Skocz do zawartości

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy? 186 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      233
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

• Odpowiedzi 756
  • Wyświetleń 259,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z najlepszych komiksów jakie kiedykolwiek miałem okazje dostać w swoje łapy mogę wymienić te tytuły:     ^ Naprawdę solidna kreska. Ciekawie ukazana historia, oraz brutalny, mroczny klimat rodem

• Wczoraj świat komiksowy stracił wybitnego rysownika Steve'a Dillona. Steve odszedł w wieku 54 lat. Dillon wraz z Ennisem zaczynał od Hellblazera, a sukces pozwolił wydać ich autorski (i kultowy dziś)

• Jak chcesz moge ci przeslac link do paczki [wstawilbym tutaj, ale nie wiem czy to dozwolone] za ktorej czytanie powoli sie zaczynam zabierac, oto zawartosc: Batman: Year One Batman and the Monster

Opublikowano

Mucha zapowiedziała Miracleman od A.Moora!

Wtem!
Scenarzysta serii, którego Nazwiska Nie Możemy Wymienić, autor Zagubionych dziewcząt, Strażników i Sagi o potworze z bagien, na początku swojej kariery stworzył komiks, który przełamywał standardy opowiadania historii o superbohaterach. Historię ilustrowali artyści, którzy dopiero zaczynali karierę, a o których prace fani komiksu mogli podziwiać jeszcze przez wiele lat - wśród nich znaleźli się między innymi: Garry Leach, Alan Davis, Steve Dillon, Rick Veitch i John Totleben. Przełomowy komiks, który był zwiastunem rewolucji literackiej, nareszcie po polsku.

Miracleman
Mucha Comics; maj 2015

Zawartość: Miracleman #1-#16 (wszystkie opowieści do scenariusza Oryginalnego Autora serii) oraz Miracleman Annual #1 (specjalne historie Granta Morrisona i Petera Milligana) oraz wybrane dodatki (szkice itp).

12316574_912367802173798_876226085113934

Edytowane przez Malibu

Opublikowano

Mam w oryginale. Fajnie, że to wydali ale Strażnicy, Vendetta czy Dżentelmeni to niestety nie są.

Opublikowano

Ostatnio po kilku latach znowu wkręciłem się w komiksy. Do poniedziałku jestem na urlopie w Polsce i chciałbym sobie kupić kilka albumów do UK.  Co polecacie? 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Z tego ja posiadam i czytałem to:

- Batman Mroczne Odbicie

- Seria Batmana

- Superman Czerwony Syn

- Batman Długie Halloween

- Seria Avengers (New i Świat)

- The Superior Spiderman

- Locke&Key

- Azyl Arkham

- Shazam

To tak mniej więcej, a z tych których jeszcze nie posiadam a warte są uwagi to:

- Strażnicy

- V jak Vendetta

- Lobo

- Amerykański Wampir

- Bękarty z Południa

- Nowa Granica

- Incal

- Sandman

- Wonder Woman

Czegoś na pewno tu nie umiejscowiłem, wypadło mi z głowy  ^_^

To tak z grubsza i myślę, że wystarczy. Zresztą Gildia oferuje wysyłkę za granicę więc zawsze można kupić u nich, w dodatku mają coraz to lepsze promo na nowe wydania (30%-35%), ja jak wyjadę to u nich będę robił zakupy :)

Edytowane przez Malibu

Opublikowano

Jaki sklep z komiksami polecacie? Szybka wysyłka, dobre ceny, szeroki wybór. Chcę zamówić kilka sztuk (np. Sandmana, Kaznodzieje), a nie mam rozeznania. Z góry dzięki.

Opublikowano

Kaznodziei nie znajdziesz nigdzie po polsku. Czekaj na dodruki (kiedys będą).

Opublikowano

Na tą chwilę najniższe ceny ma mestro.pl, ale nie znajdziesz tam komiksów od Muchy Comics. 

nieprzeczytane.pl,aros, gildia (największy wybór) ale najtaniej na mestro.pl

Kaznodziei nie ma już nigdzie, szukałem

Edytowane przez Malibu

Opublikowano

O kurde, nie wiedziałem. Mam pierwszy tom i chciałem dokupić resztę. Ehh..

Dzięki za sklepy, zaraz obczaję, w których moje pozycje wyjdą najtaniej :)

Opublikowano

Kaznodzieje to niektóre tomy po 400 zł i więcej latał po allegro XD

Opublikowano

ja właśnie kończę drugi tom Kaznodziei, niestety .cbr .  Szkoda, że nie można już tego kupić za ludzkie pieniądze. Genialny komiks.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zapowiedzi Egmontu na luty

vfdZgMw.jpg

Zapomnieli dodać SW Leia, która ma się chyba ukazać 09.02.2016

Ja biorę Skalp, Wolverina i Deadpoola  ^_^ Może coś jeszcze dobiorę do uzupełnienia kolekcji 

Opublikowano

Same (pipi). Ale hej! Po co wydawać polskiemu czytelnikowi Hawkeye'a Fractiona i Ayi czy Daredevila Waida? Notabene najlepsze co Marvel Now! ma do zaoferowania...

Opublikowano

Kołodziejczak wciąż podsyca na wszelkich spotkaniach, że Kaznodzieja wróci. Myślę, że jak serial ruszy to będzie dobra okazja.

A co do Egmontowych zapowiedzi to najbardziej cieszy Deadpool. Jeszcze Hawkeye'a i biere po dwa.

Opublikowano

Ja przeczytałem 10 komiksów z tego runu Deadpoola i nie rozumiem czym się tak podniecacie. Może powinienem przeczytać kolejne 10 albo dopiero po dwudziestym dzieje się cos ciekawego?

Deadpool jest fajny jako wypełniacz. Kumploszczak Spajder-Mena albo w Uncanny X-Force.

Opublikowano

- Tytus, Romek i A'Tomek

- Thorgal

- Kajko i Kokosz

- Kleks

- Donaldy 'giga' - ale tylko na kibel - można użyć po przeczytaniu jako papieru toaletowego - klasyczna sytuacja win-win

Opublikowano

Zapowiedzi Muchy na pierwszą połowę 2016

Luty:

- Fatale vol. 4

- Chew vol. 4

Marzec:

- Men of Wrath 

- Saga vol. 4

Maj-Czerwiec:

- Miracleman

- Fatale vol. 5

- Velvet vol. 1

- Bękarty z południa vol 2

- Chew vol. 5

Plany mogą ulec zmianie, być może pojawią się dodatkowe 1-2 tytuły.

http://www.alejakomiksu.com/nowosci/22328/Zapowiedzi-Muchy-Comics-/

Na pewno biorę: Men of Wrath, Velvet, Bękartów vol. 2 oraz Miracleman'a

Edytowane przez Malibu

Opublikowano

pół roku to przecież normalny cykl wydawniczy w przypadku serii wychodzących raz w miesiącu.

Opublikowano

Czy ktos miał z tym stycznosć? Dobre to?

kompletny%2Bszok%2Bprzysz%25C5%2582o%25C

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś jakąś opinię o Stwórcy McClouda? Bo w dobrej cenie i się waham.