Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Tutaj chyba po części muszę się z Tobą zgodzić. Uncharted 2 ma mocno urozmaicony gameplay ale wiadomo, że gdyby nie ta fenomenalna oprawa to gra nie zgarnęłaby również tylu nagród. Może częściowo przesadzam, ale być może coś w tym jest...

Moim zdaniem nie przesadzasz, zreszta tak samo jest z Killzone2 - przeciez gdyby nie grafika, nikt by o niej nie mowil...

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 256,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ilością gier PS3 w tym roku kopie zad. Jak ktoś ma obie konsole to już sobie dobierze co mu tam pasuje.

A inna sprawa to fakt, że podniety nieziemskie nad PS3 są co roku, a dopiero w 2011 będą miały faktyczne pokrycie w rzeczywistości.

Opublikowano

Tutaj chyba po części muszę się z Tobą zgodzić. Uncharted 2 ma mocno urozmaicony gameplay ale wiadomo, że gdyby nie ta fenomenalna oprawa to gra nie zgarnęłaby również tylu nagród. Może częściowo przesadzam, ale być może coś w tym jest...

Moim zdaniem nie przesadzasz, zreszta tak samo jest z Killzone2 - przeciez gdyby nie grafika, nikt by o niej nie mowil...

A kto by mówił o Gearsach gdyby nie grafika? Skoro taki dziwny zarzut padł pod adresem Uncharted.

Opublikowano

Ilością gier PS3 w tym roku kopie zad. Jak ktoś ma obie konsole to już sobie dobierze co mu tam pasuje.

A inna sprawa to fakt, że podniety nieziemskie nad PS3 są co roku, a dopiero w 2011 będą miały faktyczne pokrycie w rzeczywistości.

Lata 2008-2009 pod wzgledem ex'ów również były bardzo udane. Zresztą Sony bardzo zadbało o to nawet w roku 2007 (Uncharted, Ratchet, HS, wprowadzenie PSN).

Opublikowano

Lata 2008-2009 pod wzgledem ex'ów również były bardzo udane. Zresztą Sony bardzo zadbało o to nawet w roku 2007 (Uncharted, Ratchet, HS, wprowadzenie PSN).

Ja nie mówię, że nie były udane tylko, że co roku są spusty jakby wypuszczało po 10 exów i deklasowało konkurencję.

Opublikowano

Nie o tym jest dyskusja. MS s(pipi)il sprawe, jezeli chodzi o corowe tytuly, sytuacja z calkowicie sie odwrocila, to wszyscy wiemy. No i Emet, po co odbierasz wszystko tak osobiscie. Zluzuj portki.

Heh ja nic osobiście nie odbieram :teehee:

Widzę za to, że jak braknie argumentów to próbujesz wyzjeżdzać z takimi tekstami.

Brawo :thumbsup:

Jakimi tekstami - wez stary rozbieg i walnij glowa w parapet. Ja tylko napisalem ze nie jedna multiplatforma gameplay'owo jezeli chodzi o ilosc spedzonych godzin przerasta niejeden flagowy tytul Sony. Ba - niejedna multiplatforma zgarnia wiecej nominacji do gry roku, niz exclusivy, wiec Twoje pisanie, 'gram jedynie w exy i czasami pozycze sobie gry od kumpla' jest po prostu zalosne.

Najlepsze FPSy - MULTIPLATFORMA + 1 exclusive - niedoscignione HALO.

Najlepsze sportowki - MULTIPLATFORMA

Najlepsze gry RPG - MULTIPLATFORMA

Gry pokroju GTA, RDR - MULTIPLATFORMA

Bijatyki ? - MULTIPLATFORMA !

wiec w co Ty czlowieku grasz ?

<_<

Powiedz mi.. co jest żałosnego w kupowaniu głównie exów i pożyczaniu gier od znajomych? WTF? :blink:

Bo tego co "zacytowałeś" nigdzie nie napisałem...

Co do wyliczanki to:

FPS: przeszedłem single'a i grałem trochę online w BC2 ale dla mnie szału nie ma. Nie bawiłem się przy tym jak przy KZ2 i CoD4.

sportówki: nie grywam w takie rzeczy

RPG: nie grywam poza FF (FFXIII zaliczę może w tym roku)

GTA/RDR: GTA wyszło w 2008r.. RDR mnie nie rusza

bijatyki: nie kupuję, pożyczałem tylko od znajomego Tekkena. Gramy też w UFC.

