Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

TPP i strzelasz, to musi być klon.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

pierwsze Gearsy odpowiedź Uncharted

Nie wiem czym cię w domu karmią, ale trzeba mieć naprawdę jakieś ciężkie zaburzenia, żeby wpaść akurat na takie połączenie. Równie dobrze odpowiedzią na pudziany mógł być eye pet. W sumie to nawet bardziej prawdopodobne, ta sama grupa docelowa.

XD

bo kolejna część filmu o indiana dżonsie jest tylko dla dorosłych

Opublikowano

Dałem minusa Dixiemu, bo to nie tylko trend WII:

-gdyby nie GBA nie byłoby PSP

-gdyby nie DS, PSV nie miałaby dotykowego ekranu i kamerę z rozszerzoną rzeczywistością

-gdyby nie wiiU, PSV nie synchronizowałaby się z PS3

-gdyby nie Nintendo, nie powstałby move

Sony łyka wszystko od każdego.

MS sam łyka coś od niny, ale żadna firma tego nie kryje.

Dixi FAIL.

Napisałeś stek bzdur. Smieszne wywody niepoparte żadnymi dowodami tylko twoimi domyslami. Zenada.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

pierwsze Gearsy odpowiedź Uncharted

Nie wiem czym cię w domu karmią, ale trzeba mieć naprawdę jakieś ciężkie zaburzenia, żeby wpaść akurat na takie połączenie. Równie dobrze odpowiedzią na pudziany mógł być eye pet. W sumie to nawet bardziej prawdopodobne, ta sama grupa docelowa.

zaburzenia, no tak masz ale informacji bo nie od dziś wiadomo że Uncharted powstał na zlecenie Sony i miała to być odpowiedź na Gearsy.Kochane Sony uwiązało ND tylko ręce.

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

A co do PSP i PS3 - lusterko do F1 chyba było. To wszystko?

Może było, może nie, nie wiem. Na pewno Sony kombinowało nad takim polączeniem na długo przed pokazaniem światu WiiU. Pełno było teorii o tym że zaczniemy grać w jakiś tytuł na PS3 i dokończymy go na PSP czy tam jego następczyni. Przynajniej tak to pamiętam.

Opublikowano

LOL! Croc to była gra od 3rd party to raz (Argonauts chyba, czy jakoś tak). I była strasznie biedna. Odpowiedzią na Mario i Banjo ze strony Sony było Spyro, a nie żałosny Croc

No Croc to była średniawka chociaż dobrze teraz dobrze go wspominam jak wszystko wtedy :P

Za to Gex-iu był za(pipi)isty szczególnie Trójka. Teksty i nawiązania filmowe niszczyły jak na tamte czasy. No i Gex CHYBA nie był odpowiedzią na nic he he.

Opublikowano

Gexy miały swój klimat, ale gameplayowo były takie sobie. Podobnie jak Spyro. Naughty Dog miało pomysł na Crasha i nie musiało nic kopiować. Dlatego Crash był genialny. Zresztą i Crash i Mario64 wyszły prawie równocześnie

Uncharted jako odpowiedź na Gearsy? Co za bzdura. Obalić można ją w banalny sposób: Gearsy wyszły w 2006, Uncharted w 2007. Czy ktokolwiek myśli, że Uncharted powstało w rok?

Opublikowano

Chuj z jakimś Crociem. W przyszłym roku będzie zajebisty remake pierdzącego Abe'a.

Opublikowano

A co do PSP i PS3 - lusterko do F1 chyba było. To wszystko?

Może było, może nie, nie wiem. Na pewno Sony kombinowało nad takim polączeniem na długo przed pokazaniem światu WiiU. Pełno było teorii o tym że zaczniemy grać w jakiś tytuł na PS3 i dokończymy go na PSP czy tam jego następczyni. Przynajniej tak to pamiętam.

I już pomijam fakt, że Vita została oficjalnie zapowiedziana (łącznie z tymi możliwościami "połączenia" psv/ps3) w styczniu 2011, a o tablopadzie po raz pierwszy usłyszeliśmy dopiero na E3 2011, więc nie wiem jakim cudem to Sony niby zgapiało od Nintendo.

Tak samo co do ekranów dotykowych w PSVITA, to też wydaje mi się, że są one bardziej odpowiedzią Sony na całe to mobilne granie (smartofny, tablety i inne dotykowe urządzonka) niż na rysik w DS.

Opublikowano

O tablopadzie do WiiU było wiadome znacznie wcześniej. Na E3 2011 pokazano. Jest zresztą różnica pomiędzy masowym wykorzystaniem, a popierdółką

Opublikowano

właśnie po tych całych płytkich Crocach dopadłem Mario64, (pipi)a to był kosmos na tamte czasy.Podszedłem jak do każdej gierki z Psx a po 3 h dosłownie mną pozamiatało, nie wiedziałem gdzie jestem :D Głębia, sekrety, pomysły ...nigdy żaden developer nie wywarł już takiego na mnie wrażenia, owszem graficznie i technicznie się zdarza ale nie na taką skale jaką udało się Nintendo

Uncharted jako odpowiedź na Gearsy? Co za bzdura. Obalić można ją w banalny sposób: Gearsy wyszły w 2006, Uncharted w 2007. Czy ktokolwiek myśli, że Uncharted powstało w rok?

projekt był w trakcie, Sony zapragnęło TTP. Czytałem na ten temat w tamtych czasach ale nie pamiętam z jakiego źródła

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Tu nie chodziło o TPP, bo Uncharted miał nim chyba być od początku. Po prostu po Gearsach ND zdecydowali zaimplementowac m.in. cover system, który był w grach obecny już wcześniej.. ale na dobre przyjął się chyba właśnie po Gearsach.

e: o ile dobrze pamiętam.. bo dosyc dawno o tym czytałem...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Yep był taki news w zeszłym roku (nawet Ins o nim pisał) tyle, że nie chodzi o odpowiedź na Girsy a http://www.nowgamer.com/news/1063301/naughty_dog_gritty_xbox_shooters_shaped_uncharted.html

Opublikowano

Dałem minusa Dixiemu, bo to nie tylko trend WII:

-gdyby nie GBA nie byłoby PSP

-gdyby nie DS, PSV nie miałaby dotykowego ekranu i kamerę z rozszerzoną rzeczywistością

-gdyby nie wiiU, PSV nie synchronizowałaby się z PS3

-gdyby nie Nintendo, nie powstałby move

Sony łyka wszystko od każdego.

MS sam łyka coś od niny, ale żadna firma tego nie kryje.

Dixi FAIL.

Napisałeś stek bzdur. Smieszne wywody niepoparte żadnymi dowodami tylko twoimi domyslami. Zenada.

9222017157c06fkiedy_po_wyjsciu_z_p.gif

Opublikowano

Przestań durne gify wstawiać tylko podaj konkretne dowody. Jak ich nie posiadasz to skończ odstawiac żenade.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Dixi, ja podałem argumenty, ty nie.

I weź już z siebie nie rób takiego dorosłego, bo głupio to wygląda.

Jeżeli jesteś specjalistą przeczytaj troszkę na temat swojej firemki i dowiedz się co było.

No ale sorry, Dixi mówi "nie".

LOL, beka.

Opublikowano

Po drugie jeżeli już się porównuje grafikę TLoU z Halo4 to wypadałoby napisać. Że TLoU to gra TPP z widocznym bohaterem, bohaterami, kapitalną animacją (to jak się zachowuje Joel przy osłonie to jest obłęd). Co naturalnie wiąże się z większym użyciem mocy niż zrobienie widoku z oczu, jedynie z pistolecikiem na ekranie.

TPP>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>FPP

Chcesz powiedzieć że plecy jednego typa wymagają więcej pracy i mocy obliczeniowej niż

a) sporo otwartych terenów

b) kilkanaście do kilkudziesięciu postaci na ekranie

c) zawansowane SI?

http://www.youtube.com/watch?v=pWdd6_ZxX8c

inna sprawa że w Halo 4 również jest widok z 3 osoby przy używaniu konkretnej broni.

Crash Bandicoot był odpowiedzią na Forze 4.

Po co tak (pipi)ć jak się nic nie wie?

EGM: So, how much did Gears of War influence Uncharted's development?

Evan Wells: Certainly we all played Gears of War and liked it. It set a bar visually that we knew we wanted to compete with.... As far as gameplay, I think I've heard them cite the same game that put us on this path: kill.switch. Gears of War obviously took that to another level, and again, that level of polish helped push us.

