Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Typfonie, ale to niekoniecznie może wina Sony, lecz bardziej zasługa konkurencji?

Niby Sony ma złą kondycję, niby upada, a na Gakai to ich stać było :>

Wierzę, że w kwestii chociażby telewizorów odbiją się, zresztą nie tylko oni bo i Samsung też pociął się. Co do konsol, to będę raczej spokojny, i wierzę też że w końcu Vita zaskoczy na dobre tory, bo szkoda byłoby takiej konsoli.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

kupienie Gaikai to był wydatek jak na waciki porównując z developingiem nowych konsol czy technologii w innych branżach IT które oferuje Sony.

Po prostu nie mogli przespać tej tranzakcji też z powodów "tragicznej sytuacji finansowej". Na ich własne "gaikai" ich nie stać, a tak za grosze kupili technologię, która wszystko na to wskazuje znajdzie zastosowanie w ps4, a kto wie czy za niedługo nawet w nowych tv bravia itp

Opublikowano

przecież to były grosze z punktu widzenia Sony co to takie Gakai przy zakupie Skype? ;) ... Sony ponosi główną odpowiedzialność za ten wyniki (599$)

i ja tu upadku nie życzę anie wróżę firmie z KKW, jednak sytuacja nie jest ciekawa, i tłumaczenie że jest inaczej bo PS3 się sprzedaję w KKW (gorzej od Wii) jest dziwnę ...

Opublikowano

Z drugiej strony nie chce mi się wierzyć, żeby te wszystkie multiplatformowe, next-genowe gry. O których ciągle pojawiają się plotki powstawały tylko na nowego Xboxa.

Psiaki pewnie smażą już Uncharted 4, tylko szkoda bo wychodzi, że to ekipa od U3.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

a to że ps3 sprzedaje się tak jak sprzedaje to nie tyle zasługa konkurencji a wina Sony. Z całym szacunkiem to x360 ale marka playstation pod koniec życia ps2 to był wręcz synonin konsoli. Ludzie mówili "playsyation" mając na myśli konsolę.

Rok opóźnienia w stosunku do x360, rok w którym developerzy przekonali się jak łatwe w programowaniu jest x360, gracze przekonali się jaką jakość niesie za sobą hd gaming, po roku przyszło ps3 i co:

- nikt nie potrafił na to programować, sony uczyło teamy zewnętrzne jak tworzyć na to gry, w konsekwencji początkowo każda gra multiplatformowa wyglądała i chodziła gorzej niż u konkurencji(a do dzisiaj tak na prawdę to jedynie ND, SMS i GG potrafią na nią super programowac)

- zamulony i zacofany system konsoli (XMB dopiero chyba od 2.40 zaczął być względny, początkowo przez długi czas ośmiordzeniowiec nie potrafil nawet wysyłać i odbierać wiadomości w trakcie gry)

- obietnice konsoli 2 razy mocniejszej okazały się mżonką, nie było ani jednego tytułu pokazującego by gracze majacy x360 rzucili nim o ścianę na rzecz ps3

- bzdety o tym,że ps3 musi być drogie, że będzie pobierać energię z urządzeń domowych, że wibracje w padzie nie są potrzebne bo nie potrafili się przyznać,że sądzili się o patent

- developerzy dostali devkity na chwilę przed premierą

itp itd

dlatego Sony popełniło praktycznie sepuku. Uratowała ich magia playstation , która trwa do dziś i wiara w tą firmę. Teraz po latach sytuacja wygląda inaczej, a ps3 stało się wreszcie świetną konsolę, ale śmiem twierdzić,że gdyby nie nazywała się ona Playstation to każda inna konsola zaliczając tyle wtop na starcie była by dostępna już jedynie w postaci używek na allegro

Opublikowano

Dokładnie, 90% osób które znam, a które kupiły kilka lat temu PS3 zrobiła to, ze względu na markę i najlepsze, że choć dzisiaj przyznają, że przez 2-3 lata przewagę miał X360, to wtedy o takiej deklaracji mowy być nie mogło. Ile ja się wtedy nasłuchałem bajek o tym co to ps3 potrafi i jak rozkwasi X360.

