Snejk 273 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Limited Edition Content: Inglourious Basterds Limited Edition Blu-ray comes in a collectable special finish slipcase and includes: Inpack 4 Stoltz Der Nation poster images 3 Bridget Von Hammersmack Film Poster images Replica image of the Japanese Teaser Poster Exclusive James Goodridge key art print Momma Landa's Old Fashion Austrian Strudel Re(pipi)e. http://www.amazon.co.uk/Inglourious-Basterds-Limited-Blu-ray-Brad/dp/B002SG7KNO/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=dvd&qid=1259597373&sr=8-2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Taka myśl mnie naszła po przeczytaniu recki tego filmu na blogu oqgozzo (ku,rwa, stary, spie.rdalaj z tym nickiem ) Zwiastun filmu kaze nam myśleć, że będzie to film akcji klasy B, C lub niżej, że będzie non stop akcja i w ogóle ogień. W miejsce tego mamy długie budowanie napięcia wspomagane długimi ujęciami i rozbudowanymi dialogimi, które zawsze kończy się nagle i wielce wymownie. Tworzy to problem dla ludzi, którzy dadzą wiar zwiastunowi, a na seansie wlaną w kimę z nudów. Potwierdza to jednak schemat, że Tarantino stworzył sobie kiedyś schemat i teraz zmienia po prostu składowe elementy. Ale wiecie co ? W TO MI GRAJ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Keymaker z trailerami jest tak jak laskami poznanymi na imprezie: gdy już otwiera usta, to zdajesz sobie sprawę, że to był jednak błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Osaka 4 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ech, w sumie nie wiem czego się spodziewałem. Tarantino oryginalny ? Marzenie. Kolejna kopia Pulp Fiction i jechanie na tych samych motywach w dodatku tutaj jeszcze jest nudno. Ledwo co dociągnałem do końca. Beka z tego, że Tarantino reżyseruje na klimat filmów klasy B, aż w końcu jego filmy stają się regularnymi filmami klasy B. No dobra, Schweiger w roli szkopa na plus. Reszta to chu.jnia. Niech Quentin już umiera, tak jak powinien to zrobić po Pulp Fiction. Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 "Bondżornoł" mnie konkretnie rozj.ebało na liczby pierwsze, a pierwszy rozdział w domku to dla mnie idealny przykład trzymania narządów płciowych widza w ucisku :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 "Bondżornoł" mnie konkretnie rozj.ebało na liczby pierwsze, a pierwszy rozdział w domku to dla mnie idealny przykład trzymania narządów płciowych widza w ucisku :potter: No ''bondżornoł'' było mistrzowskie, a sam pierwszy powiedział, że najlepiej gada po włosku:P Film, dobry, nawet bardzo, momentami troszkę się ciągnął, ale ogólnie wypadł niezle.Nie jest to 'Pulp Fiction' i nie jest to 'Reservior Dogs', ale film daje radę, dialogi są niezłe, a Shweiger był po prostu mistrzowski, takiego skur.wie.la dawno nie widziałem (najlepiej zajadał się ciastkiem z kremem ). Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 a Shweiger był po prostu mistrzowski, takiego skur.wie.la dawno nie widziałem (najlepiej zajadał się ciastkiem z kremem ). Ciastkiem zajadał się Christoph Waltz, Schweiger grał Stiglitza. Tak BTW. Mam wrażenie, że wiele osób jarających się "bondżiołrnoł" nawet nie wie o tym, że w oryginalnej wersji filmu była jedna jeszcze zabawniejsza gadka po włosku. Podobno została wycięta, bo źle tłumaczyła się na inne języki, co Quentin zauważył po Cannes. Nie wiem, czy tak było. Być może po prostu musiała wylecieć przy montażu. W każdym razie szkoda, bo była przednia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 30 minutowy wywiad z Q i Bradem http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=61272 oficjalny scenariusz http://twcawards.com/assets/downloads/pdf/Inglourious_screenplay.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 O właśnie, jest w tym scenariuszu ta scena. "Is what-a same-a what-o"? Daje pojęcie o tym, ile atrakcji straciliśmy przez to, że filmy nie mogą trwać 4 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 a Shweiger był po prostu mistrzowski, takiego skur.wie.la dawno nie widziałem (najlepiej zajadał się ciastkiem z kremem ). Ciastkiem zajadał się Christoph Waltz, Schweiger grał Stiglitza. Tak BTW. Mam wrażenie, że wiele osób jarających się "bondżiołrnoł" nawet nie wie o tym, że w oryginalnej wersji filmu była jedna jeszcze zabawniejsza gadka po włosku. Podobno została wycięta, bo źle tłumaczyła się na inne języki, co Quentin zauważył po Cannes. Nie wiem, czy tak było. Być może po prostu musiała wylecieć przy montażu. W każdym razie szkoda, bo była przednia. Pardon, dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu, w takim układzie chodziło mi o Waltza, dał radę po całości... