powiem o tej firmie. Mam zegarek od nich od ćwierć wieku, a on działa doskonale. Na pewno kiedyś jeszcze coś od nich kupię, tym bardziej że jak na jakość i niezawodność jaką oferują kosztują śmiesznie mało.
Opublikowano 16 czerwca 20186 l W dniu 15.06.2018 o 19:23, Czezare napisał: Timex...nigdy, przenigdy złego słowa nie powiem o tej firmie. Mam zegarek od nich od ćwierć wieku, a on działa doskonale. Na pewno kiedyś jeszcze coś od nich kupię, tym bardziej że jak na jakość i niezawodność jaką oferują kosztują śmiesznie mało. Mam dwa z tej firmy. Jeden był dwa razy w serwisie, ale nie dam powiedzieć o nim złego słowa.
Opublikowano 20 lipca 20186 l Mówią, że to Pumy Ferrari zegarków, ale nic nie poradzę, że mi się podoba, więc sobie kupiłem co nie. Łomża z człowieka nie wyjdzie nigdy
Opublikowano 20 lipca 20186 l hehehehe mam kolege po studiach prawniczych i ma taki sam typowe Karoly
Opublikowano 20 lipca 20186 l Dwa miesiące w kancelarii w BIałymstoku i od razu odj.ebało Nesesser skórzany firmy WITTCHEN kupiony?
Opublikowano 20 lipca 20186 l 14 minut temu, _Be_ napisał: Dwa miesiące w kancelarii w BIałymstoku i od razu odj.ebało Nesesser skórzany firmy WITTCHEN kupiony? Torba Lasocki, dawny prezent od byłej. Ehh Martunia.
Opublikowano 13 sierpnia 20186 l Od dłuższego czasu szukam zegarka dla siebie. Póki co, powiedzmy w górnych granicach moich możliwości finansowych znajduje się ten czasomierz: https://www.demus-zegarki.pl/product-pol-45535-Zegarek-Meski-Citizen-Eco-Drive-Bluetooth-BZ1020-14L.html Jest po prostu prze-śli-czny!Najbardziej podoba mi się rozplanowanie i kolor tarczy oraz...szkiełko! Do tego ma fajne funkcje w połączeniu ze smartfonem , co widać na tym filmiku:
Opublikowano 14 sierpnia 20186 l W dniu 20.07.2018 o 13:56, ragus napisał: Mówią, że to Pumy Ferrari zegarków, ale nic nie poradzę, że mi się podoba, więc sobie kupiłem co nie. Łomża z człowieka nie wyjdzie nigdy Też kiedyś myślałem o modowych zegarkach, ale im bardziej zagłębiałem się w temat i nasiąkałem wiedzą, tym bardziej wybijałem sobie ten pomysł z głowy. Krótko: zegarki od firm które z tego i tylko z tego żyją... PS: Wiem, że Citizen produkuje również kalkulatory, ale...
Opublikowano 14 sierpnia 20186 l 13 godzin temu, Czezare napisał: Od dłuższego czasu szukam zegarka dla siebie. Póki co, powiedzmy w górnych granicach moich możliwości finansowych znajduje się ten czasomierz: https://www.demus-zegarki.pl/product-pol-45535-Zegarek-Meski-Citizen-Eco-Drive-Bluetooth-BZ1020-14L.html Jest po prostu prze-śli-czny!Najbardziej podoba mi się rozplanowanie i kolor tarczy oraz...szkiełko! Do tego ma fajne funkcje w połączeniu ze smartfonem , co widać na tym filmiku: Kolego Czezare - nie idźcie tą drogą !!! Citizen - TAK, Eco Drive - jeszcze bardziej TAK, Bluetooth w zegarku - KU.RWA NIE !!! Toż to największa spie.rdolina i rak jaki można było wsadzić do zegarka - moim skromnym zdaniem oczywiście. Żre to baterię masakrycznie, funkcjonalność tego pseudo wynalazku jest z dupy - że sobie można w telefonie ustawić alarm lub aktualną godzinę i do zegarka ustawienie przesłać - SERIO KUR.WA ?? Że zegarek pika jak SMS przyjdzie lub jak ktoś dzwoni - POWAŻNIE ?? Normalnie żyć się nie da bez tych opcji w zegarku... Jedynym sensownym wykorzystaniem Bluetooth w zegarku (IMHO oczywiście) jest rozwiązanie z Casio GBA-800. Zegarek ma wbudowany krokomierz, i dane z pomiaru przesyłane są do aplikacji w telefonie. Jak ktoś biega/łazi w terenie/spaceruje to w aplikacji może śledzić swoje wyniki i postępy. Edytowane 14 sierpnia 20186 l przez Kris77
Opublikowano 14 sierpnia 20186 l Panowie który lepsiejszy, ładniejszy? https://zegarownia.pl/zegarek-meski-zeppelin-7037-3 https://zegarownia.pl/zegarek-meski-zeppelin-hindenburg-zeppelin-chronograph-7086-1
Opublikowano 14 sierpnia 20186 l Z jasną tarczą bardziej klasyczny, weź ten, jeśli nie masz żadnych innych. Jak masz już jakieś, weź z granatowym, bo jest ciekawszy, wyróznia się i mi się bardziej podoba Ehh i jeszcze ten detal w postaci księżyca.. Miód.
Opublikowano 14 sierpnia 20186 l No tak troszkę bardziej przychylam się do granatowego ale ogólnie większość Zeppelinów jest ślicznych. Najchętniej wziąłbym wszystkie gdybym mógł.
Opublikowano 14 sierpnia 20186 l 8 godzin temu, Kris77 napisał: Kolego Czezare - nie idźcie tą drogą !!! Citizen - TAK, Eco Drive - jeszcze bardziej TAK, Bluetooth w zegarku - KU.RWA NIE !!! Toż to największa spie.rdolina i rak jaki można było wsadzić do zegarka - moim skromnym zdaniem oczywiście. Żre to baterię masakrycznie, funkcjonalność tego pseudo wynalazku jest z dupy - że sobie można w telefonie ustawić alarm lub aktualną godzinę i do zegarka ustawienie przesłać - SERIO KUR.WA ?? Że zegarek pika jak SMS przyjdzie lub jak ktoś dzwoni - POWAŻNIE ?? Normalnie żyć się nie da bez tych opcji w zegarku... Jedynym sensownym wykorzystaniem Bluetooth w zegarku (IMHO oczywiście) jest rozwiązanie z Casio GBA-800. Zegarek ma wbudowany krokomierz, i dane z pomiaru przesyłane są do aplikacji w telefonie. Jak ktoś biega/łazi w terenie/spaceruje to w aplikacji może śledzić swoje wyniki i postępy. No toście mnie kolego Kris usadziliście Powiadasz, że żre to baterię, no ale Eco-Drive to przecież ładuje się światłem. Może nie będzie to 6 miechów rezerwy chodu jak w opisie innych Eco Drive`ów, ale właśnie...jak szybko spada bateria w tym akurat modelu? No kuśwa śliczny jest! Nie znalazłem innego modelu Citizena, a nawet Seiko, który podobałby mi się bardziej pod względem wizualiów. Żebym jeszcze znalazł jakiś bezbajerowy sikor, ale z takim SZKIEŁKIEM Chodzi oczywiście o ten oryginalny szlif. Ech...
Opublikowano 14 sierpnia 20186 l Godzinę temu, Słupek napisał: No tak troszkę bardziej przychylam się do granatowego ale ogólnie większość Zeppelinów jest ślicznych. Najchętniej wziąłbym wszystkie gdybym mógł. Proste : )
Opublikowano 15 sierpnia 20186 l jest jeszcze ten sam model co granatowy tyle, że właśnie z biała tarczą https://zegarownia.pl/zegarek-meski-zeppelin-7036-1
Opublikowano 15 sierpnia 20186 l ja bym wziął 7086, bo jest klasyczny. Sam mam podobny i pasuje do wszystkiego, a granatowa tarcza już niekoniecznie.
Opublikowano 15 sierpnia 20186 l Znalazłem jeszcze ładniejszy egzemplarz tego Citizena co powyżej, bo z metalową bransoletą: https://www.jomashop.com/citizen-watch-bz1021-54l.html Niestety, w Polsce chyba nie do dostania... Edytowane 15 sierpnia 20186 l przez Czezare
Opublikowano 16 sierpnia 20186 l W dniu 14.08.2018 o 20:01, Czezare napisał: No toście mnie kolego Kris usadziliście Powiadasz, że żre to baterię, no ale Eco-Drive to przecież ładuje się światłem. Może nie będzie to 6 miechów rezerwy chodu jak w opisie innych Eco Drive`ów, ale właśnie...jak szybko spada bateria w tym akurat modelu? No kuśwa śliczny jest! Nie znalazłem innego modelu Citizena, a nawet Seiko, który podobałby mi się bardziej pod względem wizualiów. Żebym jeszcze znalazł jakiś bezbajerowy sikor, ale z takim SZKIEŁKIEM Chodzi oczywiście o ten oryginalny szlif. Ech... Eco-Drive poniekąd rozwiązuje problem baterii w zegarku z Bluetooth, ale przy zegarkach G-Shock wygląda to tak: GBA-800 (z Bluetooth) - przybliżona żywotność baterii około 2 lata, GA-700 - przybliżona żywotność baterii około 5 lat. Klienci portfelem zagłosowali - Citizen z Bluetooth czy Casio Edifice z Bluetooth to nisza w niszy w ilości sprzedawanych zegarków. Drogie to, służy tylko do synchronizacji, moim zdaniem kompletnie niepotrzebne. Jedynie GBA-800 dosyć sensownie się sprzedaje. Tyle ode mnie w temacie technikaliów. Na temat ładny/brzydki się nie wypowiadam, bo to sprawa indywidualna.
Opublikowano 16 sierpnia 20186 l 27 minut temu, Kris77 napisał: Eco-Drive poniekąd rozwiązuje problem baterii w zegarku z Bluetooth, ale przy zegarkach G-Shock wygląda to tak: GBA-800 (z Bluetooth) - przybliżona żywotność baterii około 2 lata, GA-700 - przybliżona żywotność baterii około 5 lat. Klienci portfelem zagłosowali - Citizen z Bluetooth czy Casio Edifice z Bluetooth to nisza w niszy w ilości sprzedawanych zegarków. Drogie to, służy tylko do synchronizacji, moim zdaniem kompletnie niepotrzebne. Jedynie GBA-800 dosyć sensownie się sprzedaje. Tyle ode mnie w temacie technikaliów. Na temat ładny/brzydki się nie wypowiadam, bo to sprawa indywidualna. Czyli w Eco-Drive tak czy inaczej trzeba wymieniać baterię? Jestem laikiem, sądziłem, że albo w ogóle nie trzeba tego robić, albo raz na 10-15 lat, skoro jest dosilana światłem. Droga jest taka bateria do Eco-Drive?
Opublikowano 16 sierpnia 20186 l 14 minut temu, Czezare napisał: Czyli w Eco-Drive tak czy inaczej trzeba wymieniać baterię? Jestem laikiem, sądziłem, że albo w ogóle nie trzeba tego robić, albo raz na 10-15 lat, skoro jest dosilana światłem. Droga jest taka bateria do Eco-Drive? W Eco-Drive chodzi o zamienię energii świetlnej na elektryczną, która jest przechowywana w akumulatorze. Akumulator ma określoną żywotność (cykle ładowania-rozładowania) więc prędzej czy później trzeba będzie go wymienić (na dziś jest to koszt około 150 zł). Przy normalnej eksploatacji zegarka ma wystarczyć na te 10-15 lat, więc jest większe prawdopodobieństwo, że wymienisz zegarek (bo Ci się znudzi, zgubisz go, przepijesz) niż będziesz musiał wymienić akumulator. Edytowane 16 sierpnia 20186 l przez Kris77
Opublikowano 16 sierpnia 20186 l W dniu 15.08.2018 o 10:28, MaZZeo napisał: ja bym wziął 7086, bo jest klasyczny. Sam mam podobny i pasuje do wszystkiego, a granatowa tarcza już niekoniecznie. widziałem twój jak przeglądałem temat nie wiemmmmmmmmmmmmmmmmm