Ja na poczatku kupiłem X360 (PS3 pół roku później), który miał dużą bogatszą bibliotekę + lepsze exy + sporo lepsze wersję multiplatformowych tytułów. Teraz faktycznie wydawniczą przewagę ma SONY (multi nadal potrafią lepiej wyglądać na X360, ale to już nie to co na początku, chociaż taka seria jak np NBA 2k do dzisiaj wygląda tak-bez przesady- o 2 klasy lepiej na Xie). Dla mnie dominacja JAKOŚCIOWA SONY to był jeden rok w całym cyklu życia tej generacji, na siłę ten rok mogę zaliczyć jako drugi(tzn. mają exy, tylko dla mnie zupełnie nie interesujące). Mój X zaliczył zgona, na PS 3 gram w oczekiwaniu na kolejną generacjęi i tak już od dwóch lat, które upływają pod znakiem powtarzalnej do bólu rozgrywki i zawodu nad kolejnymi mega kilerami. Dobrze, że odkryłem jeszcze, że 2-3 letnie tytuły z Wii zabijają grywalnością nowe produkcje na konsole SONY i Microsoftu.

Opublikowano

Z drugiej strony nie chce mi się wierzyć, żeby te wszystkie multiplatformowe, next-genowe gry. O których ciągle pojawiają się plotki powstawały tylko na nowego Xboxa.

Psiaki pewnie smażą już Uncharted 4, tylko szkoda bo wychodzi, że to ekipa od U3.

Niby ten fakt, że Uncharted 4 może powstawać mnie cieszy, bo to już będzie next-genowe ale pomijając wszystkie graficzne oczopląsy jakich zapewne będzie można się nabawić, to formuła jest już jak dla mnie z lekka wyczerpana. W Drake's Deception udziela się zmęczenie materiału.

Opublikowano

No ja Ciebie doskonale rozumiem, sam należę do osób które U3 znudziło, nie zrobiło tak jak 1 czy 2 (sic). Zresztą marudzę o tym od premiery :P

Owszem to nadal bdb gra ale zbyt podobna i gorsza od mistrzowskiej Dwójki. U4 w obecnej formie i co gorsza na obecnej konsoli zwyczajnie bym nie zniósł (chyba).

Dlatego wierzę, że U4 na Ps4 oprócz nowej grafiki, wniesie powiew świeżości. Jak swego czasu zrobiło to Uncharted 2.

Opublikowano

Uncharted 2 zasadniczo stylem nie odbiegało od jedynki. To po prostu było więcej wszystkiego, przy czym bardzo dużo w ocenach zdziałał ogromny przeskok w grafice jakiego dokonali ND. Niemniej to i tak dla mnie jedna z najlepszych gier w historii marki PlayStation.

Opublikowano

Niby ten fakt, że Uncharted 4 może powstawać mnie cieszy, bo to już będzie next-genowe ale pomijając wszystkie graficzne oczopląsy jakich zapewne będzie można się nabawić, to formuła jest już jak dla mnie z lekka wyczerpana. W Drake's Deception udziela się zmęczenie materiału.

Obowiazujący schemat (z którego powyższa wypowiedź się wyłamuje):

3-4 część tej samej gry różniących się ciut grafiką, historyjką w tle, plus kilka pomniejszych nowości to w zależności o tego czy mamy do czynienia z multiplatformą czy exem: kotlet lub must have. Do tego oczywiście dochodzi wojna kąsolowa i ex na X360/PS3 może być, przez obóz przeciwny potraktowany z dozą krytycyzmu dorównującą/przewyższającą multiplatformy.

Opublikowano

bez kitu unch3 to najsłabsza część z serii co nie znaczy że jest zła, może wina podzielenia ND na dwie ekipy co wpłynęło negatywnie na jakość, podobnie z gow3 ale nie aż tak mocno, gdzie gow2 dla mnie ma lepszy SP a pierdolnięcia za zakończenie trylogii obu gier zabrakło.

Opublikowano

kwestia gustu...U1 to dla mnie gra na 8/10 , a U2/U3 to 10/10 i nie umiem się zdecydować która lepsza

Opublikowano

Przeca wiadomo, że problemem U3 było podanie daty premiery wraz z 1 trailerem. Sami twórcy przyznali, że to był wielki błąd :)

Opublikowano

Wy tu pitu pitu a tu ludzie Portala w 8 minut przechodzą

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Myślę, że U4 jeszcze na obecnej generacji możemy być pewni (zapowiedź na VGA?). W końcu trójka sprzedała się prawie w 5mln egzemplarzy (z ex'ów na PS3 lepiej sprzedały się tylko U2, LBP i oczywiście GT5). Dla Sony to jest łatwa i spora kasa (którą przecież tak bardzo teraz potrzebują). Oby tylko kontynuacja wniosła jakiś powiew świeżości do serii, nie wiem, np. pełnoprawny co-op (choć przy tym pewnie ucierpiałyby te wszystkie epickie "skrypto-akcje"), albo postawienie na bardziej otwarty świat z nutką survivalu. I nie obraziłbym się gdyby czwarta część była zwieńczeniem serii (np. z podtytułem: The Last Revelation - if you know, what i mean ;) ).

A co do tego, która część jest najlepsza, to zgadzam się z Ficusiem (U2 i U3 są dla mnie równie dobre).

@Lionel, jakbyś chociaż umiał czytać ze zrozumieniem to wiedziałbyś, że to Portal 1, a nie 2.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

bez kitu unch3 to najsłabsza część z serii co nie znaczy że jest zła, może wina podzielenia ND na dwie ekipy co wpłynęło negatywnie na jakość, podobnie z gow3 ale nie aż tak mocno, gdzie gow2 dla mnie ma lepszy SP a pierdolnięcia za zakończenie trylogii obu gier zabrakło.

To, + zbyt wysoko ustawiona poprzeczka przez U2.

Opublikowano

A dla mnie jakby U4 bylo na tej generacji, graficznie nie rozniace sie od U3 i zapewne z tym samym schematem co U2/U3 to i tak jestem pierwszy w kolejce do preordera. Mnie formula Uncharted sie nie znudzi, po prostu.

Opublikowano

Myślę, że U4 jeszcze na obecnej generacji możemy być pewni (zapowiedź na VGA?). W końcu trójka sprzedała się prawie w 5mln egzemplarzy (z ex'ów na PS3 lepiej sprzedały się tylko U2, LBP i oczywiście GT5). Dla Sony to jest łatwa i spora kasa (którą przecież tak bardzo teraz potrzebują). Oby tylko kontynuacja wniosła jakiś powiew świeżości do serii, nie wiem, np. pełnoprawny co-op (choć przy tym pewnie ucierpiałyby te wszystkie epickie "skrypto-akcje"), albo postawienie na bardziej otwarty świat z nutką survivalu. I nie obraziłbym się gdyby czwarta część była zwieńczeniem serii (np. z podtytułem: The Last Revelation - if you know, what i mean ;) ).

Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. To by zepsuło grę. Na szczęście ND ma jeszcze łeb na karku i nie wrzuca co-op'a do singla tam gdzie on nie pasuje. Szkoda, że twórcy Dead Space 3 w pogoni za pieniądzem robią co-op.

A Uncharted 4 wg mnie to już tylko na następną generację. Tak jak napisał Figaro, ND przyznało, że zwalili sprawę, że tak wcześnie podali datę premiery U3 a nie chcieli jej przekładać przez co pod koniec musieli zapjerdalać jak dzicy żeby grę ukończyć przed terminem. Dzięki temu pewnie kilka rzeczy ucierpiało, coś zapewne musieli wyciąć itp. Do zrobienia U4 powinni sobie dać więcej czasu. Przede wszystkim Sony powinno im dać więcej czasu.

EDIT:

@Voytec - racja, dzięki :)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Szkoda, że wydawca Dead Space 3 w pogoni za pieniądzem każe robić co-op.

Poprawione. Zawsze jak mantra się będę tego czepiać.

Opublikowano

Zły wydawca szykanuje Valve i nie pozwala zrobić :(.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

(pipi) a zakończenie Half-Life 2 Episode 2 zostawia taki niedosyt i ochotę na Ep3, a tego cały czas nie ma ;/

zobaczymy wreszcie o co chodzi z tym Borealisem czy nie...

Dobrze, że odkryłem jeszcze, że 2-3 letnie tytuły z Wii zabijają grywalnością nowe produkcje na konsole SONY i Microsoftu.

No przynajmniej ktoś, właśnie o to chodzi - gierki z grafiką trochę lepszą od Xboksa 1 potrafią bawić bardziej niż jakieś Anczarted czy Girs of Łor. Za to właśnie kocham Nintendo i ich produkcje (oraz inne świetne szpile na ich platformy).

