Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX Extreme #156

Featured Replies

Opublikowano

okladka.jpg

Cena 7,99

Numer dostępny od 25.07* (niedziela)

* ponieważ PDS wypada w weekend to termin nie dotyczy wszystkich sieci kolportujących Wasz miesięcznik. Sobota i poniedziałek to dobry moment na wycieczkę do kiosku.

Boom na 3D rozpoczął pod koniec zeszłego roku kinowy ?Awatar? i wtenczas wydawało się, że owa nowinka nieprędko dotrze do naszych domów. Dziś okazuje się, że taki Samsung wyprodukował już drugą generację telewizorów 3D, czerwcowy update firmware PS3 wprowadził obsługę 3D, a wraz z nim pojawiło się kilka pierwszych trójwymiarowych gier i dem. Wychodząc temu naprzeciw, testujemy pierwsze wielowymiarowe gry i nowy telewizor Samsunga. Ural sprawdza, czy faktycznie od grania z okularami na nosie boli głowa, czy są jakieś mankamenty ?wieku dziecięcego?, w jakich rozdzielczościach pracują gry 3D i czy sam efekt wart jest zainwestowanych niemałych przecież funduszy w nowy sprzęt. Przy okazji wyjaśniamy działanie wszystkich popularnych technologii - zrozumiecie jaka jest różnica między trójwymiarem jaki oferować ma 3DS, a trójwymiarem zastosowanym w najpopularniejszych telewizorach oraz PS3. Jeśli komuś wydaje się, że 3D go nie interesuje, bo widział to coś w ?sklepie dla idiotów? (i nie zrobiło na nim wrażenia), tym bardziej powinien przeczytać ten materiał, bo okazuje się, że szybki test jaki niektórzy z Was mieli okazję przeprowadzić, może być bardzo niemiarodajny. Szczegóły w numerze.

Kolejne novum, jakie już w tym roku zawita do naszych domów, to kontrolery ruchu Sony i Microsoftu. Butcher jest na razie jedyną osobą w redakcji, która miała okazję pobawić się PlayStation Move (Sony) oraz Kinectem (Microsoft), i mając jako takie porównanie, próbuje wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość. Przy okazji testujemy również nowy model Xboksa 360 S ?Kinect ready? z dyskiem 250 GB, który ma zastąpić wszystkie dotychczasowe modele na rynku. Kolejny materiał dotyczy studia filmowego, z którego korzystają na razie polscy deweloperzy gier, a w przyszłości... kto wie, kto zapuka do Alvernii. Kilkadziesiąt kilometrów od Katowic, w iście kosmicznym kompleksie obok trasy A4 Katowice-Kraków (tak, chodzi o te kopuły), mieści się bardzo nowoczesne studio, w którym nagrywane są m.in. sesje motion capture i ścieżki dźwiękowe. Ural złożył wizytę w Alvernii podczas jednej z sesji mocapowych dla potrzeb gry Wiedźmin 2: Zabójcy Królów. Wyszedł stamtąd pod dużym wrażeniem.

W Co Nowego znajdziecie przede wszystkim duży playtest drugiej Mafii. Czeska gra wylądowała w szponach Myszaqa, który jako fan kina gangsterskiego żałuje, że tak nie wyglądają gry z serii Ojciec Chrzestny. Kali był w Paryżu zobaczyć R.U.S.E., niepozornie wyglądający RTS, który jak się okazuje, ma wielki potencjał i stanowi mocny punkt w kalendarzu premier na ten rok, szczególnie dla posiadaczy PS3, dla których przygotowano interfejs zgodny z PS Move.

Przypominamy, że głosowanie na chartsy miesiąca TOP11 znajduje się teraz w tym miejscu. Wyniki opublikujemy w następnym, 157 numerze PSX Extreme.

UWAGA! PROSZĘ NIE PODAWAĆ OCEN GIER RECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!

Spis treści

RECENZJE

PS3

LEGO Harry Potter: Years 1-4

Naughty Bear

Shrek Forever After

Singularity

Toy Story 3

Transformers: War for Cybertron

X360

Crackdown 2

Naughty Bear

Ninety-Nine Nights II

Shrek Forever After

Singularity

Toy Story 3

Transformers: War for Cybertron

Wii

Sin & Punishment: SotS

Toy Story 3

POCKET

Dragon Quest IX: SotSS

Puzzle Quest 2

GRY BEZ TEKTURY

Bit.Trip Runner

Duke Nukem Manhattan Project

Earthworm Jim HD

Monkey Island 2 SE: LR

Patchwork Heroes

Rocket Knight

Zeno Clash: Ultimate Edition

CO NOWEGO?

PLAYTESTY

Mafia II

Medal of Honor

R.U.S.E.

E3

Dead Rising 2

Donkey Kong Country Returns

Epic Mickey

Fable III

InFamous 2

Journey

Kane & Lynch 2: Dog Days

Kirby's Epic Yarn

Legend of Zelda: Skyward Sword

Marvel vs. Capcom 3: FoTW

Mortal Kombat

Need for Speed: Hot Pursuit

Portal 2

Rock Band 3

Silent Hill

Sonic Colours

Spec Ops: The Line

Twisted Metal

POZOSTAŁE

HARDKOR

5 kardynalnych błędów...

Graczpospolita

Jak historię przedłożyć...

Od gracza dla graczy

Okiem maniaka

Paliwo nowej generacji

Powrót do przeszłości - Virtual Boy

Sesja mocapu z CD Projekt RED

To było grane

Z wizytą w Alvernia Studios

WARTE UWAGI

Abonament w PS3 czyli PlayStation Plus

Grabieżcy

Granie w obłokach

Konkurs Homefront

Konkurs Red Faction: Armageddon

Nintendo 3DS - skazane na sukces

PlayStation Move vs. Kinect

Pockety na E3

Region filmowy

Targi E3 w MMSach z L.A.

Test konsoli Xbox 360 S 250 GB

Trójwymiar w imadle

Zgrentgen Alan Wake

Zgrentgen Red Dead Redemption

• Odpowiedzi 228
  • Wyświetleń 31,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Okładka wygląda całkiem spoko.   Playtest Mafii 2 i zgrentgen RDR. To jest to! Smakowity numer się szykuje

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Tu masz odpowiedź Ściery, dlaczego nie ma Szarej Strefy.

• Moim zdaniem pismo jest na wysokim poziomie. Kupuję od niedawna, bo dopiero przystawiam się do konsoli. Wcześniej, ale to kupę lat temu ( ... z 8 ) kupowałem cd action. Gry na kompa mi stykały i jakoś

Opublikowano

Fajna okładeczka ;) Z chęcią przeczytam test kila o nowym X-e ...od pewnego czasu zastanawiam się nad nim :)

Opublikowano

Playtest Mafii 2, zgrentgen RDR i AW dalszy raport z E3 no i PSMove vs. Kinect.

O kurde brak mi słów w końcu TŁUSTYYYYY NUMER. Tylko dostępny od niedzieli, ahaaaa na ppe pisaliście, że od soboty ;/

Okładka świetna tylko kolorystyka trochę słaba.

Opublikowano

Czekam co tam napisaliście o Mafii i grach Nintendo z E3. :]

No i nareszcie są zgrentgeny, szczególnie interesuje mnie dyskusja o AW.

No i po raz kolejny widać, że panuje posucha wśród recenzji hitów, no ale to nie Wasza wina, że wydawcy mają gdzieś okres letni, a potem płaczą, że gry się nie sprzedają.

Opublikowano

hehe 2 nocki akurat z piatku na sobote i z niedzieli na poniedzialek :D

czuje ze bede mial psx bardzo szybko :D

Opublikowano

wiem że to wina wakacji ale dawno nie bylo tak marnego zestawu recenzji na ps3 ;p

dobrze ze chociaz kilka zapowiedzi ciekawych

Opublikowano

Playtest Mafii 2, zgrentgen RDR i AW dalszy raport z E3 no i PSMove vs. Kinect.

O kurde brak mi słów w końcu TŁUSTYYYYY NUMER. Tylko dostępny od niedzieli, ahaaaa na ppe pisaliście, że od soboty ;/

Okładka świetna tylko kolorystyka trochę słaba.

Sobota i poniedziałek to dobry moment na wycieczkę do kiosku.
Opublikowano

Zawsze udaje mi się kupić nowy nr w sobotę,więc jutro też spróbuje szczęścia :P

Co do PSXa świetnie zapowiada się Playtest Mafii 2 i nowego MoH, zgrentgen ukochanego RDR (Ural chyba tam nie występujesz?:D ). Również PSMove vs. Kinect i tekst o 3NDS i Xbox Slim będą zapewne miłe do poczytania,Dalsza relacja z E3 trochę tych tytułów zostało :).

Dział Hardkor też zapowiada się dobrze,jedynie słabo z recenzjami ale z tym to nie do was ;), Na koniec okładka- ładny art :thumbsup: , tylko ten odcień szaro bury psuje ogólne wrażenie.

Opublikowano

Te ikonki z mordkami, przedstawiające stosunek zgredow do zapowiadanych tytułów są do bani. Myślałem, że to jednorazowy wyskok, ale w nowym numerze też są. Sam pomysł może i dobry, ale realizacja tandetna, zalatująca jakimś Bravo dla małolatów. Zmieńcie to, proszę, na coś mniej "za(pipi)ongo" i "czadzior".

Opublikowano

Co do PSXa świetnie zapowiada się Playtest Mafii 2 i nowego MoH, zgrentgen ukochanego RDR (Ural chyba tam nie występujesz?:D ).

No co Ty, przecież byście mnie zlinczowali! ;)

Opublikowano

Okładka czadzior! Pamiętamy słynną okładkę z maja 2008 ;) Zawartość widzę jak zwykle ciekawa, ciekawi mnie zwłaszcza playtest okładkowej gry i dalszy ciąg E3. Recki gier dla młodszych graczy też chętnie obadam.

Opublikowano

Panowie powiem tylko jedno: KLASA!!!

Fantastyczny numer się zapowiada! Zwłaszcza z Mafią i z silnikiem Unreal III.

Bijecie na głowę NEO+.

BRAWO!!!

Do tego fantastyczna okładka i test 3DTV i porównanie kontrolerów ruchowych.

MEGA NUMER!!!

Edytowane przez Peek1

Opublikowano

Bardzo fajny numer :)

Tylko nie rozumiem tego komiksu z Bayonettą :)

Opublikowano

Sezon ogórkowy wśród recenzji widać, dopiero pewnie po wakacjach i w nadchodzących miesiacach będzie wysyp nowych premier...

Opublikowano

Okładka wygląda całkiem spoko.

Playtest Mafii 2 i zgrentgen RDR. To jest to! Smakowity numer się szykuje thumbsup.gif

Opublikowano

Przeoczyłem gdzieś reckę ModNation Racers (PSP) czy jej po prostu nie było? :S

Edytowane przez Krupier

Opublikowano

Bardzo fajny numer :)

Tylko nie rozumiem tego komiksu z Bayonettą :)

To już numer jest w sklepach :blink: ,czy dostałeś prenumeratę?

Opublikowano
  • Autor

Prenumerata; sklep PE w Katowicach lub w Warszawie.

Opublikowano

Bardzo dobry numer oraz świetny początek mojej prenumeraty. Zakupiłem ofc 12 miesięczna i proszę, dzisiaj już nowy numer był w skrzynce. BARDZO pozytywne zaskoczenie. Powiem szczerze że w głębi duszy myślałem, że otrzymam nowy numer pod koniec... przyszłego tygodnia a tutaj taki zonk. Brakuje tylko większej ilości recenzji ale to miauczenie najedzonego kota :)

Opublikowano

Nie wiem czy jest sens jutro polować,chyba na luzie w poniedziałek sobie kupie.

Opublikowano

a jutro sklep psx w Katowicach jest otwarty w jakich godzinach (jeżeli w ogóle jest otwarty)? Na stronie znalazłem tylko godziny otwarcia w sklepy w stolicy

Edytowane przez xbor

Opublikowano

No, no, numer znowu mięsisty. :) Trzeba się rozejrzeć dzisiaj, może akurat będzie w kioskach. :)