Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
O, ciekawy ten Nexus 7, jeszcze się nim nie interesowałem. Ma to to 3G?

Nie ma właśnie i to jest jego największy brak, przez który nawet nie rozważam go jako sensownego konkurenta iPada (w moim wypadku).

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 195,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 2Gb na system, zostaje 6 na pierdoły. Mowa oczywiście o Nexusie, który nie ma czegoś takiego jak wejście ma karty pamięci. Nie mówiąc o ekranie subHD. Ktoś naprawdę rozważa zakup tego ... złomu?

• A to sorry za to tesco, najmocniej Cie przepraszam i zachęcam abyś pobiegł w podskokach i kupił to czterordzeniowe cudo techniki za 350 zł i dziewczyna na pewno bedzie zadowolona jak Chrome będzie sie

• Panowie, 7 cali? Serio? Ktoś rozważa psucie wzroku na ekonomicznie uzasadnionym ekranie dla ludzi bez zdolności kredytowej?

Opublikowano

2Gb na system, zostaje 6 na pierdoły. Mowa oczywiście o Nexusie, który nie ma czegoś takiego jak wejście ma karty pamięci. Nie mówiąc o ekranie subHD. Ktoś naprawdę rozważa zakup tego ... złomu?

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Jest tani, ale nie ma 3g więc dla mnie odpada. Potrzebny mi jakiś dobry Tablet 7-calowy z 3G i mocnym hardwarem.

Opublikowano

2Gb na system, zostaje 6 na pierdoły. Mowa oczywiście o Nexusie, który nie ma czegoś takiego jak wejście ma karty pamięci. Nie mówiąc o ekranie subHD. Ktoś naprawdę rozważa zakup tego ... złomu?

Nie masz pojęcia co piszesz - 1280x800, które samo w sobie jest HD, bo jest większe od 720p na ekranie 7", który ma PPI bliskie retinie, to subHD dla ciebie?

Plus procek 1,2Ghz, 4 rdzenie (a właściwie 5), a w iPadach 1Ghz i 2 rdzenie. RAMu tyle co iPad 3. To jest złom?

Edytowane przez Hela

Opublikowano
  • Autor

chwila zabawy i do miniUSB podpinasz przez kabelek pendriva albo karte pamieci z czytnikiem

Opublikowano

Jest tani, ale nie ma 3g więc dla mnie odpada. Potrzebny mi jakiś dobry Tablet 7-calowy z 3G i mocnym hardwarem.

To nie lepiej kupić jakiegoś netbooka czy choćby zwykłego lapka 14/15" zamiast bawić się w te śmieszne tablety?

Lepsze,praktyczniejsze, no ale szpanować się tym nie da to fakt :(

Opublikowano

To nie lepiej kupić jakiegoś netbooka czy choćby zwykłego lapka 14/15" zamiast bawić się w te śmieszne tablety?

Nikt oprócz ciebie tu o szpanie nie pisał.

I powodzenia w czytaniu książek na laptopie życzę.

Opublikowano

Moja laska ma Sony Tablet S. Jako, że mam porównanie tylko do ipad 2 to jezeli miałbym wybierać między tymi twoma to jednak Soniacz wygrywa.

Opublikowano

Sony Tablet S - używam od pól roku. Przeglądarka, fora (tapatalk - rewelacja), książki (polecam Aldiko), filmy w pociągu (MX player - najlepszy). Generalnie polecam, przydatny gadżet.

Opublikowano

Gdyby nie ta niepotrzebna grubość to byłby spoko.

Opublikowano

Już tam nie przesadzajmy, wcale taki gruby nie jest. Mój ipad w otterboxie jest dopiero gruby, ale nie to.

Opublikowano

A ja powiem więcej - moim zdaniem to zaleta ;] Dużo lepiej trzyma się zarówno w poziomie (wtedy palce układają się na bocznych wgłębieniach) jak i w pionie jedną ręką dzięki zgrubieniu niż analogicznie inny płaski tablet (mam porównanie z transformerem 1 i ipadem2)

Opublikowano

Ja akurat jestem zwolennikiem cienkiej obudowy, do tego Sony jeszcze jakiś skórzany pokrowiec i jest grubszy niż mój latop. Lubie Sony i podoba mi sięten tablet ale grubość mi nie odpowiada.

Opublikowano
ja mialem 10", takiego samego chisnkiego krzacha, z taka sama specyfikacja za 500zl nowke w Tesco, wiec cena faktycznie smieszna. Placic wiecej za to samo tyle ze 7" :confused:
Pochwal się co to za sprzęt, bo jeszcze nie spotkałem się z 10" na dwurdzeniowcu i z IPS, który by nie oscylował w okolicach 1000pln.
Opublikowano

Potrzebny mi jest jakiś 7-calowy tablet z mocnymi bebechami (najlepiej jakiś markowy) oraz 3G. Mam mocny laptop więc nie potrzebny mi jeszcze netbook tylko tablet, żeby go wrzuć w pokrowcu do plecaka jak jadę na studia i poczytać coś, poprzeglądać internet itp na szybko w czasie zajęć na wykładach na przykład.

Opublikowano

Panowie, 7 cali? Serio? Ktoś rozważa psucie wzroku na ekonomicznie uzasadnionym ekranie dla ludzi bez zdolności kredytowej?

Opublikowano
  • Autor

http://www.saturnpol...-wifi,id-293965

Ja and tym się zastanawiałem

tez o nim myślałem, ale jest od nexusa 7 gorszy tyle że można sobie karte pamięci wpakować sam już nie wiem. Nexusy 7 na alledrogo mają obecnie strasznie zawyżone ceny to też mnie powstrzymuje, mało jest ich i chcą za nie kosmiczne ceny.

http://www.androidauthority.com/google-nexus-7-vs-galaxy-tab-2-7-0-98062/

Edytowane przez tomek1906

Opublikowano

jeżeli nexus 7 będzie u nas po normalnej cenie to łykam <3

nie chcę 10" kobyły

Opublikowano
ja mialem 10", takiego samego chisnkiego krzacha, z taka sama specyfikacja za 500zl nowke w Tesco, wiec cena faktycznie smieszna. Placic wiecej za to samo tyle ze 7" :confused:
Pochwal się co to za sprzęt, bo jeszcze nie spotkałem się z 10" na dwurdzeniowcu i z IPS, który by nie oscylował w okolicach 1000pln.

Dobra, (pipi)nalem sie, bo mi wyskoczyl jakis opis bez wzmianki o fakcie ze to Dual-Core. Sorry.
Opublikowano

jeżeli nexus 7 będzie u nas po normalnej cenie to łykam <3

nie chcę 10" kobyły

Właśnie 10 cali to idealny rozmiar. Przecież na tych marnych 7 calach nawet tekstu dobrze nie przeczytasz bez zoomowania.

Opublikowano
Korzystam już sporo czasu z ipada 1 i nie narzekam. Czytam na nim książki...

Nikt oprócz ciebie tu o szpanie nie pisał.

I powodzenia w czytaniu książek na laptopie życzę.

Da radę czytać na tabletach książki?

Opublikowano

Owszem.

Opublikowano

Czytanie na tablecie jest tak sam meczace jak na laptopie. Jednak lcd nie jest wygodne do czytania i jesli ktos naprawde duzo czyta to polecam zakup Kindle. Znacznie wygodniej i nie meczy wzroku jak matryca lcd.