Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Featured Replies

Opublikowano

mozecie byc spokojny, ten leak to sciema. musi byc sciemą, zapoznalem się z nim i to nie moze byc az tak idiotyczne. nawet jak na kojime

Kojima :reggie:

ktos juz gra

Jednak fake, ale bardzo dobry o.O

ne1vNZC.gif

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Wyświetleń 508 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ej żeby nie było że ja gre kupowałem ubrany w byle co - dziś tylko jedna koszulka mogła być grana         zresztą na tym zdjęciu jest cała historia mojej styczności z MGS koszulka była w edycj

• spoko, wydrukuje sie alternatywna okładke na papierze kredowym i bedzie ok   

• Misji glownych jest rowne         No i jest platyna w mesjaszu Zmiescilem sie jeszcze w przedziale 0.1% no-life'ow ktorzy ja maja xD  

Opublikowano

BB to Gray Fox.

Quiet to Chico po zmianie płci i obcięciu sobie języka za zdradę.

DD to poprzednie wcielenie Sniper Wolf

Ale teraz poważnie. 

Jeśli sklonowali BB raz (a nawet dwa i trzy), jaki jest problem, by po kilku latach sklonować go kolejny raz, wrzucić do Genome Soldiers, a potem wcielić do Fox Hound? Nawet bym stwierdził, że tylko geny BB mogły sprawić, że ten koleś bym w FOX HOUND, bo jeśli chodzi o skilla, to totalnie się tam nie nadawał.

Opublikowano

Ja dziś dopiero zrobiłem pierwsze do GZ. Wygląda super ale jakoś nie mogę się odnaleźć. ;/ Teren tej bazy jest naprawdę spory i widać że można się pobawić.

Szkoda tylko że w te ~ 1,5 grania wcisneli tyle rzeczy

tu skullface, chico, paz, tu jakieś zdrady, bomby w bebechach , zaraz już płonie motherbase, szczelaniny, boom [tu powinien być koniec] no ale nie jeszcze na szybkości szpital, kalectwo, przeskok w czasie 9lat, japierdl srsly?

Strasznie żałuję że przed premierą V nie będę miał czasu lepiej skminić tego systemu, jeśli GZ to tylko 'demo' to w TPP  będzie ogrom kombinowania.

Opublikowano

W niedzielę w nocy recenzje;) A raczej z pon na ndz. Oby tylko nie bylo spoilerow w reckach.

Opublikowano

Recenzje na tydzień przed premierą, w obecnym klimacie branży i stanie Konami, to dla mnie miłe zaskoczenie. 

Oby nie zabiły hype'u. 

Opublikowano

jak jakis dev decyduje sie by embargo na recki zniesc tyle przed premiera to mozna isc w ciemno, ze jest co najmniej bardzo dobrze

Opublikowano

Będę brał limitkę z ramieniem, ciekawe czy też jak na filmiku będzie można umieścić w nim pada

Ps.mgdzie kupujecie swoje limitki i w jakich cenach?

Edytowane przez Wesker

Opublikowano

raczej nie umieścisc bo tylko Japonia dostaje limitkę w ramieniem 1:1. reszta świata dostanie w skali 1:2

Opublikowano

Wycofują limitki, co się dzieje? Ultima, cdp, konsoleigry, mają brak możliwości zamówienia?!

Opublikowano

Pewnie u dystrybutora tylko 50-100 sztuk, kilka sklepów dało do oferty i tak naprawde jesli ludzie czekali to oni te preordery skończyli w jeden dzień.

Opublikowano

pisałem do Asi z  CDP 2-3mies temu w tej sprawie i już wtedy było mało dostepnych sztuk limitki. Teraz blizej premiery, to tez wszystko poszło. 

Opublikowano

wN1JCtm.png

Co jest największym sekretem serii?

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Witam wszystkich :-)

Mam kilka pytań odnośnie MGS V

Nie bijcie za mocno ale na kilka ładnych lat wypadłem z obiegu.

Grałem w MGS 1 2 3 4 i Portable OPS

Czy muszę jakoś nadrabiać fabułę Peace Walkera żeby nie tracić za dużo?

Czy Ground Zeros będzie zawarty w Phantom Pain? Jak nie to czy trzeba go nadrabiać fabularnie?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czy Ground Zeros będzie zawarty w Phantom Pain? Jak nie to czy trzeba go nadrabiać fabularnie?

No najlepiej ograć właśnie Peace Walkera, bo Ground Zeroes i Phantom Pain to jego bezpośrednie kontynuacje.

Ground Zeroes nie będzie zawarty z Phantom Pain no chyba, że ktoś zdążył trafić na pre-ordera na cdp.pl w którym dodawali Ground Zeroes w pudełku.

Opublikowano

Jak nie masz czasu na granie, to polecam obejrzeć:

Montaż wszystkich scenek, najważniejszych nagrań, skróconych walk z bossami i momentów gameplay'u. Świetny do odświeżenia gry.

Największe co stracisz oglądając, nie grając, to budowanie swojej bazy - rekrutowanie żołnierzy, research, rozbudowywanie kolejnych elementów itd.. Przydaje się to powiązanie z Mother Base grając w GZ.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

No najlepiej ograć właśnie Peace Walkera, bo Ground Zeroes i Phantom Pain to jego bezpośrednie kontynuacje.

Ground Zeroes nie będzie zawarty z Phantom Pain no chyba, że ktoś zdążył trafić na pre-ordera na cdp.pl w którym dodawali Ground Zeroes w pudełku.

http://www.youtube.com/watch?v=lrio-F0dpH4

Opublikowano

Robi się. Myślę, że będzie to ostatni trailer MGSa jaki zobaczymy spod ręki Kojimy, więc mam nadzieję, że będzie odpowiednio epicki.

W tej chwili również trwa Review Event dla członków prasy, ale także dla popularnych mega-fanów/youtuberów. 

Jest na nim np. Yong - https://www.youtube.com/user/YongYea/videos, który jest odpowiedzialny za najlepsze analizy trailerów/gameplay'ów 5tki. Jestem bardzo ciekaw konkretnie jego wrażeń. Embargo pewnie będzie do poniedziałku, jak zaczną się pojawiać recenzje.