Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

To się zdecydujcie, bo jeden pisze że N ma ZYSK niższy niż w zeszłym roku, a drugi że ma STRATĘ.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Mówiłem o zyskach z pojedynczych działalności, ale za małych na uczynienie bilansu całej firmy dodatnim. Może faktycznie powinienem pisać przychody.

@ ogqozo

Chodziło mi raczej o to, że nie będą chaotycznie wierzgać szukając cudownych sposobów aby wyjść ponad czerwoną kreskę i skupią się z grubsza na tym, co robili dotychczas (np. nie kupią nagle amerykańskiego studia które zacznie im robić wojenne FPS-y). Może były obniżki pensji - tego nie wiem. A czy Wii U osiągnie sukces jak poprzednik? Może tak, może nie. Na razie wiele na to nie wskazuje, ale w przypadku Wii też głupawki nie było bodaj do czasu E3 2006.

Po ogłoszeniu Wiilota (jeszcze pod nazwą Revo) była podjara. Po pierwszym pokazie pod nazwą Wii większość świata była podjarana, choć niektórzy byli zawiedzeni możliwościami graficznymi.

Obecnie w sumie wiemy dużo o Wii U (o hardware'ze w zasadzie wszystko), ale nie ma żadnej podjary. Reakcja klienta na sam dotyko-rucho-tableto-żyroskop już się nie zmieni, teraz N może tylko wykombinować jakieś gry, które pokażą, po co nam w zasadzie to dziadostwo. Jestem pewien, że pierwotnie nie planowali tak długiego okresu developingu dla Wii U: w sumie jest to ich główny cel od już paru lat, a ciągle niemal rok do premiery. Z wypowiedzi na E3 wynikało, że planują raczej środek roku 2012, a nie końcówkę, jak ostatnio powiedział Iwata.

Wskutek braku pomysłów czy braku chęci ich wprowadzania, zrobiła się dziura: od dłuższego czasu na Wii nie wychodzi prawie nic (patrząc ekonomicznie), a Wii U ciągle nie nadchodzi. Ten rok też będzie ciężki, bo nowego Mario się w rok nie robi, na Wii już raczej nic nie planują, Wii U dopiero na Święta - a dwa lata na minusie pod rząd to już duży powód do niepokoju. Jeśli nie pokażą kilku system-sellerów na E3 to będzie krucho. Dla graczy to może być dobre, bo jeśli zepną du'py to na pewno stać ich na gry, które przywrócą ludziom wiarę.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Mam nadzieję, że to Mario nie będzie SMG w HD. Mario Kart z normalną usługą sieciową w multi może być fajną zabawą. Mają pole do popisu bo Zelda i Metroid to kultowe serie, które mogą namieszać w jakości godnej dzisiejszych czasów. Moim zdaniem nie ma co się bać o wykorzystanie tabletu w grach przez Nintendo, ale już co do thirdparty nie byłbym taki pewien. Będzie dużo multiplatform i wątpię by developerom chciało się i mieli czas/środki do odpowiedniego wykorzystania tego gadżetu.

Jednakże dalej uważam, że wydawanie takiej konsoli w czasie kiedy nextgeny od MS i Sony wyjdą za rok lub dwa jest odważnym posunięciem i niekoniecznie musi wypalić. GameCube był na końcu stawki w tamtej generacji i oprócz paru ciekawych gier nie powalał.

Nintendo jest w ciężkim okresie. Tablety i smartfony będą sukcesywnie zajmować część rynku konsol przenośnych co będzie sprawiało problem dla 3DSa. Także Vita ma potencjał chociaż wyraźnie brakuje na niego gier. WiiU za jakiś czas będzie w cieniu nowych konsol i nie osiągnie takiego sukcesu jak Wii.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Nintendo popełniło błąd oferując zbyt słaby line-up gier na starcie 3Ds'a i złym pokazem Wii podczas zeszłorocznych targów E3. Nie powiem, bo tech-demo Zeldy w HD prezentuje się przepięknie. Jednak tutaj wiele zależy od tego ile czasu zajmie producentom gier okiełznanie tableta. Mam nadzieję, że konsoli nie przytrafi się iście paradoksalna sytuacja z Wii.

Wii, które generowało olbrzymie przychody na rzecz wydawcy okazało się z czasem mało atrakcyjnym sprzętem dla third-party devów. Gry takie jak Madworld, No More Heroes czy Dead Space Extraction sprzedały się średnio, a były po prostu świetne. Niby na casualowym elektoracie koncern zarobił, lecz stracił w oczach prawdziwych graczy, może nie wszystkich, ale też wiadomo, że wielu nie kryło rozczarowania.

Opublikowano

Mario Kart Wii ze strukturą sieciową Wii sprawdza się świetnie, nic więcej już mu nie trzeba :) W ogólnie nie rozumiem całej nagonki na sieciowy multiplayer w Wii. Wszystko jest na swoim miejscu, jeśli gra posiada taką opcję to wszystko działa świetnie i gra mnóstwo ludzi. Jedynie przeszkadza friendcode osobny do każdej gry no i dziwny system dodawania znajomych.

Opublikowano

Juz 3DS ma (podobno) o wiele lepsza strukture sieciowa co widac zwlaszcza po Mario Kart 7 ktore korzysta z juz Nintendo Network (w pewnym stopniu oczywiscie). Zawsze mozna cos ulepszyc wiec takie NN przywitam z otwartymi rekami. A jezeli okaze sie, ze Valve im pomaga to juz w ogole.

Opublikowano
Wszystko jest na swoim miejscu, jeśli gra posiada taką opcję to wszystko działa świetnie i gra mnóstwo ludzi. Jedynie przeszkadza friendcode osobny do każdej gry no i dziwny system dodawania znajomych.

Nintendo podjęło taką decyzję z powodów bezpieczeństwa :rolleyes: Tak to tłumaczyli.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

A jezeli okaze sie, ze Valve im pomaga to juz w ogole.

Z tego co pamiętam, to Valve mocno romansuje z Sony.

Opublikowano

Sony tylko pozwala im na to, na co MS by sie nigdy nie zgodzil, nie widze w tym romansu. Jakis czas temu byla plotka, ze EA z Valve walcza o wplywy w nowej sieci Nintendo. Trzymam kciuki za Valve.

Opublikowano

Chodziło mi raczej o udostępnianie logowania do STEAM za pomocą PSN i co-op w Portal 2

Opublikowano

No wlasnie ciezko to uznac romansem. To normalna polityka Valve skupiajaca wszystkie gry pod jednym daszkiem, czy to PSN, Windows, Mac czy, miejmy nadzieje, WiiU.

Opublikowano

Niech powrócą do starej kodowej nazwy jaką kiedyś miało pierwsze Wii czyli Revolution.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

mysle o tym nowym X i ciekawe czy faktycznie wyjdzie w 2013..jesli tak by sie stalo to konsola moglaby miec premiere razem z nowym Modern Warfare 4 zapewnie tym czasowo na nowego X bo o ps4 narazie cisza...i zeby Activision mogloby zarobi mogliby wydac rowniez mw3 na X360 tylko ze w sporo gorszym efektem graficznym ale zgodna w sieci ze swoja ladniejsza wersja...do tego ostatnio chodza sluchy ze Acti cos tam juz grzebia przy nowych silnikach (pewnie juz maja tam napisane)...sam marka w NEXT GENIe zrobilaby swoje i opchnela nowe konsoli jak swieze buleczki...

sam chcialbym aby tak sie stalo

Opublikowano

mysle o tym nowym X i ciekawe czy faktycznie wyjdzie w 2013..jesli tak by sie stalo to konsola moglaby miec premiere razem z nowym Modern Warfare 4 zapewnie tym czasowo na nowego X bo o ps4 narazie cisza...i zeby Activision mogloby zarobi mogliby wydac rowniez mw3 na X360 tylko ze w sporo gorszym efektem graficznym ale zgodna w sieci ze swoja ladniejsza wersja...do tego ostatnio chodza sluchy ze Acti cos tam juz grzebia przy nowych silnikach (pewnie juz maja tam napisane)...sam marka w NEXT GENIe zrobilaby swoje i opchnela nowe konsoli jak swieze buleczki...

Jeśli MW4 miałby robić za system sellera to musiałby pojawić się tylko na next-gen'ie, bo szczerze wątpię, że 20 te milionów osób rzuciłoby się na nową konsolę (z MW4) skoro na 360 mieliby to samo (tylko z gorszą grafiką - w ogóle osoby, które kupują CoD to raczej nie dla grafiki, skoro tez im ta obecna nie przeszkadza, to czemu za dwa lata mieliby zmienić zdanie). A tak w ogóle to mam nadzieję, że na next-genach dobra passa CoDa się skończy, a Activision ogłosi bankructowo :D .

Opublikowano

Jeśli MW4 miałby robić za system sellera to musiałby pojawić się tylko na next-gen'ie, bo szczerze wątpię, że 20 te milionów osób rzuciłoby się na nową konsolę (z MW4) skoro na 360 mieliby to samo (tylko z gorszą grafiką - w ogóle osoby, które kupują CoD to raczej nie dla grafiki, skoro tez im ta obecna nie przeszkadza, to czemu za dwa lata mieliby zmienić zdanie). A tak w ogóle to mam nadzieję, że na next-genach dobra passa CoDa się skończy, a Activision ogłosi bankructowo :D .

Dokładnie tak, acti z tą seria mocno zepsuli rynek, dlatego szczerze życzę im jak najgorzej, szczególnie, że MW to chyba największy odgrzewany kotlet w historii nie licząc gier sportowych.

Edytowane przez 44bronx

Opublikowano

nie no czesław roziebal system... xD

//vghartz wsadziło dwie nowe platformy do tabelki... ciężko będzie PS Vicie dogonić 3DSa, kiepsko to widzę :/

worldwide_totals.png?a=450

Opublikowano

//vghartz wsadziło dwie nowe platformy do tabelki... ciężko będzie PS Vicie dogonić 3DSa, kiepsko to widzę :confused:

Nikt chyba na to nie liczy. Grunt żeby sprzęt sobie radził, a nie tam z kimś rywalizował.

Opublikowano

Przeglądające te retro gierki które wrzucaliście na poprzednich stronach pomyślałem tylko, że chciałbym mieć tą radość grania którą miałem gdy w nie grałem. Wtedy nie przeszkadzały mi jakieś tam niedoskonałości techniczne, zlepek kilku pikseli wystarczał by wczuć się w grę, ehh szkoda, że to już nie wróci.

Opublikowano

Tragedia że niektórym potrzeba next genów by pograć w nowe CoD :pinch:

Opublikowano

//vghartz wsadziło dwie nowe platformy do tabelki... ciężko będzie PS Vicie dogonić 3DSa, kiepsko to widzę :confused:

Nikt chyba na to nie liczy. Grunt żeby sprzęt sobie radził, a nie tam z kimś rywalizował.

Jasne - Sony układa tak strategię, by sprzęt sobie radził, gdzieżby ktoś śmiał w dalszej perspektywie marzyć o dominacji na rynku. NOT. Każda firma dąży do tego, żeby zmiażdżyć konkurencje, pomimo ciepłych, medialnych zapewnień o radości współtworzenia rynku. Kasa ma spływać tirami i żółci panowie w garniturach i z katanami wiszącymi w ich gabinetach nie będą zadowoleni, gdy nie zaczną schodzić grube miliony egzemplarzy. Wojna o konsumenta, a nie przedszkole, w którym Ogór dostaje resoraczka i jest zadowolony, podczas gdy inne, większe dzieci zabrały mu wszystko.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Mazzeo- Dlaczego, ja mam ochotę na kolejne to samo CoD tylko z dużo lepszą grafą i co w tym złego? Ktoś komuś każe to kupować? Tragiczne jest to ciągłe narzekanie MNIEJSZOŚCI na CoDa, tak jakby nie można było w tym samym czasie pograć w GoWa lub B3.

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.