Salwador 189 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Po demie muszę przyznać że mam całkiem pozytywne odczucia.Gra jest bardziej dynamiczna wygląda lepiej od poprzednika lecz, co do fabuły nie do końca jestem jeszcze pewien gdyż to tylko demo;) Cytuj Odnośnik do komentarza
JoZi 14 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Ekstremalnie wynudziło mnie to demo - widocznie nie nadaje się do tego typu gier ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 JEszcze co do dema to teraz wiem o co chodziło w Witch hunt:) Flemeth powraca Rozwiń myśl, bo wg. normalnej osi czasu Flemeth ratuje Hawke, a później leci spotkać się z Wardenem po raz drugi (quest dla Morrigan). Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 (edytowane) Demo kozak , co rzadko się zdarza. Utwierdza mnie tylko , że gra będzie warta swojej ceny. Na plus kółko rozmów (rodem z ME) , wyeliminowanie bohatera niemowy (jakoś nie przepadam za takowymi) , sposób prowadzenia walki wprost trafia w mój gust, tak jak i sposób prowadzenie fabuły. Kompani także zapowiadają się ciekawie, natomiast po demie już widać , że będzie mnóstwo smaczków i nawiązań do pierwszej części. Dla mnie must have , jako głodny dobrego RPGa biorę na premierę ,a grad shooterów poczeka w kolejce (KZ3, BulletStorm, Crysis2) nim w pełni zakosztuje kolejnego dzieła BioWare Edytowane 26 Lutego 2011 przez TheBesTia Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Rozwiń myśl, bo wg. normalnej osi czasu Flemeth ratuje Hawke, a później leci spotkać się z Wardenem po raz drugi (quest dla Morrigan). Tak ale w Witch hunt dowiadujesz się że Flemeth nadal żyje i knuje coś paskudnego. Po Demie jestem pewien że Flemeth będzie ważną częścią gry (to jak traktuje Hawke'a jako klocek większej układanki). A gra dzieje się na przełomie 10 lat więc dopisz sobie resztę... Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Gejtrejlers dało 9.2, Neo Plus 9.0 Na razie mam w co grać, ale to jedna z najbardziej oczekiwanych przeze mnie premier roku Nadrobię zaległości i wklejam się w DA II Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Są jakieś powiazania z poprzednia czescia DA czy jest to calkiem nowa historia i mozna zaczac od dwojeczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 (edytowane) Jak najbardziej , a może świadczyć o tym obecność acziwa za przejście gry po uprzednim imporcie sejwa z części pierwszej i jak wcześniej pisałem w samym demie jest już kilka smaczków. PS. Dorwałem przed chwilą swój egzemplarz gry, wieczorem się zacznie... Edytowane 9 Marca 2011 przez TheBesTia Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Super gra! Nie patrzcie na recki i kupujcie:D Ci co krytykują grali tylko w demo albo wcale. Jestem po 11h godzinach gry ! wczoraj dostałem kopie i grałem od 19 do 4 w nocy a dziś zaraz po powrocie z pracy usiadłem do grania. Dziewczyna myśli że chory jestem i tak będzie do czasu skończenia gry. Żadna gra mnie tak nie wciągnęła od Mass Effect 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Potwierdzam - gram na Piecu(WYŚMIENITA OPTYMALIZACJA!!! - dawno nie widziałem tak ładnej gry działającej płynnie na moim staruszku). Jest bardziej widowiskowa, mniej Pecetowa niż jedynka i chyba przez to bardziej mi pod pasowała. Zalatuje oczywiście ME ;] Jest wymagająca(poziom trudny), wciąga jak bagno, nie wiem czemu ale przypomina mi trochę assassin's creed 2(ta otoczka gry) Fabuła po 6h = w końcu po takim czasie nie zaczynam już ratować świata tylko dbam o swoje interesy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Ja mam nadzieję na swój egzemplarz już dzisiaj. Po części pierwszej byłem napalony, ale po Waszych komentarzach już dochodzę Ważne, żeby dialogii, relacje między członkami drużyny i wybory moralne (nigdy nie miałem takich problemów z wyborem "właściwej" ścieżki niż w 1 np. SPOILER!!! wybór krasnoludzkiego króla) dawały radę. Grafika i system walki zaliczyły delikatny progres względem jedynki i mi to w zupełności wystarczy w przypadku tej gry Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Super gra! Nie patrzcie na recki i kupujcie:D Ci co krytykują grali tylko w demo albo wcale. Jestem po 11h godzinach gry ! wczoraj dostałem kopie i grałem od 19 do 4 w nocy a dziś zaraz po powrocie z pracy usiadłem do grania. Dziewczyna myśli że chory jestem i tak będzie do czasu skończenia gry. Żadna gra mnie tak nie wciągnęła od Mass Effect 2. hmm, ME2 byl dla mnie rewelacja, ale demo nowej odslony Dragon Aga w ogolenie przypadlomi do gustu... Marsz, marsz, maszowanie przyciskami, marsz marsz - to samo... Finalny produkt moze mimo tego przypasc mi do gustu ? Cytuj Odnośnik do komentarza
