Opublikowano 10 stycznia10 sty 6 godzin temu, BRY@N napisał(a):Zacząłem wczoraj grać na najwyższym poziomie trudności żeby zrobić platynę w jednym przejściu ale kurczę tyle jest tych do pominięcia, że znając moje szczęście coś spierdziele.Tylko karty są do pominięcia w zasadzie bo niektóre są dostępne tylko w konkretnych momentach fabularnych. Jak ominiesz to klops. Ja sobie swego czasu pod to excela zrobiłem i się udało zebrać wszystko xD
Opublikowano 10 stycznia10 sty 49 minut temu, XM. napisał(a):Już widzę jak studio które ma robić remake jedynki na ue5 zostają oddelegowani do zrobienia dlc na starym(chujowym) silniku, a potem wrócić do remake i uczyć się znowu innego.Chyba że właśnie standalone na ue5?W czym stary silnik jest chujowy?
Opublikowano 10 stycznia10 sty 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):W czym stary silnik jest chujowy?W tym, że sami go nie ogarniali. Mieli problem z połączeniem wszystkich elementów ze sobą i przez długi czas nie wiedzieli dlaczego za każdym razem gdy Geralt schodził z konia, to wpadał do wody. Nie rozumiem zdziwienia ludzi. Na internecie jest jakiś dziwny mit zajebistości tego silnika, a oni sami kilka lat po premierze gry wypowiadali się, że nie przez wyciek, ale przez silnik musieli przesunąć premierę.
Opublikowano 10 stycznia10 sty 13 minut temu, McDrive napisał(a):W tym, że sami go nie ogarniali. Mieli problem z połączeniem wszystkich elementów ze sobą i przez długi czas nie wiedzieli dlaczego za każdym razem gdy Geralt schodził z konia, to wpadał do wody.Nie rozumiem zdziwienia ludzi. Na internecie jest jakiś dziwny mit zajebistości tego silnika, a oni sami kilka lat po premierze gry wypowiadali się, że nie przez wyciek, ale przez silnik musieli przesunąć premierę.Ciekawe, czy na zasobożerne klocki z Unreala nie będzie nikt narzekał.
Opublikowano 10 stycznia10 sty Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ciekawe, czy na zasobożerne klocki z Unreala nie będzie nikt narzekał.Pewnie nie, skoro pomagają przy jego aktualizacjachPokazali tech demo na scenie i chwilę później zaczęli wycofywać się rakiem z zapewnień o RT w 60fps na ps5, bo "to tylko demo silnika, a systemu walki nawet nie mieli zaimplementowanego" w czasie prezentacji
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 15 godzin gry za mną i pojawia się co raz więcej rzeczy do zrobienia aż nie wiadomo za co się brać ale kurczę gra wciąga jak bagno.Na początku walka mnie trochę denerwowała bo próbowałem grać jak w soulsach czyli rolowanie ale jak odkryłem, że można robić eleganckie uniki jest już dużo lepiej.Zbiera się też dużo pierdół, które są do rozebrania lub sprzedania ale chyba bardziej się to opłaca rozbierać na części.No i nie wiem czy to wina tego, że gram na tym najwyższym poziomie trudności ale jest jedno ze zleceń wiedźmińskich i niby poziom 6 ale idę na miejsce a tam dwa potwory dla których jestem na strzała . Klimat z książek jak najbardziej zachowany i nie raz się człowiek pod nosem zaśmieje jak usłyszy, że cesarz Emhyr narobił w gacie.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. U mnie 11h ;)Nie wiem jak to bedzie z ta gra im dalej w las, ale poczatek jest przytlaczajacyCo od pierwszego wejrzenia umilowalem to z pewnoscia gwint oraz wioskowy nastroj tego swiata,No ale mechanicznie jestem przytloczony, przelaczylem na poziom „po prostu opowiesci” poki sie nie odnajde w tym labiryncie tabelek statystyk, kolekcjonowanych gratow, eliksirow, olejkow i to wszystko od razu spadlo mi na gloweCo mi zal od razu, to ze nie mozna zabijac kogo sie chceE:Albo to, ze znalazlem szaty tygrysa i nie moge ich wlozyc, bo brak mi doswiadczenia xD wielki uczony Wiedzmin nie umie portek zalozyc i bluzki Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez Ken Adams
