Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

ojciec wszystkich gier xD

Edytowane przez ogqozo

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

widzisz Mazzeo, niektórzy myślą że tylko na kąsolki wychodzą dobre gry - olewają jedną z najważniejszych platform gdzie pojawił się nie jeden megahit który potrafi być ogrywany i supportowany (nawet przez samych graczy) przez wiele lat, a potem jeszcze takie typki uważają się za guru growe. Pocieszni niektórzy tutaj potrafią być. :)

Opublikowano

Mendrek, co Ty mi tutaj wypisujesz o cwaniakowaniu i zachęcasz do podsyłania tekstów do jakieś zyebanego Miasta Gier, na którym nawet nigdy nie byłem. Jaka elita? Kto tam jest? Redaktorzy GI? I pisze to do mnie osoba, która skleja posty w obronie PS3 ze skutecznością szympansa z porażeniem mózgowym.

I gwarantuję Ci, że zapewne dostałbym się bez większych problemów, tylko teraz jedno zasadnicze pytania: po co? Mam pisać za frajera jak Ty i dostawać promki raz na 6 miesięcy? Dziękuję, nie skorzystam i nie zrażaj się do mnie, bo tylko chciałem Ci przedstawić jaką dziś wartość ma chwalenie się pisaniem tekstów do portalu internetowego.

ogqozo, true. To narzekanie sporej części osób na obecny stan rzeczy i nieustanne gadanie, że "kiedyś było lepiej" w moim odczuciu wynika z tego, że kiedy ci dorośli już dziś gracze ogrywali pamiętne perełki na PSX czy innych platformach, to były to dla nich czasy beztroski, kiedy w głowie widniała tylko myśl o wirtualnych światach, w których topiło się swój czas. Dziś po latach patrzą na nowe produkcje głównie pod kątem biznesu, więc dlatego chyba mamy takie zjawisko. Gdyby dzisiaj byli małolatami jak wtedy pewnie tak mocno by nie narzekali. Rynek się zmienił, to wiadome, ale poprawiła się lepsza dystrybucja, więcej gier z polskim dubbingiem, itd. Po prostu u wielu osób wciąż nostalgia bierze górę.

To mi trochę przypomina brak zrozumienia u Old Snake'a w MGS4, który też niby nie mógł odnaleźć się w nowych realiach wojennej ekonomii, ale sam korzystał z dobrodziejstw SoP.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

filmowo w chu.j

Opublikowano

Maz, Ty do mnie pijesz? Bo nie wiem ;)

Miałem po prostu na myśli fakt, że dzisiejsi niezadowoleni z rynku gier to w większości ludzie kierujący się wspomnieniami i spychają na boczny tor wszystkie dzisiejsze dobrodziejstwa (w końcu jakieś są), lecz tylko publicznie bo w domowych zaciszach sami ostro grają w najnowsze tytuły czy nawet te z segmentu "social gaming". Nikt wiecznie nie będzie grał w klasyki, prawda?

Opublikowano

Żenada... ja nigdy specjalnie nie przepadałem za HL. Grałem trochę w 1 i 2 i żadna mnie jakoś specjalnie nie zauroczyła. Ot nie jestem fanem strzelanek FPP. Obecnie w niektóre gry tego typu mogę pograć (nieliczne) ale.. nadal nie jest to gatunek, który szczegółnie lubię. Czyli co? Jestem gimberem, bo dla mnie HL to kolejna zwykła strzelanka, która nudziła mnie po godzinie gry? <_<

Opublikowano

Nie no HL to geniusz i nie ma co z tym dyskutować. Chyba, że na PC grało się w tylko w Gothika.

Opublikowano

albo w baldurs gej

Opublikowano

Moja przygoda z HL hmm... jedynka mnie dość szybko znudziła za to od dwójki nie mogłem się oderwać , mam nadzieje że z trójka (jeśli kiedyś wyjdzie) będę tak samo dobrze się bawił jak przy dwójce.

Opublikowano

U mnie odwrotnie. Przeszedłem jedynkę i dodatek, a dwójka mnie zmuliła po 2-3 godzinach (jeszcze na pierwszym xboxie)

Opublikowano

GameStop has, nationwide, sold out its preorder stock of deluxe Wii U models, says Fahey. Basic bundles are dwindling.

Pamiętam jak Mazzeo i reszta wesołej bandy pisało "Kto ku.rwa kupi Wii U xD xP xDD". Yeaaah.

Opublikowano

Skrzywione poczucie rzeczywistości. Jak ten kolo, który oceniał ogólną sytuację rynkową patrząc na to forum OLO

Opublikowano
  • Autor

No, oczywiście nie podali konkretnych liczb, nie znasz tych sposobów na marketingowe sianie propagandy? "Konsola tak dobra, że nie da się jej kupić".

Ważne że tacy jak ty wierzą :)

Opublikowano

GameStop has, nationwide, sold out its preorder stock of deluxe Wii U models, says Fahey. Basic bundles are dwindling.

Pamiętam jak Mazzeo i reszta wesołej bandy pisało "Kto ku.rwa kupi Wii U xD xP xDD". Yeaaah.

Może dlatego, że dostępnych konsol było bardzo mało, bo Nintendo ma problemy z zaopatrzeniem? Ale wierz, że wyprzedane dlatego, że ludzie chcą kupić na start 2 mln konsol.

z innej beczki, Sony szykuje się na kontrę:

Not sure if this is old news, but I was at work (Australian Retailer) today and noticed two new PS3 SKUs on the system. A 500GB "NEW PS3 SLIM" and a 12GB "NEW PS3 SLIM". $388 AUD and $288 AUD respectively. We are unable to order stock of existing models currently as well. The latest possible delivery date for the stock is the last week of September, with 17 and 27 of each model on order.

.............................

PS3 will get a price cut, 20GB model won't cost more than 199$ with two games included, maybe ;)

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=42152167&postcount=1153

Elios wcześniej wiedział o PS3Slim i każdej obniżce, gdyż ma rozległe kontakty w wielu sieciach handlowych.

Opublikowano

Nic dziwnego że ludzie tak chętnie zamawiają WiiU. Skoro za 100$ więcej od ceny x360 i ps3 można mieć konsole nowej gerneracji minimum 2 razy wydajniejszą. Jestem pewien że grafika na Wiiu zaskoczy wielu niedowiarków. Ludzie nie są głupi i widzą że nie ma sensu teraz kupować ps3 czy xboxa. Na WiiU zaczną teraz wychodzić ulepszone multiplatformy plus wypasione exy od nintendo. Nie zdziwiłbym się gdyby GTA V wyszło na WiiU i było najlepszą wersją.

Na PS3 i x360 mamy tragiczną rozdzielczość wielu hitów dodatkowo połączone z słabym frame ratem. Na wiiu już na starcie mamy black ops 2 i ZombieU w 1080p. Dodatkowo wsteczna kompatybilność gier i akcesoriów z Wii. Czego chcieć więcej od konsoli za jedyne 1500 złotych. Nintendo przyjęło bardzo korzystną strategie identyczną jak w przypadku Wii - konsoli przejściowej aby na której grać nie trzeba wydawać ogromnej kasy na lcd czy plazme. Teraz większość ludzi ma tv full hd i nareszcie będą mogli je wykorzystać w grach. Dzięki WiiU nie trzeba będzie przez 3 lata wydawać 500$ na PS4 czy X720 których pierwsze wersje bedą prawdopodobnie awaryjne.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Jeżeli czegoś nie warto kupować to właśnie WiiU. Chyba, że ktoś ma ciśnienie na nowy sprzęt. Dla mnie zawsze najważniejsze były gry, a tych na WiiU nie widać narazie. Sam Rayman to za mało. Ja kupię WiiU tylko z Mario3D lub Zeldą lub grą od Retro. Nic innego mnie raczej nie przekona

Opublikowano

Andrew, bo ty już wiesz że WiiU nie będzie awaryjne.

Opublikowano

No, WiiU pocieszy się next genowością cały rok. Co ja mówię, już na E3 2013 posiadaczom tej konsoli zrzedną miny.

Oms-oms.gif

Opublikowano

No, WiiU pocieszy się next genowością cały rok. Co ja mówię, już na E3 2013 posiadaczom tej konsoli zrzedną miny.

Wątpię. Ludzie decydujący się na WiiU, nie robią tego dla grafiki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.