KIELiCH 81 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Demo jest na normal, a ten poziom to profanacja dla świetnego systemu walki gry Najlepiej odczuwają go Ci, którzy grywali w PC-we Baldury i chyba fani starć w jrpg też mogą się odnaleźć w tym typie rozgrywki. Jak chcesz maszować to graj na normal, jak chcesz strategię to graj na hard/koszmar. Jak Ci się nie podoba to nie kupuj. Blantman dobrze napisał Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 napisal, ze Ci co krytykują grali tylko w demo albo wcale. Myślałem, że ma coś innego na myśli, niż poziom trudności, bo nie raz się zdarzało, że dema ostro odstawały od calaka. Ale jeżeli chodzi tylko o to, to masz rację, zainwestuję lepiej w coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
KIELiCH 81 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Myślę, że jeśli nie grałeś, albo niezbyt podeszła Ci 1ka (mam na myśli gameplay, nie grafikę) to 2ka tego nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Demo pokazywało walkę na niskim poziomie trudności. Demo dało początek gry (raczej kiepski) plus wyrwany z kontekstu side quest piratki. Mnie ta gra miażdży klimatem i bardzo podoba mi się fabuła (bardziej niż części pierwszej). Jeżeli szukasz następcy Baldura <-- ta gra NIE jest dla ciebie. Jeżeli liczysz na drugi Mass Effect <-- ta gra NIE jest dla ciebie Jeżeli jesteś fanem gier Obsidianu <-- możesz spróbować ale nie obiecuję. Jeżeli łykasz tylko gry Bethesdy <-- ta gra raczej nie przypadnie ci do gustu Jeżeli lubisz jRPG <-- NIE tykaj tej gry nawet kijem Jeżeli lubisz dobre gry fabularne bez względu na mechanikę. Po prostu grasz dla dobrej historii <--- ta gra jest STWORZONA dla ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 qrczę mści się granie przed premierą Dopiero wczoraj dodali na xbox live achievementy za Sebastiana a ja już prawię grę skończyłem i nie dostanę żadnego No nic i tak jeszcze na pewno przynajmniej raz grę przejdę za jakieś pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza
Luna 182 Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 (edytowane) Demo pokazywało walkę na niskim poziomie trudności. Demo dało początek gry (raczej kiepski) plus wyrwany z kontekstu side quest piratki. ... i na tej podstawie sporo osób wydało krzywdzący osąd, że gra jest poniżej oczekiwań. Mnie ta gra miażdży klimatem i bardzo podoba mi się fabuła (bardziej niż części pierwszej). Witaj w klubie. Jeżeli szukasz następcy Baldura <-- ta gra NIE jest dla ciebie. Tak. To nie miał być i nie jest "nastepca" Baldur's Gate, bo i nie miał być. To nowa gra i daje tyle samo radości. Jeżeli liczysz na drugi Mass Effect <-- ta gra NIE jest dla ciebie Nie do końca. Dzięki szybszej akcji i "gadkom" rodem z serii "Mass Effect" fani Sheparda odnajdą się tu momentalnie. Ale fakt faktem - to nie "Mass Effect", gdyż jest tu troszkę mniej akcji, nieco więcej taktyki (aktywna pauza jest niezastapiona) i nie ma Turian (maj lof, Garrus). Jeżeli jesteś fanem gier Obsidianu <-- możesz spróbować ale nie obiecuję. Tak. Tylko niech Obsidian nie robi kontynuacji, bo znów okroją, jak to uczynili w "Knights of the Old Republic 2". Jeżeli łykasz tylko gry Bethesdy <-- ta gra raczej nie przypadnie ci do gustuJeżeli lubisz jRPG <-- NIE tykaj tej gry nawet kijem Tak. Nie ma tu takiej swobody, jak w grach Bethesdy. Lepiej poczekać na "Skyrim". Jeżeli lubisz dobre gry fabularne bez względu na mechanikę. Po prostu grasz dla dobrej historii <--- ta gra jest STWORZONA dla ciebie 3x TAK! Fabuła, klimat i przede wszystkim postacie są tu ukazane we wspaniały sposób, którego nie ma co szukać w innych grach (może poza serią "Mass Effect" czy niezwyciężonym "Final Fantasy VII"). Twórcom za stworzenie tak świetnej historii, charakterów i świata należą się setki kudosów, a na pewno skrzynka dobrej wódki. A tu screen mojej postaci, czarodziejka Lunaris Hawke: Edytowane 14 Marca 2011 przez Luna Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Kupiłem dodatek z Księciuniem , zrobiłem questy , rywala itd. i nie wpadł mi żaden acziw, ktoś wie ocb? Cytuj Odnośnik do komentarza
KIELiCH 81 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) Terz tac mam Bestia, siakiś bók hypa A teraz całkiem poważnie - to co zrobiło Bioware w kwestii eksploracji - dla mnie "warstwy przygodowej" - to jakaś kpina. Więcej i ciekawsze lokacje są w Przebudzeniu, nie wspominając nawet o Początku. Fajnie, że jest sporo lepsza grafika i ogólnie nowocześniejszy/wydajniejszy engine, ale bez przesady. 50 h biegania po tych samych za(pipi)ach to kpina z Graczy. Nawet abstrahując od poprzedniej części i dodatków do nich gołym okiem widać, że ten element robiono krótko, bez pomysłu i po macoszemu. Ogromny minus i regres dla serii. Tak obiektywnie, bez marudzenia po ponad 50h od premiery stwierdzam co następuje: + lepsza grafika, +/- system dialogów z ME (i lepiej i gorzej IMO, ale do tej części pasuje), + dynamiczniejsza, bardziej widowiskowa jednak nadal taktyczna walka (poziom Trudny) + dobre przedstawienie Towarzyszy i silne korelacje z/między nimi, + duże różnice w walce różnymi klasami + brutalność - LOKACJE (MAŁO, NUDNE!!) minus 1,5 do oceny - słaba fabuła, szczególnie przed Głębokimi Ścieżkami - niektóre uproszczenia - mało prawdziwych nowości, inwencji twórców, gra sprawia wrażenie wyciągacza kasy Póki co daję 7, zobaczymy jak się kończy i czy będzie DLC z nowymi ciekawszymi lokacjami. Jako fan 1ki jestem jednak połowicznie rozczarowany Edytowane 28 Marca 2011 przez KIELiCH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sibian 154 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) Kielich zgadzam się z tobą prawie całkowicie. Do tego bym dodał jeszcze nudne, mega sztampowe zadania przez które czasem odechciewa się grać. Idź, pogadaj, zawalcz, pogadaj, koniec. Są pozytywne wyjątki ale za mało ich. A dialogi może są rzeczowe ale po prostu nudne. Nic się w nich nie dzieje, nikt ci nawet nie przeklnie, nie pojawi się jakiś mega zaskakujący w nich zwrot ( z małymi wyjątkami ). Już zadania i dialogi w ME czy F :NV bija na głowę to co tutaj mamy. Najciekawsze zadania i dialogi w DA2 dotyczą towarzyszy podróży reszta to nuda z paroma wyjątkami. To jest jednak najgorsza gra Bioware w którą grałem a opinie graczy pokazują,że najgorsza ich gra ze wszystkich niestety. Najbardziej mnie kręci taktyczna walka na Trudnym ( zresztą i tak niedopracowana ) i te całe uniwersum, pustka, magowie, opętania , władza itp. itd. Również towarzysze i ich perypetie , oś fabularna jest ok ale przez te sztampowe powtarzające się zadania za bardzo się rozmywa. Ehh trzeci powrót do miasta i znowu ogrom zadań o identycznej mechanice jak przez poprzednie 40 h do zrobienia, a nie zostawiam niczego, taki zwyczaj. Idź tam zabij tych i koniec. Moja ocena będzie 7 lub 7,5 . Niżej nie wypada, a do gry bardzo dobrej na 8 jednak brakuje. Najlepiej się bawiłem podczas zadań towarzyszy i zadań głównej fabuły gdzie już kończy się rozdział. Edytowane 28 Marca 2011 przez Sebastian Ś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MasterShake Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 co zrobić żeby mass effect 2 dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 @up Voucher dostępny tylko 72h po rejestracji kodu Online Pass, czyli "lojalni fani" to osoby, które zakupiły grę dzisiaj/wczoraj (promocja działa od 5 kwietnia). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MasterShake Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 co za szmaty Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Napiszę tutaj bo w innym wątku nie doczekałem się odpowiedzi: Czy w wersji na x360 w czasie walki da się zmieniać rozmieszczenie postaci? Komenda - idź w dane miejsce czy coś takiego? (W demie dwójki była taka komenda a w jedynce nie widzę zbytnio). Ogólnie gierka fajna, wydaje mi się lepsza graficznie od dwójki i bardziej rozbudowana. Razi niemowa bohater ale tyle linii dialogowych dla tylu ras i płci to by troszkę miejsca zżarło. na razie 8/10. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi