Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Najwięcej osób w bf3 w polsce gra na pc więc fail

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Uncharted, God of War, MGS, Journey, Demon's Souls, Heavy Rain, Ratchet. To są najlepsze exy, a nie inFamous na 8+

Opublikowano
Ostatecznie wybrałem PS3, a dziś wiem że to był najlepszy możliwy wybór.

Najlepszy możliwy wybór to posiadać dwie wiodące konsole. Nie rozumiem jak można faworyzować PS3 lub X360.
Opublikowano

Czemu nie na miejscu? LBP 2 i iF2 sa z Plusa. Gdzie U 1, 2 i 3. GoW 3, kolekcje 1 i 2. GT5, Heavy Rain?

Heavy Rain przeszedłem na premierze.

Co z tego, że LBP 2 i IF2 są z Plusa? To coś złego? Oo' Nagle te gry stały się gorsze, czy jak? Oo'

GoW 1 & 2 przeszedłem na PS2 (pożyczonej ;) ). CoO na PSP też.

Nie jestem miłośnikiem symulacyjnych modeli jazdy, od GT 5 wolałem mieć Ridge Racer 7 (ukończony).

Zostaje U1-3 i GoW III . Kiedyś pewnie przejdę, ale nie mam aż takiego parcia. GoW-a może niebawem nabędę, a co do U1-3 klimat mi nie do końca leży, zagrałbym co najwyżej dla grafiki i akcji. Co nie znaczy, że gra jest słaba. PS3 to nie X360, gdzie mam Forzę, Girsy i Halo. Tutaj mam wybór i tego wyboru dokonałem.

Nie rozumiem waszej spinki, że jak ktoś nie ograł Uncharted i GoW-a 3, to jest gorszym posiadaczem PS3, przecież ta konsola ma wiele innych wspaniałych równie ex'ów. Mam swój gust i tyle. Dla mnie Infamous 2 to gra 10/10 . Tak samo jak LBP 2. To są dla mnie najlepsze ex'y.

Opublikowano

Gdybyś był po prostu graczem to każdy mialby w (pipi)e w co grasz. Ale kreujesz się na autorytet, a nie dość, że nie znasz konkurencji, to nie znasz własnego sprzętu. Szanuję Cię Mendrku, ale ośmieszasz się i tyle

Opublikowano

Mendrek, to są dwie najlepsze serie na PS3. To tak jakbyś kupił Ferrari i jeździł 60km/h, był milionerem, a żył jak biedak, miał okazje przelecieć Jessice Albe, a wybrałbyś Kasie Cichopek. Kumasz? Człowieku, te gry kosztują teraz grosze, do Plusa nie trafią, kupuj, graj i ciesz japę, bo to jedne z lepszych gier tej generacji.

Opublikowano

Twój gust definiuje ostatnio to, co Sony wrzuci do Plusa.

I? Widocznie wrzucają tytuły, które mi odpowiadają. Plusa mam od niecałego roku, a konsolę znacznie dłużej.

@Albercie (Gregu)

Ja się na nikogo nie kreuję, staram się być szczery i staram się w oparciu o różne źródła (zewnętrzne głównie, bo bardziej obiektywne) oraz subiektywne (mniej, acz też swoją cegiełkę dokładam w przypadku gdzie mogę). Nie dyskryminuję nikogo jeśli np. w coś nie zagrał, albo brak mu konsoli. Sam cieszę się, że mam dostęp do wszystkich, i nie muszę posiadać kurzących się sprzętów by weryfikować swoje osądy.

Jako świadomy konsument wybrałem tą konsolę, którą uważałem za najbardziej perspektywiczną, a z biegiem czasu okazała się najlepsza. Chciałbym aby inni też docenili tą radość, którą przepełnia mnie konsola Playstation. Chciałbym się nią dzielić. Chciałbym, aby społeczność graczy była najszczęśliwsza jak tylko może. To miłe wiedzieć, że np. Polska, Europa czy nawet odległa Japonia podziela ten wybór, ale dla mnie liczy się szczęście poszczególnych jednostek - takich jak Codename, czy niedawno nawet mało znany użytkownik tu Tyski, który wybrał po długiej dyskusji PS3 i dziś jest szczęśliwy. To jest poza wszelką dyskryminacją.

@Yeti - to miło że mnie zachęcasz, doceniam to i wierzę, że świetnie się Ty i miliony nabywców tymi seriami bawią. Każdy ma swój gust, a dzięki PS3 ten gust może być zapełniany różnorako. Dla jednych najlepsze będzie

, dla innych
, a dla jeszcze innych
. To jest właśnie chyba najpiękniejsze. This is living!

