Opublikowano 17 godzin temu17 godz. No taki króciutki teaser bez żadnej daty nie wróży nic dobrego xD Mam wrażenie że p6 szybciej wyjdzie
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Taki Remake to oni klepią w 2 lata.P6 to pewnie 7 letni projekt, który pewnie od 5+ jest w produkcji. Atlus też nie zapowiada gier wcześnie, nastepny pokaz to pewnie już będzie release date, stawiam na wczesne 2026, a 2026 końcówka P6.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Myślę, że na pewno nie ten rok, a być może i nawet początek 2026 pod znakiem zapytania. Więcej na TGS? Czy czegoś jeszcze można się spodziewać w najbliższym czasie z prezentacji gierkowych?Z drugiej strony, czy Atlus ma coś na drugą połowę roku zapowiedziane? Bo Raidou i P5X już za parę tygodni, a potem nic. No chyba, że jakiś kolejny mniejszy remaster wyczarują, albo od razu Raidou 2.Przy okazji, dla tych co grają z dubbingiem, to w tym przypadku również będą nowi aktorzy. Kilku z tych, co podkładali głosy w oryginale P4 zaprzeczyło, jakoby wracali do swych ról. Ale zakładam, że japońscy pozostaną bez zmian.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Teraz, Suavek napisał(a):Myślę, że na pewno nie ten rok, a być może i nawet początek 2026 pod znakiem zapytania. Więcej na TGS? Czy czegoś jeszcze można się spodziewać w najbliższym czasie z prezentacji gierkowych?Z drugiej strony, czy Atlus ma coś na drugą połowę roku zapowiedziane? Bo Raidou i P5X już za parę tygodni, a potem nic. No chyba, że jakiś kolejny mniejszy remaster wyczarują, albo od razu Raidou 2.Przy okazji, dla tych co grają z dubbingiem, to w tym przypadku również będą nowi aktorzy. Kilku z tych, co podkładali głosy w oryginale P4 zaprzeczyło, jakoby wracali do swych ról. Ale zakładam, że japońscy pozostaną bez zmian.No właśnie nic, ale TGS stawiam na release date Q1 2026 i teaser P6.Po Raidou Atlus wypstrykany z zapowiedzi.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Mają zapchany kalendarz więc o P6 na ten moment można zapomnieć. Dla mnie dodatkowy smutek bo jestem pewnie jedną z 3 osób na swiecie która by chciała zobaczyć jeszcze porty P1 i 2 z PSP na nowe sprzety. W zasadzie to "drugą" dwójkę też bym najchętniej dokupił do kolekcji bo na PSX miałem verbatimy.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 16 minut temu, Pix napisał(a):No z tą szóstką to widać, że atlus coś sobie nie daje radyJak walka będzie nudna i żadnej rewolucji nie przejdzie, to słabo to widzę, Clair Obscure pokazało jak wykorzystać potencjał personowych walk. A już na pewno będzie kręcenie nosem, kurwa, ekspedycja 33 to to nie jest, no ale chuj.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Pan szef p-studio mówi, że mamy wytrzymać jeszcze chwilę i że przygotowują się na przyszłość serii Persona. Coś czuję, że może jednak dostaniemy w tym roku tę zapowiedź P6.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 17 minut temu, Faka napisał(a):Jak walka będzie nudna i żadnej rewolucji nie przejdzie, to słabo to widzę, Clair Obscure pokazało jak wykorzystać potencjał personowych walk. A już na pewno będzie kręcenie nosem, kurwa, ekspedycja 33 to to nie jest, no ale chuj.Hmm Personiarze to raczej nie jest ten target.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Ta, też mi się wydaje, że sekspedycja 33 przyciągnęła sporo osób, które normalnie jrpgów nie trawią.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 56 minut temu, Pupcio napisał(a):Troche za kolorowo na moje oko xDZa wcześnie by oceniać, ale zależy jak na to patrzeć. Miejscami oryginał też był dość kolorowy.Aczkolwiek ta główna uliczka faktycznie mało podobna, zbyt czysta.Aczkolwiek należy pamiętać, że w P4 duże znaczenie ma pogoda, w tym mgła, więc raczej nie zawsze będzie tak kolorowo.Mnie osobiście bardziej martwi ta sala szkolna, bo totalnie nie czuć z niej tej "wiejskiej" atmosfery. Również wygląda zbyt współcześnie i czysto.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 1 minutę temu, Pix napisał(a):Ta, też mi się wydaje, że sekspedycja 33 przyciągnęła sporo osób, które normalnie jrpgów nie trawią.Aczkolwiek z czym się zgodzę to mogą coś zabrać z Metaphora, ale rewolucjonizowanie systemu w P4 Remake - nie ma na to szans, to będzie stara szkoła i taka ma być. Wrzucą może te Metaphorowe rzeczy, ale parowanie co walkę to nie to :).
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Oj na pewno będzie jakaś cenzura. Z tego co pamiętam, to Yosuke był sporym homofobem w oryginalnej czwórce, więc na pewno tak tego nie zostawią.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 19 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Aczkolwiek z czym się zgodzę to mogą coś zabrać z Metaphora, ale rewolucjonizowanie systemu w P4 Remake - nie ma na to szans, to będzie stara szkoła i taka ma być. Wrzucą może te Metaphorowe rzeczy, ale parowanie co walkę to nie to :).Ale już w tej P6 mogliby się o to pokusić, zrobić od podstaw i ulepszyć battle fighty.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Teraz, Faka napisał(a):Ale już w tej P6 mogliby się o to pokusić, zrobić od podstaw i ulepszyć battle fighty.Zdziwiłbym się jakby nie dojebali mocno z P6, w ogóle ta Ekspedycja bias trochę wchodzi ludziom zbyt mocno. Combat i latanie po dungeonach w Personach to jest 25% gry, 75% to odrabianie lekcji i podrywanie koleżanek. Można powiedzieć, że to zupełnie inna gra, niż reszta jRPG.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Krychu, nie oszukujmy się, podrywanie japońskich uczennic to 95 procent Persony