Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor 1 hour ago, Shago said:No i nie dam się przekonać do kamer zamiast lusterek.Ja się dam, tylko technologia musi być dopracowana, na razie Hyundai czy ciężarówki Mercedesa zbierają mieszany feedback wczesnych rozwiązań. Przecież lusterka to zło konieczne: generują szumy, pogarszają spalanie, są często uszkadzane. Dobry system kamer w połączeniu z dobrym systemem martwego pola to na pewno przyszłość, a same kamery można dodatkowo wykorzystać do monitorowania zaparkowanego pojazdu.Używam w ostatnich autach różnych nowinek w stylu jazdy autonomicznej czy wirtualnego kluczyka i są to w praktyce bardzo fajne rozwiązania.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Lusterka mają głębię, coś czego nie mają kamery. W lusterku o wiele lepiej wyczuć w jakim dystansie od Ciebie jest samochód. Kamery nie dają w ogóle tej pewności.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor Rozumiem, ale na filmikach nie wygląda to źle. Do tego można wyobrazić sobie dodatkowe możliwości takiego rozwiązania, przykładowo zaznaczanie na ekranie pojazdów lub obliczanie ich prędkości. Wszystko jest do ogarnięcia.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Na filmikach nie, ale to na żywo trzeba zobaczyć.Ogólnie mam dużą tolerancję na udziwnienia (jeżdżę autem bez wajchy od kierunkowskazów xD), ale te lusterka mnie zupełnie nie przekonują.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Kącik moto, jak widzę... zawsze aktywny. No i dobra nasza moto-krejzole! xD. A właśnie, to jedno z ,,aut marzeń tych do zrealizowania, tj. zakupienia", które w wersji manuala przytuliłbym mocno! Tak, tego rodzaju autko, które byłoby zapewne paliwożerne i ogólnie w utrzymaniu i ubezpieczeniu dość drogie, ale z którego posiadania byłbym tak zadowolony jak najszczęśliwszy auto-nerd świata! Ford Mustang Bullitt 5.0 V8, w tego rodzaju wersji kolorystycznej (czarna perła też by była ok. xD), jak na filmiku! To o to auto chodzi. Tak, to ów obiekt westchnień, który przy odpowiednim rozporządzaniu kasą za ileś lat w przód byłby możliwy do kupna... O ja cię! <3 I ten dźwięk startu silnika i rozgrzania. Huhuhu! <3
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Co kto lubi. Dla mnie błoga cisza elektryka z gazem w podłogę jest czymś pięknym.