Ergo - bez Gearsów Uncharted ani by tak nie wyglądał ani by nie miał takiej mechaniki.

i5oevBJarANa2.gif

HANDLUJ Z TYM

Jeśli ktoś się jara tu jakąś animacją flaków, to ktoś to zrobił (i nadal robi) lepiej już dawno temu.

205ze3k.jpg

żeby nie było że jadę po TLOU bo podoba mi się w chui :ph34r:

w ogóle jaka spina o kratosa lol. Nie wiem czy Ins (pipi) głupoty czy nie, bo ogranie GoWa przede mną, ale takich reakcji przy pojeździe po Halo nie było xD

A YETIego to niesamowicie dupa boli że w najlepszą grę multi musi grać na X360 i opłacać lajwa to coś próbuje strollować o kampani single :rofl2:

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

wy tu gadu gadu a gadzie są jakieś exy na ps3 ? tylko wesoła kolorowa kraina grzybo ludzi od ND na wiosnę i koniec ? przez 2 lata karmienie $onybociarni tym:

2b08f72f7af1c44805b5b2f4e05058f320100427191057_20790.nphd.jpg

smutne :hi:

i co do siekania przeciwników nowa Castlevania >>> jakieś kratosy.

Opublikowano

Dodam tylko że gif z Gearsa jest z multi a wątpię żeby takie akcje były obecne w TloU w trybie wieloosobowym, pod tym względem konsola Sony niestety ssie i kuleje bo nie jedna pewnie rzecz pójdzie pod nóż.Wystarczy przykład Uncharted3, okrojenie z detali co-op czy tez multi względem singla i sobie porównać jak to fatalnie wygląda.

A teraz wziąć Halo4 albo Gearsy3 i zrobić to samo.Ktoś widzi różnice ???????? :no:

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

no to, że PS3 jest mniej wydajne od X360, wiadomo od pierwszego dnia jej premiery.

Śmieszne trochę, jak sobie przypomnimy, że swego czasu PS3 kosztowało 2x więcej od Xboxa. Dobrze, że amerykanie też wzięli się za robienie konsolek, bo byśmy byli skazani na te rodzyny jak Wii/Wii U i PS3.

Ciekawe czy Sony nauczyło się na błędach, i nie będzie już takich cyrków z PS4 jak to było z trójeczką przez całą generację.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

Nic się nie nauczyło.Vita jest tego przykładem i pewnie też znajdzie się jakiś babol w PS4.Tak jak Niny z każdą generacją wiąże też porażki i jednocześnie niespełnione obiecywanki.

Opublikowano

wy tu gadu gadu a gadzie są jakieś exy na ps3 ? tylko wesoła kolorowa kraina grzybo ludzi od ND na wiosnę i koniec ? przez 2 lata karmienie $onybociarni tym:

2b08f72f7af1c44805b5b2f4e05058f320100427191057_20790.nphd.jpg

smutne :hi:

i co do siekania przeciwników nowa Castlevania >>> jakieś kratosy.

1251177.gif

A po za tym jak Halo 4? Kupiłes czy dalej na YouTube?

Opublikowano

Dodam tylko że gif z Gearsa jest z multi a wątpię żeby takie akcje były obecne w TloU w trybie wieloosobowym, pod tym względem konsola Sony niestety ssie i kuleje bo nie jedna pewnie rzecz pójdzie pod nóż.Wystarczy przykład Uncharted3, okrojenie z detali co-op czy tez multi względem singla i sobie porównać jak to fatalnie wygląda.

A teraz wziąć Halo4 albo Gearsy3 i zrobić to samo.Ktoś widzi różnice ???????? :no:

Nie wiadomo czy będzie coś takiego w multi, bo nikt go nie widział.

Co do różnicy w oprawie single/multi to tu jest różnie, słyszałem że Killzone 3 wygląda bardzo podobnie na podzielonym ekranie. Dodatkowo jest teoria, że skoro single wygląda tak samo jak na podzielonym ekranie, to znaczy że dana gra w singlu mogła by wyglądać dużo lepiej i tutaj jako przykład jest właśnie Uncharted. Na podzielonym wygląda bardzo dobrze, a w singlu rewelacyjnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.