Skocz do zawartości

Resident Evil Revival Selection

Featured Replies

Opublikowano

Nie ma move :)

@Pawelgr5 - no chyba kupię tylko veronicę, żeby przejść ostatniego brakującego residenta z dużego ekranu.

Edytowane przez sakiu

• Odpowiedzi 226
  • Wyświetleń 63,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja pograłem na razie ze 3h bo przez ten upał więcej się nie da. Jestem tuż po odzyskaniu Ashley i w ten tytuł można grać bez przerwy i nic się nie zestarzał jak co niektóre sutki, tutaj, na forum, pró

• I ja napierniczam namiętnie w wersje HD. Właśnie przebyłem przez posępne zamczysko i nowa szata graficzna dała takie pier*olnięcie, że czuje się jakbym grał w zupełnie nowy tytuł, ilość detali i smacz

• Moim zdaniem to gameplay z wersji pc + pare modów (lepsze teksturki,ale włosy moim zdaniem wyglądają paskudnie). Niech dadzą grafe z Wii niech podbiją rozdzielczość i będzie git.

Opublikowano

Nie... raczej remaster przynajmniej, a nie upscala wersji PC, ktora wygląda okropnie, bo ma powycinane lighting effects i fog :) Miałem kupić, ale nawet z plusem nie jestem przekonany, bo równie dobrze mogę odpalić moją kopię na PC co mam z modami i by się gra lepiej prezentowała :)

Co mnie zainteresowało to fragment, gdzie koleś podaje, że Veronica to w ogóle wygląda fatalnie.... a to jedyny resident, którego nie przeszedłem :confused:

Na PC'ta to RE4 wyglądał tak. Jak patrzę na ten model postaci Leona i włosy to chce mi się śmiać. :lol:

Dopiero patche poprawiły co mogły.

A RE4 na Wii nie mial przypadkiem dodanych jakichs bajerow wzgl. wersji na GC? Bo takie komentarze slyszalem, a nie wiem, cczy to prawda...Swoja droga: Jest w tym sterowanie Movem?

Miał bonusy z PS2 (broń PRL na pasożyty i dodatkowy scenariusz Ady).

Opublikowano

W recenzjach piszą, że są wszystkie dodatki.

Btw

Videogamer 9/10

GamerPro 4/5

Meristation 7/10

Opublikowano

A RE4 na Wii nie mial przypadkiem dodanych jakichs bajerow wzgl. wersji na GC? Bo takie komentarze slyszalem, a nie wiem, cczy to prawda...Swoja droga: Jest w tym sterowanie Movem?

Miał bonusy z PS2 (broń PRL na pasożyty i dodatkowy scenariusz Ady).

Chodziło mi o grafikę. Gdzieś słyszałem, że na Wii dodano kilka efektów i wyglądała lepiej, niż na GC...

Opublikowano

Dodali progressive scan (480p) i tylko tyle, poza tym obie wyglądały identycznie.

Opublikowano

A, to ktoś pierniczył po prostu. ;)

Aha, a można to kupić gdzieś na płytce, czy tylko w PSS?

Opublikowano
  • Autor

GI dał 9,5 "rimejkowi RE4", CV jeszcze nie ocenił. Kurde to, że gra wychodzi tylko w cyfrowej dystrybucji a nie na płytce jakoś przeżyję. Ale największa szkoda, że nie wcisnęli obsługi PS Move :(

Opublikowano

Też nie wiem czemu nie dali obsługi Move, Capcom leci w chuja, ale i tak zagrać warto jeśli ktoś nie miał okazji, a oceny dla tej gry na poziomie 7 to żarciki godne Strasburgera.

Opublikowano

Ja obstawiam że za niedługo wyjdzie RE4 HD PSM Edition :) No szkoda że nie wydają tego na BD bo nie mam miejsca na dysku i będzie trzeba kombinować. Dla mnie RE4 to najlepsza gra na PS2 obok MGS3 i GoW2 więc zakup obowiązkowy.

http://www.youtube.com/watch?v=H0aXR9OFLwE&feature=player_embedded

Edytowane przez Square

Opublikowano

GI dał 9,5 "rimejkowi RE4", CV jeszcze nie ocenił. Kurde to, że gra wychodzi tylko w cyfrowej dystrybucji a nie na płytce jakoś przeżyję. Ale największa szkoda, że nie wcisnęli obsługi PS Move :(

Największą szkodą jest zbyt wysoka cena w stosunku do zawartości. Owszem mamy HD i trofea ale z tego co wiem Capcom ucięło większość dodatków, no i gra jest pozbawiona platyny, zawiera tylko 15 pucharków do zdobycia. To wersja RE4: Wii Edition jest już tańsza, wykorzystuje Wiilota i ma wszystkie bonusowe tryby.

Wiem, że to RE4 ale trzeba wziąć pod uwagę, że jest to tytuł sprzed ponad 6 lat i wydawca ustalając tak wysoką cenę powinien to jakoś graczom zrekompensować. Na oficjalnym forum Capcom oraz zagranicznych forach fani mają o to pretensje do firmy.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Z tego co wiadomo nie ma trybów dla Ady, nie wiem też jak jest z Mercami ale te raczej powinny być.

Opublikowano

To może źle to zrozumiałem, całe szczęście. O ile GT nie skorzystało z materiałów pochodzących z innych wersji gry. Jeśli są wszystkie tryby to tym bardziej dziwi mnie taka znikoma ilość pucharków, przecież platyna w tej grze to byłaby czysta przyjemność.

Opublikowano

RE4 jest najlepszą częścią serii? W ogóle jeśli się nie miało do czynienia z tą serią, to warto do tej gry podchodzić (czy znajomość poprzednich odsłon jest konieczna?)?

Opublikowano

Nie jest konieczna, chociaż warto byłoby je znać, bo niektóre wątki przewijają się jak Umbrella, znajomość Ady i Leona, czy w końcu marginalny udział Weskera. Da się spokojnie bez tego obejść, bo główna oś fabularna (słabiutka trzeba dodać) to zupełnie odrębna historia, to nie MGS gdzie nie będziesz rozumiał o co chodzi gdy nie skończysz jakiejś części. Na pewno w tego Residenta gra się najlepiej, jest bardzo długi, ma sporo dodatków i dla mnie osobiście to jest jedna z 3 najlepszych gier w ogóle, chociaż jeśli chodzi o klimat to w serii nic nie przebija Remake'u.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano
  • Autor

Największą szkodą jest zbyt wysoka cena w stosunku do zawartości. Owszem mamy HD i trofea ale z tego co wiem Capcom ucięło większość dodatków, no i gra jest pozbawiona platyny, zawiera tylko 15 pucharków do zdobycia. To wersja RE4: Wii Edition jest już tańsza, wykorzystuje Wiilota i ma wszystkie bonusowe tryby.

Wiem, że to RE4 ale trzeba wziąć pod uwagę, że jest to tytuł sprzed ponad 6 lat i wydawca ustalając tak wysoką cenę powinien to jakoś graczom zrekompensować. Na oficjalnym forum Capcom oraz zagranicznych forach fani mają o to pretensje do firmy.

Akurat argument - cena jak dla mnie odpada ;]. Dlatego, że gra podobno w promocji w PSS+ będzie kosztować 36 zł. czyli połowę ceny. Czyli jak najbardziej ok, postanowiłem dać "drugą szansę" (w zasadzie to trzecią bo raz już próbowałem go przejść drugi raz, nie dałem rady ;p). Tym razem podejdę do do niego jak do "normalnej gry" a nie do kolejnej części Residenta.

Ale ja nie o tym boję się pewnej sytuacji. Promocja w PSS+ na RE4 ile będzie trwać, tydzień, do końca miesiąca - maks. Czyli wypadałoby kupić jak najszybciej ale boję się, że cholerny Capcom za miesiąc, dwa czy kiedy tam. Zapowie wersję pudełkową z obsługą PS Move i ewentualnie jeszcze jakimś bonusem ;/ Bo to w ich stylu... to jest najgorsze w tej całej sytuacji (no i brak obsługi PS Move).

Opublikowano

Raczej innych bonusów nie dadzą, tak samo było z wersją na Wii, nic oprócz sterowania nie doszło. Dobrze, że w mercenaries jest lista rankingowa, więc można bić rekordy, a i tak skończy się na tym, że cała będzie zdominowana przez Weskera.

Opublikowano
  • Autor

To znaczy pisząc bonusy raczej tak chodziło mi ogólnikowo. Inaczej; nie przepadam za cyfrową dystrybucją dla "normalnych gier", nie ma to jak pudełko. Nie ma to jak gra na półce, w kolekcji, namacalna rzecz etc. Już nie wspominając o ewentualnej możliwości sprzedaży/wymiany.

Raczej zaryzykuję i kupię dzisiaj i za tydzień CV z PSStore. Ale jeżeli za jakiś czas Capcom zapowie wersje pudełkową z obsługą różdżki czy tam bez. To więcej nie kupię ich żadnej gry na premierę choćby mieli wydać Bóg wie co.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Haha, miałem kupić, ale jak widzę w sklepie 20 euro, to mam wrażenie, że ich pogrzało! Nie ma to jak kurs dolar=euro.

EDIT: Uff, na szczęście przelicznik nie jest tragiczny i RE kosztuje 55 zeta. Łykam ;)

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Res4 3333MB, zainstalowany.

Gra wygląda bardzo ładnie, sam jestem zaskoczony.

Edytowane przez sentryandy

Opublikowano

Jaka jest w końcu złotówkowa cena czwórki w Store?