Finch 1 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Jako stary fan serii z niecierpliwością czekam na nowego Mortala. Niestety nie posiadam PS3, ale liczę na to, że na konsoli M$ również ujrzę nową część. Patrząc na filmiki, to gra zapowiada się bardzo klimatycznie. Oby tak właśnie było Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) W Mortal Kombat wszystko zalatuje tandetą. Przesadzona brutalność, wykręcone postacie i ich zagrania, olewanie podstawowych praw fizyki. Z czasem gra obrosła legendą i ludzie zaczęli na to wszystko patrzeć z innej perspektywy. Osoby, które pierwszy raz widzą grę na oczy pewnie pukają się w czoło jak można w takie coś grać. Gra jest "durna" w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Nie wymaga wielkiego zaangażowania ze strony gracza i polega jedynie na dobrej zabawie. Dobrze, że twórcy wracają do takich klimatów ale ważne jest, żeby robili to w dobrym stylu. Jaffe ze swoim Twisted Metal się nie popisał. Ogólne założenia zostały niezmienione a sama gra wygląda biednie. Nowy MK poszedł podobną drogą co SFIV i jest szansa, że odniesie podobny sukces. Sorry ale PIEPRZENIE. Tandetą ???? WTF. Większą niż Tekken,, niż Street Fighter, niż Soul Calibur, niż Dead od Alive? Chyba tylko Virtua Fighter wydaje się być normalny przy Mortalu. Większość bijatyk to tandety jeżeli chodzi o postacie i akcje. Mortal przy nich wydaję się być normalny a przede wszystkim bardziej dorosły. Tak samo nie zgodzę się, że ochy i achy to tylko przez Legendę Mortala. Jeżeli gra będzie tak dobra jak wygląda to przyciągnie nowe pokolenie. Nie tylko zatwardziałych fanatyków. Choćby przez swoją brutalność. Osoby który pierwszy raz widzą Mortala większe WTF zrobią oglądając Tekkena i plejadę kosmicznych postaci tam występujących czy SF ze swoimi popieprzonymi akcjami. Mortal wygląda najmniej żałośnie ze wszystkich obecnych bijaktyk no może oprócz wspomnianego VF. Prawdą z kolei jest to, że tu bardziej liczy się fun niż skill, poważne granie. Ale czy to źle. Edytowane 21 Czerwca 2010 przez SłupekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Odnosnie mortal , ostatnio na yt ogladalem trailer o tytule Mortal kombat rebirth. Troche szperalem na necie i nikt nie wie czy to zapowiedz nadchodzacej gry czy filmu? Moze komus tutaj obilo sie o oszy o co w tym chodzi. Po cichu mam nadzieje ze to jednak film bo trailer bardzo przypadl mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Odnosnie mortal , ostatnio na yt ogladalem trailer o tytule Mortal kombat rebirth. Troche szperalem na necie i nikt nie wie czy to zapowiedz nadchodzacej gry czy filmu? Moze komus tutaj obilo sie o oszy o co w tym chodzi. Po cichu mam nadzieje ze to jednak film bo trailer bardzo przypadl mi do gustu. http://www.ppe.pl/news-1314-Nadzieja_umiera_ostatnia.html Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Kurcze a juz myslalem , thx za info. Cytuj Odnośnik do komentarza
Spuczan 74 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 kupujesz bijatyke żeby grać w mortal-kart? tekkena tez kupiłeś dla kręgli? XD A Soul Calibura kupił ktoś dla gównianego edytora postaci? Nie? Ale widzisz są te dodatki i tyle. Mi rentgeny kojarzą się z "Pocałunkiem Smoka" z Jetem Lee i zalatują tandetą. Nie cierpię ich. W Mortal Kombat wszystko zalatuje tandetą. Obejrzałem najnowszy filmik w lepszej jakości i zmieniam zdanie. Te rentgeny nie przypominają tego o czym pisałem. W Mortal Kombat wszystko zalatuje tandetą. Przesadzona brutalność, wykręcone postacie i ich zagrania, olewanie podstawowych praw fizyki. Z czasem gra obrosła legendą i ludzie zaczęli na to wszystko patrzeć z innej perspektywy. Osoby, które pierwszy raz widzą grę na oczy pewnie pukają się w czoło jak można w takie coś grać. Sorry ale PIEPRZENIE. Tandetą ???? WTF. Większą niż Tekken,, niż Street Fighter, niż Soul Calibur, niż Dead od Alive? Chyba tylko Virtua Fighter wydaje się być normalny przy Mortalu. Większość bijatyk to tandety jeżeli chodzi o postacie i akcje. Mortal przy nich wydaję się być normalny a przede wszystkim bardziej dorosły. Mortal wygląda najmniej żałośnie ze wszystkich obecnych bijaktyk no może oprócz wspomnianego VF. Prawdą z kolei jest to, że tu bardziej liczy się fun niż skill, poważne granie. Ale czy to źle. Dokładnie. Jeżeli chodzi o MK to nie mamy tu gejów, kangurów i pand (Tekken), metroseksualistów i lasek zrobionych na jedno kopyto(Dead or Alive), lasek z OGROMNYMI cyckami - chociaż Mileen'a urosła tu i ówdzie(Soul Calibur), tandetnych postaci (Street Fighter 4) oraz bezpłciowych bohaterów którymi nikt nie chce grać(Virtua Fighter). Na tym tle MK wygląda dosyć zwyczajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 3 pojedynki (jeśli już było to sorry): Wg mnie rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Było. Już dawno wszyscy się tym podjarali, którzy czekają na starego dobrego MK. Cytuj Odnośnik do komentarza
