June 13, 201213 yr Hej, Topic z przepisami - dania zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Losos z grilla elektrycznego /zdjecie, dopiero co opyerdolonego, dania ;)/ Calkowity czas przygotowania - 20-25 m. Walory smakowe - 10/10 Difficulty: 1/10 Koszt calego posilku: 6,5-7,5 pln (losos filet 160g) Filet z lososia /lub dzwonek/ przyprawiamy swiezo mielonym mixem pieprzow, sokiem z cytryny, nacieramy miazdzonym czosnkiem i wrzucamy na grilla. Grillujemy na sredniej mocy ok. 20 minut, po 10 m przekladamy. Rybe robimy na otwartym grillu. Losos to IMO jedyne mieso, ktore SMACZNIEJSZE jest z grilla elektrycznego niz z normalnego, ze wzgledu na swoj wlasny wspanialy smak. Propozycja podania: grillowane pomidory + mix salat (ja lubie z olejem rzepakowym + czosnek + przyprawy) + ryz (ja ze wzgledu na problemy z trawieniem gustuje w paraboiled, imo i tak najsmaczniejszy + zachowuje witaminy i mineraly w przeciwienstwie do zwyklego). enjoy Edited June 14, 201213 yr by Dave Czezky
June 13, 201213 yr Dobry temat. Podzielcie się swoimi przepisami na fileta z kury, bo takim zwykłym z grilla elektrycznego już rzygam.
June 13, 201213 yr a jak nie mam grilla elektrycznego ;(? to nie zjesz. robiłem sobie ostatnio łososia i smak był zaiste godlike. niebo a ziemia w stosunku do papierowego cyca z kuraka. tego przerobiłem na zyliard sposobów, teraz daję swiezo po zjdęciu z grilla plasterek sera i/lub daję majonezu.
June 13, 201213 yr Dobry temat. Podzielcie się swoimi przepisami na fileta z kury, bo takim zwykłym z grilla elektrycznego już rzygam. zrób w filecie dziurę nożem w najgrubszym miejscu, napchaj do środka fety, czosnku, pieczarek i do piekarnika.
June 14, 201213 yr Dziś moja kolacja wygląda tak: puszka tuńczyka w sosie własnym 50g owsianych 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku Pozbywamy się wody z tuńczyka, wszystko dokładnie mieszamy, formujemy placki i pieczemy na patelni. Pod koniec pieczenie wrzucamy 2 plasterki sera na każdy placek. Tuńczyk w najlepszej formie jaką jadłem.
June 14, 201213 yr Ogólnie na grillu elektrycznym, ale dzisiejszy tuńczyk na patelni, dałem trochę oliwy.
June 16, 201213 yr Moglby tu ktos wrzucic dobry przepis na doprowadzenie surowego jajka do stanu zjadalnosci? Nie potrafie nic konkretnego znalezc na necie. Edited June 16, 201213 yr by komar737
June 16, 201213 yr Ja biorę 6 jajek, wbijam do miksera, dorzucam do tego kawę rozpuszczalną lub kakao, czasami też trochę jogurtu naturalnego. Jak na razie daję do tego cukier, ale powoli się przyzwyczajam do bardziej gorzkiego. Gotowe danie ma objętość około 0,5 litra. Edited June 16, 201213 yr by fazzeer
June 17, 201213 yr Nie powinno się jeść surowych jajek. Po pierwsze salmonella, a po drugie przyswajalność, która jest znacznie mniejsza niż gdy jemy np. gotowane jajka. Dobry kanał. Edited June 17, 201213 yr by YETI
June 17, 201213 yr swietny kanal YETI. akurat zaczynam redukcje takze sobie poogladam cos bo nie usmiechalo mi sie zarcie indyka/ryby i warzyw dzien w dzien robionych tym samym sposobem;)
June 17, 201213 yr Próbował ktoś grillować wołowinę? Wołowina w jedynej zjadalnej formie, to ta poprzez dłuuugie gotowanie. Inaczej wychodzi gąbczasta i twarda.
June 18, 201213 yr W Polsce wołowina jest z krów mlecznych dlatego ma twarde mięso. Jak chcesz grillować to dobra marynata trochę zmiękczy mięso ale szału nie będzie, trzeba zainwestować w porządną krowę żeby zajadać się stejkami jak Burneika
June 18, 201213 yr Sorry za offtopic ale próbował może ktoś z was Koninę? Bo że jest w ch** zdrowa to wiem, ale czy naprawdę jest taka smaczna?
June 18, 201213 yr Ja jadłem jakiś czas temu gulasz z konika. Całkiem smaczny, tylko dłużej trzeba gotować. Smakowo zbliżony do krówki był.
June 20, 201213 yr Dla poszukujących odmiany przy przygotowaniu filetu, polecam filet pieczony, z zawiniętym w niego kawałkiem sera żółtego i plastrem pomidora. Z szybkich i prostych, choć nie będących szałowymi w kwestiach smaku, dań, stosuję dosyć często mieszankę ryżu (worek), maślanki (ok. szklanki), twarogu (50-100 g) i cukru dla smaku ( bo nie mam z tym problemu). Takie tam, nie zawsze można mieć mięcho.
July 1, 201213 yr Miało być z jabłkiem Zazwyczaj nacieram kurczaka marynata z papryki czerwonej, kucharka i przyprawy złocistej do kurczaka (prymat) wymieszanej z olejem. Zostawiam na jakieś 20-30 min w lodówce. Przekładam do pojemnika żaroodpornego. Dolewam troszkę oliwy i wody do środka (z pół kubka). Zgniatam ząbek czosnku i wrzucam też do środka. Na koniec dokładam jabłko w ósemki pokrojone. Piekę jakieś 30-45min polewając co 15 minut, piersi, sosikiem jaki się zrobił w pojemniku. Jak ktoś lubi, to może wrzucić więcej jabłka później, na kilkanaście minut przed końcem. Ułożyć je z boku, zawinięte w folie aluminiową (zrobić łódeczkę), pokropić troszkę miodem i trzymać aż zmiękną. Edited July 2, 201213 yr by El Loco Chocko
July 8, 201213 yr Na sałatkę nabrałem chęć, a tunior na razie mi zbrzydł i przypomniał mi się przepis z jakiegoś forum dla koksów; sałatka surimi: pół opakowania jakiegoś drobnego makaronu (muszelki np) paczka paluszków surimi 3-4 jajka jeden świeży ogóro koperek jogurt/majonez sól, pieprz makaron i jajki ugotować, ogórka i surimi skroić w kostkę, wrzucić wszystko do michy, dodać posiekany koperek (im więcej tym lepiej), majonez/jogurt i doprawić dla smaku. PROFIT.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.