Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 293 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

MaZZeo przechodzi exy ps3 na YouTube?

Opublikowano

w PS3 żaden element nie jest dobrze wykonany, ani konsola, ani pad, ani soft, ani napęd, ani wifi... dobrze że chociaż są te "koszące" exy które starczają średnio na całe 4 godziny grania xD zawsze coś :whistling:

na ps3 jest przynajmiej różnorodności exow a nie jak na xboxie forza,krasnale i hejlo

lepsze killery w kilku gatunkach niż wysyp różnorodnych crapów które nikogo.

Opublikowano

Serio ktoś pisze, że Uncharted jest innowacyjne? A w czym? W filmowości? Bitch please. Filmowych gier było dużo. W gameplayu? Bitch please x2. Klimacie, postaciach? Again, bitch please. Uncharted jest wtórne jak diabli.

Tylko co z tego, skoro jest grą absolutnie za(pipi).istą, taką na 10/10, wartą każdych pieniędzy i kupna konsoli! Serio, w głowach Wam się przewraca. Szukacie na siłę rzeczy, których nie ma. Co z tego, że MGS miał cover system (a wcześniej Tenchu), skoro to Gearsy pokazały, że da się go zrobić w szybkiej i dynamicznej grze akcji, a nie tylko w skradance. I trzeba być upośledzonym hejterem, żeby powiedzieć, że to cover system z MGSa jest skopiowany w takim Uncharted na przykład. Kur.wa, trochę obiektywności, bo rzygać się chce czytając te bzdury

Opublikowano

microsoft>sony

playstation>xbox360

Opublikowano

To dlaczego są tak małe patche na X360 i tak ogromne na PS3?

Jak to dla czego ? bo w większości multiplatformy wychodzące na ps3 to zrobione na "od.ierdol się" porty z x360. To chyba logiczne że gdy jest więcej do poprawiania to patch waży więcej co nie.
Opublikowano

To nie o to chodzi.

Czesto jeden patch wprowadza te same poprawki na PS3 i X360 a wage maja rozna. To zalezy od uslugi sieciowej. Na X360 masz doskonale skompresowane pliki i patche zajmuja malo i jak sie instaluja to przy tym sa rozpakowywane, zajmuja wiecej, ale Ciebie to juz nie dotyka, bo blyskawicznie ten patch sciagnales.

Opublikowano

microsoft>sony

lepsze? a to niby czemu? za to że karze placic swoim użytkownikom za grę online? płacić opłatę swojemu dostawcy internetowemu i jeszcze abonament aby pograć online :rofl2:

w żadnej usludze(psn,steam,Origin) nie ma opłaty za granie online oprócz xbl

Opublikowano

nie gram online, w ogóle, wiec powiedz mi co mnie to obchodzi?

Opublikowano
  • Autor

A uncharted 2 to nikt nie kopiuje? tomb raider, star wars, na next genach, to wszysycy będą srać tego typu grami, bo moc nie będzie ograniczać.

Co kopiują? Skrypty nic nie wnoszące do gry, no proszę Cię :P Pod względem rozgrywki seria nie wnosi zupełnie nic.

S

Styl rozgrywki. Strzelanka TPP, która akcją próbuje być zbliżona do filmu. Girsy to co wprowadził? cover system? no chyba nie. U2 wniósł skrypty i filmowość na nowy poziom, a girsy cover system czy jakieś tam tryby w multi. Batman to zrobił z systemem walki i teraz go próbują inni kopiować.

Gdyby nie Gearsy nie miałbyś Uncharted. Coś jeszcze?

Opublikowano

w PS3 żaden element nie jest dobrze wykonany, ani konsola, ani pad, ani soft, ani napęd, ani wifi... dobrze że chociaż są te "koszące" exy które starczają średnio na całe 4 godziny grania xD zawsze coś :whistling:

zgadzam sie w 100% najlepszy post w tym temacie, widac ze fanboje nie moge zaakceptowac prawdy i przez to leca minusy, ale tak to juz jest po prostu prawda kole w oczy :)

Opublikowano

A uncharted 2 to nikt nie kopiuje? tomb raider, star wars, na next genach, to wszysycy będą srać tego typu grami, bo moc nie będzie ograniczać.

Co kopiują? Skrypty nic nie wnoszące do gry, no proszę Cię :P Pod względem rozgrywki seria nie wnosi zupełnie nic.

