Opublikowano 2 września2 wrz 11 godzin temu, Moldar napisał(a):Warto obejrzeć film od nvidia gdzie fajnie tłumaczą, jaką kontrolę nad dlss5 deweloperzy będą mieli. Więc jak Redzi będą chcieli to dorzucić do gry to dostaniecie dalej z wizją artystyczną, a jak ktoś będzie chciał sobie to sam narzucić, to cóż, mody są nie od dziś.Biorąc pod uwage jak nvidia zawsze kłamie z tymi wykresami to mnie interesuje w którym momencie tego wykresu właczają FGx2, x3, x4 aż do FGx6 ;). Realnie jakby to zabierało 10-20% klatek a nie 50%, to by było używalne dla większości. Chociaż u mnie i tak wychodzi na jedno czy to właczam czy nie, bo takie Plague miało momenty w mieście z toną NPC, gdzie schodziło do 60 na CPU, a tyle samo mam z DLSS 5 ;). Edytowane 2 września2 wrz przez Kangus
Opublikowano 2 września2 wrz o kurva, to przejście do gameplayu W grach sportowych raczej się nie sprawdzi, chyba że devi srogo się przyłożą do animacji zawodników, inaczej dysonans między fotorealistyczną grafiką, a kukiełkowym ruchem postaci będzie zbyt duży, żeby tak grać. Edytowane 2 września2 wrz przez Josh
Opublikowano 2 września2 wrz No dobra, tutaj pykło, jak przygotowany jest supermodel podstawowy, to już dużo do ideału nie brakuje. Gorzej jest jak jest tak: Vin Diesel AI edition :D.
Opublikowano 2 września2 wrz 45 minut temu, Josh napisał(a):o kurva, to przejście do gameplayu W grach sportowych raczej się nie sprawdzi, chyba że devi srogo się przyłożą do animacji zawodników, inaczej dysonans między fotorealistyczną grafiką, a kukiełkowym ruchem postaci będzie zbyt duży, żeby tak grać.W przerywnikach z animacjami to jest większa bieda niż w gameplayu :D. Pomijam ten pierwszy na starcie, ale potem to potrafią być piękne koszmary. Polecam taniec w 20 minucie xD. Edytowane 2 września2 wrz przez Kangus
Opublikowano 2 września2 wrz 15 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Gorzej jest jak jest tak: Vin Diesel AI edition :D.Powoli powoli, nie rozpędzaj się tak. Może taka właśnie była wizja deweloperów, na spełnienie której nie pozwoliła im obecna technlogia? Może Vin Diesel wcale nie miał wyglądać jak Vin Diesel?
Opublikowano 2 września2 wrz A te żyły na przedramieniu to AI dodało bo tak mu się po prostu podobało?
Opublikowano 2 września2 wrz 6 minut temu, GearsUp napisał(a):A te żyły na przedramieniu to AI dodało bo tak mu się po prostu podobało?To jest funkcjonalny problem tego modelu, pompuje wszystko
Opublikowano 2 września2 wrz Ciekawe czy jak wyjdzie GTA6 na PC to czy DLSS doda żyły na fiutach u golasów.
Opublikowano 2 września2 wrz Godzinę temu, ledwomasa napisał(a):czekamy na dlss animation renderingAnimacja przez AI to też jest work in progress z tego co wiem, w przypadku Nvidii się chyba nazywało Kimodo ale nie tylko oni nad tym pracują. Edytowane 2 września2 wrz przez UberAdi
Opublikowano 2 września2 wrz 18 minut temu, UberAdi napisał(a):Animacja przez AI to też jest work in progress z tego co wiem, w przypadku Nvidii się chyba nazywało Kimodo ale nie tylko oni nad tym pracują.Ale to chyba nie jako implementacja efektu po stronie klienta, tylko wspomaganie do generowania animacji w silniku?Z drugiej strony najpierw myślałem ze bez sensu by to było gdyby to działał jak dlss, a potem ze skoro i tak ludzie uzywaja FG to tez pośrednie równie dobrze moga byc bardziej ściemniane i wygładzać animację. Edytowane 2 września2 wrz przez Kangus
Opublikowano 2 września2 wrz 22 minuty temu, Kangus napisał(a):Ale to chyba nie jako implementacja efektu po stronie klienta, tylko wspomaganie do generowania animacji w silniku?Z drugiej strony najpierw myślałem ze bez sensu by to było gdyby to działał jak dlss, a potem ze skoro i tak ludzie uzywaja FG to tez pośrednie równie dobrze moga byc bardziej ściemniane i wygładzać animację.Sprawdziłem, i rzeczywiście Kimodo jest do generowania animacji w silniku ale jest MotionBricks który działa w realtimie
Opublikowano 2 września2 wrz Za chwilę AI będzie robić gierki w 90%, będą dzięki temu wychodzić szybciej, wizja artystyczna zostanie zachowana i na pewno będą też tańsze. Prawda? Prawda?
Opublikowano 2 września2 wrz Na pewno bedzie zalew gowna na kazdym sklepie wiec mam nadzieje, ze do tego czasu beda jakies regulacje.
Opublikowano 2 września2 wrz Na telefonie wygląda super, gość zjeżdżał w dół ze sliderami co tam gdzie testowałem jest jedyną sensowną opcją jak sie nie chce slopa dostać;). Edytowane 2 września2 wrz przez Kangus
Opublikowano 2 września2 wrz 10 minut temu, Kangus napisał(a):Na telefonie wygląda super, gość zjeżdżał w dół ze sliderami co tam gdzie testowałem jest jedyną sensowną opcją jak sie nie chce skopa dostać;).W sumie gość ma podejście takie jak ja. W tej chwili w internecie wszyscy albo krzyczą "AI slop" albo w drugą stronę, wrzucają filmiki z odpalonymi na maxa efektami DLSS 5 i twierdzą, że to dobrze wygląda xdBiorąc pod uwagę, że to nawet nie był oficjalny start tej technologii na rynku to możemy być pewni, że na gry wyglądające jak CGI nie trzeba będzie długo czekać. Po grafice przyjdzie też pora na animację tylko jaki sprzęt to policzy na raz?No i ciekawe kiedy pierwsza konsola z tym bajerem, gry Sony template z nad ramienia z "fotorealizmem" to by był bardzo mocny lep na januszy gamingu xd
Opublikowano 2 września2 wrz Ja do animacji nie jestem przekonany, pisałem u góry, że można mitygować w trakcie FG, ale to jest problematyczne, to musi być po stronie silnika robione.
Opublikowano 2 września2 wrz 1 godzinę temu, Josh napisał(a):Za chwilę AI będzie robić gierki w 90%, będą dzięki temu wychodzić szybciej, wizja artystyczna zostanie zachowana i na pewno będą też tańsze. Prawda? Prawda?Nic sie w AI nie robi samo, powstaje tylko więcej jakościowego gówna.
Opublikowano czwartek o 22:205 dni Optiscaler jest w wielu przypadkach chyba lepszy do dlss5 niż RenoDX, można dostosować rozdzielczość NR więc automatycznie zyskać nieco wydajności no i chyba bardziej kompatybilny, bo w Onimushy Reno nie chciał działać a Optiscaler bez problemu. Jest też jakby bardziej stabilny w ruchu. W sumie to już trochę trudno mi grać bez tego, to jest przepaść na miarę raster vs path tracing a może i większa.
Opublikowano piątek o 07:584 dni W wyścigach też chyba nie się się do czego przyczepić. W tego typu tytułach robi to kolosalne wrażenie. Pierdoli kocopoły ten, kto twierdzi inaczej.
Opublikowano piątek o 08:354 dni Podpiąłem pod BG3. Idealny przykład jak default robi masakrę :). Z diablicy zrobił człowieka :).Ale jak człowiek chce to może sobie to dopasować tak, że efekt może być dużo bardziej subtelnyTylko znów subtelności się nie sprzedają na necie, dowalić efekt na 200% i jazda :). Sam bym wybrał ten ostati obrazek jakbym miał grać, dla mnie wydaje wystarczająco dużo, a nie wali slopem. Pod warunkiem że wydajności wystarczy. Edytowane piątek o 09:064 dni przez Kangus
Opublikowano piątek o 08:384 dni 2 minuty temu, Kangus napisał(a):Ale jak człowiek chce to może sobie to dopasować take efekt może być dużo bardziej subtelny
Opublikowano piątek o 08:394 dni Teraz, Josh napisał(a):Ślepcy :). No ale prawda na screenach to się troche traci, pewnie jakbym ci do tego ostatniego dał ten pierwszy(bez DLSS5) to też byś powiedział ze same picture :D. Najlepiej stestować samemu :). Dla mnie między tymi dwoma ostatnimi jest duża róznica, tak samo między tym ostatnim a tym bezpośrednio z gry :). Edytowane piątek o 08:414 dni przez Kangus
Opublikowano piątek o 08:414 dni Myslę że taki właśnie będzie efekt w grach jak już to wyjdzie. Odrobinę lepsze i ostrzejsze tekstury z większą ilością detali, lepsze ambient occlusion i ładniej renderowane włosy i roślinność z czym dzisiejsze sprzety mają problem w real time.i będzie będzie z jednej strony to samo na pierwszy rzut oka, ale jednak ładniej