Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Klata I biceps to przed

Już po akcji nie ma po co się męczyć

• Odpowiedzi 7,9 tys.
  • Wyświetleń 659 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i zrobiłem dziś ten Triathlon, miejsce 295 na 634, czas 2:45:58.     Generalnie, jestem zadowolony, założyłem sobie minimum: 40 min na pływanie, 1:20 na rower i 45 min na biegan

• Moja sprawa dotycząca pogryzienia właśnie dobiegła końca. Obyło się bez sądu, choć z pomocą adwokata. Gotówka przekazana. Starczy na oleda i jeszcze na kurwę zostanie A podobno biegając amat

Opublikowano

xD

no w sumie na basen mam niedaleko, tylko strasznie nędznie pływam i czuję, że tylko tor ludziom zajmuję

zobaczę jak się będę jutro czuł z nogami, dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

Pasowałby podpis pod zdjęciem Micha- biegnę wyr.uchać wasze matki 

Opublikowano

obowiązkowo rozciąganie po biegu, po dobrym rozciąganiu kompletnie nie czuje w mięśniach poprzedniego biegu. Dorzuciłbym do tego rollowanie, lepiej zapobiegać niż leczyć.

i jednak trochę bym ostudził głowę i zaczął spokojniej.

Opublikowano

Ogolnie wyczytalem w madrej ksiazce ze bieganie wiecej niz 4 razy w tygodniu juz nieznacznie zwieksza kondycje i mozliwosci

Opublikowano

Ale to chyba tylko jak ktoś sobie biega, byle pobiegać i nie nastawia się na poprawę rezultatów.

Opublikowano

Wyczytalem w galloweyu, nie interesowalem sie zbytnio prosami latajacymi ponizej 40 na dyche wiec moze i masz racje ze to sie tyczylo zaczynajacych przygode z bieganiem.

Opublikowano

Jak ktoś biega aby zrzucić kg, to też inaczej na to patrzy

Opublikowano

Przetestowałem wczoraj sól do kąpieli solankowej Salco. Dobra rzecz, faktycznie odpręża nogi. Wczoraj turbo interwały a dziś nogi leciutkie.

Opublikowano

No to elegancko bo ja dzis tez mam zamiar testowac. Wzialem sport aroma therapy EUKALIPTUS

Opublikowano

Polecam tez zimna kapiel po treningu. Od tygodnia stosuje. Tak z 15 min. Ciezko wlesc do takiej zimnej wody ale po wyjsciu nogi jak nowe. Oczywiscie mocze tylko nogi. Siusiaka bym sie bal :(

Edytowane przez kanabis

Opublikowano

muszę się zagłębić w temat tych soli. Po dzisiejszym treningu pewnie by się przydały. 

Dziś był trening na tolerancje mleczanową 4x1km przerwa 2min i wyszło tak: 3:12/3:18/3:28/3:35  na ostatnim to już mi nogi odcinało, ledwo do domu ze stadionu wróciłem. Ciekawy czy złamałbym 3 min na kilometr, pewnie trochę by zabrakło.  Swoją drogą widać już jakieś wytrenowanie organizmu, nie dawno życiówkę na kilometr miałem 3:10, teraz po odpoczęciu 2 min mogę przebiec jeszcze raz nie wiele wolniej. 

Dobry tydzień 60km w tym dwa mocne treningi. W spartakusie się gryzą, a ja czasu nie marnuje i energię przeznaczam na doprowadzenie organizmu na skraj wytrzymałości  :cool:

Opublikowano

Zrobiłem 2 dni rollowania stopy i achillesa i przeszło, ale rolluje nadal :) dzieki za tipy

Opublikowano

Polecam tez zimna kapiel po treningu. Od tygodnia stosuje. Tak z 15 min. Ciezko wlesc do takiej zimnej wody ale po wyjsciu nogi jak nowe. Oczywiscie mocze tylko nogi. Siusiaka bym sie bal :(

Polecam wejść pod prysznic na taką zimną wodę. Wiadomo, że nie wytrzymasz długo (najwyżej że jesteś morsem), ale już trener od biegów, drużyny z FA czy fizjotereuta mi tłumaczyli, jak jest to ważne dla mięśni.

Kilkadziesiąt sek dasz rade

A małego kabanisa osłon sobie gąbka do mycia, pomaga xD

Opublikowano

Lipiec i Sierpień to miesiące, podczas których chcę mocno pocisnąć z treningiem, ale zapisałem się na 9 lipca na bieg 12 km w Janowie, wiosce w rodzinnym powiecie. Bieg asfaltowo-przełajowy. Cel minimum to 58-59 minut, cel główny to 55 minut. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Ahaha 49:10, choć to raczej nie było pełne 12 km. Fajna trasa, przełajowa, większość po asfalcie i płytach betonowych, do tego jakieś 2,5 km po wale nad Wisła, no tam to już było nierówno i ciężko, nie powiem. Trasa dość płaska, tylko jeden podbieg, gdzieś 150m, ale za to taki fest, bo na wał właśnie. 26. miejsce open i 6. w kategorii M20, ale nie wiem dokładnie, ile osób startowało, jakieś 170-180, potem spojrzę na listy z wynikami.

Opublikowano

No właśnie zegarek mi jakiegoś errora je.bnał dziwnego. Jedna dystans to było ok. 11 km, trochę słabo, bo trasa bez atestu, ale rozbieg 1 km to już sporo, nie powinno tak być. No, ale i tak zakładałem sukces na mniej niż 55 minut, więc jestem zadowolony, tym bardziej, że kontuzja i choroba w maju mnie trochę zniszczyły.

3 typów bym wyprzedził i były puchar xd

Opublikowano

A ja po 6 km wróciłem do domu mokry jakbym do basenu wpadł. Piorun je.bnął w drzewo 100m ode mnie. Fajny widok, ale podziękowałem.

Opublikowano

Bieganie po zachodzie już tylko wchodzi w grę

No i przy akompaniamencie komarów ;/

Opublikowano

a właśnie coś mało komarów w tym roku. 2 lata temu pryskałem się cały przed wyjściem, teraz biegam po lesie bez offa o godzinie 19:30 i coś nie gryzą.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Jak w lesie nad morzem zatrzymam się na siku to momentalnie cały jestem w komarach.