Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Liczą sobie za certyfikację, testy.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 294,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Orson, wiesz, że te wszystkie "Official" magazyny nie mają nic wspólnego z wytwórcami konsol :)

to na jakiej zasadzie przyznawany jest przedrostek "oficjalny"?

Opublikowano

A jak myślisz? Jakaś grupa medialna odpala działkę producentowi za możliwość używania takiej nazwy. Wtedy wszyscy myślą, że są pro, a oni słodzą producentowi w gazecie.

Opublikowano

no właśnie , myślę dlatego , że nie rozpowszechnialiby plotek, których Sony sobie nie życzy

Opublikowano

Co do serii Mass Effect i opinii Dadyego.

ME 1 mega wyczes (czyt. Ex. dla x360),

ME 2 ciut gorzej ale nadal kozak (czyt. time Ex. dla x360)

ME 3 średnio (czyt. multiplatforma)

Fanboy czystej krwi :)

Opublikowano

Jakby coś wiedzieli i byli tacy official to by plotek nie pisali, nie sądzisz? :) W takich pismach jedyne co jest pewne to fakt, że przeczytasz w nich największe bzdury jakie się da. Bardziej official to już jest Edge czy Game Informer :D

Opublikowano

teraz wiem czemu patche do gier na x360/ps3 powstają w bólach a wiele gier nigdy się ich nie doczekało, lol

http://www.neogaf.co...ad.php?t=462937

SCHAFER GDZIE JEST PECETOWE STACKING

(pipi)a

Opublikowano

to jest to, o czym z greahem mówiłem. Na konsoli to kosztuje 50 zł a wy pewno za 10 zł na steamie liczycie. No a do tego sie facetowi nie śpieszy jak widać.....

Opublikowano

I tak ta kasa nie trafia bezposrednio do nich wiec nie mam pojecia o czym mowisz.

Z takiego Psychonauts dopiero teraz wygasla umowa wydawnicza i Double Fine otrzymuja cala kase, czy to ze sprzedazy Steamowej czy XBLA. Jeszcze jedna sprawa - na Steamie ustalaja cene sami. Nikt ich nie zmusza.

Wiec.

Wyjasnij o co Ci chodzi, albo nie wiem. Ogarnij sie.

Opublikowano

zmusza w tym sensie,ze jak dadzą cene konsolową to nie kupicie bo za drogo

Opublikowano

Kazda część tej serii staje sie coraz prostsza i okrajana z elementów RPG w kierunku efektownej strzelanki.

Co ma do tego fanboizm ? :sleep:

Opublikowano

Przecież ME3 ma więcej elementów RPG niż ME2 więc o czym Ty mówisz teraz? :P

Opublikowano

Kur.wa niech to demo wyjdzie, bo musze je ograc, zeby zweryfikowac to co ludzie w necie pisza. Jak okroili customizacje postaci i rozwoj slupki postaci w stosunku do ME1 to byl placz. Jak rozwijaja to w trojce w stosunku do ME2 to dalej jest zle i biadolenie, ze w ME nie ma RPG, co jest po prostu bzdura.

Opublikowano

Ja tez nie czaje o co chodzi. Odpaliliscie gre w trybie akcji, czy co?

Opublikowano

to on już skończył Mass Effect 3?...

Opublikowano

zmusza w tym sensie,ze jak dadzą cene konsolową to nie kupicie bo za drogo

Na prawde nie sadze, zeby Double Fine otrzymywalo o wiele wiecej kasy za kopie konsolowe niz za, odpowiednio tansze, wersje PC/OSX. W przypadku pierwszej drogi swoja dzialke odkraja nie tylko wydawca licencji, ale i oczywiscie wydawca samej gry. W przypadku opcji numer dwa Double Fine sam sobie szefem. Oplaty licencyjne oczywiscie odpadaja a jedyna oplate jaka pobieraja Steam i App Store to haracz od kazdej sprzedanej kopii. Tak wiec, co oczywiste, im wiecej sprzedanych gierek - tym wiecej kasy dla nich (bo Valve i Apple swoje haracze odpowiednio zmniejszaja w przypadku promocji).

Nie zdziwilbym sie, gdyby w niedlugim czasie wszystkie gierki od DF wychodzily na wszystkie platformy jednoczesnie chociaz, co trzeba zaznaczyc, zalezy jaka bedzie umowa z wydawca wersji konsolowej - moga chciec czasowego exclusiva, wiadomo. Sam Schafer we wpisie na Neogaf przyznaje, ze rynek komputerowy ich coraz bardziej kusi i coz, jak widac im sie oplaca. Double Fine raczej wielkim studiem nie jest wiec watpie aby mieli sila robocza ktora moga wtopic w bezsensownych portach na "martwe" rynki. Nikt ich przeciez do tego nie zmuszal, ba, nawet fani chyba nie mieli nadzieji bo zadnych petycji nie widzialem. A tu, bum, ciach, prach i jest. Psychonauts w wersji PC/OSX i Costume Quest tylko na kompa, Stacking zapowiedziane, ale bez daty premiery, Trenched tez ma byc. No i oczywiscie nowa produkcja - Double Fine Adventure, narazie exclusive na PC chociaz sie nie zdziwie jezeli zrobia wersje iOS i Android, w koncu dostali tyle kasy od piratow.

To rowniez jest IMO jeden z efektowych tych zlych, zlych przecen (®Orson) - promocja. Mowie teraz za siebie - kupilem Double Fine Pack za steam sale, ceny nie pamietam, ale chyba 7€? Moze 5? Moze 10? Bym musial sprawdzic wyciag, no ale to nie jest tak istotne. Istotne jest to, ze teraz Double Fine mnie "ma". Stacking kupie jak tylko wyjdzie a do Double Fine Adventure dolozylem swoje pietnascie baksow. Oczywiscie nie kazdy tak zrobi, ale jak ktos zagra w jedna produkcje od nich to, nawet jezeli sie nie zakocha, prawdopodobnie kupi kolejna. Nawet jezeli na przecenie to i tak DF pieniazki dostana. Lepsze to niz pusty portfel.

tl;dr Nie sadze, aby ktos przystawial Timowi Schaferowi pistolet do glowy a raczej wydaje gierki na PC/OSX bo mu sie oplaca.

Opublikowano

Demo dla mnie jest średnie przez to że gra wyjdzie na ps3 xD, sonybot balon coraz bardziej szaleje po oglądaniu W11 :)

Ten podział z ME jest taki sam jak z RE4/5/6 jedni wolą klimat, zagadki, horror...inni dynamicznego shootera z luźnym klimatem serii + multiplayer.

Co do strony wizualnej to na poly mają podobne wrażenia:

Oprawa „Mass Effect 3” nie uległa znaczącej poprawie. Oczywiście jest lepiej niż w dwójce, ale nie jest to taki skok jakościowy jak w przypadku drugiej części. Pomieszczenia odwiedzane w czasie misji w dalszym ciągu straszą pustkami i prostacką architekturą. Co prawda w demie będziemy mogli podziwiać ciekawe widoki, ale zawsze ma się wrażenie, że „to ciekawsze” znajduje się gdzieś w oddali, bo tu na miejscu raczej wieje nudą. Animacja bohaterów w dalszym ciągu jest odrobinę sztywna i miało przekonująca. Najlepiej prezentują się twarze postaci, których pula poligonów zwiększa się z części na część. Jest to o tyle ważne, że w końcu to właśnie te twarze będziemy oglądać z bliska w kolejnych scenkach przerywnikowych.

Jak pisałem zobaczymy jak full (poza graniem w demo nie oglądam żadnych materiałów z gry) jeśli miałbym oceniać ME2 po pierwszej misji (bez początku na Normandii) to też byłoby średnio, gra się rozkręciła póżniej i jest dla mnie jedną z najlepszych, nawet z tym kiepskim strzelaniem i wywaleniem Mako.

Opublikowano

Ta animacja w ME3 to rzeczywiście momentami jest śmieszna (Anderson biega jak jakiś retard), wszystko jest drętwe nawet w cut scenkach, sorry ale mimika twarzy i synchronizacja mowy z ustami powinna być w tego typu grze na najwyższym poziomie, a tu się okazuje że przeciętna strzelanka ma to zrobione lepiej. Gunplay (grałem wpierw żołnierzem potem inżynierem bodajże) praktycznie taki sam jak w ME2 czyli lekko mówiąc nie zachwyca, tak jak cała gra.

Ale soundtrack i wykonanie postaci super.

Opublikowano

Demo dla mnie jest średnie przez to że gra wyjdzie na ps3 xD, sonybot balon coraz bardziej szaleje po oglądaniu W11 :)

a jak! jak by to był ex to demo na pewno by ci lepiej podeszło :) dady tak w tajemnicy Tobie powiem, że balon sonybot w tym rok z gier zapowiedzianych najbardziej czeka na Wiedźmina 2, który to będzie exem na x360...

Opublikowano

Przecież ME3 ma więcej elementów RPG niż ME2 więc o czym Ty mówisz teraz? :P

Min. o trybie action w którym nie mamy nawet mozliwości wybierania dialogów.

Obejrzyj filmiki, przecież rozgrywka to prawie GOW-w poprzednich częściach gra bardziej stawiała na taktykę, tytaj widzimy Action,Action,Action!

Tak, wiem jest tryb RPG, tyle tylko że niby jakich elementów RPG jest tam więcej ?Walka w tym trybie nadal wygląda tak samo.

Opublikowano

Ty chyba jakieś inne filmiki oglądałeś, walka jest praktycznie że identyczna jak w ME2, z tą różnicą, że Shepard umie teraz robić więcej fikołajków itp. rzeczy, a to czy jest "taktycznie" czy nietaktycznie zależy głównie od poziomu trudności jaki sobie wybierzesz.

Opublikowano

ME nie jest dla mnie. Otoz nie potrafilem sie wciagnac w fabule w pierwszej czesci, usunalem gre z dysku, przy skonczonych 20% gry. Jakis rok temu zainteresowalem sie ME2 - mniej RPG, a wiecej strzelania - calkiem fajnie. Pozyczylem gre od kumpla i co? I po moze godzinie gry bylem bardzo znudzony, a strzelanie wypadlo slabo. Wole postrzelac w takim GoW3, ktory fabularnie nie powala, ale (nie oszukujmy sie) - strzela sie tam zaje.biscie. A z tego co pamietam to w ME gralo sie podobnie do GoWa - cutscenka -> przed nami jest wrog, trzeba go zabic, wiec chowamy sie za oslona i strzelamy ile naboi w magazynkach. Tak wiec - fabularnie wygrywa ME, gameplayowo GoW. imo

Opublikowano

Bo jak nie "wszedłeś" w ME 1 to nie ma szans, że wciągniesz się od kolejnych części w tą serię. Po prostu nie podeszła Tobie i tyle.

ps agnlika dobrze znasz ? jak nie to ME 1 miałeś PL ?

Opublikowano

Mialem wersje PL.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.