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) O właśnie, jest w tym scenariuszu ta scena. "Is what-a same-a what-o"? Daje pojęcie o tym, ile atrakcji straciliśmy przez to, że filmy nie mogą trwać 4 godziny. 4h 2012? Nie, dziękuje Edytowane 9 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 , co prawda film byl dla mnie calkiem znosny, ale 4H ?. Tez bym klnal pod niebiosa... Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Łoczmeni ultimate cut trwaja 4 godziny:) zeby nie bylo oftopa. Bekarty fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 O właśnie, jest w tym scenariuszu ta scena. "Is what-a same-a what-o"? Daje pojęcie o tym, ile atrakcji straciliśmy przez to, że filmy nie mogą trwać 4 godziny. http://www.imdb.com/title/tt0111341/ i co najlepsze ten filmy przeza(pipi)isty . Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Wczoraj przyniosłem świeży krążek DVD z Bękartami, odpaliłem na moim big skrinie i cały film nie pisnąłem nawet słowem. Bardzo mi się podobał, a wszelkie sceny, jak Hitler zachwyca się tym szuterem w kinie mnie zwalały ze śmiechu xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 545 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Przecież to zaje'bisty film. Niby długie dialogi, ale ani przez moment nie pomyślałem "dobra, kończcie". Ludzie psioczą na Tarantino, ale przecież ten film broni się samym sobą. Być może niektórzy wymagają od jego filmów czegoś szczególnego, ale naprawdę czasem warto zapomnieć o tym, kto siedział na krzesełku reżysera i przestać obierać to jako najważniejsze kryterium. Poza tym, to już męczące. Tarantino to, Tarantino tamto, aż do porzygania. Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 bardzo nierówny film, któraś kopia tego samego schematu, tutaj w dodatku z kretynem rothem, gdyby nie świetny waltz, byłaby bryndza z nyndzą Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Kłamiesz! IB to trzeci dobry film w karierze Tarantino. Cytuj Odnośnik do komentarza
ojejcu 86 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) Bękarty Wojny w 2 sekundy: + Edytowane 24 Grudnia 2009 przez ojejcu Cytuj Odnośnik do komentarza
BartX 9 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Obejrzałem. Pulp Fiction to nic w porównaniu z Bękartami. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Musze napisac recenzje na zajecia z pisania i wybralem sobie Inglorious Basterds. Nie chce mialkiej pracy, wiec moze zarzuci ktos kilkoma ciekawostkami z produkcji, tudziez na temat samego filmu. Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 jak przeczytasz tytul od tylu to wychodzi "sprobuj na imdb" Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zamotany jestem, nie pomyslalem o tym. Dzieki Olszu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Obejrzałem. Pulp Fiction to nic w porównaniu z Bękartami. Dziękuję. Ee, blefujesz. Obejrzałem i ja. Bękarty to cały tarantino. Kill Bill był mega wyje.bisty, Pulp wiadomo - klasyka ale tu zabrakło jednego. Mianowicie rozwinięcia wątku bastardów. Końcówka strasznie tandetna (Oprócz "bondżorno" oczywiście), dialogi i budowanie napięcia wspaniałe ale ending Quentinowi się po prostu nie udał. Edytowane 3 Stycznia 2010 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
JanzKijan 1 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 (edytowane) To najgorszy film Tarantino. Zdecydowanie. Nuda, pustka...i brak Tarantino. Poza ledwie kilkoma niezłymi momentami nie ma tu niczego interesującego. Gdyby nie to, że to film Quentina, to pies z kulawą d#pą by o nim nie słyszał i nie mówił. Quentin przeżywa chyba jakiś impas twórczy...to co pokazał w tym filmiku to artystyczna tragedia...piszę to jako entuzjasta wcześniesjzych jego dziełek. Edytowane 12 Stycznia 2010 przez JanzKijan Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi