Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 428,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• spojrzmy na gierke nie patrzac na to jak dzialala do dzisiaj w trybie stacjonarnym: - zbyt duze i puste przestrzenie, nie raz pare minut biegnie sie w samotnosci po trawce - beka z posterunkow w inn

• Il Brutto
    Il Brutto

No i padl Calamity Ganon, 50 godzin na liczniku, czas napisac male podsumowanie. Piekna to byla gra... a nie czekaj, to byla VTM Bloodlines w ktora gralem 2 miesiace temu, teraz czas na BOMBY PRAWDY.

• Przeszedłem dzisiaj i ja. Na liczniku 90+, zdobyty Master Sword i Hylian Shield, zaliczone wszystkie kapliczki, znalezione 102 Koroki, bestie uwolnione, blablabla. Nie ukrywam, że od 80 shrine'a w gór

Opublikowano

A to fakt, nie wiedziałem do czego bijesz. Może dlatego m.in. najmniej mi sie podobały, lubię łazić z wolnej stopy i własnymi ścieżkami.

Opublikowano

dlatego mi się 3D zeldy średnio podobająbo trzymająciągle za rączkę. mam nadzieję, że BOTW zweryfikuje mój ponadczasowy pogląd, że zeldy 2d > zeldy 3D 

Opublikowano

Ocarina i Majora nie trzymają.

Opublikowano

Wind Waker tylko w kilku momentach wymusza na graczu zasuwanie za fabułą a tak to chulaj dusza (ahhh pływanie łódką, marzy mi się taki prawowity Wind Waker 2 - Phantom Hourglass mu do pięt nie dorasta). 

Obejrzałem dzisiaj kilka recek i niczym gówniarz za młodu oglądając horrory musiałem także teraz odwracać głowę bo tyle co spoilują w video reckach to głowa mała. Jeszcze te napisy "may contain minor spoilers" małe to są odmiany Bokoblina a nie końcowi bossowie ku.rwa (na szczęście byłem na to przygotowany i mnie nie wzieli z zaskoczenia). 

Edytka:

Ha! Przewidywane doręczenie paczki 03.03 10:00-15:00 (oby ku.rwa była to 10-ta a nie 14/15-ta)

Edytowane przez chrno-x

Opublikowano

Ocarina i Majora nie trzymają.

HEY! LISTEN! :gayos: no ale w sumie racja, w Majorze wolna ręka i sam musisz ogarnąć cykle dni i postaci. 

Opublikowano

ja nigdy nie miałem problemu z trzymaniem za rękę w zeldzie. z przydługim wstępem, powtarzalnością, nudnymi fetch questami i trochę koślawym sterowaniem/kamerą już tak

Edytowane przez _Shaman_

Opublikowano

Mi trzymanie za rączkę w Zeldach jakoś specjalnie nigdy przeszkadzało, ale jeśli w najnowszej grze z serii mogę pójść gdzie chcę, i się zgubić. To tym bardziej nie pogardzę taką wspaniałą możliwością...

Edytka:

Ha! Przewidywane doręczenie paczki 03.03 10:00-15:00 (oby ku.rwa była to 10-ta a nie 14/15-ta)

Szczęściarz u mnie przewidywane doręczeni paczki 03.03 17.00-21.00, ale liczę że kurier zawita wcześniej...

Opublikowano

Mi trzymanie za rączkę w Zeldach jakoś specjalnie nigdy przeszkadzało, ale jeśli w najnowszej grze z serii mogę pójść gdzie chcę, i się zgubić. To tym bardziej nie pogardzę taką wspaniałą możliwością...

Edytka:

Szczęściarz u mnie przewidywane doręczeni paczki 03.03 17.00-21.00, ale liczę że kurier zawita wcześniej...

A gdzie zamawialiście? Bo ja w KiGu i według GLS paczka aktualnie jest w trasie i nie ma żadnego info o której przewidywany czas dostawy.

Opublikowano

Dostaniesz to info w mailu. 

Ale znając kurierów radzę nie sugerować się zbytnio tym podanym czasem. U mnie podali 08:30 - 13:30, a wiem, że w tym czasie gość z GLS'u objeżdża urzędy i sklepy, prywatnych odbiorców zostawiając na koniec. No ale to małe miasto, jeden kurier. W dużych może działać to nieco inaczej. 

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Ja grałem i zgadzam się z Oldboyem, Midna i Fi ciągle coś nawijają i dużego wyboru w lokacjach nie ma ale to jak się tam dostać to już trzeba samemu wymyślić.

I to jest właśnie w niej piękne, przynajmniej na początku a kombinowanie wzrasta na wiele sposobów wraz z rozwiniętymi zdolnościami i z używanymi gadżetami niby na podobną modłę a zupełnie świeże podejście do tematu. Stare dobre Nintendo :wub:

Opublikowano

mnie tylko jedno martwi w tej zeldzie, coś co się w sumie każdemu recenzentowi podoba - fakt, że już w 1 lokacji gry zdobywamy w zasadzie wszystkie możliwe narzędzia do rozwiązywania zagadek, eksploracji itd itp. Czy przez to nie będziemy odczuwam braku progresu i rozwijania się postaci? Jest co prawda ekwipunek do zbierania, no ale według mnie troszkę lipa, że więcej klasycznych zeldowych itemów nie zdobędziemy :<

Opublikowano

Ja też tego nie traktuje poważnie, bo jeszcze nigdy kurierowi nie udało się u mnie zawitać w określonym okresie czasu. Z drugiej strony mniejsza o godzinę kiedy zawita, byle jutro paczka dotarła i będzie dobrze...

@blakuś:

Ja zamawiałem w PowerPlay za cenę 202 zl.

Opublikowano

Dostaniesz to info w mailu. 

Ale znając kurierów radzę nie sugerować się zbytnio tym podanym czasem. U mnie podali 08:30 - 13:30, a wiem, że w tym czasie gość z GLS'u objeżdża urzędy i sklepy, prywatnych odbiorców zostawiając na koniec. No ale to małe miasto, jeden kurier. W dużych może działać to nieco inaczej. 

Mieszkam w 6 tysięcznej mieścinie, blisko rynku, więc bywa różnie. GLS raz jest nawet przed ustalonym czasem a raz jest pod sam jego koniec. Tak jednak nigdy jeszcze kurier nie przyjechał mi później jak 14-ta. Kiedyś zawsze miałem paczki o 10-tej ale to gdy w mojej okolicy znacznie mniej osób, zamawiało cokolwiek kurierem, tylko pocztą (to były piękne czasy). Teraz kurierzy tak obładowani jeżdżą, ze aż typom współczuję (8h pracy nagle się nie wydłuży a kasy więcej dalej nie zarabiają)

@Rayos

Jeszcze w Skyward Sword bywałem zaskoczony, tym jakie itemy się dostawało w dungeonach (żuczek, lasso) tak przy Twilight Princess miałem dość. Ledwo się wchodziło do danego dungeona i już wiadomo było co zaraz znajdziemy. Mnie się podoba, że łamią konwencję, ponieważ pierwsza Zelda również działała na zasadzie "szukaj a znajdziesz". Zresztą ileż można właśnie wałkować temat Hookshota, Iron Bootsów, bomb, łuku i boomerangu. Zeldy 3D właśnie mają większe pole do popisu w tym zakresie. Zresztą ograsz to się przekonasz czy CI pasują zmiany czy nie  :sorcerer:

Edytowane przez chrno-x

Opublikowano

@rayos

No coś innego proszę pana, może lepiej, może nie, inaczej. Się zagra, się oceni.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

@rayos

No coś innego proszę pana, może lepiej, może nie, inaczej. Się zagra, się oceni.

ano. w sumie w albw też w zasadzie można było mieć wszystkie itemy od razu i była to dla mnie najlepsza zelda ever <3 

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

@blakuś:

Ja zamawiałem w PowerPlay za cenę 202 zl.

Ja również PowerPlay, odbiór osobisty, 209zł ( przed podwyżką ceny ) :lapka:

Opublikowano

mnie tylko jedno martwi w tej zeldzie, coś co się w sumie każdemu recenzentowi podoba - fakt, że już w 1 lokacji gry zdobywamy w zasadzie wszystkie możliwe narzędzia do rozwiązywania zagadek, eksploracji itd itp. Czy przez to nie będziemy odczuwam braku progresu i rozwijania się postaci? Jest co prawda ekwipunek do zbierania, no ale według mnie troszkę lipa, że więcej klasycznych zeldowych itemów nie zdobędziemy :<

Nie pamiętam i nie ten kaliber, ale czy przypadkiem w Zeldzie ALBW nie mieliśmy dostępu do sprzętu od razu? Nie przeszkadzało.

Opublikowano

Nie pamiętam i nie ten kaliber, ale czy przypadkiem w Zeldzie ALBW nie mieliśmy dostępu do sprzętu od razu? Nie przeszkadzało.

no wlasnie o tym napisalem post nizej, ze w sumei tak bylo w ALBW a to byla dla mnie najlepsza zelda :) wybacz, hajpuje sie juz za bardzo i zazdrosc mnie zzera ze zagram tak pozno w zerude, ze chyba zaczynam szukac dziury w calym by sobie jakos zepsuc czekanie :rayos:

Opublikowano

Kumam bazę- jak w OOT, pierw trzeba było iść po hak, a potem do świątyni itp itd... 

Opublikowano

Czy mi się wydaje, czy w BOTW nie ma... turlania?

No czy ich poje,bało?

Opublikowano

Ta gra opiera się na uniku tj. odskoku w tył  :reggie: