Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

A wiesz, że ja potrafię wymienić wady jednej i drugiej konsoli? Ty posiadasz dwie, ale wpisy twoje są świadczą,że tak na prawdę masz jedną.

yep-thats-butthurt-VhsLiN.jpg

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Niestety fakt jest taki, że jak masz X360 i kupujesz PS3, to w 90% rzucają się w oczy niedociągnięcia PS3 i wtedy jeszcze bardziej zaczynasz doceniać X360 bo widzisz wtedy zalety, których wcześniej nie dostrzegałeś.

Woooord.

Opublikowano

Niestety fakt jest taki, że jak masz X360 i kupujesz PS3, to w 90% rzucają się w oczy niedociągnięcia PS3 i wtedy jeszcze bardziej zaczynasz doceniać X360 bo widzisz wtedy zalety, których wcześniej nie dostrzegałeś.

Woooord.

zalety takie jak lepiej wyglądające multiplatformy, więcej osob z headsetem na XBL podczas gier sieciowych, cross game chat, na xboxie gry działają lepiej bo sa robione na x-a i kopiowane na marne ps3 bo ta konsola jest niżej w hierarchii current genów, wsumie to na samym dnie jest xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

Przestań wiecznie używać słowo fakty bo to nie są żadne fakty tylko to są twoje fakty. Masz taki dziwny zwyczaj używania dość często tego słowa, zapominając dodać "moje". Ja jakoś nie dostrzegam tych rzekomych niedociągnięć PS3 względem Xboxa 360, także zależy to od opinii danej osoby, a nie od faktów, których tak sprytnie na każdym kroku próbujesz przytaczać.

Woooord.

zalety takie jak lepiej wyglądające multiplatformy, więcej osob z headsetem na XBL podczas gier sieciowych, cross game chat, na xboxie gry działają lepiej bo sa robione na x-a i kopiowane na marne ps3 bo ta konsola jest niżej w hierarchii current genów, wsumie to na samym dnie jest xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ty akurat idealnie wpasowałeś mi się w to co wyżej napisałem : "Większość z tych pieniaczy to byli zagorzali fani Playstation. Przerzucili się na inną konsolę i hejtują PS jakby chcieli leczyć tym swoje kompleksy w stosunku do starej marki jaką niewątpliwie jest SONY Playstation".

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

To, że ich nie dostrzegasz nie oznacza, że ich nie ma.

Opublikowano

I vice versa w stosunku do Don'a :)

Opublikowano

Az dzwine ze tego nie bylo:

Xbox 720 to offer Kinect 2.0 and Blu-ray drive, says Xbox World The next-gen console will come with beefier hardware and a slew of other enhancements, says the magazine.

Microsoft's Xbox 720 will unveil a new version of Kinect, a Blu-ray drive, and an A/V port for watching and recording broadcast TV, at least according to details leaked by Xbox World. Promising "next-gen secrets inside," the latest issue of the U.K.-based magazine dug up several reported specs on Microsoft's next console. First off, the Xbox 720 will introduce Kinect 2.0. Microsoft has been as publicly mum about the next version of Kinect as it has about all details concerning the new Xbox. But a company document leaked in June touted a higher level of accuracy, stereo imaging, better voice recognition, and the ability to track four players at once. A Blu-ray drive will also be part of the package, a rumor that's been around for a few years now. Other features will include directional audio, an input and output for watching and recording TV shows, and an "innovative controller," noted gaming news site ComputerAndVideoGames.com (CVG). Last February, Xbox World said that the redesigned controller would come with a built-in HD touch screen.

http://news.cnet.com/8301-10805_3-57551679-75/xbox-720-to-offer-kinect-2.0-and-blu-ray-drive-says-xbox-world/

Opublikowano

Az dzwine ze tego nie bylo:

Xbox 720 to offer Kinect 2.0 and Blu-ray drive, says Xbox World The next-gen console will come with beefier hardware and a slew of other enhancements, says the magazine.

Microsoft's Xbox 720 will unveil a new version of Kinect, a Blu-ray drive, and an A/V port for watching and recording broadcast TV, at least according to details leaked by Xbox World. Promising "next-gen secrets inside," the latest issue of the U.K.-based magazine dug up several reported specs on Microsoft's next console. First off, the Xbox 720 will introduce Kinect 2.0. Microsoft has been as publicly mum about the next version of Kinect as it has about all details concerning the new Xbox. But a company document leaked in June touted a higher level of accuracy, stereo imaging, better voice recognition, and the ability to track four players at once. A Blu-ray drive will also be part of the package, a rumor that's been around for a few years now. Other features will include directional audio, an input and output for watching and recording TV shows, and an "innovative controller," noted gaming news site ComputerAndVideoGames.com (CVG). Last February, Xbox World said that the redesigned controller would come with a built-in HD touch screen.

http://news.cnet.com...ays-xbox-world/

Ile razy jeszcze wrzucicie te popłuczyny z artykułu, który jest zbiorem wszystkich plotek jakie się pojawiły w ciągu ostatniego roku :P

Opublikowano

I vice versa w stosunku do Don'a :)

No oczywiście, że tak. Oczywiście te wady nie są jakieś poważne. Problem w tym, że w PS3 są strasznie upierdliwe i wkurzające. Wad kolosalnych typu brak cyfrowego wyjścia audio w Wii PS360 nie ma

Opublikowano

http://www.gambler.p...,biedronce.html

Gry na PC pojawiają się w Biedronce od wielu lat, ale konsoli chyba jeszcze nigdy nie było. Teraz to się zmienia! Sony dogadało się z właścicielami największej sieci dyskontów w Polsce i na święta wprowadza do oferty PlayStation 3 w wersji Super Slim.

Propozycja jest przyzwoita: za konsolę w wersji 12 GB przyjdzie nam zapłacić 999 złotych. W Internecie ten model PS3 można znaleźć o około 100 złotych taniej, ale edycja biedronkowa posiada PlayStation Move (kontroler + kamera PlayStation Eye) oraz grę Sports Champions. Po dodaniu wartości tych akcesoriów okazuje się, że cena jest dobra, tym bardziej, że w przypadku awarii nie trzeba bawić się w gwarancję wysyłkową, a wystarczy po prostu zanieść konsolę do najbliższego sklepu.

Oferta na PlayStation 3 Super Slim obowiązuje od 6 grudnia. Szkoda tylko, że nie zdecydowano się na wystawienie jakichkolwiek gier w dobrych cenach. Mógłby to być chociażby największe tytuły ekskluzywne wydawane przez Sony Polska. Wydaje się to sporym niedopatrzeniem, bo Sports Champions nie jest najlepszą grą na początek przygody z PS3. Są znacznie lepsze gry: zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Biedronka mogła również zwrócić uwagę na odtwarzacz Blu-Ray i zaoferować kilkanaście tanich filmów wydanych w tym formacie. Kto wie – może to pieśń przyszłości?

Posiadanie przez Biedronkę w swojej świątecznej ofercie PlayStation 3 pokazuje, że konsole przebiają się do świadomości przeciętnego człowieka. Szkoda tylko, że dzieje się to dopiero pod koniec obecnej generacji...

Ciekawi mnie jak coponiektórzy to przekują: jako sukces Sony, które jest tak popularne, że PS3 jest nawet w Biedronce czy jako porażkę, bo producent musi się chwytać dyskontów aby sprzedać swój sprzęt.

Opublikowano

Oczywisty sukces Sony. Playstation to nie Rolex. To sprzęt normalnego i codziennego użytku. Można go sprzedawać gdziekolwiek, byle się sprzedał

Opublikowano

No ta budżetówka desiged by unitra z dyskiem 12 giga się akurat w sam raz do biedy nadaje.

Opublikowano

Zaraz ktoś napisze że to dowód na to, że PS3 to konsola dla biedaków.

Ale przecież w ostatnich latach Biedronka sprzedaje dobry stuff w dobrej cenie czyli = jest dobrym sklepem.

Opublikowano

Rozumiem, że jesteś z obozu prezesa i uznajesz Biedronkę za sklep dla biedaków?

Opublikowano

Wara od biedronki, akurat mam pod domem i 98% zakupów robię tam. Jedynie pieczywo kupuję gdzie indziej i od czasu do czasu wyskoczę do jakiegoś Auchana po rzeczy których w biedronce po prostu nie ma. Sklep jest tani, ma dobre własne produkty i często fajne promocje.

Hitem i tak jest dzisiejsza premiera Prometeusza w Newsweeku za 29,99zł...co to się porobiło,że dodawają film do gazety w dniu jego premiery w wypożyczalniach

Opublikowano

No cóż, każdy kto ma/kupuje będzie musiał jakoś z tym żyć. tzn, mam na myśli wady PS3.

A co do PS3 w Biedronce - niech będzie

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Wara od biedronki, akurat mam pod domem i 98% zakupów robię tam. Jedynie pieczywo kupuję gdzie indziej i od czasu do czasu wyskoczę do jakiegoś Auchana po rzeczy których w biedronce po prostu nie ma. Sklep jest tani, ma dobre własne produkty i często fajne promocje.

Hitem i tak jest dzisiejsza premiera Prometeusza w Newsweeku za 29,99zł...co to się porobiło,że dodawają film do gazety w dniu jego premiery w wypożyczalniach

Fajnie. Mogliby dodać TDKR, bo już 4 grudnia trafi na półki. A PS3 w Biedronce jakoś mi nie przeszkadza, przynajmniej dystrybucja nie leży w temacie jak widać.

Opublikowano

Hehe, pamiętam jak Mazzeaki i reszta bandy była pewna, że WiiU będzie klapą i nikt jej nie kupi, a rozeszło sie 400 tysięcy w tydzień w samym USA :P

I w ogóle polecam się zainteresować Zombi U bo to ponoć zombiakowe dark souls. No ale konsola dla dzieci i casuali.

Opublikowano

Proszę nie przeinaczać szyderczo mego nicka, już po zmazzeo Tokara wystarczająco się speszyłem.

Aha no i nie wiedziałem że klapę, lub jej brak, ogłasza się tydzień po premierze.

Klapa to to - http://www.neogaf.co...ad.php?t=501405 :P ale spoko, będzie w PS+ w styczniu/lutym na bank.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

I w ogóle polecam się zainteresować Zombi U bo to ponoć zombiakowe dark souls. No ale konsola dla dzieci i casuali.

Nie możliwe, wszak to gra od ubi.

Opublikowano

Co Wy macie do tego Wii U? Mi się ta konsola naprawdę podoba i na starcie jest garstka gier, w które warto zagrać, choćby ZombiU, które bardzo przypomina moje ukochane Dead Island tylko w takiej bardziej mrocznej stylistyce. Oceny DI też były bardzo skrajne a gra okazała się na tyle dobra, że spędziłem przy niej bite 40h.

Po Wii U i tak sięgnę, to pewne, tylko jeszcze trochę poczekam a gdybym miał zagospodarowane choć trochę kasy, to już bym miał ten system w domu.

Opublikowano

Klapa to to - http://www.neogaf.co...ad.php?t=501405 :P ale spoko, będzie w PS+ w styczniu/lutym na bank.

Czy ktoś sie spodziewał hitu na miarę uncharted? nie! czy ktoś oczekiwał ocen 85-90? nie! Reasumujac,38 pozycja nikogo nie powinna dziwić.

Opublikowano

Nawet jeśli będzie w PS+, to tylko korzyść dla abonentów.

Opublikowano

Jednak Wii Mini to nie plota - na BestBuy przez chwilę była ta fota na stronie:

small-banner-1-wii.jpg

Ciekawe, już chyba w MM nawet obecny model widziałem za 500 zł, jakby poszła kolejna obniżka to wiem o co poproszę pod choinkę :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.