Mani 685 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Tylko Grzesiu tak "wielkie" nazwiska jak Świerczewski czy Frankowski (tylko przykład - chodzi o wiek) po pięciu dosłownie minutach narzuconego tempa przez taką Hiszpanię dostają zadyszki i momentalnie zamiast biegać oni zaczęliby zwiedzać murawę. Sęk w tym, że na świecie młodziki=ok 14-15 lat a w polsce to gość ok 28 lat. Różnica kolosalna. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Akurat o kondycje najlatwiej. Glownym problemem jest technika, czy raczej jej brak. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Kozminski, Swierczewski, Iwan, Krzynowek Błaszczykowski, Peszko, Murawski, Obraniak czy Jeleń itp itd Nie sądze by byli piłkarzami aż tak słabymi by nie mogli grać na poziomie rep. Engela, a jednak Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Akurat u Engela kluczem byla obrona, ktora byla trudna do przejscia (gdy w formie) i do tego potrafila rozpoczac akcje zaczepna (Zewlakow mial mnostwo asyst, Hajto potrafil wycedzic z kazdej pozycji i tez widzial swoich sprzodu), co wiecej obrona nie grala na pale. Tego dzis nie mamy. Zapowiadal sie Bronowicki i Golanski. Nie wiem jak oni dzis wygladaja (ktos sledzi?), a Smuda ich pomija. W srodku najwazniejszy byl Kozminski, ktory otwieral mnostwo akcji swietnymi asystami. Dzis nie mamy takiego goscia - z jednym wyjatkiem - nie Polakiem (Obraniak to jednak nie jest produkt polski). Poza tym Engel mial z czego wybierac, kolesie, ktorych wzial na mundial spokojnie mogli byc wymienieni (poza obrona) przez cala mase innych typow grajacych na zblizonym poziomie badz lepszym (rzeczony Piekarski). Smuda praktycznie nie ma wyboru. Co wiecej jest na tyle glupi ze odzegnuje sie od zawodnikow naturalizowanych jak Oli czy Roger, tak jakby roznice robilo kto byl pradziadkiem (patrz Obraniak). No i ja obwiniam Engela ze druzyny do mundialu nie przygotowal, a to byly juz praktycznie ostatki czasow, gdy naprawde mogl korzystac przyzwoitych technicznie profesjonalistow na poziomie przewyzszajacym takie Szwajcarie czy USA, ktore to potrafily namieszac i napedzic stracha faworytom. A nazwiska wymienione. Peszko i Murawski to walczaki, prawda. Niestety technika i tezyzna nie naleza do mocnych stron (w sensie sily, bo obaj potrafia pokazac ze kondycyjnie wytrzymaja wszystko). Do tego kazdy chyba sie zgodzi ze do Obraniaka im bardzo daleko z przegladem pola i technika. Wiec w czym sa tacy swietni? Tylko ambicja, kondycja u Peszki dochodzi szybkosc. Tyle ze tacy zawodnicy sa wartosciowi gdy cala druzyna jest zestawiona i zgrana z takich samych zawodnikow. A my nie mamy nawet takich... U nas dzis diamentem jest zawodnik, ktory lapie sie gora do rezerw w Rosji... Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Właśnie a co z Olisadebe? Czemu go chociaż nie sprawdzają? Z tego co słyszałem to całkiem dobrze radził tam sobie w Chinach, może to nie jest jakas mega mocna liga no ale sprawdzić chyba by nie zaszkodziło Cytuj Odnośnik do komentarza
sir_ryszard 80 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Jacy piłkarze taka gra, jakie wyniki, taka nasza polska piłka. Młodzi dają siana, cudów teraz i w przyszłości nie będzie i to mnie boli najbardziej. 37 milionów mieszkańców a niemal nikogo, kto by potrafił kopać piłkę na światowym poziomie. Nie będzie szału z reprezentacji oraz polskich lig. Jestem za płaceniem mniejszych apanaży piłkarzom, w ostateczności za rozwiązaniem polskiej piłki kopanej. Z przykrością stwierdza to zapalony sympatyk, solidaryzujący się z polskim sportem. Edytowane 11 Czerwca 2010 przez sir_ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zapowiadal sie Bronowicki i Golanski. Nie wiem jak oni dzis wygladaja (ktos sledzi?) Bronowickiego chyba Ruch zakontraktuje, kończy się mu kontrakt w Łęcznej (szanse oceniam na 80%), a Golański nie wiadomo, chce wrócić do kraju, także kontrakt mu wygasa. Cytuj Odnośnik do komentarza
shinian 627 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Jacy piłkarze taka gra, jakie wyniki, taka nasza polska piłka. Młodzi dają siana, cudów teraz i w przyszłości nie będzie i to mnie boli najbardziej. 37 milionów mieszkańców a niemal nikogo, kto by potrafił kopać piłkę na światowym poziomie. Nie będzie szału z reprezentacji oraz polskich lig. Jestem za płaceniem mniejszych apanaży piłkarzom, w ostateczności za rozwiązaniem polskiej piłki kopanej. Z przykrością stwierdza to zapalony sympatyk, solidaryzujący się z polskim sportem. Zabawny wywiad, wyglada jakby trener wogole nie poczuwal sie do odpowiedzialnosci za taki wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza
zwolak6 4 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Jacy piłkarze taka gra, jakie wyniki, taka nasza polska piłka. Młodzi dają siana, cudów teraz i w przyszłości nie będzie i to mnie boli najbardziej. 37 milionów mieszkańców a niemal nikogo, kto by potrafił kopać piłkę na światowym poziomie. Nie będzie szału z reprezentacji oraz polskich lig. Jestem za płaceniem mniejszych apanaży piłkarzom, w ostateczności za rozwiązaniem polskiej piłki kopanej. Z przykrością stwierdza to zapalony sympatyk, solidaryzujący się z polskim sportem. Zabawny wywiad, wyglada jakby trener wogole nie poczuwal sie do odpowiedzialnosci za taki wynik. Nie przesadzajmy to był tylko mecz towarzyski. Wiedział kogo brał i jakim oni potencjałem dysponują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 ALE (pipi) Z LUKSEMBURGIEM? Oni mieli obowiazek wygrac, nawet gdyby reprezentantow brali z osiedlowej lapanki. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Ja to nie rozumiem czemu kogos to w ogole dziwi. Wy chyba naprawde myslicie ze Polska potega jest, tylko trenerzy sie ciagle myla... Nie raczej ze to wina Benhauera. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Jacy piłkarze taka gra, jakie wyniki, taka nasza polska piłka. Młodzi dają siana, cudów teraz i w przyszłości nie będzie i to mnie boli najbardziej. 37 milionów mieszkańców a niemal nikogo, kto by potrafił kopać piłkę na światowym poziomie. Nie będzie szału z reprezentacji oraz polskich lig. Jestem za płaceniem mniejszych apanaży piłkarzom, w ostateczności za rozwiązaniem polskiej piłki kopanej. Z przykrością stwierdza to zapalony sympatyk, solidaryzujący się z polskim sportem. Zabawny wywiad, wyglada jakby trener wogole nie poczuwal sie do odpowiedzialnosci za taki wynik. Nie przesadzajmy to był tylko mecz towarzyski. Wiedział kogo brał i jakim oni potencjałem dysponują. Tak , tylko czekać na remisy w meczach z San Marino czy porazki z Bangladeszem Cytuj Odnośnik do komentarza
Cris 120 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Dziś w Warszawie na stadionie Legii podpisano umowę sponsorską z firmą Orange. Przez najbliższe cztery lata Orange będzie Głównym Sponsorem piłkarskiej reprezentacji Polski. Oznacza to, że firma będzie wspierać biało-czerwonych podczas rozgrywek mistrzostw Europy w 2012 roku oraz podczas eliminacji i finałów mistrzostw świata w Brazylii w 2014 roku. Nowa umowa podpisana z firmą Sportfive, dysponentem praw marketingowych Polskiego Związku Piłki Nożnej, będzie obowiązywać od lipca 2010 r. Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Nowy sponsorPoskiej kadry Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Nowy sponsorPoskiej kadry Hahaha lol Jak łatwo się domyślić, za całą umową, zgodnie z którą właściciel sieci Bierdonek portugalski koncern Jeronimo Martins ma płacić PZPN-owi dwa miliony złotych rocznie, stoi Grzegorz Lato. - Nie ukrywam, że sam kupuję w Biedronce, zwłaszcza wino - mówi prezes polskiego związku. Nowe stroje na Euro 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Niemcy: Mercedes-Benz, Polska: Biedronka I nic więcej do dodania Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Boniek diagnozuje pzpnowski gnój Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk96 1 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Jaka reprezentacja taki sponsor. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cris 120 Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Hannover 96, klub Jacka Krzynówka podał do wiadomości na oficjalnej stronie, że Polak zakończył karierę. Informację potwierdziła niemiecka gazeta Hannoversche Allgemeine. Powodem podjęcia decyzji o rozstaniu z piłką nożną jest poważna kontuzja kolana jakiej były reprezentant Polski doznał w zeszłym sezonie. http://www.sport.pl/pilka/1,73556,8161367,Bundesliga__Hannover_96__Jacek_Krzynowek_zakonczyl.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Mordechay 680 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Krzynówek, co ma szczękę wyjebaną od krzyżowek dementuje powyższe doniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 No póki co jesteśmy sto lat i jednego gola z murzynami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Junkhead 33 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Lepiej niż ostatnio. Może to trochę optymistyczne z mojej strony, ale myślę, że tym razem skończy się tylko 3 bramkami w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Mamy półtora piłkarza. Błaszczykowskiego i Obraniaka. To przerażające. Szkoda, że Smuda nie dał pograć Jędrzejczykowi. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Gdyby Kamerun gral troche bardziej zespolowo, to pewnie bylby wynik jak z Murcii. A tak jeszcze sie komus bedzie wydawalo, ze jest lepiej... Tylko zal, ze Blaszczykowski urodzil sie w niewlasciwym kraju... No i Eto zszedl i koszulki nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 kibice przy 0:3: Jeszcze jeden!! Jeszcze jeden!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi