Opublikowano niedziela o 08:182 dni 2 minuty temu, Josh napisał(a):Tutaj to wygląda spoko, nie aż tak przegięcie jak na tych screenach z Onimushy czy Silent HillImho dopóki sami sobie nie posuwakujecie to można gadać, ja mam te efekty dużo delikatniejsze niż to czym się jara net, ale i tak robią w odczuciu dużą róznicę. Do tego dochodzi efekt "wystarczy się przyzwyczaić" :). Edytowane niedziela o 08:222 dni przez Kangus
Opublikowano niedziela o 08:252 dni Tak, póki ta technologia nie jest domyślnie ładowana do gier i to w gestii gracza jest to czy chce grać w grę czy w film, to nie mam z tym żadnego problemu, po prostu piszę jak dla mnie prezentuje się ten cały fotorealizm. Na pewno się pobawię suwaczkami w wolnej chwili skoro już to wprowadzili na AMD i też delikatnie podkręcę niektóre gierki, ale nie AŻ TAK, mimo że przy mojej karcie to pewnie mógłbym dopierdolić na full i dalej grać w 120fps
Opublikowano niedziela o 08:332 dni Nie ma się co czarować, w jakiejś formie DLSS to jest rendering przyszłości i w tę stronę będzie rozwijała się grafika. Co oczywiście nie oznacza tego, że nagle gry wyglądały będą jak plastik/pociagnięte wazeliną - to wszystko dopiero raczkuje, ale efekty już teraz czasem potrafią wyrwać z kapci00szków. Czasem też zbiera od nich na bełta, więc póki co fifti-fifti, ale jestem na TAK Edytowane niedziela o 08:352 dni przez Resident Debil
Opublikowano niedziela o 08:462 dni To że teraz wszystko wygląda podobnie to kwestia tego aktualny model/modele zostały wyszkolone w kierunku fotorealizmu.Ale w przyszłości nic nie stoi na przeszkodzi by nakarmić modele innymi danymi i wyszkolić je w kierunku różnych stylizowanych stylów graficznych. Będzie nawet można wziąć grę z realistyczną oprawą, a DLSS 5.0 przeksztalci je w stylizowaną.Współczesne modele potrafią naśladować każdy styl graficzny i każdego artystę.
Opublikowano niedziela o 09:102 dni 44 minuty temu, Josh napisał(a):przy mojej karcie to pewnie mógłbym dopierdolić na full i dalej grać w 120fpsŻeby sie kolega nie zdziwił;).
Opublikowano niedziela o 12:382 dni Ja mowie o schodzeniu poniżej 1.0 z kryciem tymczasem internetowi mało pojedynczego przejścia DLSS :D.I nie, ten koleś z team fortress 2 to nie żart xD to serio tak wygląda.W sumie to dobry przykład(pojedynczego przejścia) z mocno stylizowanej gierki, no nie wali tymi hiperrealistycznymi:Ale i tak ją postarzyło xD. Edytowane niedziela o 12:492 dni przez Kangus
Opublikowano niedziela o 15:582 dni Ludzie to uruchamiają na kilku warstwach NR, za chwilę będzie wysyp informacji o stopionych złączach w 5090-ach, bo jedna już obciąża a kilka to zapotrzebowanie na prąd wychodzi poza limit.
Opublikowano niedziela o 16:452 dni Twarze twarzami ale dla mnie największe wrażenie w przypadku dlss5 robi samo oświetlenie całości.
Opublikowano niedziela o 17:282 dni 42 minuty temu, Qbon napisał(a):Twarze twarzami ale dla mnie największe wrażenie w przypadku dlss5 robi samo oświetlenie całości.Mi sie nie podoba efekt ultra HDR przy takim poziomie wsadzania DLSS5, cienie są za jasne, sprane, wszystko praktycznie jest w średnich tonach, tak się robiło zdjęcia HDR 20 lat temu.Co za .... wywalili x2 z Nvidia APP. Resonance ma ten problem że tam jest w ustawieniach albo automatyczny FG, albo dynamiczny, nie można sobie dać na sztywno, więc jak się chce konkretny pozostaje nadpisać apką... pewnie by się dało nvidia inspectorem, no ale nie po to jest w apce ta opcja... Edytowane niedziela o 18:062 dni przez Kangus
Opublikowano niedziela o 18:422 dni Godzinę temu, Kangus napisał(a):Mi sie nie podoba efekt ultra HDR przy takim poziomie wsadzania DLSS5, cienie są za jasne, sprane, wszystko praktycznie jest w średnich tonach, tak się robiło zdjęcia HDR 20 lat temu.Co za .... wywalili x2 z Nvidia APP. Resonance ma ten problem że tam jest w ustawieniach albo automatyczny FG, albo dynamiczny, nie można sobie dać na sztywno, więc jak się chce konkretny pozostaje nadpisać apką... pewnie by się dało nvidia inspectorem, no ale nie po to jest w apce ta opcja...No ale to można sobie przecież dostosować pod siebie aby były głębsze, podejrzewam że tutaj jest preset natural a on powoduje często, że niektóre cienie są słabo widoczne. A Resonanse to w ogóle ma skopany FG, artefaktów dużo, dawno czegoś takiego nie widziałem ale sama gra jest cudowna.
