Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Featured Replies

• Odpowiedzi 12,1 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pierwszy? Przepraszam, ale musze wam to zrobić.  Łatka sie sciąga, a w tle leci soundtrack. Za chwile kotary zasłaniam, a browar z sokiem malinowym nalany, drugi bo jednego już walnąłem z wrażen

• Pogralem troche godzin i nie dam rady wiecej. Krotko mowiac,gra jest do bani i prze hype'owana cos w stylu Watch_Dogs(chociaz dobrze sie tam bawilem).   Gram na PC i podczas wiekszej rozroby gra gub

Opublikowano

Kusza nadaje się tylko do zabijania podwodnych stworzeń, ewentualnie do strącania z nieba tych latających.

A, świeżaki (hehe) co piszecie o Quen, Quen, Quen. Zróbcie sobie builda pod szermierka + alchemia, czyli tak jak było w książkach. Legendarny build, od legendarnego usera @Andżej, wiedźmina ze Szkoły Rimmingu (pozdro dla kumatych)!

Opublikowano
36 minut temu, Rozi napisał(a):

Kusza nadaje się tylko do zabijania podwodnych stworzeń, ewentualnie do strącania z nieba tych latających.

A, świeżaki (hehe) co piszecie o Quen, Quen, Quen. Zróbcie sobie builda pod szermierka + alchemia, czyli tak jak było w książkach. Legendarny build, od legendarnego usera @Andżej, wiedźmina ze Szkoły Rimmingu (pozdro dla kumatych)!

Taa, Wiedżmin  3 i rozkminianie buildów, które w tej grze nie istnieją. Ale można i tak.

Opublikowano
39 minutes ago, tjery said:

Taa, Wiedżmin  3 i rozkminianie buildów, które w tej grze nie istnieją. Ale można i tak.

Ty w ramach sztuki dla sztuki rozkminiasz graficzne mambo jambo, niech ktoś inny w ramach sztuki dla sztuki rozkminia buildy w Wiedźminie

Opublikowano

Te buildy są tak świetne, że mój (ng+) zrobiony pod miecze, rozwala większość zwykłych wrogów na 2 szybkie rzuty Igni. Za to problem mam z obroną, bo czasem kilka ciosów i Geralt jest trupem.

Opublikowano
8 godzin temu, Rozi napisał(a):

Kusza nadaje się tylko do zabijania podwodnych stworzeń, ewentualnie do strącania z nieba tych latających

Do strącania z nieba latających potworów lepiej rzucić Aard:)

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo1986 napisał(a):

Do strącania z nieba latających potworów lepiej rzucić Aard:)

Której mutacji używasz? 

Opublikowano

Z tych pod znaki najlepsze są przenikliwy chłód, który sprawia, że aard jest op i przewodzenie magii.

Opublikowano

Właśnie patrzyłem, jakie są kolejne mutacje i chcę ten przenikliwy chłód odblokować. Zrobię najlepiej reset umiejętności i wydam skillpointy na mutacje.

Opublikowano

Ja próbowałem na Aard, ale w sumie Igni lepsze. Nie wiem czy na NG+ ma to jakiś większą moc, ale tak jak pisałem idzie się z tym jak przecinak. Potem wrzucę jak to u mnie wygląda. 

Opublikowano

Ja przy swoich przejściach jakoś w ogóle nie szedłem w znaki, ale jest powód żeby zrobić kolejne przejście :)

Opublikowano

Moim zdaniem znaki dają potężną przewagę:shotgun: W każdej sytuacji można znaleźć optymalny znak lub ich kombinację:)

Jedynie, co zauważyłem, to obecnie, mając 49 poziom i arcymistrzowski set gryfa (pancerze, z wyłączeniem mieczy), Geralt ma jednak słabą obronę.

@PiotrekPteż narzekałeś coś, że słabo u Ciebie z defensywą?

Edytowane przez Paolo1986

Opublikowano

@Paolo1986 tzn gram na drugim poziomie i kilka trafień powoduje że Gerwalt leży trupem. Mam 89lvl i właśnie mogłem założyć ulepszony set z serialu, więc zobaczę jak będzie. 

No ale fakt, że z defensywą słabo. Za to np. fabularny Lodowy Gigant czy Leszy to 2-3 szybkie Igni i po sprawie. 

Tak to u mnie wygląda:

2024-12-30_1114_1.thumb.png.d981360b57d343c212e95e342524d3bc.png

Opublikowano

Oglądam akurat serial na netflixie i podoba mi się jego armor. Jak będę robił ng+, to też poszukam:)

Powoli będę kończył KiW, akurat odblokowałem misję

Spoiler

Leże bestii. Autentycznie było mi żal Regisa i tego, jakie tortury musiał przejść w poprzedniej misji:/Niby to wampir, ale swój chłop, tak jak w książkach:drakeyeah:

Opublikowano

W ogóle miecze z setów wiedźmińskich są takie sobie. Na potwory najlepszy jest Aerondight, a stalowy rycerski toussaint  do wykucia, ma bardzo dobre przebicie pancerza. 

Opublikowano

Mam Aerondight na potwory i kosi niesamowicie, jak się go "naładuje":)

Eksperymentuję jeszcze ze stalowymi, chociaż ludzi "uziemiam" bardzo często znakiem Aard i tylko ich dobijam:)

Opublikowano

Tak, wszystko się skaluje.  Set z serialu w podstawce był chyba na 14, na ng+ jest na 70. SzK to już bliżej chyba 90lvl jest zalecany.

Opublikowano

Na ten moment mam 51 lv, pewnie jeszcze kilka kolejnych wpadnie. Za fabularne questy w KiW wpada sporo xp, o ile nie mam zbyt wysokiego poziomu, hehe:)