Skoro tak bardzo interesuje cie to w co grałem w zeszłym roku :teehee: to proszę bardzo:

moje:

- Uncharted 2 online

- GT5

- Ratchet & Clank: A Crack in Time

- God of War 3

- Blur

- SH: Homecomming

- czasami LBP

pożyczone:

- Assassins Creed 2

- BF:BC2

- SW: TFU2

dodatkwo:

dema, bety, gierki z PSN i o czymś może zapomniałem

Jesteś już zadowolony? W końcu wiesz w co ja człowieku grałem :teehee: :teehee: :teehee:

Kończę tą dyskusję bo zaczynasz się niebezpiecznie zblizać do poziomu biga :ninja: i niestety próbujesz mnie za sobą pociągnąć...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Multi BC2 >>>> multi CoD. Multi Halo jest dla mnie malo strawne dlatego, ze... w to naprawde trzeba umiec grac, gra jest wymagajaca, ale jak znowu dorwe sie do Reach to przysiade wreszcie przy tym. Troche meczy matchmaking, bo dosc dlugo szuka gier, gdzie w BC2 jest to doslownie sekunda czy dwie.

Poziomu biga? Bo uwaza za lepsze gry na Xa?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

No nie mów, ze nie wiesz czemu xD To wie każdy kto widział przynajmniej kilka jego postów :)

To, ze dla niego czy kogoś innego gry na X'a są lepsze to przecież kwestia gustu i o to się nie spieram.

Opublikowano

Dla mnie opinie bigdaddiego nie sa kontrowersyjne, czesto podzielam jego zdanie.

Opublikowano

Czyli Emet w calym roku zagrales jedynie w 5 exclusivow i 5 multiplatform. Wiec wychodzi jednak pol na pol, a nie 80 do 20tu...

Teraz probujesz mnie zaszufladkowac, jak jakiegos fanboya, bo moje wypowiedzi Ci sie nie podobaja... nie umiesz zrozumiec, ze jestem graczem nastawionym na inny rodzaj rozgrywki, niz Ty ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Lineup PS3 na 2011 jest mocarny, ale tylko dla fanów Sony, którym akurat gry wydawane już 3-4 lata temu się im spodobały.

Bo sorry ale jak ktoś się nie jarał Resisstance'em, Killzone'em czy Uncharted'em 3 lata temu, to dlaczego ma lecieć w tym roku po PS3? Żeby zagrać w 3 raz to samo?

Pojadę marketingowym bełkotem, ale powiem że asortyment gier od Sony może i jest długi, ale szeroki to na pewno nie jest.

I zanim ktoś je.bnie suchara w stylu "xbox ma tylko gearsy i gejlo" to odpowiem - no i ch.uj, wole gejlo i blasterki niż jaranie się platformóką ze szmaciakiem albo grą o dzieciaku i jego szczurogryfie, howgh!

jakby ktoś nie zajarzył chodziło mi o Little Big Planet i The Last Guardian, za darmo tych gier nie chcę

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Lineup PS3 na 2011 jest mocarny, ale tylko dla fanów Sony, którym akurat gry wydawane już 3-4 lata temu się im spodobały.

Bo sorry ale jak ktoś się nie jarał Resisstance'em, Killzone'em czy Uncharted'em 3 lata temu, to dlaczego ma lecieć w tym roku po PS3? Żeby zagrać w 3 raz to samo?

Pojadę marketingowym bełkotem, ale powiem że asortyment gier od Sony może i jest długi, ale szeroki to na pewno nie jest.

I zanim ktoś je.bnie suchara w stylu "xbox ma tylko gearsy i gejlo" to odpowiem - no i ch.uj, wole gejlo i blasterki niż jaranie się platformóką ze szmaciakiem albo grą o dzieciaku i jego szczurogryfie, howgh!

jakby ktoś nie zajarzył chodziło mi o Little Big Planet i The Last Guardian, za darmo tych gier nie chcę

Lineup Xbox 360 na 2011 BYĆ MOŻE(cytując bodajże Insa) jest mocarny,ale tylko dla fanów MS,którym akurat gry wydawane już 3-4 lata temu się im spodobały.

Bo sorry ale jak ktoś się nie jarał Forzą czy Gearsami 3 lata temu to dlaczego ma lecieć w tym roku po Xbox 360? Żeby zagrać 3 raz w to samo?

.........

:potter:

Z dupy argument :)

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Moze jeszcze w tej generacji bedzie nowe Halo od 343.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

BTW

LINK

David J. Garfield, założyciel i prezes kierujący m.in. serwisem GameGuideDog.com, mający za sobą pracę m.in. w Atari, Cavedog, Southlogic Studios, GT Interactive (był jednym z twórców pierwszego Unreala) i Microsofcie, opublikował dziś na wspomnianej stronie artykuł, w którym dyskutuje nt. następcy konsoli Xbox 360. Najciekawsze jest to, że autor opiera się na informacjach, które (rzekomo) uzyskał od kolegów pracujących w kampusie Microsoftu w Bellevue w stanie Washington.

Pierwsze, czego dowiadujemy się z felietonu Garfielda to fakt, iż nowa konsola jest gotowa już od jakiegoś czasu, czekając na ewentualne poprawki przed wypuszczeniem sprzętu na rynek, co też jest normą w takich sytuacjach. Moment ten miałby nastąpić w 2012 albo 2013 roku, lecz jest on zależny przede wszystkim od działań Sony.