kaczor_kg_PL 1 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Co do dodatków mam nadzieję że dodadzą Kombo Challenges, tak jak w MK vs DC:U. Gierka może dobra nie była, ale kombo challenges nie były łatwe i można było się pomęczyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 (edytowane) Tylko oby te Kombo Challenges nie były tak poglitchowane jak w Mk vs. DC, gdzie niektórymi postaciami nie dało sie normalnie tego zaliczyć tylko trzeba było dodać w trakcie kilka ciosów na zasadzie oszukiwania gry. Edytowane 24 Czerwca 2010 przez NEMESIS US Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Kaczor cwany bo zaliczył wszystkie Kombo Challenge ;p czy nawet wbił platynę. Kombosy to było ponad moje siły i nerwy ... oby ich nie było ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Tylko oby te Kombo Challenges nie były tak poglitchowane jak w Mk vs. DC, gdzie niektórymi postaciami nie dało sie normalnie tego zaliczyć tylko trzeba było dodać w trakcie kilka ciosów na zasadzie oszukiwania gry. Wszystkie dalo sie zrobic bez kancikow. Cytuj Odnośnik do komentarza
SUMO 3 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 W Polsce ma wyjść specjalna wersja - Mortal Kombat: Election 2010 A tak na poważnie, to nowego Mortala pokochałem od pierwszego wejrzenia Wreszcie powrót do korzeni - 3D w 2D zerżnięte od Capcomu no i tylko dla dorosłych, tego grze i mnie było trzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Najlepsza jest akcja z Palikotem. Takim dodatkiem na pewno bym nie pogardził. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 http://www.ppe.pl/news-1743-Mortal_Kombat_powstaje_z_mysla_o_hardkorowcach.html Mortal Kombat powstaje z myślą o hardkorowcach Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 To jakikolwiek MK poza tym z DC powstał z myślą o casualach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) Nie Zwyrol źle zrozumiałeś. Tu chodzi o większe rozbudowanie systemu walki który przecież w Mortalu nigdy nie był jakiś hardcorowy. Paradoksalnie w DC właśnie były najbardziej wymagające combosy heh. Zresztą na IGN albo GI jest dłuższa wersja tego wywiadu i Boon mówi o systemie walki któremu bliżej do Tekkena niż do poprzednich Mortali. Bo przecież porównując Mortale do Tekkena, SC, VF to system walki wypada casualowo. I o to w tym chodzi, że teraz powstaje z myślą o hc. W sumie to nawet bez porównywania wypadał casualowo ale czy to źle. Dla mnie nie, taki był MK i taki system walki mu pasował. No ale zobaczymy jak wypadnie ten "nowy, rozbudowany". Edytowane 7 Lipca 2010 przez SłupekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Oby tylko nie przegięli. Jakieś przewagi na bloku, ciosy wyprowadzane w odpowiedniej klatce itd. Jak widziałem listy zagrań do takiego Tekkena, to od razu odechciało mi się w to grać. Trochę mogą ten system rozbudować, bo rzeczywiście każda postać miała po kilka zagrań na krzyż, do tego jakaś broń i indywidualne ataki specjalne (linka Scorpiona, czy zamrażanie Sub-Zero). Chociaż sama opcja tagowania w jakiś sposób wzbogaca system walki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 http://gameinformer.com/b/news/archive/2010/07/09/ed-boon-reveals-mk-fire-and-ice.aspx Ed Boon Reveals The Canceled Mortal Kombat: Fire & Ice Nie do końca dotyczy nowego Mortala ale szkoda, wielka szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Szkoda, bo mi się cały czas marzy jeszcze jedna taka część jak Shaolin Monks. Przy okazji w Shaolin Monks też można było grać Scorpionem i Sub-Zero w kooperacji, tylko były to bonusowe skiny. Scorpion za Liu Kanga, a Sub-Zero za Kung Lao. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Zapowiada się świetny Mortal. Ktoś słyszał jakieś przecieki na temat ilości postaci w grze ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 26 to pewniak, bo tyle jest okienek z postaciami do wyboru plus dwa dodatkowe (jedno to chyba do losowego wyboru kombatanta, drugie chyba do DLC). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Liczyłem też te okienka ale jak na bijatykę z 2011 roku, to troszkę malizną te 26 postaci pachnie. W Tekkenie mamy ich przecież ponad 40, a w takim Mortal Kombat Trilogy też mieliśmy mnóstwo Postaci. Jeśli powrót do korzeni to mam nadzieję że z duzym hukiem i mnóstwem dopracowanych postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Liczyłem też te okienka ale jak na bijatykę z 2011 roku, to troszkę malizną te 26 postaci pachnie. W Tekkenie mamy ich przecież ponad 40, a w takim Mortal Kombat Trilogy też mieliśmy mnóstwo Postaci. Jeśli powrót do korzeni to mam nadzieję że z duzym hukiem i mnóstwem dopracowanych postaci. No i co z tego, że w Tekkenie jest ponad 40. Jak tak na prawdę ile postaci jest "grywalnych"? 10? 15? maks 20? Reszta to śmietniki. 26 postaci to dobra liczba jeżeli wszystkie postacie będą grywalne. Poza tym tak jak Zwyrol napisał jedno okienko jest na dlc (Boon tak pisał w wywiadzie dla GI) to spokojnie tu już wykorzystają potencjał. Co oczywiście nie jest chwalebne no ale co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Poza tym w takim Armageddon były prawie wszystkie postaci, tylko co z tego, kiedy każdym walczyło się prawie tak samo, zubożyli nawet style walki do jednego (wcześniej były 2). Lepiej niech dopracują te 26 i będzie dobrze. Wolę jakość niż ilość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi