Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marvel Cinematic Universe

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Wyświetleń 503,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Kur.wa, ten trailer Thor Ragnarok jest tak dobry, że mógłbym go oglądać na okrągło. Jak cały film utrzyma taki poziom, to będzie trzeba ze 3 razy pójść do kina. ;)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj byłem w kinie z moja 12 letnią siostrą, która gardzi Marvelem i innymi blockbusterami. Bardzo nam się podobało, szczególnie młodej co jest oznaką, że film dobrze trafił w gusta osób do krytych jest skierowany. Natomiast mi w przeciwieństwie do wielu komentatorów w ogóle nie przeszkadzał bardzo młodzieżowy feeling filmu - czułem się raczej tak jak podczas oglądania Back to the future. Dlaczego? No bo film po prostu działa i jest to najlepszy film o pająku.

Czy zwróciliście uwagę jak ugruntowano tutaj bohaterów? Zero ekspozycji - poznajemy ich po ich czynach. Już na samym początku widzimy np. że Volture to gościu który nie lubi być przegranym, kiedy ładuje pięć między oczy dupkowi z DC. Dzięki czemu jego stopniowa 8 letnia przemiana, choć niepokazana, staje się bardziej realna. Albo, dlaczego Flash nie lubi Petera? W poprzednich filmach znęcał się nad nim bo... no bo był złym bully. Tutaj natomiast widzimy powód - Peter jest mądrzejszy i (paradoksalnie) cieszy się większą sympatią. Najlepsze, że nikt nam tego nie mówi - po porostu widzimy to w szkolnych scenach. Peter Parker w końcu też został popisowo oddany - trochę nieporadny, niezdarny nastolatek który potrafi unieść kilka ton. Droga która przechodzi przez przez film jest prosta ale przepełniona emocjami i dlatego tak dobrze gra.

5/7

Edytowane przez Blue

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zaje.biste.

zartowalem

MURZYN, MURZYN, MURZYN

nie no zartowalem, zaje.biste