Jak dalej tłumaczy autor, głównym celem Microsoftu jest sprzedanie tak wielu egzemplarzy Xboksa 360, jak to możliwe, w międzyczasie wyczekując na najdogodniejszy moment z ogłoszeniem jego następcy. Premiera nowego sprzętu miałaby nastąpić dość szybko po ogłoszeniu przez Sony następnej konsoli, docierając do klientów jeszcze zanim Playstation 4 trafi na sklepowe półki.

Dziennikarz nie podaje zbyt wielu konkretów, cytuje też kilka plotek, jednak podkreśla, że nowy Xbox jest już praktycznie gotowy. To, czy warto wierzyć w te informacje, pozostawiam do indywidualnej oceny, choć nie da się ukryć, że wiek obecnej generacji konsol każe coraz realniej myśleć o ich następcach. Możliwości kilkuletniego sprzętu, pomimo usprawniania kodu nowych gier, są przestarzałe względem komputerów nawet ze średniej klasy cenowej.

Czy rzeczywiście ten pan uzyskał informacje czy nie - to gra dla mnie małą rolę. Na pewno nie mam wątpliwości, że obie firmy, tj. Sony i Microsoft, mają już gotowe projekty nowych konsol. W przypadku tak ostrej konkurencji, jak między tymi dwiema ekipami, takie rzeczy opracowywane są z dużym wyprzedzeniem.

źródło: gameplay.pl

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Dla mnie opinie bigdaddiego nie sa kontrowersyjne, czesto podzielam jego zdanie.

emot ma jakiś uraz psychiczny do mnie, budzi się spocony w środku nocy i krzyczy bigdaddy! Zbliżenie się poziomu ,,biga'' byłoby dla niego szczytem rozwoju, niestety dzieciakowi pozostaje pisanie bredni w których sam się gubi, to pewnie przez niespełnione marzenia czym miało być GT5 :sweat:

Gotowy X który czeka na ps4, odpada, w 2012-13 nie wypuszczą konsoli która oferuje technologię z 2010. Pewnie jakiś mega wczesny prototyp, koncepcje już mają dawno tak samo sony i nintendo ale nie prawie gotową konsolę.

Opublikowano

emot ma jakiś uraz psychiczny do mnie, budzi się spocony w środku nocy i krzyczy bigdaddy! Zbliżenie się poziomu ,,biga'' byłoby dla niego szczytem rozwoju, niestety dzieciakowi pozostaje pisanie bredni w których sam się gubi, to pewnie przez niespełnione marzenia czym miało być GT5 :sweat:

Gotowy X który czeka na ps4, odpada, w 2012-13 nie wypuszczą konsoli która oferuje technologię z 2010. Pewnie jakiś mega wczesny prototyp, koncepcje już mają dawno tak samo sony i nintendo ale nie prawie gotową konsolę.

GT5 to najlepsze wyścigi na tą generacje konsol, większość chyba zgodzi się ze mną.

Opublikowano

Czytam te wasze wojenki i śmieję się pod nosem ^_^ Ja z gier rocznika 2010 grałem w:

- Mass Effect 2

- Alan Wake

- Heavy Rain

- Super Mario Galaxy 2

- Red Dead Redemption

- Donkey Kong Country Returns

- Gran Turismo 5

- God of War 3

- Limbo

A na 2011 widzę dla siebie:

- Dragon Age 2

- Uncharted 3

- Legend of Zelda: Skyward Sword

- Gears of War 3

- Mass Effect 3

- Kirby`s Epic Yarn

- Last Guardian

Trzy na X360, dwie na PS3 i dwie na Wii. Szczerze mówiąc, gdyby tylko te gry wyszły byłbym w 100% zadowolony. W obecnych czasach trzymanie się jednej platformy jest bezsensowne. Po co grac w gry na 7.0 na PS3 skoro czekają gry na 9.5 na Wii/X360? I odwrotnie.

A GT5 to są najlepsze wyścigi tej generacji. Jako całokształt. Bo w kilku detalach ustępuje konkurencji

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Może być tak, że mają 2 czy 3 warianty tej samej konsoli z trochę różniącą się technologią. Prawda jest taka, że technologia 2013 roku jest gotowa już w 2010 roku tylko nie ma jej jeszcze w sklepach.

Albert Wesker: True, true :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Ciekawe czy ten tylni panel do smyrania będzie można w grach zablokować.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Ważniejsze ile pojawi się unikalnych gier tylko na ten sprzęt jak było z Patapon, czy LocoRoco. God Of War, Daxtera, czy Wipeouta nie liczę - były to co prawda gry wyłącznie na PSP - ale jednak to już znane marki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.