Opublikowano niedziela o 18:492 dni 6 minut temu, Qbon napisał(a):No ale to można sobie przecież dostosować pod siebie aby były głębsze, podejrzewam że tutaj jest preset natural a on powoduje często, że niektóre cienie są słabo widoczne.Ja mowie o tym filmie co wrzuciłeś, ja nie mam takiego efektu u siebie :).
Opublikowano niedziela o 19:052 dni 14 minut temu, Kangus napisał(a):Ja mowie o tym filmie co wrzuciłeś, ja nie mam takiego efektu u siebie :).No ja też mówię o filmie, można to skorygować aby nie było sprane natomiast jak dla mnie to co na nim wygląda i tak o niebo lepiej niż bez no ale tutaj to i tak każdy będzie miał inne zdanie.
Opublikowano niedziela o 19:232 dni 18 minut temu, Qbon napisał(a):No ja też mówię o filmie, można to skorygować aby nie było sprane natomiast jak dla mnie to co na nim wygląda i tak o niebo lepiej niż bez no ale tutaj to i tak każdy będzie miał inne zdanie.No dla mnie osobiście to na filmie wygląda masakrycznie okropnie nawet pomijając ludzi, wolałbym zdecydowanie bez :). Edytowane niedziela o 19:242 dni przez Kangus
Opublikowano niedziela o 19:362 dni 11 minut temu, Kangus napisał(a):No dla mnie osobiście to na filmie wygląda masakrycznie okropnie nawet pomijając ludzi, wolałbym zdecydowanie bez :).2 osoby i jak skrajnie odmienne oceny
Opublikowano niedziela o 19:492 dni Filmik z Unity jest paskudny.Ostrość over 9000. Wygląda trochę jak TV ze sklepowymi ustawieniani. Dodatkowo postaci mają białe kontury.Ogolnie DLSS5 potrafi robić robotę, ale większość tego co lata na necie to jest jakiś żart.
Opublikowano niedziela o 20:262 dni Jakis sposób na lepszą wydajność ponoć, ja nie testuję ;) nie chce nie badać czy bezpieczne. Sposób z optiscallerem mi na razie spoko działa tam gdzie chce, i on ma slider do rozdziałki efektu którego i tak nie używam bo mi sie robiło więcej artefaktów, nie wiem czy to nie bedzie działało podobnie. Edytowane niedziela o 20:322 dni przez Kangus
Opublikowano niedziela o 21:052 dni No ja w opti jak zjechałem z rozdziałką trochę to miałem w cholerę artefaktów w ruchu także to nie za bardzo się nadaje do użytku, może zależy od gry.
Opublikowano poniedziałek o 07:471 dzień Wiem, że już nikt się nie śmieje z DLSS5, ale mnie to dalej śmieszy xD 10 godzin temu, Chewie napisał(a):Elden znakomity przykład, jak to dobrze już może wyjść i całkowicie odmienić klimat gry, bo tutaj mało widzimy mord w grze, nie ma zbliżeń na mordy itp. więc nie ma tego uczucia lekkiego skrzywienia, jak np. dany NPC jest mocno przerobiony itp.
Opublikowano poniedziałek o 07:491 dzień DLSS 5 OFFDLSS 5 ON Edytowane poniedziałek o 08:431 dzień przez Resident Debil
Opublikowano poniedziałek o 15:141 dzień Ja pierdole jak te gry wygladaja co niektore. Najwieksze wrazenie robi w starszych gierkach wlasnie.
Opublikowano poniedziałek o 21:531 dzień Nawet z tym jak ja gram z lekkim to ... troche sobie człowiek psuje granie bez tego xD. Masakra. Spojrzałem na gameplay z TLOU2 bez, no i czuć mocno, a to ładna gra przecież jest. Jak sie człowiek przyzwyczai że cieniowanie jest sensownie zrobione na obiektach przez kilka godzin grania, to trudno odwidzieć jak biednie jest bez tego :). Edytowane poniedziałek o 22:041 dzień przez Kangus