Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Heh, to dobre, wygodne rozwiązania = robione pod tępych hamburgerów? Pilota do TV też pewnie nie używasz bo za wygodne :P

Jak ktoś ma X360 i mu się to samo robi i później kupuje PS3 i kiedyś tam zmienia sposób podłączenia, to pierwsze co mu do głowy przychodzi to, że coś nie bangla, a nie żeby szukać w instrukcji, która leży gdzieś w pudle w piwnicy czy na strychu.

Fakt, żaden problem, ale już nie pieprzcie głupot, że dobre rozwiązania są dla debili.

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ale no, przecież jak coś nie bangla to normalny człowiek wpierw zerknie do instrukcji bo MOŻE tam być rozwiązanie. Sprawdzić nie szkodzi. Ale łątwiej teraz chyba napisać w internecie "nie działa, (pipi)owa firma XYZ, jak mam to zrobić?!!?" to zajmuje nierzadko więcej niż przewertowanie instrukcji :D

Opublikowano

Z tą "(pipi)ową firmą" to już sobie sam dodałeś, ale jak tak piszesz, to może coś w tym jest. Nie wiem jak inni, ja miałem podobną sytuację i pierwsze co robiłem to sprawdzałem w opcjach konsoli, a instrukcję to miałem gdzieś na strychu w kartonie.

Mówię, żaden problem sprawdzić w instrukcji, ale nie każdy na to wpadnie jak ma inny sprzęt gdzie "automatycznie" znaczy automatycznie, ja szukałem w opcjach konsoli i myślałem, że dla PS3 mój kabel z konwerterem HDMI/VGA/HDMI jest zbyt przekombinowany,no bo sobie na chłopski rozum myślałem "przecież podłączam do X360, mam ustawione na automatyczne i działa".

Gdybym wcześniej X360 nie miał, to pewnie bym przeczytał instrukcję od deski do deski.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Instrukcja obsługi -> strona 8 -> prawy dolny róg

No właśnie. Chyba nie powiecie, że nie czytacie instrukcji?! :o

;)

Swoją drogą z HDMI działa to automatycznie ale właśnie w drugą stronę już nie.

bo prawdziwy "mężczyzna" nie czyta instrukcji :D (gdzie ja to słyszałem?)

Opublikowano

Wszystkiego najlepszego xboty i sonoklapy

:)

Opublikowano

dzieki, ale to i tak nie zmienia faktu ze ....

... ps3 ssie :ph34r:

Opublikowano

Nawet w ten magiczny dzień musisz być niemily :/

Opublikowano

mialem, ale sprzedalem :) a teraz Andrew zycze ci wesolych swiat i milego czekania podczas sciagania patchy :*

i jedyna gra jakiej zazdroszcze to dead nation, no i the last of us zapowiada sie calkiem ( tylko mam przeczucie ze zrobia z tego uncharted ) ale to ogram u kolegi :)

youtube :D

a tak serio to wiekszosc moich prawdziwych znajomych ma ps3

Edytowane przez kubson

Opublikowano

mialem, ale sprzedalem :) a teraz Andrew zycze ci wesolych swiat i milego czekania podczas sciagania patchy :*

i jedyna gra jakiej zazdroszcze to dead nation, no i the last of us zapowiada sie calkiem ( tylko mam przeczucie ze zrobia z tego uncharted ) ale to ogram u kolegi :)

Nie nudzi Cię mała różnorodność exów i granie co roku w Halo, Gearsy i Forze?? Nie wkurza Cię płacenia 1000 złotych za granie online, brak porządnej kierownicy w rozsądnej cenie, pad nie nadający się do bijatyk, największa w historii awaryjność konsoli ?

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

nie nudzi mnie mala roznorodnosc exow bo jest od za(pipi)ania multiplatform, pozatym dostaje exy najlepsze w swojej kategori a nie jakies popluczyny typu little big planet racing :) 130 pln za rok to nie duzo i szczerze nie zwracam na to uwagi ( jak zaczniesz zarabiac, a nie bedziesz czekal na kieszonkowe to naprawde jest to nic :) )

kierwonica mnie nie jara i w zyciu bym tego nie kupil wiec jak dla mnie zadna strata, a jezeli chodzi o bijatyki to nie oszukujmy sie tylko arcade stick,

Wesolych Swiat

Opublikowano

Nie nudzi Cię mała różnorodność exów i granie co roku w Halo, Gearsy i Forze?? Nie wkurza Cię płacenia 1000 złotych za granie online, brak porządnej kierownicy w rozsądnej cenie, pad nie nadający się do bijatyk, największa w historii awaryjność konsoli ?

