Opublikowano 29 maja 20168 l Oglądał już ktoś "Justice League vs. Teen Titans"? Warto poświęcić czas dla fana Tytanów? Edytowane 29 maja 20168 l przez Solderowy123
Opublikowano 2 czerwca 20168 l ze sporym opóźnieniem oglądałem zootopia i szczerze powiem żałuje że tak późno, film sie okazał bardzo fajny mimo że ogolny zarys nieco standardowy jak na takie animacje - najpierw wesoło potem mniej, ale w sumie fabuła była bardziej rozwinięta niż sie spodziewałem, ale ogolnie najlepsze były wszystkie naziwązania do prawdziwego świata odwzorowane w zwierzętach, łącznie z masą nawiązań do popkultury i min. jednego za(pipi)istego serialu sporo było dobrych tekstów. ogolnie miło sie zaskoczyłem 8/10 w zwykłej skali 9/10 w skali filmów animowanych 3d tego typu ps oglądałem po angielsku i chyba dobrze zrobiłem bo przeleciałem na szybko pare scen po polsku i sporo rzeczy średnio wyszło i zatraciło sens, ale chyba pooglądam całość po polsku z ciekawości, bo tego typu filmy potrafią lepiej czasem wyjść po polsku (rzadko ale jednak) Edytowane 2 czerwca 20168 l przez Yano
Opublikowano 3 czerwca 20168 l Ja polecam animacje rick & morty genialne pomysły w scenariuszu i poczucie humoru. Kreska średnia ale ma swój urok. Sporo aluzji do popkultury i klasyków. Polecam. A odcinek z feromonami i grypa to jedna z bardziej za(pipi)istych rzeczy jakie widziałem w serialach tv. Pierwsze odcinki trochę średnie ale potem już jest epicko.
Opublikowano 3 czerwca 20168 l Szacun dla Marvela. Trzeba przyznać, że odrabiają pracę domową i w końcu zaczynają brać przykład DC (jeśli chodzi o animację). Piszę oczywiście o serialach, a nie o pełnometrażówkach na dvd, które zlecają japończykom, bo te są wciąż słabe. Najpierw Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. i Avengers potem Ultimate Spider-Man, a teraz Guardians of Galaxy. Z racji, że siedzę na L4 to do obiadu załączam sobie poszczególne serie i co tam się odierdala. Hulk to rozwałka pierwszej ligi. Drużyna samych speców od wyburzeń: Hulk, She-Hulk, Red Hulk, Scaar czy A-Bomb. Sporo gościnnych występów zarówno z Avengersów, Spiderverse czy X-Menów. Co rusz coś rozwalają (głównie swój jet, który zresztą ma swój specjalny odcinek) i nawet stają most wanted na Ziemi przez pewien czas, a ściga ich... Abomination O ile pierwsza seria Avengersów to taki test jądrowy tak druga zaczyna się grubo bo od sojuszu Red Sculla z M.O.D.K.-iem, Drakulą, Attumą czy Hyperionem, a potem napięcie rośnie bo jest Infinity War z Thanosem i roz(pipi) z Ultronem Guardians of Galaxy to rozwinięcie filmu. Jeżeli film uwielbiasz spokojnie możesz ładować się w serial. To ten sam poziom space opery na sterydach. Yondu, Collector, Nebula, Korath czy nawet... a nie nie będę spoillerował to postacie, które często przewijają się w animacji. Spider-Man to już tzw hub dla wszystkich seriali. Goścince Avengersów, Guardiansów czy nawet X-Menów, a nawet Coulsona z Agents of S.H.I.E.L.D. są na porządku dziennym. Zresztą nie tylko oni. Cała plejada postaci z pajęczego uniwersum pojawia się na dłużej lub krócej. Pająk współpracuje z Tarczą i kompletuje drużynę by później mieć krótki epizod jako Avenger. Teraz też się dzieje bo robią coś na wzór Winter Soldiera i ataku Hydry i Sinister Six. Gdy oglądałem serial myślałem sobie: "Kurde takiego Spider-Mana chciałbym zobaczyć w kinie". A z tego co opinie o Civil War głoszą takiego dostałem. Supcio. Mocno polecam te seriale. Humor pierwsza klasa zwłaszcza u Pająka i Avengersów. Ciągła rywalizacja Hulka z Thorem o to kto jest silniejszy, Hawkeye'a z Hulkiem o zawartość lodówki (a raczej jej brak) czy Starka z Kapitanem o byle (pipi). O obrażaniu przeciwników już nie wspominając.