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. @Ken Adams możesz sobie w opcjach dać auto nakładanie tych olejów i eliksirów. Ja tak na NG+ miałem i nigdy mi tego nie zabrakło. Gorsza jest tu tylko ta mechanika XP za questy, że mając zbyt wysoki lvl na danego questa nie dostaniesz za niego XP.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. O to dobrze wiedziec.Zadania staram sie podejmowac na biezaco, jesli sa w okolicach mojego poziomu. Przykladowo dzisiaj, odkladam poszukiwania zony Barona na rzecz wycieczki na nawiedzona wyspe, ktora polecila mi czarownica, blondynkaA w kolejce mam jeszcze z trzy
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Gracie pierwszy raz? Ale zazdrość, wiele bym dał żeby cofnąć się w czasie do momentu w którym nie grałem w trójeczkę Pamiętam, że to właśnie ona była motorem napędowym do przejścia z PS3 na PS4, a że byłem spłukany to nawet próbowałem wymienić trójkę na forumku Finalnie ktoś z OLX wziąl konsolę i gierki na sprzedaż, a ja zostałem z niemal nowym PS4 i Wiedźminem. Piękne wspomnienia
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Tylko że problem w tym, że zrobisz questa i wskoczy ci akurat kolejny lvl. A w dzienniku akurat kilka zadań za które punkty przepadają. W sumie jest ich tyle, że spokojnie to odrobisz.Jak brakuje ci kasy, a grasz na PC, polecam mod na kasę u sprzedawców- przy każdej wizycie im się to resetuje i mają 5000 koron. Można sprzedawać zagrabione rzeczy.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 25 minut temu, PiotrekP napisał(a):Gorsza jest tu tylko ta mechanika XP za questy, że mając zbyt wysoki lvl na danego questa nie dostaniesz za niego XP.Też tego nie wiedziałem i raczej słabe rozwiązanie.7 minut temu, PiotrekP napisał(a):Jak brakuje ci kasy, a grasz na PC, polecam mod na kasę u sprzedawców- przy każdej wizycie im się to resetuje i mają 5000 koron. Można sprzedawać zagrabione rzeczy.Czyli lepiej ten cały bałagan sprzedawać? Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez BRY@N
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 50 minut temu, Ken Adams napisał(a):Co mi zal od razu, to ze nie mozna zabijac kogo sie chceTutaj ma to sens, bo to by trochę głupio wyglądało, jakby Geralt kasował zwykłych wieśniaków i mieszczan bez żadnego powodu. W końcu to postać mocno osadzona w tym uniwersum, która kieruje się jakimiś zasadami i kodeksem. Dopiero by po Redach jechali, że wyjebane mają na materiał żródłowy i z łowcy potworów zrobili zwykłego rzezimieszka, który może wejść do pierwszej lepszej chaty i zaciukać całą rodzinę.Może Geralt sprawia wrażenie oziębłego emocjonalnie, ale w wielu momentach widać, że to po prostu dobry chłop, który chce tylko realizować kolejne zlecenia, grać w gwinta i odwiedzać kurtyzany. Do tego ma ogromną cierpliwość do ludzi, bo nieraz karku nadstawia, walczy z jakimś Gryfem pół dnia, a na koniec go w chuja robią i dają mieszek lżejszy o połowę dogadanej sumy. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Czokosz
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. @BRY@N ja zawsze sprzedawałem wszystkie znaleźne pancerze i miecze, prawilnie śmigałem tylko w wiedźmińskich. Niektóre sety wymagają sporo grosza na wytworzenie. Głównie to niektóre składniki, które ciężko wydropić a swoje kosztują. Jest podobno kilka mieczy lepszych niż wiedźmińskie, ale o to pytaj google, chyba że ktoś inny tutaj przypomni nazwy.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. No fakt, że ja też już miałem kilka lepszych ciuchów pod względem statystyk ale kurczę Geralt ubrany jak jakiś trep co pilnuje bramy
