Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Trochę kosztuje, ale to powiększony format i takiego zbioru nigdzie nie ma, to autorski projekt muchy.

Ja już mam zamowione.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 200,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Miałem 13 lat kiedy kupiłem to wydanie Mega Marvel. Wcześniej nigdy nie słyszałem o Weapon X. Już wtedy wiedziałem, że jest to dzieło.   Hailsy i wieczna chwała Barry Windsor-Smithowi!

• ja natomiast z oferty all-new marvel now polecam następujące tytuły:     nigdy specjalnie nie czytałem x-factora, ale jako że ta seria miała odejść od detektywistycznej formuły, a za rysunki odpo

• @Mastachi, Ichabod wypuścił długo obiecywany materiał:  

Opublikowano

U mnie czeka od wczoraj, ale mam jeszcze kilka innych pozycji do nadrobienia, Spiderowi się nigdzie nie spieszy :)

Jak jesteśmy w temacie Muchy, to proponuję wam przeczytać Moonshadowa

Opublikowano

Ja ostatnio wróciłem do Hawkeye od Fractiona i jakie to jest dobre. Od rysunków, po nieoczywista historię jak i postacie. Zaraz wciągnę 3ci i 4ty tom bo jeszcze nie zamówilem. 

Widziałem ze jest jakaś historia "Odrodzenie" i "Hawkeye- Kate Bishop". Tez trzymają poziom?

Opublikowano

20210906_232318.thumb.jpg.6761ada8ec8274e926e59e6b421bdcbc.jpg

Niezła cegła. Przeczytalem trzy zeszyty, tesknie za tym stylem lat 90, teraz rysunki są jakies bardziej sterylne, kolorowe i historie nie są już tak mroczne.

W dniu 4.09.2021 o 10:11, Kalel napisał:

Ja ostatnio wróciłem do Hawkeye od Fractiona i jakie to jest dobre. Od rysunków, po nieoczywista historię jak i postacie. Zaraz wciągnę 3ci i 4ty tom bo jeszcze nie zamówilem. 

Widziałem ze jest jakaś historia "Odrodzenie" i "Hawkeye- Kate Bishop". Tez trzymają poziom?

Nie czytałem nigdy nic z typ typem, więc nie pomoge.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam angielskie w miekkiej i zastanawiam sie czy wymienic.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nigdy nie byłem fanem Thora, ale Straczynski na okładce zacheca.

Opublikowano

Miałem to samo do, właśnie, tego runu Straczynskiego. Wcześniej Thor od Marvela wydawał mi się po prostu śmieszny. Wszystko zmieniło się, kiedy przeczytałem historie wchodzące w skład tego tomiszcza.

Opublikowano
W dniu 2.04.2022 o 15:38, Shen napisał:

Nigdy nie byłem fanem Thora, ale Straczynski na okładce zacheca.

Najlepszy Thor jaki czytałem w kompletnym jednotomowym wydaniu, oczywiście zamówione.

Edytowane przez Jeez_PS

• 5 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Kończę zbierać run Superior Spidermana i szukam czegoś z uniwersum Marvela w takich ramach:

- pojedyncza zamknięta historia lub krótki run (do max 10 tomów) w całości dostępny po polsku (mogą być używki)

- nie jakieś wielkie konflikty Avengers i/lub skakanie po różnych seriach komiksowych

- PG-13 

- bohaterowie działający na ziemi 

- brak magii 

- niech to nie będzie origin żadnej postaci ani historia, która przewinęła się w filmach/serialach MCU

Bardziej lubię komiksy DC, szczególnie te o Batmanie z uniwersum Białego Rycerza, ale chciałbym znaleźć coś na podobnym poziomie w Marvelu.

Opublikowano
2 godziny temu, funditto napisał:

Kończę zbierać run Superior Spidermana i szukam czegoś z uniwersum Marvela w takich ramach:

- pojedyncza zamknięta historia lub krótki run (do max 10 tomów) w całości dostępny po polsku (mogą być używki)

- nie jakieś wielkie konflikty Avengers i/lub skakanie po różnych seriach komiksowych

- PG-13 

- bohaterowie działający na ziemi 

- brak magii 

- niech to nie będzie origin żadnej postaci ani historia, która przewinęła się w filmach/serialach MCU

Bardziej lubię komiksy DC, szczególnie te o Batmanie z uniwersum Białego Rycerza, ale chciałbym znaleźć coś na podobnym poziomie w Marvelu.

Uzupełnij superiora o  https://www.gildia.pl/komiksy/510589-lepsi-wrogowie-spider-mana

https://muchacomics.com/pl/p/VENOM-ZABOJCZY-OBRONCA/315

https://muchacomics.com/pl/p/Spider-Man-Niebieski/301

https://muchacomics.com/pl/p/Daredevil-Zolty/147

plus wszystkie komiksy z Jessica Jones od muchy

W tym roku mucha jeszcze wyda absolutny klasyk The Death of Jean DeWolff

Przechwytywanie.JPG.9fb6f2eb322b76ca0b15f4c7fd58d53c.JPG

Opublikowano

Daredevil Nieustraszony tomy 0-7.

Kapitan Ameryka - też wydawany jest w pl, obecnie wydane jest 8 tomów.

Opublikowano

Zastanawialem się czy polecac te serie, ale troche długie i grube.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Shen, korzystając z kilkugodzinnej trasy jako pasażer przeczytałem polecany przez Ciebie komiks Lepsi Wrogowie Spider-mana i jakie to było dobre :banderas: Dziękuję za polecenie

Opublikowano
Godzinę temu, funditto napisał:

@Shen, korzystając z kilkugodzinnej trasy jako pasażer przeczytałem polecany przez Ciebie komiks Lepsi Wrogowie Spider-mana i jakie to było dobre :banderas: Dziękuję za polecenie

Cieszy mnie to:)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy w języku polskim ukazało się coś sensownego o Milesie Moralesie ?

Opublikowano

Nie. Na azylu teraz są ominbusy po angielsku w dobrej cenie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zapytam tez ekspertów Marvelowych - od czego Spider-Gwen zacząć? Modern Epic Collection czy lecieć Volume 1 zwykłego Spider-Gwen runu