Opublikowano 3 czerwca 20168 l ze sporym opóźnieniem oglądałem zootopia i szczerze powiem żałuje że tak późno, film sie okazał bardzo fajny mimo że ogolny zarys nieco standardowy jak na takie animacje - najpierw wesoło potem mniej, ale w sumie fabuła była bardziej rozwinięta niż sie spodziewałem, ale ogolnie najlepsze były wszystkie naziwązania do prawdziwego świata odwzorowane w zwierzętach, łącznie z masą nawiązań do popkultury i min. jednego za(pipi)istego serialu sporo było dobrych tekstów. ogolnie miło sie zaskoczyłem 8/10 w zwykłej skali 9/10 w skali filmów animowanych 3d tego typu ps oglądałem po angielsku i chyba dobrze zrobiłem bo przeleciałem na szybko pare scen po polsku i sporo rzeczy średnio wyszło i zatraciło sens, ale chyba pooglądam całość po polsku z ciekawości, bo tego typu filmy potrafią lepiej czasem wyjść po polsku (rzadko ale jednak) "It's called a hustle, sweetheart" i głos Finnicka Teraz czekam na wersję BR żeby wylądowała na półce.
Opublikowano 24 czerwca 20168 l Albo będą puszczać bardzo późno albo tylko w wybranych kinach studyjnych. Jakoś sobie nie wyobrażam, że to leci w takim Cinema City czy Heliosie.
Opublikowano 30 lipca 20168 l Obejrzałem ten Killing Joke. O ja (pipi)ę ale (pipi)! Pierwsze pół godziny to wymyslona na poczekaniu podczas przerwy na kibelku historyjka mająca uzasadnić znaczenie Batgirl w życiu Batmana , reszta komiks. Teraz to co najbardziej mi (pipi)nęło po oczach, mianowicie sama animacja. Stylizowano to na ten serial z lat dziewięćdziesiątych. Mamy puste ulice i poscigi, w których Batmobil toczy się płasko po płaskich ulicach. Ja (pipi)ę...Jak sobię pomyslę, że taki Ghost In the Shell oglądałem dwadziescia lat temu to mi się nóż w kieszeni otwiera. Animacyjnie KJ to trzecia liga. Nie wspomnę już o tych twarzach narysowanych bez wyrazu i charakteru. Jedyną robotę robi w tym czyms Skywalker ale i tak w grach wypadał lepiej. Polecam przeczytać sobie najpierw komiks żeby nie szargać nazwiska Alana Moore tą kpiną.
Opublikowano 13 sierpnia 20168 l Killing Joke 1080p wjechał na tacy, są pl napisy... Początek nieco przegadany ale nie nudziłem się. Animacja bardzo fajna i nowoczesna, czyste, wyraźne kadry ale czasem wyglądają na sterylne bez przechodniów czy ruchu aut. Dźwięk i muzyka na wielki plus, sceny pościgów mega. 19 minuta zaskakująca. Brakuje trochę krwi lecącej z mord gangsterów po mocnych ciosach i żeby ich broń robiła lepsze zniszczenia, w niektórych scenach brak dziur po kulach. Relacja Batgirl z Batmanem do 30 minuty jako wstęp IMO zbędna mocno. Później jest tylko lepiej, chociaż coraz mocniej przekonuje się, że nowe technologie w animacji wyglądają za nowocześnie, wszystko jest aż za wyraźne. Później już wchodzi fabuła z komiksu, pierwowzoru jak ktoś nie zna to w sumie nie trzeba bo jakże zyskuje ten tytuł z genialnym voice actingiem. Sama fabuła po 30 minucie jest kapitalna, przeniesienie komiksu wyszło świetnie. Przydałaby się wersja bez tych pół godziny i wyszło by IMO lepiej. Nie zmienia to jednak odbioru animacji - mocarna rzecz nie dla małych dzieci. Do tych, co widzieli film. Relacja batgirl z nietoperzem z pierwszych pół godziny jako wstęp do filmu... Wtf? Telenowela Wenezuelska z postaciami w maskach? Barbara dzwoni do Batmana, ten jedzie w batmobilu i kłótnia o seks, bo Bruce nie odzywa się po numerku na dachu. I ta scena jak Gacek się zatrzymuje by rozkminić rozmowę a tu bum, dostaje z rakiety. Jego fura nie ma systemu ostrzegania? Pełen dramatyzm. Na szczęście rekompensata nadciąga po 31 minucie. Edytowane 13 sierpnia 20168 l przez 2razyjot
Opublikowano 13 sierpnia 20168 l ogladalem killing joke i dla mnie to jedna wielka parująca kupa łajna. Pierwsza scena z animacją biegu Batgirl, co za zenada. Te animacje komputerowe, jak śmią takie g,owno wsadzac do bajki o batmanie. Cała historia jest kiepska, wszystko jest po prostu mierne, jj prawdopodobnie w jednym poscie probowal sie podlizac jak najwiekszej ilosci forumowiczom, powtarza wszystkei zale i podniety poprzedników.
Opublikowano 13 sierpnia 20168 l ogladalem killing joke i dla mnie to jedna wielka parująca kupa łajna. Pierwsza scena z animacją biegu Batgirl, co za zenada. Te animacje komputerowe, jak śmią takie g,owno wsadzac do bajki o batmanie. Cała historia jest kiepska, wszystko jest po prostu mierne, jj prawdopodobnie w jednym poscie probowal sie podlizac jak najwiekszej ilosci forumowiczom, powtarza wszystkei zale i podniety poprzedników. No no ty Killing Joka szanuj to, że DC nie szanuje i Azarerro miał kiepskie pomysły to jedno. Połowa filmu to praktycznego zaorania. Jezeli chcieli to puszczać w kinie to powinni sie do tego przyłożyć a nie puszczają takie żygowiny.
Opublikowano 13 sierpnia 20168 l Ty zwyczajnie nie możesz się pogodzić z tym, że komuś może się coś podobać a tobie nie. Na szczęście to tylko twój problem. Komiks na równi z animowaną wersją dla mnie, voice acting jokera rewelacja.
Opublikowano 13 sierpnia 20168 l KJ to taki wiersz na polaku w liceum. Ciekawie się o nim rozmawia ze względu na formę, umiejscowienie w epoce i wpływ na inne dzieła, które wyszły potem, ale sam w sobie jest wyświechtanym starociem, który trzeba szanować, bo Alan Moore wielkim poetą był. 2 osobom w klasie to podejdzie, reszta będzie spała i nie ma się co im dziwić. Pikanteri tutaj dodaje fakt, że sam Moore mówi, że komiks jest chu,jowy xD. Może i faktycznie nie jest jakiś bombastyczny, dla mnie jego wartość podwyższa dosłownie zakończenie i ten tekst batmana na początku, coś tam, że kiedyś ktoś kogoś zabije, ja ciebie, albo ty mnie. Podobają mi się te momenty, kiedy wszystko w historii się zatrzymuje i widzimy bardziej ludzkie twarze batmana i jokera. Ja tam lubię, ale w życiu nie poleciłbym go komuś, kto chciałby wkręcić się w zeszyty z nietoperzem. The Long Halloween, Year One, mooooże TDKR, ale nie to. Edytowane 13 sierpnia 20168 l przez ragus
Opublikowano 23 sierpnia 20168 l Animacyjnie prezentuje się o wiele ładniej niż ta kupa KJ. Może dlatego, że jest kolorowo i radosnie bez spinania posladów.
Opublikowano 23 sierpnia 20168 l wszystko można zrobić dzisiaj, nazwać to parodią, stylizacją, i być jazzy. A jest to gów,no, kogo to bedzie bawiło, skoro trailer wyczerpał żart? niech dc umiera.
Opublikowano 23 sierpnia 20168 l Fajnie, że zmontowali oryginalną ekipę, ale Batek brzmi jak West w swoim wieku, na 80 lat. A Robin jakby miał 50 Edytowane 23 sierpnia 20168 l przez Masorz
Opublikowano 16 października 20168 l Krótka animacja od dwóch gości współpracujących na co dzień z Pixarem. Byłoby fantastycznie zobaczyć coś równie poważnego pod postacią pełnometrażowego filmu. Jeśli muzyka przypomina Wam brzdęknięcia z The Last of Us, to macie dobre skojarzenia - za muzykę odpowiada Gustavo Santaolalla.
Opublikowano 8 listopada 20168 l Będzie 3 sezon Young Justice http://nerdist.com/young-justice-is-getting-a-third-season/ o mamuniu jak dobrze
Opublikowano 8 listopada 20168 l Jestem ciekaw czy w polsce też wyemitują. Z tego co pamiętam to Cartoon Network wyemitowało wszystkie odcinki. A 5 sezon Teen Titans nawet nie miał premiery w polsce
Opublikowano 15 listopada 20168 l I to z R-ką A z innych ciekawych newsów warto wspomnieć o powtórnym powrocie z emerytury pana Hayao Miyazaki czyli jednego z najbardziej zasłużonych reżyserów studia Ghibli. Podobno pracuje już nawet nad kolejną animacją Boro the Caterpillar. Miyazaki określa ją krótko: “story of a tiny, hairy caterpillar. So tiny that it may be easily squished between your fingers.” Cieszy mnie to niezmiernie bo pan Miyazaki nie robi słabych animacji. Z innych ciekawostek to inny obraz mistrza - Spirited Away będzie miało kolejną premierę kinową z okazji 15 rocznicy. I to w dwóch wersjach: dubbing oraz oryginalny voice acting z napisami. Niestety tylko w w wybranych kinach w USA. Amerykańce to mają dobrze
Opublikowano 15 listopada 20168 l powinni batmana sprzedac marvelowi, albo chociaz przerzucic go do vertigo, całą resztę zamknąć nie kontynuować, dc to jest już sztryms.
Opublikowano 21 listopada 20168 l Moim zdaniem ostatnio Sony Columbia produkuje głównie średnie filmy. Czy to np. Inferno, lub Gęsia skórka czy nawet Sausage Party, nie wspominając o The Interview. Jednak z animacji Sony najbardziej podobają mi się obie części Hotelu Transylwania, więc mam nadzieję, że chociaż nie spieprzą te Smerfy. Edytowane 21 listopada 20168 l przez Solderowy123
Opublikowano 23 listopada 20168 l No raczej, co prawda unikam chinskich bajek i gówna obesranego o jakiś batmanach. No dobra kocham cowboy bebop jeszcze Edytowane 23 listopada 20168 l przez Pajda