Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogólne rozważania serialowe

Featured Replies

Opublikowano

PArki i Rekreacje dzięki tece

za(pipi)istość, bardzo dobry humor, a całośc podobna do the office, dzieki tego szukałem. Łyknąłem 6 sezonów w 4 dni.

Ron Swanson to najlepsza postać w serialu komediowym ever

"pies ważący mniej niż 25 kilogramów to kot, a koty są bez sensu"

http://www.youtube.com/watch?v=WhDHui1BZYA

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 135 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

to jest coś podobnego do The Office (moc-doc )? Bo myślę czy się właśnie nie zabrać.

Opublikowano
  • Autor

bababuj :D

to jest coś podobnego do The Office (moc-doc )? Bo myślę czy się właśnie nie zabrać.

tak. nawet od twórców the office. wg. mnie lepsze.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Obejrzalem swiateczny special Doctor Who i zarazem ostatni w jakim w roli Doktora wystapil Matt Smith.

Godne zakonczenie jego ery, smutek troche czuje bo byl genialny i minimalnie bardziej tylko wolalem w tej roli Davida Tennanta.

No ale teraz sie jaram, bo wchodzi Peter Capaldi i w zwiazku z tym otwieraja sie nowe mozliwosci.

Doctor Who to najlepszy przygodowy serial ever.

Opublikowano
  • Autor

masorz jak myślisz. mogę sobie wskoczyć jak wjedzie capaldi (jestem jego ogromnym fanem)? daj znać kiedy to nastąpi i jaki plik mam ściągnąć z internetu.

Opublikowano

Capaldi wejdzie dopiero na jesien, ja bym Ci jednak mocno polecal calosc od wznowienia w 2005.

GOTG serial, wczesniej Doktora grali Christopher Eccleston, David Tennant oraz Matt Smith - sami geniusze aktorscy (pipi)o.

Opublikowano

Tak w sumek to możesz zacząć od Smith'a. IMO sezon 5 (pierwszy Smith'a) to najlepszy sezon Doctora po 2005 roku. Główny scenarzysta też się zmienia (z Russela T. Davisa na Moffata) więc z głównego wątku też ci dużo nie ucieknie bo to nowe rozdanie.

Warto też dodać że muzyka Murraya Golda to chyba najlepsza ścieżka do serialu telewizyjnego, nieustępująca w niczym takim tuzom muzyki filmowej jak Zimmer, Despalt czy SIlvestri.

http://www.youtube.com/watch?v=Wf3MOacf3ao

Edytowane przez Kalel

Opublikowano

Kalel nie bluźnij, sezony z Tennantem miały jednak większego kopa tak ogólnie.

Nie wolno opuszczać!

A z Ecclestonem jest tylko 1 seria, więc jak już to zaczynać od początku.

Edytowane przez Masorz

Opublikowano

Zawsze podobała mi się gra aktorska Ecclestona. Szkoda wielka, że całkowicie olali jego postać w specjalu na jubileusz ("The Day of The Doctor") wciskając jakieś 2 sekundy ujęcia z serialu.

Opublikowano

Eccleston pokłócił się z BBC, więc nie było mowy aby wrócił na 50-lecie.

Opublikowano

to niefajnie. Flaszka na zgoda i wszyscy byliby zadowoleni. Łącznie z fanami. A tak dupa.

Opublikowano

Tzn on się z nimi pokłócił w 2005. Teraz już niby było spoko, wysłali mu scenariusz z 9tym Doktorem wpisanym w fabułę na równi z resztą, ale odmówił i tak.

Opublikowano

Doktorek ma jakies glowne watki w poszczegolnych sezonach czy kazdy odcinek to co innego?

Edytowane przez Guernica

Opublikowano
  • Autor

Kalel nie bluźnij, sezony z Tennantem miały jednak większego kopa tak ogólnie.

Nie wolno opuszczać!

A z Ecclestonem jest tylko 1 seria, więc jak już to zaczynać od początku.

z tennantem oglądam teraz blackpool. beka nawet obecna.

Opublikowano

Doktorek ma jakies glowne watki w poszczegolnych sezonach czy kazdy odcinek to co innego?

I to i to.

Opublikowano

W sumie, za czasów RTD (czyli 9ty i 10ty) to każdy odcinek był o czymś innym, a nagle odcinek-dwa przed zakończeniem sezonu okazywało się że jednak jest jakiś zły. W czasach 11ego wyglądało to znacznie lepiej, bo i w 5tym i 6tym sezonie był jeden spójny wątek (szczególnie w 5tym) co dawało wrażenie bardziej spójnej kompozycji.

Opublikowano

Moffat jest świetnym writerem, ale chyba jednak za dużo namieszał w uniwersum.

Opublikowano

no można, ale normalnie sobie też odfajkowujesz manualnie co widziałeś albo całymi serialami/sezonami/poszczególnymi odcinkami co widziałeś. masz ten kalendarz kiedy co wychodzi i o premierach z wishlisty też cię powiadamia. dobra stronka (pipi)o!

Masorz has watched 60 TV shows.

You have watched 4,378 episodes

Wiem, że Ty masz 123 seriale. Pobiłem Cię chociaż w odcinkach?

Uprzedzam, że lista jeszcze nie skończona.

Opublikowano

You have watched 3,920 episodes, 74 shows and 551 movies.

słabo :(

No ale mam z Tobą 87% zgodności.

Edytowane przez TeBe

Opublikowano

Jasne. Zaznaczyłem FOLLOW na Twoim profilu. Teraz Ty musisz zaznaczyć to samo na moim. i przejdziemy u siebie do friends

:wub:

Opublikowano

Pewnie mają ten plugin do skroblowania seriali.

Opublikowano

Ja nic nie mam, wszystko jest dodawane ręcznie. Wchodzę w dany odcinek/sezon, wciskam SEEN i mi dodaje do obejrzanego