Opublikowano poniedziałek o 21:591 dzień A wiadomo kiedy te gierki dostaną oficjalne wsparcie, tak by można było wymusić DLSS 5 w ustawieniach karty graficznej, bądź samej grze?i 2 pytanie - każdą grę patchujemy tak samo? Wrzucając OptiScaler-DLSSNR + nvngx_dlssnr, czy dla każdej gry szukam innych plików na discordzie?
Opublikowano poniedziałek o 22:191 dzień Te nowe generalnie tak, byla roznica w grach na dx11 i dx9, nie wiem czy to juz jest ogarnięte czy trzeba inaczej. Gry na re engine tez wymagaja doinstalowania tego reframework czy jak to sie tam zwie.Na wymuszenie w ustawieniach nvidia app się ponoć nie zapowiada na ten moment...Nowa wersja optiscallera juz ma opcje zeby zaaplikowac dlss5 przed upscallingiem(nie ten slider co byl, tylko toggle). Edytowane poniedziałek o 22:271 dzień przez Kangus
Opublikowano wczoraj o 00:56 1 dzień 2 godziny temu, Kangus napisał(a):Nawet z tym jak ja gram z lekkim to ... troche sobie człowiek psuje granie bez tego xD. Masakra. Spojrzałem na gameplay z TLOU2 bez, no i czuć mocno, a to ładna gra przecież jest. Jak sie człowiek przyzwyczai że cieniowanie jest sensownie zrobione na obiektach przez kilka godzin grania, to trudno odwidzieć jak biednie jest bez tego :).No zobacz jak wygląda Ellie bez NR, to jest coś jak te memy z Grace z RE Requiem bez PT i RT, przepaść, tylko tutaj jeszcze wieksza, obawiam się tego, że człowiek się już przyzwyczai, że tak musi być, w Onimushy, która obecnie ogrywam też , zupełnie jakby zejść z ustawieniami na low bez tego. No trudno teraz grać bez tego jeśli się patrzy na grafe, zresztą samo oświetlenie, bardzo dodaje głębi i działa na całą scenę w obszarach gdzie ma działać, to co ma być zacienione jest zacienione, preset B jedynie potrafi rozmywać niektóre cienie.2 godziny temu, easye napisał(a):A wiadomo kiedy te gierki dostaną oficjalne wsparcie, tak by można było wymusić DLSS 5 w ustawieniach karty graficznej, bądź samej grze?i 2 pytanie - każdą grę patchujemy tak samo?Wrzucając OptiScaler-DLSSNR + nvngx_dlssnr, czy dla każdej gry szukam innych plików na discordzie?Tak jak Kangus pisze, póki co nie zanosi się na to żeby można to sobie wrzucać do każdej gry przez NVIDIA App tak jak presety DLSS więc czekać na to nie ma sensu jeśli chcesz korzystać. Moda pobierasz jednego, czy to będzie ten od renodx czy optiscaler to bez znaczenia, wrzucasz to do gier i jeśli będzie gra współpracować to zadziała. Do gier na dx11 czy bez dlss mod RenoDX od ShortFuse działa bez dodatków, przynajmniej te które testowałem, do innych trzeba dodatkowo dlss feed i wektory ruchu ale gra mi się wywala do pulpitu przy każdorazowym włączeniu dlss feed więc nie wiem co robię tam źle. W każdym razie nie ma dedykowanych modów dlss5 do każdej gry osobna, jest jeden i używasz to do różnych gier. W grach na re engine potrzebny reframework ale on jest niezbędny do praktycznie wszystkich modów w grach na tym silniku, byleby była najnowsza wersja. Edytowane wczoraj o 00:58 1 dzień przez Qbon
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Mnie to już pesel kąsa, bo nie widze na diskordzie Reno tego swapera do pobrania.Tak czy siak, dla takich jak powstał DLSS swaper xDInstall DLSS 5 in ANY Game! (Easy Installation Guide) | GTA 5 Enhanced
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 godziny temu, easye napisał(a):Mnie to już pesel kąsa, bo nie widze na diskordzie Reno tego swapera do pobrania.Tak czy siak, dla takich jak powstał DLSS swaper xDInstall DLSS 5 in ANY Game! (Easy Installation Guide) | GTA 5 EnhancedWchodzisz na kanał dlss5 i w przypięte albo w dlss5 forum i poszukaj wątku ShortFuse mod, jego są najnowsze wersje, tam też w przypięte.A jak nie renodx to Optiscalerhttps://github.com/Dagherbou/OptiScaler_DLSSNR/releases Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Qbon
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Nie ukrywajmy, cały ten neural rendering wymaga jeszcze porządnego dopracowania