Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Czas wyjazdów nad morze itp. ;) Jakie ryby preferujecie. Smażone, wędzone ? Jeśli tak to jakie ? ;)

Ja osobiście uwielbiam mirunę i flądrę, a z wędzonych obowiązkowo węgorz. ;] Pycha.

• Odpowiedzi 38
  • Wyświetleń 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ojciec dzisiaj kupił wędzoną Maślanę ;o masakra, dawno nie jadłam tak pysznej rybki.

• Jakby ktoś się kiedyś zastanawiał nad spróbowaniem to polecam rekina. Rybka nie za droga, coś koło 13 złotych za kilogram, a jest naprawdę bardzo dobra. W smaku lekko kwaskowata, tak jakbyś polał ją c

• No tak, ale o to właśnie chodzi, że w tej tego nie musisz robić, bo ma sama w sobie taki smak.

Opublikowano

wedzony losos na cieplo!

Opublikowano

Mój znajomy z Łeby jest rybakiem. Zawsze, będąc u niego przynosił nam po nocnym połowie świeże rybki do spróbowania. Najbardziej do gustu przypadł mi halibut- nie ma za wiele ości i jest na prawdę bardzo smaczny i miruna. Na wakacjach smakuje mi prawie każda ryba, o ile jest dobrze usmażona. Wędzonych ryb niestety nie lubię, choć od czasu do czasu zjem kawałeczek wędzonej makrelki.

Opublikowano
Wszystkie morskie z frytkami, ale tylko filety, nienawidze ości;/

fix'd

Ja uwielbiam szprota w sosie pomidorowym. Ofc z puszki ;) No i śledź też daje radę w takiej kombinacji. Łosoś mi nie podchodzi, jakiś taki mdły jest. W ogóle to nie przepadam za rybami, szczególnie za najgorszą z nich - karpiem.

Opublikowano

Wędzony łosoś na kanapce. No i jak smażone to filety - to nad morzem. A w domu to czasem tuńczyk w pomidorach.

Opublikowano

śledź smażony <biedak>

Opublikowano

Pstrąg smażony <ok>

Opublikowano

ostatnio jadlem jakas smazona z mandarynkami i ananasem, ryba rasy filet, poezja.

Opublikowano

ryb nienawidze na sam ich zapach chce mi sie rzygac. Wyjatki

-wedzona makrela

-sledz w sosie smietanowym

-paluszki rybne

Opublikowano
I tak najlepsza jest ryba po grecku. kocham <3

wpis - zaje.bista, ale dawno nie jadłem :(

Opublikowano

Ryba po grecku jest swietna, ale troche ciezko jest mi ja dostac :)

Jestem fanbojem klopsikow rybnych, sledzi w smietanie, ale najbardziej domowych sledzi w occie - takich panierowanych, smazonych, a nastepnie zostawionych na noc w zalewie octowej. Pyszne, co prawda czasochlonne i smierdzi, ale oplaca sie :)

Opublikowano
I tak najlepsza jest ryba po grecku. kocham <3

Wpis. <ok> Makrela wędzona<cool>

Opublikowano

Wędzona makrela jest jedyną potrawą zawierającą rybę, której nie potrafie przełknąć. Tak to jem wszystkie rybki, w kazdej postaci, a najbardziej lubie takiego podwędzanego (ale jakby surowego) łososia.

Edytowane przez gekon

Opublikowano
  • Autor

Ojciec dzisiaj kupił wędzoną Maślanę ;o masakra, dawno nie jadłam tak pysznej rybki.

Opublikowano

z filetów Miruna pycha. Panga też daje radę.

A z przetworzonych to wszystko, pasty rybne, makrele w sosie pomidorowym, sałatki ze śledzia. Rzadko jadam w sumie, ale czas to zmienić.

Opublikowano

Marynowany śledź ponad wszystko. Zwłaszcza nad morzem(z cebulką, po kaszubsku, a ze śliwkami to już czwarty wymiar). Jego dodatkową zaletą jest to, że np. nad morzem jedna sztuka kosztuje ok. 3 zł, co pozwala na uratowanie budżetu.

Opublikowano

Jakby ktoś się kiedyś zastanawiał nad spróbowaniem to polecam rekina. Rybka nie za droga, coś koło 13 złotych za kilogram, a jest naprawdę bardzo dobra. W smaku lekko kwaskowata, tak jakbyś polał ją cytryną. Poza tym jest strasznie mięsista i ta co ja jadłem nie miała ości, nie licząc kręgosłupa. To tak w ramach propozycji. A co do preferencji rybnych to lubię większość rodzajów takich popularnych. Nie lubię za to babrać się w ościach dlatego nie jem za często, chyba, że przetworzone w jakieś pasty itp. oraz wszelkiego rodzaju śledzie i filety.

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie do ryb nad morzem czy w innych restauracjach podają w dodatku cytryne, żeby można polać sokiem. ;] Ja dzisiaj robiłam filety z dorsza, pycha wyszły. ;]

Opublikowano

Z rybek lubię duże sardynki wrzucane prosto z wody na grilla, filety z łososia i takiż stek, stek z tuńczyka. Z morskich, ale nie ryb, to uwielbiam owoce morza we wszelkiej w postaci, ostatnio jadłem gotowaną ośmiornicę, której odnóża są pocięte za pomocą nożyczek i podane na pikantnie, po prostu świetne.

Opublikowano
Ogólnie do ryb nad morzem czy w innych restauracjach podają w dodatku cytryne, żeby można polać sokiem. ;] Ja dzisiaj robiłam filety z dorsza, pycha wyszły. ;]

No tak, ale o to właśnie chodzi, że w tej tego nie musisz robić, bo ma sama w sobie taki smak.

Opublikowano

Jak to "ma taki smak"? Pierwsze słyszę, żeby do ryby dodawało się cytrynę dla smaku.