Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Zależy. Możesz grać na emulatorze na PC. Wtedy będziesz pececiarzem

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Coś mnie na stare lata wzięło na platformówki :) Czekam na Raymana.

Opublikowano

Co do platformówek, właśnie skończyłem Super Mario Galaxy 2 i będę musiał znaleźć sobie nowego platformera. No i zdobyć wszystkie gwiazdki, póki co mam równe 100 :)

Opublikowano

To jeszcze 140 olo

Edytowane przez GregZPL

Opublikowano

Taka ciekawostka(było?)

Jesteśmy bardzo wyrozumiali. Rozumiemy, że to dopiero początki konsoli Wii U i nie ma co liczyć na to, że Call of Duty: Black Ops 2, jeden z tytułów startowych na nową konsolę Nintendo, nagle będzie ogrywany w sieci przez miliony. Skoro nie miliony, to może chociaż tysiące? No i tu też pojawia się problem. Okazuje się, że w momencie pisania tej wiadomości, serwery Black Ops 2 w wersji na Wii U "oblegane są" przez... 560 graczy - Kotaku sprawdziło i ma dowód w postaci fotek.

Tak, dobrze przeczytaliście. Nie pomyliłem się o dwa zera, ani nic z tych rzeczy. Wygląda na to, że nawet tak ogromna marka może zaliczyć słabszy start, szczególnie, gdy pojawia się na nowej platformie, która chyba jeszcze nie wszystkich zdążyła do siebie przekonać.

No ale 560 graczy? W multi? W nowym Call of Duty? Trzycyfrowa liczba jakoś kompletnie nie pasuje mi do gry takiego kalibru. Ale bądźmy dobrej myśli - z czasem powinno być lepiej (czyt. mniej żenująco) i choć nie spodziewamy się tłumów w sieci na miarę wersji konsolowych (800 tys. jednocześnie grających w multi BO2 na Xboksie 360 w momencie premiery tego tytułu), to i tak prognozujemy spore zainteresowanie.

Wszak gorzej już być nie może.

XDD

Opublikowano
To jeszcze 140 olo

Nie dzięki, zielone sobie odpuszczę i pozostanę na tradycyjnych 120stu :)

Co do postu wyżej, jak ktoś kupuje Wii U na starcie to raczej nie dla Call of Duty.

Edytowane przez Czappi

Opublikowano

One są gdzie indziej niż normalne gwiazdki. Ja lubię masterować trójwymiarowe Mariany ^_^

Opublikowano

nie no, znalazło się aż 560 kretynów co kupiło konsole Nintendo dla CoDa? :blink:

Opublikowano

I jak tu lepiej płacić newsmanom na serwisach growych?

Łamiąca wiadomość. Na konsoli z bazą ponad 70 milionów użytkowników jest kilkaset tysięcy grających osób, a na konsoli, która wyszła dwa dni wcześniej i została kupiona przede wszystkim przez fanów Nintendo, którzy CoD-a mają w większości raczej w głębokim poważaniu, jest ich garstka. Niesamowite. <tu wstawić wymuszony ironiczny komentarz autora>

Opublikowano

Greah : tak jak już napisał Fenikz, różnica między GTA, które to chciałem właśnie przywołać jako przykład, jest również chociażby w fizyce, zachowaniach postaci. Daruję sobie wymienianie innych tytułów, bo zdaję sobie sprawę, że są też przykłady za Twoją tezą (chociażby bijatyki).

Spoko, fanatycy N piszą o grafice, a tutaj chodzi o możliwości... Co ja czytam... Wii technologiczne było słabe, Wii U prawdopodobnie cycków przy x 720 i PS4 nie urwie, ale fanatycy N piszą o grafice... O jakich możliwościach piszemy w kontekście obecnej generacji, a których Wii nie spełniało? Zgodzę się, że w kontekście społecznościowym, ale co oprócz grafiki traciły najlepsze produkcje na Wii w porównaniu z najlepszymi na X360 i PS3? Jakieś niezwykłe doznania gameplayowe które dała lepsza technologia? (...)

Wii nie udźwignie GTA IV.

raven raven : motasz się trochę, bo nie pisałeś o grafice z punktu widzenia czasu (że teraz nam się gry z początków ery PS2 nie będą podobać), tylko pisałeś, że mamy premierę next gena i dziwisz się niezadowoleniu z grafiki, skoro to pierwsze gry na nowej generacji, więc mają prawo słabo wyglądać (i przywołałeś PS2 i X360), na co podałem Ci przykłady na to, że w OWYM czasie premierowe gry robiły wrażenie, tak jak niektórzy oczekują, że OBECNIE gry na WiiU też już powinny robić wrażenie.

Opublikowano

THQ jeszcze troche pociagnie.Paul Pucino(CFO i EVP) odszedl z THQ.

THQ Inc. (NASDAQ: THQI) announced today that it has entered into a forbearance agreement with Wells Fargo Capital Finance, LLC. Under the agreement, Wells Fargo has agreed to forbear from exercising its rights and remedies against THQ and its subsidiaries with respect to previous events of default under its credit facility. The period of the forbearance currently extends to January 15, 2013, during which time Wells Fargo has agreed to make additional loans to the company subject to the terms and conditions of the forbearance agreement.

“We are pleased to have reached an agreement with Wells Fargo. This agreement enables us to continue focusing on bringing our games in development to market”

Additionally, THQ announced that it has entered into exclusive negotiations with a financial sponsor regarding financing alternatives which may result in, among other things, significant and material dilution to shareholders. Information concerning the identity of the sponsor, deal size, structure and/or timing will not be disclosed until such time negotiations have concluded. There can be no assurance these negotiations will result in a transaction.

“We are pleased to have reached an agreement with Wells Fargo. This agreement enables us to continue focusing on bringing our games in development to market,” said Brian Farrell, THQ’s Chairman and Chief Executive Officer. “Meanwhile, we are evaluating financial alternatives that will transition the company into its next phase.”

THQ also announced today the resignation of Paul Pucino, Executive Vice President and Chief Financial Officer. The Company is evaluating its alternatives with respect to the Chief Financial Officer role, and has retained FTI Consulting to assist its finance and accounting team.

“We would like to thank Paul for his significant contributions over the past four years and wish him well in his future endeavors,” commented Farrell.

Zrodlo: http://www.businesswire.com/news/home/20121120006449/en

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano

Dobrze ze jeszcze troche pociagna (lub moze nawet uda im sie wyjsc z dolka dzieki tej pozyczce), chcialbym bardzo zagrac w kolejne Metro :)

Opublikowano

Jak widzę posty "mariana" to już wolę krucjaty Mendrka. Nie da się nic napisać bo ten czycha 24/7 na forumku żeby napisać jaki kto nie jest śmieszny bo nie wsadza sobie wiilota do pupy :(

Opublikowano

Ponoć w PS Plus na Vite jest za "darmoszkę" Uncharted: Złota Otchłań i Gravity Rush. Spoko za "darmoszkę" masz całą bibliotekę najlepszych gierek na VitęXD

Opublikowano

Spoko, opanuję się ^_^

Plus na Vitę jest osom. Szkoda, że sama konsola jest taka droga.

Opublikowano

Szkoda, że nie ma na tym w co grać a od premiery już trochę minęło. Samo Uncharted czy Wipeut to dla mnie za mało a nie będe po raz n-ty ruszał Ninja Gaiden Sigma. Coś mi się wydaje, że Vita z czasem podzieli los PSP, które z biegiem czasu stało się przenośną maszynką do portów z PS2.

Opublikowano

A tak mnie cos naszło.

Rok 2003 zmienne warunki pogodowe, manipulacja i uczucie wiatru, zmieniająca się pora dnia ,szybujące chmury po niebie zwiększające i zmniejszające swoją objetość, wyładowania atmosferyczne....

http://youtu.be/Ngon...JEg?hd=1&t=7m5s

...mija dekada a branża stoi w miejscu no blisko RDR i to wszystko :huh:

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Jak tylko zobaczyłem początek postu to już wiedziałem jaki tytuł miałeś na myśli ;)

Są po prostu gry, których przebić nie można;)

Opublikowano

A tak mnie cos naszło.

Rok 2003 zmienne warunki pogodowe, manipulacja i uczucie wiatru, zmieniająca się pora dnia ,szybujące chmury po niebie zwiększające i zmniejszające swoją objetość, wyładowania atmosferyczne....

http://youtu.be/Ngon...JEg?hd=1&t=7m5s

...mija dekada a branża stoi w miejscu no blisko RDR i to wszystko :huh:

Coś co jest dwuwymiarowe nie posiada objętości bo jest to miara dla obiektów trójwymiarowych;].

Poza tym równie dobrze można napisać tak:

Rok 2002 zmienne warunki pogodowe, uczucie pędu powietrza, zmieniająca się pora dnia, szybujące chmury po niebie (zmieniające się), wyładowania atmosferyczne, mgła itp itd

i jakiś niby link z GTA3

Tylko po co skoro tak naprawdę nic nie stoi w miejscu a wszystko co było wymienione pojawiło się już wcześniej w innych grach;].

Opublikowano

miara miarą ale efekt osiągnięty w 100% no fakt zapomniałem o GTA ale daleko jej do poziomu Zeldy WW.Pojawiło się we wcześniejszych ? W jakich ? bo nie kojarzę. Chyba masz na myśli poprzedniczkę z '98 Ocarina of Time ale to był przedsmak tego co zaprezentował Wind Waker.

Opublikowano

ogólnie Vita w tym roku dostała najwięcej świetnych exów:

LittleBigPlanet PS Vita

Sound Shapes

Lumines: Electronic Symphony

Gravity Rush

Uncharted: Golden Abyss

WipEout 2048

Assassin's Creed III: Liberation

Escape Plan

a taki X360 tylko Halo 4 i Forza H, no ale gadanie bzdur że Vita nie ma gier widzę że się nie nudzi.

Opublikowano

może i masz rację ale te 8 tytułów to jednocześnie jedyne 8 tytułów wartych ogrania na tym sprzęcie. Na ps3/x360 w samym tym roku pojawiło się z 15-20 solidnych multiplatform wartych ogrania, a gdzie tam biblioteka z lat poprzednich....

Opublikowano

LittleBigPlanet PS Vita - tu się zgadza, killer

Sound Shapes - jest ok

Lumines: Electronic Symphony 84.31%

Gravity Rush 81.91%

Uncharted: Golden Abyss 80.62%

WipEout 2048 to też killer

Assassin's Creed III: Liberation 71.93 :lol:

Escape Plan 69.17% :lol:

Serio? To są te świetne exy? To do gier na X360 też dolicz wszystkie gry Arcade (skoro liczysz PSN). Dolicz muzyczne popierdółki, skoro je liczysz. I dolicz gry oceniane na 7 i wyżej, skoro też je tu liczysz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.