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

twoja definicja szczęścia znacząco odbiega od zdrowego rozsądku

Edytowane przez FlashGordon

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ale o to chodzi - sam piszesz, że każdy ma inny gust, nawet na swoim przykładzie tłumacząc, że to sprawa gustu, że nie grałeś w serię Uncharted czy inne. Tak samo każdy może mieć inny gust i inne wytyczne wybierając konsole. Dla innego trafia w gust ps3, dla innego x360. Nie ma tutaj konsoli lepszej, czy pierwszego wyboru. To tylko i wyłącznie rzecz preferencji. Ale Ty (pipi)a usilnie próbujesz wszystkim wkoło wcisnąć swój tok rozumowania, swoją jak to napisałeś "radość"

Zrozum, że wielu pewnie cieszy się, że się cieszysz z ps3 ale (pipi)a nie wciskaj na siłę go innym. Można być najszczęśliwszym graczem mając tylko x360 lub Wii lub (pipi)a nawet psp. Gusta guściki, a nie twoja kurevska uniwersalna prawda, którą wciskasz w fanatycznych postach.

I choć (pipi)a wiem, że to niekończące się koło i perpetum mobile i choćby nie wiem co kto napisał to i tak będziesz dalej sadzić swoje farmazony ale nie umiem po prostu patrzeć na to co czasem piszesz. Wiem, że najlepiej by było jakby całe forum przestało Ci odpisywać ale po prostu czasem się nie da. I Greg dobrze napisał - zapał i ikrę do pisania masz większą niż 95% ludzi piszących w Polsce w branży ale Ty (pipi)a jesteś fanatykiem, akurat padło na konsole....na ps3...i wielkie szczęście...bo niestety niektórzy swój obiekt kultu obierają na czymś innym i potem fatalnie to się kończy dla społeczeństwa.

Opublikowano

Widzisz, tylko to co uprawiasz to nie jest zachęta, tylko nachalna propaganda. I tak jak pisałem wcześniej, potrafisz wzbudzać emocje, rozpalasz ogień. To jest przeogromny plus. Problem w tym, że ponieważ wszyscy tu wiedzą, że nie ograłeś najwyżej ocenianych gier w tej generacji, nawet na Playstation 3, Twoje posty wywołują tylko negatywne emocje. A szkoda.

W żaden sposób nie dyskryminuję Cię jako gracza. Ale jako doradcę jak najbardziej. Ciężko nie dyskryminować doradcy, który polecany sprzęt zna tylko połowicznie, a konkurencję widział na filmikach, ewentualnie pomacał jak mu kumpel pozwolił

Opublikowano
Jako świadomy konsument wybrałem tą konsolę, którą uważałem za najbardziej perspektywiczną

i prawidłowo, bo jako konsument masz do tego pełne prawo

, a z biegiem czasu okazała się najlepsza.

Uważam, że nie. I co teraz? Kto ma rację?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Mendrek, a seria Killzone?

Kurde, w co gral Mendrek i jego autorytet. Temat rzeka :D

Opublikowano

@Albercie (Gregu):

Łatwo nazwać zachętę propagandą, na dobrą sprawę mógłbyś nazwać tak wszystkie bzdurne hejty w stronę PS3 stosowane nawet przez osoby które tej konsoli nie mają, ani nawet nie mają do niej dostępu, bo i tacy tu są. Nie wiem czemu wytykasz to mnie, a właściwie pejoratywnie określasz to co staram się przekazać.

Zagrałem w wiele wysoko ocenionych gier. Np. LittleBigPlanet które oceną ustępuję tylko jednej grze. Mimo to, ja nie kreuję się na wyrocznię, bo między nią a doradcą jest pewna cienka granica. Niedawno byłem w Open Finance. Konsultant przyznał mi się, że korzysta z ING, ale zastrzegł że to nie powinno mieć wpływu na ewentualny mój wybór. Trzeba brać różne czynniki, a swoje osobiste preferencje nieco schować z tyłu.

Mogę polecić Uncharted 3, bo wszystko wskazuje na to, że to zaje.bista gra - średnia ocen na MC, opinie użytkowników, czy nawet fanboje X360 uznali chórem że nie zagranie w tą grę oznacza że jesteś gorszym graczem (z czym się nie zgadzam, ale co powiedzieli, to powiedzieli). Ba, to jest o wiele bardziej obiektywne niż moja subiektywna ocena. Przykład masz powyżej - Infamous 2. Dla mnie dyszka. Dla Ciebie 8+ . Mógłbym Ci polecić na bazie wyłącznie mojego arbitrażu, a Ty byś mi potem powiedział - ej, to nie gra na dyszkę. Za to mogę powiedzieć - dla mnie dyszka, choć oceny na MC nie pokazują tego. To bardzo dobra gra, czy najlepsza - oceń sam. Nikogo nie przymuszam do kupienia Infamousa 2. Może ktoś nie lubi parkeouru? Albo bohaterów z super mocami? Ma prawo odmówić Infamousowi tytułu najlepszej gry.

I jak pisałem - nie kreuję się na autorytet. Jestem taky jak Ty, czy inni tutaj - gracz z krwi i kości. Z pasją. Który chce się nią dzielić z innymi.

@Ficuś: Ja odchodzę od tej romantycznej wizji "każda konsola jest zaje.bista tak samo". Każda jest inna, to fakt. Zgodzę się z Tobą, ale tylko trochę. Z biegiem czasu doceniłem Wii. Zmieniłem pogląd. Faktycznie, pomiędzy tą konsolą a PS3 jest bardzo wiele różnic, praktycznie biblioteki się nie pokrywają. Może ktoś lubić i mieć czas również na Wii. To bardzo dobra konsola. Ba, nawet jeśli ktoś lubi te klimaty typu Mario czy Zelda, nie jest jakimś techno geekiem, nie przeszkodzą mu pewne stare rozwiązania - niech nawet kupi Wii zamiast PS3, jeśli lepiej by się bawił w tych krainach. Natomiast co do wyboru PS3 vs. X360 - konsole są zbliżone bardzo, mają podobne usługi, zbliżone biblioteki. Tutaj wypada po prostu wybrać priorytet, co też czynią posiadacze obu tych konsol. PS3 przemawia jako priorytet bardzo mocno, usługami czy tytułami na wyłączność. To nie oznacza, że X360 to słaba konsola! Nie! To bardzo dobra konsola! Jak ktoś ma możliwości i czas, to warto ją kupić jako uzupełnienie do PS3. Czemu niektórzy nie potrafią pojąć, że ja naprawdę doceniam X360?

@Voytec

KZ 2 kupiłem przy okazji kupna PS3, KZ 3 przeszedłem w coopie z kumplem i pograłem trochę w tego darmowego multi (+ betę) - ale jakoś mam tak, że potrafię skupiać się na jednym multi fps i wybór ten padł akurat na BC2, a potem BF 3 (oba tytuły nabyłem na premierę).

Swoją drogą może zaczniesz innym wypominać w co nie zagrali, a udzielają tu swoich opinii (albo hejtów?) :>

Opublikowano

Tutaj wypada po prostu wybrać priorytet, co też czynią posiadacze obu tych konsol. PS3 przemawia jako priorytet bardzo mocno, usługami czy tytułami na wyłączność

i pogadane macie hehe

Opublikowano

serio, że wam się chce z tym typem dyskutować tyle czasu (lat?)... To tak jak przekonywać przeciętną słuchaczkę Radia Maryja do rządów innej partii niż PiS - ona i tak niewiele wie o programie swojej ulubionej partii, nie ma pojęcia o gospodarce i w zasadzie o niczym, ale jak przychodzi bronić swojej partii to jej nie przegadasz. Chill out ludzie - dajcie mędrusiowi pieścić i kochać jego wspaniałe PS3.

Opublikowano

Nie powiedziałbym, że exy z 360 i PS3 są jakoś bardzo podobne. Nie znajduję (pod względem jakości) odpowiednika Halo na PS3. Tak samo Gearsów. Ani Alana. Forzy Horinzon, czy PGRa też nie. Ani Shadow Complex. Tak jak Fable, Wiedźmina. W drugą stronę to samo. Nie widzę na X360 nic podobnego do LBP, Uncharted, God of War, Heavy Rain, Journey, MGS4. No, ale musialbyś zagrać w te gry, żeby wiedzieć. Więc jakim prawem twierdzisz, że PS3 jest obiektywnie lepszym wyborem? A X360 może być jedynie uzupełnieniem do PS3?

Opublikowano

Nie powiedziałbym, że exy z 360 i PS3 są jakoś bardzo podobne. Nie znajduję (pod względem jakości) odpowiednika Halo na PS3. Tak samo Gearsów. Ani Alana. Forzy Horinzon, czy PGRa też nie. Ani Shadow Complex. Tak jak Fable, Wiedźmina. W drugą stronę to samo. Nie widzę na X360 nic podobnego do LBP, Uncharted, God of War, Heavy Rain, Journey, MGS4. No, ale musialbyś zagrać w te gry, żeby wiedzieć. Więc jakim prawem twierdzisz, że PS3 jest obiektywnie lepszym wyborem? A X360 może być jedynie uzupełnieniem do PS3?

Zawsze było tak że ps3 było dobrym uzupełnieniem do x-a, poprzechodziło się exy które są dobre i wracało się na XBL grać w sieciówki.

Opublikowano

Tak z ciekawości zerknąłem na wyrocznie, jaką bez wątpienia jest metacritic. LBP i Uncharted 3 - średniem odpowiednio 95 i 92.