Opublikowano

USA Pre-Order Chart

Week Ending 21st Jul 2012

Pos - Game - Weeks To Launch - Weekly Change - Total

1. Halo 4 (X360) - 16 - 13,285 - 482,538

2. Call of Duty: Black Ops II (X360) - 17 - 55,720 - 357,953

3. Assassin's Creed III (X360) - 15 - 14,458 - 279,664

4. Borderlands 2 (X360) - 9 - 9,749 - 228,594

5. Call of Duty: Black Ops II (PS3) - 17 - 31,236 - 204,993

6. Guild Wars 2 (PC) - 24 - 7,327 - 200,734

7. Assassin's Creed III (PS3) - 15 - 7,864 - 181,053

8. Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance (3DS) - 2 - 10,611 - 147,879

9. BioShock Infinite (X360) - 37 - 656 - 124,262

10. Luigi's Mansion: Dark Moon (3DS) - 24 - 750 - 122,598

11. Borderlands 2 (PS3) - 9 - 4,385 - 116,400

12. Darksiders II (X360) - 4 - 2,998 - 90,038

13. Hitman: Absolution (X360) - 18 - 2,063 - 82,828

14. Darksiders II (PS3) - 4 - 3,435 - 79,557

15. Animal Crossing (3DS) - 24 - 582 - 77,626

16. Madden NFL 13 (PS3) - 6 - 11,220 - 77,491

17. Final Fantasy XIV Online (PS3) - N/A - 131 - 74,550

18. BioShock Infinite (PS3) - 37 - 512 - 71,931

19. Hitman: Absolution (PS3) - 18 - 1,581 - 71,434

20. Borderlands 2 (PC) - 9 - 3,883 - 57,777

21. World of Warcraft: Mists of Pandaria (PC) - 441 - 854 - 57,753

22. Far Cry 3 (X360) - 7 - 814 - 55,474

23. Aliens: Colonial Marines (X360) - 30 - 1,279 - 54,875

24. Resident Evil 6 (PS3) - 11 - 3,279 - 51,799

25. Assassin's Creed III (PC) - 15 - 1,521 - 50,922

26. Resident Evil 6 (X360) - 11 - 2,771 - 48,620

27. The Last Story (Wii) - 4 - 3,175 - 48,465

28. Pokemon Black / White Version 2 (DS) - 24 - 4,041 - 48,036

29. The Last Guardian (PS3) - 441 - 29 - 46,914

30. Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots (X360) - N/A - 497 - 40,832

31. Sly Cooper: Thieves in Time (PS3) - 24 - 432 - 38,734

32. Far Cry 3 (PS3) - 7 - 509 - 38,261

33. Aliens: Colonial Marines (PS3) - 30 - 445 - 36,768

34. Dishonored (X360) - 12 - 1,568 - 35,525

35. StarCraft II: Heart of the Swarm (PC) - N/A - 634 - 35,453

36. Transformers: War for Cybertron 2 (X360) - N/A - 227 - 35,092

37. God of War: Ascension (PS3) - 34 - 1,884 - 34,695

38. Who Wants to be a Millionaire: 1st Edition (Wii) - N/A - 96 - 33,710

39. Medal of Honor: Warfighter (X360) - 14 - 2,055 - 33,668

40. Madden NFL 13 (X360) - 6 - 6,902 - 33,649

41. Transformers: War for Cybertron 2 (PS3) - N/A - 130 - 31,070

42. The Last of Us (PS3) - 441 - 1,097 - 30,855

43. XCOM (X360) - 76 - 811 - 29,663

44. Dishonored (PS3) - 12 - 936 - 28,655

45. Ratchet & Clank: Tools of Destruction and Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3) - N/A - 1,553 - 28,066

46. Medal of Honor: Warfighter (PS3) - 14 - 1,635 - 27,491

47. Metro: Last Light (X360) - 76 - 424 - 26,516

48. Prey 2 (X360) - N/A - 153 - 26,426

49. Inversion (X360) - 441 - 359 - 25,920

50. Heavy Fire: Afghanistan (X360) - 24 - 25,794 - 25,794

Source: VGChartz

Ponad 170.000 BO2 przy niecałych 30.000 H4 przez ostanie 2 tygodnie, widać wszystko wraca do normy ^_^ No i w 50 nie ma Forzy i Gearsów, a jest Last of Us i Sly :woot:

Edytowane przez pleju

Opublikowano

nowy dodatek do WoW dosyć nisko, a zazwyczaj pobijały rekordy sprzedaży na PC :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.