S

Styl rozgrywki. Strzelanka TPP, która akcją próbuje być zbliżona do filmu. Girsy to co wprowadził? cover system? no chyba nie. U2 wniósł skrypty i filmowość na nowy poziom, a girsy cover system czy jakieś tam tryby w multi. Batman to zrobił z systemem walki i teraz go próbują inni kopiować.

Gdyby nie Gearsy nie miałbyś Uncharted. Coś jeszcze?

Świetny dowcip, znasz jeszcze jakieś?

Opublikowano
  • Autor

No nie, aż ciężko uwierzyć że ta prostacka, ale jednocześnie niesamowicie miodna gra wpłynęła na to, jak seria Uncharted wygląda.

EGM: So, how much did Gears of War influence Uncharted's development?

Evan Wells: Certainly we all played Gears of War and liked it. It set a bar visually that we knew we wanted to compete with.... As far as gameplay, I think I've heard them cite the same game that put us on this path: kill.switch. Gears of War obviously took that to another level, and again, that level of polish helped push us.

Gearsy nie wymyśliły cover systemu tak jak Uncharted nie wymyślił skryptów. Ale obie te gry wprowadziły te aspekty na nowy poziom i każdy z nich kopiuje. Z tymże co kto lubi. Ja tam zawsze będę wolał grę od filmowości.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Gdybym mocno cisnął w multiplayerze to nawet bym się 2 razy nie zastanawiał tylko brałbym Xa ze względu na zdecydowanie lepszą infrastrukturę sieciową. Argument o tym, że trzeba płacić jest z dupy albo może nieść jakąkolwiek wartość ewentualnie dla jakiś szoszonów. 130 zł na rok to nie są duże pieniądze, a jak ktoś mówi że woli nie płacić i siedzieć na serwerach z dużym pingiem to krzyżyk na drogę. To nie jest osoba, która traktuje multi poważnie, tylko rekreacyjnie.

I tu dochodzimy do drugiej sprawy. Moim zdaniem MSowi brakuje w ofercie czegoś pomiędzy goldem, a silverem. Nie wiem jak oni powinni to rozkminić, ale nie ma opcji kierowanej do gracza, który w multi loguje się spodarycznie, ale za to chce mieć dostęp do wszystkich dem, usług i innych dupereli.

To mi się podoba w Sony. Nie muszę mieć plusa, żeby móc raz na ruski rok pocisnąć w coś przez neta albo żeby obczaić nowe dema. Z drugiej strony jako że za to nie płacę, to też nie narzekam jeżeli coś nie działa.

Opublikowano
Gearsy nie wymyśliły cover systemu tak jak Uncharted nie wymyślił skryptów. Ale obie te gry wprowadziły te aspekty na nowy poziom i każdy z nich kopiuje.

No patrz, stronę temu napisałem praktycznie to samo :D I o to mi cąły czas chodzi

Nie mówie, że girsy nie miały wpływu na Uncharted, tylko że U nie zawdzięcza istnienie im. Nawet jakby girsów nie było, to Uncharted i tak by powstało, tylko wyglądało może ciut inaczej. Ale taka sytuacja to jest chyba z każdą grą, nie ma takiej, która stała w 100% na swoich i tylko swoich pomysłach.

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

Gdybym mocno cisnął w multiplayerze to nawet bym się 2 razy nie zastanawiał tylko brałbym Xa ze względu na zdecydowanie lepszą infrastrukturę sieciową. Argument o tym, że trzeba płacić jest z dupy albo może nieść jakąkolwiek wartość ewentualnie dla jakiś szoszonów. 130 zł na rok to nie są duże pieniądze, a jak ktoś mówi że woli nie płacić i siedzieć na serwerach z dużym pingiem to krzyżyk na drogę. To nie jest osoba, która traktuje multi poważnie, tylko rekreacyjnie.

I tu dochodzimy do drugiej sprawy. Moim zdaniem MSowi brakuje w ofercie czegoś pomiędzy goldem, a silverem. Nie wiem jak oni powinni to rozkminić, ale nie ma opcji kierowanej do gracza, który w multi loguje się spodarycznie, ale za to chce mieć dostęp do wszystkich dem, usług i innych dupereli.

To mi się podoba w Sony. Nie muszę mieć plusa, żeby móc raz na ruski rok pocisnąć w coś przez neta albo żeby obczaić nowe dema. Z drugiej strony jako że za to nie płacę, to też nie narzekam jeżeli coś nie działa.

Przecież w opcji "Silver" masz dostęp do wszystkich dem.

Opublikowano

jak i do innych uslug, nie mozesz np. dolaczyc do grupy, ale rozmowe mozesz prowadzic, nie wiem jak jest z portalem (czy np. odpisywanie wiadomosci poprzez portal nie jest zablokowane), ale czesto MS organizuje weekendowe granie dla kont Silver i rozne promocje.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Don w ogóle grał w Uncharteda, czy tak jak Mazz oglądał na yt?

Don ma PS3 i Uncharted 2 i 3. Dlatego tak mnie bawią bzdury tu wypisywane o tym jak to Uncharted wiele wprowadziło do świata gier, a Girsy to taki copy paste z MGSa i Onimushy XD

Opublikowano

Don ma PS3 i Uncharted 2 i 3. Dlatego tak mnie bawią bzdury tu wypisywane o tym jak to Uncharted wiele wprowadziło do świata gier, a Girsy to taki copy paste z MGSa i Onimushy XD

Ten obrazek nie powstał przypadkowo:

5XIFJ.png

:teehee:

Opublikowano

Ciekawe czy nextgeny będą lepsze niż to:

Alienware X51 - potęga w formacie mini

wielki_komputer_Alienware_5882723.jpg

Alienware X51 waży raptem 5,49 kg i ma wymiary 343 x 318 x 95 mm. Nie jest to zatem maluch pokroju Zotaca ZBox Nano AD12, ale większe gabaryty usprawiedliwia moc "obcego", która jest nieproporcjonalnie większa. Mini-PC Alienware X51 są napędzane przez wydajne procesory Intel Core 3. generacji. Do wyboru są jednostki Intel Core i5-3450 (3,1-3,5 GHz, 6 MB L3C) oraz Intel Core i7-3770 (3,4-3,9 GHz, 8 MB L3C, HT).

W komplecie znajduje się 8 GB pamięci RAM typu DDR3-1600 (maks. 16 GB). Nowe wersje Alienware X51 są wyposażone w karty graficzne Nvidia GeForce GTX 660. Według ujawnionej niedawno specyfikacji 660-tki mają po 1152 rdzenie CUDA (GK104, 6 SMX) i 1,5 GB pamięci VRAM typu GDDR5 (192-bit). Taktowanie rdzenia wynosi 823 MHz (888 MHz w trybie Boost), pamięci zaś 1,45 GHz (efektywnie 5,8 GHz).

Alienware X51 ma więc naprawdę spory potencjał. Dane użytkownika są składowane na HDD (1 lub 2 TB, 7200 RPM). Pozostałe wyposażenie mini-PC nie odbiega od standardu. W pakiecie znalazły się gigabitowa kartę LAN, moduł WiFi b/g/n, nagrywarka DVD, 8-kanałowy układ dźwiękowy oraz zestaw interfejsów. Ten ostatni obejmuje m.in. 2 USB 3.0 i 6 USB 2.0 oraz wyjścia HDMI 1.4 i S/PDIF (TOSLINK i Coax).

Za dopłatą można dorzucić do kompletu napęd Blu-ray combo. Alienware X51 ma 330-watowy zasilacz, zatem nie jest zbyt prądożerny (jak na gamingowy PC). Producent oferuje wersje z preinstalowanym systemem operacyjnym Windows 7 Home Premium. Alienware X51 w wersji z Core i5 oraz 1-TB dyskiem to wydatek rzędu 1049 dol., wersja z Core i7 oraz 2-TB HDD kosztuje 200 dol. więcej.

http://nt.interia.pl...ie-mini,1836379

ot, taka ciekawostka :)

Opublikowano

Przecież w opcji "Silver" masz dostęp do wszystkich dem.

Dostęp do dem masz, ale tylko singlowych, w multi niestety nie popróbujesz bez golda. Jak już wcześniej pisałem, dziwi mnie to, zwłaszcza że z demem multi Mass Effect 3 nie było problemu i można było grać na kontach silver.

Opublikowano

nie wiemy czy EA nie musiało zapłacić haraczu MS ... ;)

Brakuję u nas promocji jak w USA... zdrapki 48h z napojami itd.

Opublikowano

Pokaż mi gdzie tak ktoś napisał, bo chyba masz jakieś fanbojowskie urojenia. Ty jako jedyny wmawiasz innym, że girsy to wielka rewolucja i wprowadziły do świata gier 10x więcej niż Uncharted. (pipi)a czytać ze zrozumieniem, a nie potem głupoty pjerodlicie, że ktoś tu mówi wielkiej innowacyjności Uncharted, kiedy nikt słowa o tym nie pisnął

Edytowane przez Dahaka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.