Czyli mamy do czynienia z tytułami ocierającymi się o miano bycia niesamowitymi, zjawiskowymi i przodującymi, jeżeli chodzi o jakość w tej generacji?

Matko bosko. To jest po prostu straszne. Usiądzie taki jeden z drugim, zacznie masturbować się nad średnią ocen powyżej 90 na metafritic i dla niego jest faktem, podkreślam FAKTEM, że gra jest dziełem doskonałym.

Na szczęście nie każdy opiera się na tych pie.rdolonych cyferkach. Opinie graczy na forach zawsze u mnie wygrają ze śmiesznymi recenzjami prasy. Little Big Planet - platformer, w którym leży sterowanie - ch.uj tam, dajemy DZIESIĘĆ NA DZIESIĘĆ. Uncharted 3 - ogromne problemy z pacingiem, jakością odbiega znacznie od Uncharted 2 - ch.uj tam, mamy blockbustera DZIEWIĘĆ I PÓŁ NA DZIESIĘĆ I PCHAJMY TO GÓ.WNO W ŚWIAT.

Kid Icarus Uprising - średnia około 80? - NO CÓŻ, NIE JEST TO POZIOM LITTLE BIG PLANET, KTÓRE MA AŻ 95.

Shadow Complex? - marne 88? - ACH, COŚ NIE ZAGRAŁO, NO ALE MISTRZ MOŻE BYĆ TYLKO JEDEN. MOJE UKOCHANE UNCHARTED ZE ŚREDNIĄ 92.

Yes, I am mad.

Opublikowano

Na posty odpowiem jak wrócę z Django, ale bolą mnie oczy gdy czytam:

[Little Big Planet - platformer, w którym leży sterowanie - ch.uj tam, dajemy DZIESIĘĆ NA DZIESIĘĆ.

Widać, że grałeś tylko w single player. Bo jeśli chodzi o plansze community, które są de facto esencją tej gry, to sterowanie jest takie jak zaprogramował twórca. W LBP 2 jest to jeszcze bardziej uwypuklone. Pomijam, że ogromna ilość community plansz to nie są platformówki.

I poniekąd podważyć można każdy autorytet. Jasne, możemy powiedzieć że wszyscy profesjonalni krytycy (którzy de facto też są graczami, prawda?), to szuje i lepiej słuchać się kolegi Mietka z bloku obok. Jasne, tylko że to trochę... dziwne?

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Najwięcej osób w bf3 w polsce gra na pc więc fail

na swiecie w bf3 na pc gra wiecej osob niz na xbox i niewiele mniej niz na ps3
Opublikowano

Hahahaha, w singleplayera xD. Mylisz się i to bardzo. Człowieku ogarnij się. Gdybym nie miał pojęcia o gierce, to bym o niej nie pisał.

Czyli co, twierdzisz, że w pierwszej części LBP, po wejściu w Community, zostanę uraczony listą plansz, które są pięknie przystosowane do sterowania w LBP?

Czy była to może seria plansz w stylu indiany jonesa? A może kukiełkowy bioshock? Czy może te kolorowe psychodeliczne plansze (przyznam, że zapomniałem jak nazywała się ta seria)?

Wszystko wyglądało ślicznie, no ale niestety tylko wyglądało, bo fizyka sackboya kładła wszystko.

I w momencie kiedy odnoszę się do LBP 1, nie wyskakuj z dwójką.

I nie, nie każę słuchać się mietka z bloku obok, a wartościowych użytkowników porządnych for, z których opinii da się wynieść coś więcej, niż skalę ocen.

Jasne, możemy powiedzieć że wszyscy profesjonalni krytycy (którzy de facto też są graczami, prawda?)

niby tak, ale ostatnimy czasy ten ich profesjonalizm może być mozno podważany

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Już sam nie wiem, czy trollujesz, czy nie rozumiesz co się do Ciebie pisze.

Twojego zdania nie trzeba podważać, bo ono nie istnieje. Jak można dzielić się swoją opinią na temat rzeczy, których się nie zna? I nie trzeba podważać Twojego autorytetu w tej dziedzinie, bo on nie istnieje. Ale jedno masz rację: słuchanie opinii gościa, który poleca sprzęt, którego nie zna do końca i kompletnie nie zna sprzętu konkurencji jest trochę... dziwne.

Tak więc mam do Ciebie prośbę: wypowiadaj się na temat rzeczy na których się znasz. I na temat gier, w które grałeś. Bo Twoje wypowiedzi na temat X360, Wii są absurdalne.

Opublikowano

Koleś który wielbi ponad wszystko PS3, a nie grał w Uncharted czy God of Wara..................... JA PIE.RDOLE. To za co Ty tę konsolę wielbisz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.