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Z tego co pamiętam to jak się w Wiesiu w miarę na bieżąco robiło misje główne i poboczne to po jakimś czasie i tak ten level był na tyle wysoki, że się dostawało marne ilości expa za te misje.Z drugiej strony jest to logiczne bo aktywności jest na tyle dużo, że w pewnym momencie bylibyśmy OP.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Najlepsze miecze są dopiero w dodatku krew i wino. Do wykucia stalowy rycerski, a na potwory z zadania na szlachetność Aerondight. A co do poziomów to trzeba pilnować by nie przeskoczyć wyzwania o 5 bo wtedy wpada mało xp ale i tak niemożliwe jest zrobienie wszystkiego w ten sposób. Zawsze będzie tak, że w pewnym momencie Gierałt będzie za mocny. Dlatego najlepiej tego pilnować przy zleceniach wiedźmińskich i głównym wątku. Za to zawsze jest najwięcej doświadczenia.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Dobrze też na bieżąco pozbywać się tego całego zbieranego dziadostwa bo ja teraz w misji z Keirą musiałem trochę rzeczy wyrzucić bo coś lepszego wpadło a dopiero później pomyślałem o umiejętności, która podwaja udźwig. Gwint też jak się załapie zasady to wciąga, tylko jak to w kartach zależy od rozdania.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Kurde ale bym wrócił znowu do Wiedźmina takie dyskusje tylko zachęcają, ale już takich gier, do których bym wrócił jest sporo
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. To fakt, poczekaj jak ci przyjdzie Skelige czyścić. Obładować się, sprzedać fanty i jazda dalej. Umiejętność udźwigu warto zmieniać z wydłużonym leczeniem od jedzenia. Na początku ratuje skórę. Choć na NG+ to już znikome wartości i tylko eliksiry ratują zdrowie, nie licząc medytacji. Wpitoliłem na raz z 30 żarcia i ta połowa paska mało co się poprawiła podczas eksploracji. Choć może coś źle ustawiłem.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Godzinę temu, Czokosz napisał(a):Tutaj ma to sens, bo to by trochę głupio wyglądało, jakby Geralt kasował zwykłych wieśniaków i mieszczan bez żadnego powodu. W końcu to postać mocno osadzona w tym uniwersum, która kieruje się jakimiś zasadami i kodeksem.Oddaje racje. Ja nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z saga Wiedzmina w zadnej z form ale szacunek do materialu zrodlowego nalezy wspierac.W sumie to tluke tych rycerzy Barona gdy cos odburkna na moj widok. Wystarczy. W jednym z obozow wczesniej otwarlem przypadkowo jakas skrzynie i mnie zahukali. Planuje tam tez wrocic i ich uporzadkowacGeneralnie nie jestem rpgowcem, nie grzeje mnie rozwijanie bohatera, statystyki i przedmioty, zwykle nie rajcuje mnie nawet walka w gierkach; ale w W3 bede gral dla opowiesci, w ktora wierze ze bedzie zajebista, no i dla eksploracji, lubie odkrywac mapkiA w tej jaskini z czarodziejka blondyna tez przeladowalem kufer kiermana. Zwykle przedmioty wyrzucilem a co lepsze to po zakonczeniu misji sprzedalem w cholereCzekam na mozliwosc ubrania tygrysich szat, no i tam dodatkowo Yen zostwila mi dwa mocne miecze, ale powoli sie Geralt oswaja z 11 poziomem… ledwo mam 6 Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Ken Adams
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Z tymi strażnikami nie ma sensu walczyć. Nic za to nie dostajesz, a oni i tak są zawsze znacznie silniejsi od Geralta. Tylko miecze niszczysz, a jak przegrasz to tracisz kasę. Także jak zostaniesz gdzieś przyłapany na kradzieży to uciekaj.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ja też nie dawno rozpocząłem 6 albo 7 przejście zmotywowany plotkami o nowym dlc.Tym razem na steamdecku żeby przejść patriotycznie na każdym sprzęcie i nadal gra się świetnie,samo chodzenie po świecie pozwala mi się zrelaksować i poczuć jak w domu. Jedna z najlepszych gier w historii Zazdroszczę tym którzy grają po raz pierwszy,bawcie się dobrze i ciepło ubierajcie Geralta bo mocno wieje.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W3? Always boss2 minuty temu, kudlaty88 napisał(a):Ja też nie dawno rozpocząłem 6 albo 7 przejście zmotywowany plotkami o nowym dlc.Tym razem na steamdecku żeby przejść patriotycznie na każdym sprzęcie i nadal gra się świetnie,samo chodzenie po świecie pozwala mi się zrelaksować i poczuć jak w domu. Jedna z najlepszych gier w historii Zazdroszczę tym którzy grają po raz pierwszy,bawcie się dobrze i ciepło ubierajcie Geralta bo mocno wieje.Liczę, że ten Dawnwalker da przynajmniej namiastkę klimatu z W3.