Szkoda, że kiedy ktoś wymienia exy na X360 to liczy tylko i wyłącznie tytuły w wersji retail, kompletnie zapominając o perełkach jakie regularnie otrzymuje XLA. Widziałeś filmiki z takiego Dust? To wygląda magicznie i szkoda, że nie ma tej gry na PSN.

Jakie 1000zł? Chyba przez 10 lat.

Opublikowano

Też tego nie rozumiem, tym bardziej, że mamy już dawno za sobą czasy kiedy gry z cyfrowej dystrybucji były bardzo uproszczonymi produkcjami.

Opublikowano

Jak wiadomo ja nie lubie cyfrowej dystrybucji(i niestety w przyszłości wszystkie gry będą dystrybucji cyfrowej :(),no ale ex to ex nie ważne w jaki sposób dystrybuowany,więc nie rozumiem osób nie wliczających tych gier wyżej wymienionych do exow iklocka...

Opublikowano

Jak wiadomo ja nie lubie cyfrowej dystrybucji

Bo jesteś betonem, który leci tylko na produkcje AAA i nie wie, że na PSS/XBLA jest mnóstwo perełek, które przyćmiewają te twoje hity robione na jedno kopyto.

Opublikowano

Źle się zrozumielismy. Ja wiem że na PSS/XLA są perełki(które kupuje bo nie ma ich w pudełku),lecz ja jestem typem człowieka który woli postawić grę pòłce itd.

Dajmy przykład gra na pss-Far Cry 3 na pss 134 w pudełku 199. To ja wolę wydać więcej i mieć gre fizycznie a nie w postaci pliku i postawić ja sobie.

Dlatego boli mnie bardzo że Mass Effect jest tylko na PSS :/ Więc wydrukowalem okładkę,czekam na blu ray boxa jak mi przyjdzie i dopiero wtedy kupię na PSS.

Dlatego mnie promocja świąteczna na PSS nie dotyczy bo prawie wszystkie gry są w wersji retial :D(chyba Journey tylko był TYLKO cyfrowej dystrybucji,ale ja ta grę już miałem)

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Nie no spoko, nie ma to jak wyrzucić pieniądze na pudełko i okładkę, by tylko leżały sobie na półce bez płyty, aby robiło za dowód zakupu ...

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Okładka-0zl

Pudełko-koszty wysyłki(7zl)

Czy to są duże pieniędze dla zaspokojenia swego ego? ;)

Opublikowano

Czyli Lionel co, jak będziesz odpalał Mass Effect to będziesz brał puste pudełko z półki, udawał że wkładasz płytę itd ? :D

Opublikowano

No to kupuj far cry 3 z pss, też ci wyjdzie taniej. Ja już sie pogodziłem i polubiłem z cyfrówką. Więcej miejsca na półce i lepszy dostęp so gier, czyt. Nie trzeba wstawać z kanapy :-)

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

xD

Przecież ten "pusty" Mass Effect bedzie symbolicznie,że mam wszystkie części na ps3 tej zacnej serii jaką jest Mass Effect.

Mogło EA wydać normalnie w pudełku Mass Effecta :D

Znajomy ma do sprzedania Mass Effecta na pc to kupię od niego,pudełko wywalw a płytke wsadze do tego Ps3 mass Effecta. Nie wiem jak z instrukcja,pewnie się nie zmieści :D

Opublikowano

Ogółem jednak gry cyfrowe only i pudełkowe różnią się od siebie. Przeważnie budżetem na technologie, wsparciem producenta, długością creditsów i kosztami marketingu. Nie można jednak wrzucać cyfrowych do jednego pudełka. Ogółem moim zdaniem gry dzielą się na popierdółki (np. Minisy), gry małe (np. Pixeljunki), gry średnie (np. Outland czy Puzzle Questy), gry większe (np. Dead Nation, Virtua Fighter 5: Final Showdown) i gry AAA (np. LittleBigPlanet 2). Teoretycznie można byłoby pierwsze z drugimi, i trzecie z czwartymi połączyć, ale te ostatnie zawsze zostaną osobno. I tak jak wszędzie zdarzają się kotlety i kalki, więc dla mnie niezrozumiałe jest gloryfikowanie "cyfrówek" jako jakiś samych niezwykłych gier na tle mdłych dużych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.