Pajda 2 282 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 ten segregator moglby znalezc sie na wikileaks Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Kolejne już potwierdzenie, że ME4 nie będzie związany z poprzednikami fabularnie, oczywiście poza samym uniwersum. Complex: So with Commander Shepard gone, are you starting anew, or are you going to continue any of that story?Mac Walter: Well, I can’t get into details, but the idea is that we have agreed to tell a story that doesn’t relate necessarily to any of the Shepard events at all, whatsoever. Beyond that, that’s what we’ve been deciding for awhile. But throughout it all, one of the key things is that it has to be Mass Effect. It can’t just feel like a spin-off. It has to feel like a Mass Effect game at its heart, at its core. Just without the Shepard character or the Shepard specific companions. http://www.complex.com/video-games/2013/10/new-york-comic-con-interview-mac-walter-mass-effect-walter-white-moment Ogólnie Bioware często twittuje o tej grze, i chyba jednak wbrew temu co myślałem premiera albo przynajmniiej sama zapowiedź nie jest jakoś superodległa. Obstawiam pierwszy zwiastun na VGA, a premierę na początku 2015 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Pracownicy Bioware szaleją na twitterze. Liczę na jakiś teaser w okresie świątecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 786 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Tylko wk.urwiają z tymi screenami. Jednak wolę obczaić finalny produkt zamiast ślęczeć przed monitorem dzień po dniu i śledzić temat mojej ulubionej serii. Kiedy to będzie? 2015? Kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 (edytowane) Jeszcze nie wkleiles artu z Mako (prawdopodbnie wraca do gry, wraz z o wiele wieksza eksploracja terenow). Czekam z hu.jem w lapie, wiem ze zakonczenie trojki zawiodlo, ale dajcie spokoj, nadal maja w zanadrzu fenomenalne uniwersum, I jeszcze teraz smiegajace na FB (czyli bedzie wygladac piekne I pojawi jakas forma destrukcji co tylko wyjdzie na dobre potyczkom). Premiera prawdopodobnie poczatek 2015 roku, zapowiedz oficjalna chyba na VGA za pare tygodni. Edytowane 8 Listopada 2013 przez Kre3k Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Ok, jest jakieś źródło, które mówi, że oficjalna zapowiedź faktycznie padnie na tegorocznym VGA The 2013 Video Game Awards are set to take place next month, and we’ve been informed that the next Mass Effect title will receive an announcement there. The source that passed this information to us is also the same that helped us bring forth the first details on the existence of Resident Evil: Operation Raccoon City. http://stickskills.com/2013/11/08/new-mass-effect-announcement-vga-2013/ Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Czekam z wywieszonym jęzorem. Najlepsze uniwersum sci-fi w grach ostatnich lat. Kurde nie mogę się doczekać, te obrazki tylko smaka robią (bo nic konkretneo nie pokazują). Ale zapowiedź na tegorocznym VGA a premiera w 2015? Bezsensu. Może skoro zapowiedź jest tuż tuż to jednak jesień/święta 2014. Z drugiej strony mają jeszcze DA3 w produkcji więc ten 2015 to chyba jednak pewniak (albo jeszcze później) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) Wlaśnie DA3 blokuje mozliwość wydania w 2014. Ale początek 2015 już jak najbardziej. Edytowane 9 Listopada 2013 przez Kre3k Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Garść nowych informacji: http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=91081352&postcount=1 They did say that exploration and story are very important and that one of their goals to strive for was "a stranger in a strange land like ME1" I think that's the way Mike Gamble worded it - ciekawe co z tego wyjdzie? Edytowane 24 Listopada 2013 przez Timmy Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 chcialbym bohatera innej rasy w koncu. pieknie np byloby pohasac odzialem asari albo turianami...ehh sie rozmazylem. czekam z niecierpliwoscia na me..pamietam ze po cod4 to byla moja druga gra na x360..piekne czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Tymczasem w siedzibie Bioware Edytowane 19 Grudnia 2013 przez Timmy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Wiadomo cos czy save z z ukonczoną trylogią bedzie potrzebny? Nie wiem czy przechodzic gre na speedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Wątpliwe, to będzie nowa historia, ma nie być w żaden sposób powiązana z Shepardem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Wczoraj skończyłem Leviathana (ależ skurwiale wycięte dlc), z 2 tygodnie temu podstawkę. Obejrzałem wszystkie 4 rozszerzone zakończenie, jak i te podstawowe (te akurat na yt). I nie daje mi spokoju jakie zakończenie Bioware wybierze do ME4. To znaczy które niby zakończenie Trójki wejdzie w kanon, kurde po dogłębnej analizie każdego. Na mój gust to każde ma sens, na swój sposób. Nawet chyba najbardziej absurdalne czyli synteza. No oczywiście istnieje jakieś prawdopodobieństwo, że zrobią prequel, odetną się od Starej Trylogii czy cokolwiek - wtedy nie będzie problemu. Ciekawie czy na E3 zapowiedzą oficjalnie Czwórkę i puszczą pierwszy teaser który rozwieje wątpliwości. Edytowane 10 Lutego 2014 przez Słupek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Wczoraj skończyłem Leviathana (ależ skurwiale wycięte dlc). To jest tragedia, że zrobili z tego DLC w sytuacji gdy jest to wytłumaczenie całej genezy konfliktu. Chyba jedyna gra, w której spotkałem się z czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Wczoraj skończyłem Leviathana (ależ skurwiale wycięte dlc). To jest tragedia, że zrobili z tego DLC w sytuacji gdy jest to wytłumaczenie całej genezy konfliktu. Chyba jedyna gra, w której spotkałem się z czymś takim. To samo Javik - jedna z najważniejszych postaci w uniwersum, wycięta i wrzucona w dlc (no i EK). Również uważam, że obydwa dlc to jedne z najbardziej perfidnie "wyciętych" dodatków. Złote kupy EA zobowiązują heh. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Ciekawie czy na E3 zapowiedzą oficjalnie Czwórkę i puszczą pierwszy teaser który rozwieje wątpliwości. Bankowo tak. Opiszcie o co chodzi z tym Leviatanem, bo DLC-ków nie tykam. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) W skrócie : geneza pochodzenia Reaperów, które okazują się tworem pracywilizacji żywych organizmów, które stworzyły je do swoich celów, trochę jak Quarianie Gethów, a potem miały przeyebane i jakaś mała garstka schowała się na dnie oceanu pewnej planety. Shep trafia na tę planetę i "rozmawia" z przedstawicielem tej rasy, na dodatek zyskuje ich do pomocy w wojnie (oczywiście, jak prawie wszystkie siły zebrane w grze, w końcówce i tak tego nie widać). Bardzo klimatyczne DLC, ale, jak już wspomniano, duży skok na kasę. Mimo wszystko i tak za bardziej bezczelne uważam wrzucenie Javika jako DLC. No ale to EA. Co do czwórki, to po tym, co zrobiono z zakończeniami ME3, wątpię w cokolwiek innego, niż prequel/pokazanie wydarzeń z czasów trylogii z innej perspektywy. Czekam na trailer na E3. Edytowane 18 Lutego 2014 przez kotlet_schabowy Cytuj Odnośnik do komentarza
radekw 43 Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Co do czwórki, to po tym, co zrobiono z zakończeniami ME3, wątpię w cokolwiek innego, niż prequel/pokazanie wydarzeń z czasów trylogii z innej perspektywy. Czekam na trailer na E3. Ale w zmodyfikowanym, rozszerzonym zakończeniu (przynajmniej po wybraniu zniszczenia żniwiarzy): wyraźnie jest pokazane, a do tego powiedziane przez narratora, że cytadela i przekaźniki zostają odbudowane Więc kontynuacja jak najbardziej możliwa Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 no mozliwa tylko w tym momencie jakakolwiek intryga bedzie wpadac blado. bo jaki wrog bedzie mogl sie przyrownac do zniwiarzy.. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) To jeszcze pół biedy, scenarzyści zawsze coś by na to poradzili, większym problemem jak dla mnie byłoby olanie trzech pozostałych możliwych wyborów, w grze, która zawsze szczyciła się możliwością podejmowania różnych decyzji i ich wpływem na dalszy rozwój akcji. Zauważ, radek, że zakończenia się raczej wykluczają (to nie jest końcówka ME2, po której w ME3 albo ktoś żyje i ma epizodyczną rolę, albo go nie ma w ogóle, tam jedynie mieliśmy problem śmierci Sheparda, która owocowała brakiem możliwości użycia save'a z ME2 w trójce, z drugiej strony, kto serio osiągał to zakończenie). Zresztą troszkę podobny problem będzie z potencjalnym sequelem Deus Ex : HR. Oryginalny DE toczy się co prawda po HR, jest to jednak wiele lat (mogłoby to być rozwiązanem problemu nowego ME : ustawić akcję w tak odległej przyszłości, że wybory z zakończenia trójki by nie miały już znaczenia, ewentualnie dla posiadających save'a, zaowocowałyby jakąś wzmianką na początku gry, ale to jest baardzo naciągane, szczególnie przy końcówce z odrzuceniem propozycji dzieciaka i przegraniem wojny z Reaperami). Edytowane 13 Marca 2014 przez kotlet_schabowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Neverwhere 19 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 W kwestii pobożnych życzeń, tego co miałoby się znaleźć w ME4: Chciałabym żeby wzięli pod uwagę zakończenie z syntezą Tak jestem szalona A tak poważnie, wiem, że to zakończenie logicznie jest bez sensu, ale dla mnie, było o wiele ciekawsze niż alternatywy. Przy takiej opcji twórcy gry musieliby się ostro namęczyć. Musieliby pokazać jak rasy funkcjonują przy nowej "biologii", jak komunikują się ze Żniwiarzami, co się zmieniło, co zostało takie same itd. Ta cała syteza daje naprawde dużo opcji fabularnych. Gra która toczyłaby się w tym samym czasie co ME 1-3 jakoś nie jest dla mnie szczególnie atrakcyjna. Podobnie prequele, które mogłyby dotyczyć chociażby czasów pierwszego kontaktu (chociaż tutaj już robi się troszkę ciekawiej). Ciekawym rozwiązaniem byłby powrót do czasów Protean, czyli powrót do poprzedniego Cyklu. Z drugiej strony od początku gry, znamy już część tej historii. Albo wręcz przeciwnie skok do następnego Cyklu możliwy przy wyborze Sheparda, pod tytułem: "Walcie się nic nie robię" Przynajmniej takie moje zdanie. Po prostu fajnie byłoby zmienić otoczenie gry w jakikolwiek sposób. I nie chodzi mi tutaj o nowe lokacje, ale w ogóle. Cieszę się, że, przynajmniej według plotek, pojawią się nowe rasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 A dla mnie ciekawe byłoby pokazanie historii młodego Andersona, jego współpracy i rywalizacji z Sarenem. ME4 wcale nie musi kręcić się wokól repaerów, jest duże pole do popisu:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Neverwhere 19 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Przecież o rywalizacji Sarena z Andersonem wydali książkę. Po co jeszcze robić grę? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Jak już robić grę przed trylogią to tylko o wojnie pierwszego kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi