Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

jeśli i M$ i Sony wprowadzą takie rozwiązania, to trzeba będzie cierpliwie czekać na złamanie sprzętu. Ja na bank nie przystanę na takie zagrywki.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 376,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Gry i tak zawsze nówki kupuje, ale to że nie będę mógł się z kumplem wymienić gierkami to już jest nieporozumienie. Szczególnie przy grach na jakieś 6h bez multi każdy zakup przemyślę dwa razy.

Opublikowano

Jeśli takie ogromne medium jak steam ale nie tylko, ograniczyły w jakimś stopniu używki na PC , kwestią czasu są podobne rozwiązania w świecie konsol. Nie ma co się łudzić drodzy użytkownicy. Nastąpi to, prędzej czy później na 100%.

Problem w tym, że jednocześnie ceny gier na PC niesamowicie spadły (oczywiście mówię o promocjach, ale jest ich tak dużo, że można to za normalną sytuację uważać). Na konsolach raczej zanosi się, że będzie odwrotnie... Tylko nówki za 280 zł? Fuck no!

Opublikowano

Zamiast tak (pipi)ć YETI to dołącz się do akcji PS4NODRM na twitterze. Ja jako poczciwy Xbot już to zrobiłem.

Mam to gdzieś, nie żebym popierał blokowanie uzywke, bo to s(pipi).ysyństwo i dla wielu graczy mocny cios między nogi, ale sam nie pamiętam kiedy kupiłem używany tytuł. Więc mnie to nie tyczy, ale jak mówię, mega chvjowy pomysł.

może nie kupujesz na sprzedajesz? teraz nikt ci tego nie kupi 

jak dla mnie mogą wprowadzać jakieś śmieszne drm ale pod jednym warunkiem, niech ceny gier pójdą w dół w innym przypadku to nie ma sensu.... ludzie będą kupować mniej co się odbije na wszystkim. wizja wydania 300zł na gre nie jest fajna, a jeśli do tego dojdzie to ja podziękuje konsolom i przejdę na pc o ile wciąż mi się będzie chciało grać

Edytowane przez dApo

Opublikowano

Nie dość że na steam są często wyprzedaże to jeszcze gry na premiere są prawie 2x tańsze bo odpada haracz dla sony/microsoftu/nintendo. Podpinasz sobie pada, kompa można do tv  i jazda. Granie na konsolach i pc też już się zbytnio nie różni, kiedyś wkładałeś płyte  i tyle, teraz patche, instalacje, online passy itd.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Ludzie, przestańcie już s*ać tymi mrocznymi wizjami. W tej chwili to wszystko pozostaje w sferze plotek i domysłów. Ten idiota Harrison najpierw rzekł, że XOne będzie blokował używki i wymagał płatnego kodu, potem dział techniczny na twitterze podał, że nic takiego nie będzie miało miejsca i pojawi się to w innej, bardziej przyjaznej graczom formie. Następny kretyn, Keighley, stwierdził tylko, że SĄDZI iż Sony wprowadzi podobne rozwiązanie i już płacz i lament.

Ja nadal nie wierzę w taki obrót spraw.  

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Zawsze możecie kupić WiiU gdzie nie ma tych wszystkich blokad itd xD

Opublikowano

może nie kupujesz na sprzedajesz? teraz nikt ci tego nie kupi 

jak dla mnie mogą wprowadzać jakieś śmieszne drm ale pod jednym warunkiem, niech ceny gier pójdą w dół w innym przypadku to nie ma sensu.... ludzie będą kupować mniej co się odbije na wszystkim. wizja wydania 300zł na gre nie jest fajna, a jeśli do tego dojdzie to ja podziękuje konsolom i przejdę na pc o ile wciąż mi się będzie chciało grać

już teraz podobno można składać pre-ordery na cod: ghost na x1 za 70 -80 euro  :sorcerer:

Opublikowano

ta widziałem ale te ceny nie są jeszcze potwierdzone (chyba), tak samo jak ceny samych konsol

Opublikowano

http://www.ps3site.pl/czy-sony-zablokuje-uzywane-gry/153918

Pojawiły się głosy w internecie od osób mają dojścia do SCE i te głosy dają nam nadzieję. W japońskiej firmie jest mocna grupa będąca przeciwko blokadzie. Do nich zalicza się między innymi wspomniany Tretton czy Yoshida. Wiadomo także, że jeszcze przed pokazem Xbox One, Sony było w stanie pójść na ugodę z wydawcami i jakoś umożliwić blokowanie gier. Ale po ogromnej fali krytyki jaka spłynęła na Microsoft, sprawy wróciły do przemyślenia. I na ten moment takiej opcji nie będzie.

Opublikowano

Czyli jest tak jak myślałem. Wrócił temat do dyskusji po failu od MS-u, i pewnie analizują i robią odpowiedni audyt co im się będzie bardziej opłacać. Bo pewnie nawet jeśli jest jakaś silna grupa która jest przeciwko, to decyzja jest w rękach jakiś smutasów z walizkami.

Opublikowano

Mendrek to jest news z lutego.

Opublikowano

Typfon, Mazzeo, mam nadzieję, ze wy tylko udajecie tą ułomność. Napisałem w poprzednim poscie, ze blokowanie używek jest zle, to do Typfona. Co do bredni o świecie, który legł w gruzach. Widzisz różnice między tymi wszystkimi idiotyzmami, które wymyślił Microsoft, a tym co proponuje Sony? Zrobią płatny multiplayer, zablokują używki, będziemy zmuszeni do logowania do sieci czy instalacji gier, to napisze, ze w Sony pracują tacy sami idioci co u konkurencji. Wówczas PS4 będzie miało przewagę tylko w trzykrotnie szybszym ramie i mocniejszym gpu. Oczywiście pozostaną jeszcze gry.

Co jest konkretnie złego w instalowaniu gier? Przecież człowiek się przyzwyczaił do tego podczas tej generacji. Zapewne na PS4 też będą instalki.

Co do logowania do sieci to mnie to mocno bawi. Kiedy wychodzi temat multimedialności konsoli, to się okazuje że każdy ma smartfona, Smart TV, tableta i co tam jeszcze. Jak się wspomni o always-online to nagle każdy mieszka w Pierdziszewicach przy wylocie na Dupów i mu zrywa neta co dwa dni. Ja mam głupią radiówkę i w tym roku nie miałem przerwy w dostawie neta dłuższej niż 20 min.

Nie żebym bronił ten pomysł, bo wydaje mi się że ekonomicznie jest to niemądre posunięcie (chyba 20-30% sztuk X360 nie było podłączonych do neta) ale jak zwykle ludzie (a konkretniej internet) wyolbrzymiają to.

Opublikowano

Teraz co jest złego w instalowaniu gier?  :rofl2: Jaka żenada.....Ktoś puścił plotę,że używki na SONY będą również obowiązywać za dodatkową opłatą, a ty już cieszyłeś się jak dziecko by tylko do.(pipi) kolegom, którzy graja na innej konsoli. Szkoda słów. Tak jak pisałem wcześniej tylko czekacie jak hieny by druga firma nam wszystkim dała po dups.ku jak MS. Tragedia. Nie ważne że to dla nas najgorsze co może się stać, ważne, że też Sony :confused:

Edytowane przez pop

Opublikowano

Typfon, okaże się, może, nie wiadomo, niewykluczone, skończ już z tymi przypuszczenia, bo to nawet śmieszne nie jest, a raczej żałosne.

Ojej yetiemu sie nie podoba jak inni pisza o przypuszczeniach... On natomiast pisze bajki od ladnych paru lat i jest ok...

Opublikowano

I dlatego sam wsparłem swoim głosem na twitterze w akcji, która ma spore prawdopodobieństwo na uzyskanie rozgłosu w growym necie?

lons srons

serio, zbanujcie te randomy które się wykluły po prezentacji VHSu.

Opublikowano

Co jest konkretnie złego w instalowaniu gier? Przecież człowiek się przyzwyczaił do tego podczas tej generacji. Zapewne na PS4 też będą instalki.

Co do logowania do sieci to mnie to mocno bawi. Kiedy wychodzi temat multimedialności konsoli, to się okazuje że każdy ma smartfona, Smart TV, tableta i co tam jeszcze. Jak się wspomni o always-online to nagle każdy mieszka w Pierdziszewicach przy wylocie na Dupów i mu zrywa neta co dwa dni. Ja mam głupią radiówkę i w tym roku nie miałem przerwy w dostawie neta dłuższej niż 20 min.

Nie żebym bronił ten pomysł, bo wydaje mi się że ekonomicznie jest to niemądre posunięcie (chyba 20-30% sztuk X360 nie było podłączonych do neta) ale jak zwykle ludzie (a konkretniej internet) wyolbrzymiają to.

To zależy czego oczekujesz od konsoli.

W instalowaniu gier myślę że nie ma nic złego. Instalujesz gry, kończy się miejsce wychrzaniasz stare i tak w koło Macieju. Nagle te 5 min instalacji to wielka wada i czas którego nikt nam nie odda xD Dobra, to jest robienie z igieł wideł.

Multimedialność konsol - też nic w tym złego, taki miły dodatek, ALE to nie może być nic więcej niż miły dodatek. Muza, filmy i net na konsoli mogą być, cała reszta to jakieś pierdoylenie. To mnie strasznie boli w pokazie Xbone - MS zrobił ogromną poprawę w tych obszarach, które mnie nic nie obchodzą :P I ta kablówka, jak u nas niedługo analogowy wyłączają. Bez kitu.

Co do neta to nie problem dla 95 %, o ile powiedzmy tylko raz na dzień jak się logujesz, ale ja np. zabieram konsolę na wakacje albo na działkę do znajomych ( stare monitory ,, z tyłkiem " rulez ). No bo kiedyś trzeba przestać pić xD Przez większość roku to nie problem, ale w(pipi) jak coś nie załączy a ty się napaliłeś na granko będzie wielki.

Internet wszystko wyolbrzymia, tak to prawda. Z drugiej strony wydawcy odwalają chałę i zaczynam myśleć powoli, że to hobby to nie dla mnie.

Opublikowano

@Messer
Podczas instalacji gry będziesz mógł w nią jednocześnie grać, więc nie będziesz musiał na nic czekać (jeśli się mylę to mnie poprawcie).

Edytowane przez terror

Opublikowano

A to nie przy pobieraniu przypadkiem, że jak będzie 50% ściągnięte to można już w grę grać, a reszta dociąga się w tle?

Opublikowano

Z tego co pamiętam z PSM to obaj macie rację :) Kupisz grę na PSS i po chwili możesz grać a gra w tle będzie się pobierala(pewnie trzeba będzie mieć w cholere szybki net :/<oczywista szprota>)

Z instalacja podobnie

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Odpowiedz Kaza na happening internautow :teehee::

iGfMFmkUpu2gf.png

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wow, jestem trochę dumny z growej społeczności. Przez lata widzę jak wszyscy akceptują to, jak dostajemy po pupie, a tu nagle akcja przeciwko DRM w PS4. Już kilka szych z Sony odpisało, mówiąc, że słuchają naszych głosów, ale jakoś nie chcą prosto odpowiedzieć. Opcja A - próbują przedstawić DRM w jakiś przyjazny sposób i szukają złotego środku. Opcja (oczywista, nie ma innej opcji ofkors) czekają na E3, gdzie rzucą hasła, jacy to oni są proconsumer i inne trudne słowa. Zrobi to większy wydźwięk niż zwykła notka prasowa, że w PS4 nie będzie DRM. 

Ale za takie akcje kocham właśnie neogaf <3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.